Είναι αλήθεια ότι η ντομάτα και το αγγούρι είναι μούρα;

Είναι αλήθεια ότι η ντομάτα και το αγγούρι είναι μούρα;Οι ντομάτες και τα αγγούρια είναι οι ηγέτες μεταξύ άλλων.καλλιεργειών από κατεχόμενες περιοχές στο οικόπεδο. Στους ανθρώπους αναφέρονται σε λαχανικά, επειδή δεν έχουν ιδιότητες επιδόρπιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους νόμους της βοτανικής, πολλά δημοφιλή φρούτα πρέπει να θεωρούνται φρούτα, ή ακριβέστερα, μούρα. Ο κανόνας αυτός ισχύει και σε σχέση με την λαϊκή κουλτούρα.

Είναι αλήθεια ότι η ντομάτα και το αγγούρι είναι μούρα;

Όπως αποδεικνύεται, οι Ρώσοι πρόγονοι είχαν δίκιο,όταν ονόμαζαν τους καρπούς της ντομάτας στο εξωτερικό ως «τρελό μούρο». Όχι όσον αφορά το γεγονός ότι οι ντομάτες μπορούν να προκαλέσουν λύσσα, αλλά επειδή πραγματικά μούρο. Στην καθημερινή ζωή, σχεδόν κανείς δεν θα εκμεταλλευτεί αυτή τη γνώση και θα ξεκινήσει τη δικαιοσύνη για χάρη της ολόψυχης τήρησης των νόμων της βοτανικής. Επιπλέον, το 1893, ακόμη και το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών έχασε αυτούς τους νόμους, οι οποίοι, χάριν του οικονομικού οφέλους (τα λαχανικά υπόκειντο σε δασμούς), ταξινόμησαν την ντομάτα ως λαχανικό.

Η τήρηση των παραδόσεων αντίθετη στην επιστήμη

Μόνο το 2001 η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε εντολή,στην οποία οι ντομάτες πρέπει να αναφέρονται στα φρούτα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεραστούν οι παλιές παραδόσεις. Κατά κανόνα, οι άνθρωποι διαιρούν ανάμεσα σε λαχανικά, φρούτα και μούρα για να δοκιμάσουν και να χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική. Αυτό που έχει μια γλυκιά γεύση και χρησιμεύει για την παρασκευή επιδόρπια είναι καρπό. Και τι είναι αλατισμένο, στιφάδο, μαριναρισμένο - λαχανικά. Επομένως, τα φρούτα, όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες, τα φασόλια, θεωρούνται τα ίδια λαχανικά όπως τα λαχανικά, οι κόνδυλοι και οι μίσχοι.

Πρέπει να πω ότι οι Ιταλοί ήταν αρχικάείναι κοντά στην αλήθεια, καλώντας τους καρπούς της ντομάτας pomo d'oro - ένα χρυσό μήλο. Σύμφωνα με τον ορισμό των βοτανολόγων, αναφέρεται πραγματικά σε φρούτα, και κατά τύπο φρούτων χαρακτηρίζεται ως μούρο. Παραδοσιακά, τα φρούτα καλούνται συχνά ό, τι μεγαλώνει σε ένα δέντρο. Ωστόσο, τα εσπεριδοειδή που αναπτύσσονται σε ένα δέντρο, κολοκύθι, καρπούζι, πεπόνι, αγγούρι - που βρίσκεται στο μακρύ μαστίγιο, και τα βατόμουρα, τα βακκίνια, βατόμουρα - χαμηλούς θάμνους. Αλλά είναι ενωμένες από ένα πράγμα - είναι όλα τα μούρα.

Τι λένε οι βοτανολόγοι

Η επιστήμη δεν ανέχεται την κερδοσκοπία και τη φαντασία. Εάν ο καρπός είναι ένας χυμώδης πολτός με πολλούς μικρούς σπόρους, τότε ανήκει στα μούρα. Και τα μούρα, με τη σειρά τους, είναι σαρκώδη φρούτα, τα οποία μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν τα μήλα, τα αχλάδια και πολλές ποικιλίες νωτιαίου και κολοκύθας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του φρούτου είναι η εμφάνιση ενός καρπού, καλυμμένου με κέλυφος, από την ωοθήκη ενός λουλουδιού. Αλλά από την ωοθήκη του λουλουδιού υπάρχουν πολλά φρούτα, επομένως θα είναι πιο σωστό να διαιρέσετε τα φρούτα σε σαρκώδη, στελέχη φρούτων (κεράσι, δαμάσκηνα) και ξηρούς καρπούς (φασόλια, ξηροί καρποί).

Πρέπει να πούμε ότι η λατινική έννοια του φρουτώδους δεν είναιαρχικά καθόρισε το καθήκον μιας σαφούς διαβάθμισης μεταξύ των ποικιλιών φρούτων, διότι μεταφράζεται απλά ως "φρούτα". Η έννοια του λαχανικού δεν είναι μάλλον ένας βιολογικός όρος, αλλά ένας μαγειρικός όρος, ο οποίος χαρακτηρίζεται στο διάσημο λεξικό του Dal σαν "λαχανόκηπος". Ως εκ τούτου, για τους περισσότερους ανθρώπους, τα αγαπημένα φρούτα του κήπου θα παραμείνουν λαχανικά.