Πώς να προθερμάνετε πριν από την προπόνηση

Πώς να προθερμάνετε πριν από την προπόνησηΈνα σημαντικό δομικό στοιχείο οποιασδήποτε προπόνησης είναι η προθέρμανση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης εξαρτάται άμεσα από τη λειτουργική ετοιμότητα του οργανισμού για φορτία ισχύος.

Πώς να προθερμάνετε πριν από την προπόνηση


Οδηγίες

1


Η θέρμανση είναι ένα συγκρότημα ειδικώνασκήσεις, που στοχεύει στην κινητοποίηση της συσκευής των αρθρώσεων και των συνδέσμων, στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, στη συνολική θέρμανση του σώματος. Τα κύρια καθήκοντα που επιλύονται από αυτές τις ασκήσεις είναι: αύξηση του ρυθμού παλμών, εξασφάλιση αερόβιας άσκησης, αύξηση της καρδιαγγειακής δραστηριότητας, τόνωση και τέντωμα όλων των μυϊκών συστημάτων του σώματος.

2


Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθέρμανση είναι επίσης απαραίτητη για: δημιουργία, συγκέντρωση και η συγκέντρωση του «σωστό» στάση στην κύρια ταχύτητα μετάδοσης των νευρικών ερεθισμάτων αύξηση προπόνηση, διεργασίες επιτάχυνση του μεταβολισμού, βελτιώνει τον τόνο του νευρικού συστήματος, αυξάνοντας την ικανότητα επέκτασης των τριχοειδών αγγείων, αύξηση της αποδοτικότητας και την ένταση της κατάρτισης, την πρόληψη των τραυματισμών κατά τη χρήση το βάρος.

3


Κατά κανόνα, δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένοςτο πρόγραμμα προθέρμανσης πριν από το κύριο φορτίο ισχύος, καθώς το συγκρότημα ασκήσεων δεν μπορεί να είναι κατάλληλο για όλους. Πρώτα απ 'όλα, αυτό οφείλεται στην ατομική κινητικότητα των αρθρώσεων, τον τύπο σωματικής διάπλασης, τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του οργανισμού. Επιπλέον, θα πρέπει να φανταστείτε με σαφήνεια το είδος του αποτελέσματος που θέλετε να πάρετε από κάποιες ασκήσεις: στοχευμένη πλήρωση αίματος οποιασδήποτε μυϊκής ομάδας ή εύκολη θέρμανση ολόκληρου του οργανισμού.

4


Χάρη στη γενική προθέρμανση, το σωστόπροετοιμασία του σώματος για την επικείμενη εκπαίδευση. Στη διαδικασία της εφαρμογής, οι μύες τροφοδοτούνται περισσότερο με οξυγόνο, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος. Η διάρκεια της προθέρμανσης εξαρτάται από τη σωματική άσκηση και διαρκεί περίπου 7-15 λεπτά. Μπορεί να περιλαμβάνει τους ακόλουθους τύπους φορτίου: περιστροφικές ασκήσεις για να αυξηθεί η ελαστικότητα των αρθρώσεων, το σχοινάκι, τρέξιμο, μια ποικιλία από ασκήσεις για τα χέρια και τα πόδια.

5


Συχνά χρησιμοποιείται τύπος προθέρμανσης των μυών πριντο κύριο επάγγελμα είναι το τέντωμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι: βαλλιστικά, δυναμική, στατική. Το βαλλιστικό τέντωμα είναι χαοτικές, κινητικές και γρήγορες κινήσεις. Δυναμική ελεγχόμενη και αργή εκτέλεση κινήσεων. Το στατικό τέντωμα είναι η σταθεροποίηση ορισμένων θέσεων.

6


Για πολλούς, η προθέρμανση και το τέντωμα είναι λόγια ενός συνωνύμου. Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι διακηρύσσουν απόλυτα διαφορετικές αρχές προετοιμασίας για τάξεις. Η τέντωμα στοχεύει ειδικά στο τέντωμα των μυών και στην προθέρμανση - προετοιμάζει σταδιακά το σώμα για το φορτίο ισχύος. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν ότι στο πρώτο στάδιο, λίγο να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, και μόνο στη συνέχεια να συνεχίσει να τεντώνοντας τους μυς.