Συμβουλή 1: Τι είναι το σύστημα

Συμβουλή 1: Τι είναι το σύστημαΗ συστημική εκπαίδευση μπορεί να παρατηρηθεί παντού στον κόσμο γύρω από το άτομο. Οικονομικά, τεχνολογικά, κοινωνικά, φυσικά, ηλιακά - όλα αυτά αποτελούν παραδείγματα συστημάτων.

Τι είναι το σύστημα


Οδηγίες

1


Η λέξη "συστήματος"Είναι ελληνικής καταγωγής και σημαίνει το σύνολοαπό διάφορα μέρη, οργάνωση, σύστημα, συσκευή, συνδυασμός οργανισμών. Η έννοια του συστήματος - ένα από τα πιο θεμελιώδη στην επιστήμη, υποδηλώνει την ύπαρξη πολλών αντικειμένων που συνδέονται μεταξύ τους και χάρη σε αυτές τις συνδέσεις λειτουργώντας ως ενιαίο σύνολο. Έτσι, τα αντικείμενα του συστήματος αποκτούν ιδιότητες που απουσιάζουν από αυτούς μεμονωμένα. Τα συστήματα είναι υλικά και αφηρημένα (θεωρίες, αλγόριθμοι, μαθηματικά μοντέλα). Επίσης, ανάλογα με την προέλευσή τους, διαιρούνται σε φυσικά, τεχνητά και μικτά. Άλλες ταξινομήσεις είναι απλά και πολύπλοκα συστήματα, ανοιχτά και κλειστά, ντετερμινιστικά (προβλέψιμα) και μη καθοριστικά.

2


Κάθε συστήματος έχει μια σειρά σημείων - σημάδια του συστήματος. Πρώτον, είναι ένα σημάδι της εξωτερικής ακεραιότητας: σε σχέση με το περιβάλλον συστήματος εκδηλώνεται ως ένα ενιαίο, απομονωμένο σύνολο. Δεύτερον, είναι ένα σημάδι εσωτερικής ακεραιότητας: οι δεσμοί μεταξύ των στοιχείων είναι σταθεροί. Εάν παραβιάζονται οι επικοινωνίες, συστήματος δεν μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες του. Τρίτον, έχει ιεραρχία - μέσα σε αυτό μπορείτε να διαθέσετε υποσυστήματα. Οποιαδήποτε συστήματος έχει ως σκοπό την ύπαρξή του και αποτελείται από στοιχεία. Ένα στοιχείο είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αναλυθεί σε ακόμη μικρότερα τμήματα.

3


Ως παράδειγμα ενός συστήματος,ανθρώπινη κοινωνία στην οποία κάθε άτομο αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της, καθώς και η σχέση μεταξύ των ατόμων και οι σχέσεις χτίζονται με βάση την κοινωνική και νομική τους νόμους. Το ίδιο το άτομο είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ενός βιολογικού συστήματος όπου όλα τα όργανα λειτουργούν σε συναυλία. Από τα τεχνικά συστήματα μπορείτε να καλέσετε έναν υπολογιστή, ένα αυτοκίνητο κ.λπ.

4


Η προσέγγιση του συστήματος συνδέεται με την έννοια του συστήματος, που εφαρμόζεται στην επιστημονική έρευνα, στην παραγωγή κλπ. για την επίλυση προβλημάτων. Στην περίπτωση αυτή, συστήματος διαιρείται σε τμήματα έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να αναλύεται σε σχέση με κάθε μεμονωμένο στοιχείο, μετά από το οποίο τα αποτελέσματα συντίθενται ξανά.
Συμβουλή 2: Τι είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα θεωρήσεωνΣτην Ευρώπη, οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι ένα από τα πλέονΟι πιο κερδοφόροι τομείς της οικονομίας, οι οποίοι, επιπλέον, δημιουργούν πρόσθετες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, για τους τουρίστες από τη Ρωσία για να ταξιδέψει τον παλιό κόσμο καθιστούν πολύ δύσκολη θεώρησης.

Τι είναι το ηλεκτρονικό σύστημα θεωρήσεωνΚαταργήστε πλήρως το καθεστώς θεωρήσεων μεταξύ των χωρώνΗ ζώνη Σένγκεν και η Ρωσία δεν θα λειτουργήσουν, επειδή η Ευρώπη ήδη υποφέρει από την εισροή λαθρομεταναστών. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τουριστικές βίζες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ιδέα των ηλεκτρονικών θεωρήσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης και δεν θα χάσουν έσοδα από τον ρωσικό τουρισμό. Η ουσία της ιδέας είναι ότι οι δυνητικοί τουρίστες από τη Ρωσία δεν πρέπει να έρχονται προσωπικά σε πρεσβείες και προξενεία ευρωπαϊκών χωρών με ένα πακέτο εγγράφων για τη χορήγηση θεώρησης. Θα είναι αρκετό να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο στην ιστοσελίδα της πρεσβείας το αργότερο 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Αντί των γενικών και ξένων διαβατηρίων, μπορούν να υποβληθούν φωτοαντίγραφα σχετικών σελίδων. Ολόκληρη η δέσμη εγγράφων αποστέλλεται στην πρεσβεία με τακτική αλληλογραφία. Οι πληροφορίες για τις θεωρήσεις που έχουν εκδοθεί θα αποθηκεύονται σε ειδική βάση δεδομένων Visa Entitlement Verification Online (VEVO). Μπορείτε να πληρώσετε για τις θεωρήσεις με τραπεζικές κάρτες. Το σύστημα αυτό ισχύει ήδη όταν οι Ρώσοι πολίτες λαμβάνουν αυστραλιανές βίζες. Όταν εισέρχονται στο κράτος της ΕΕ, οι Ρώσοι παραδίδουν δακτυλικά αποτυπώματα. Κατά την αναχώρηση, το σύστημα θα καταγράψει ότι ο τουρίστας έχει εγκαταλείψει τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευκολότερο να παρακολουθείτε άτομα που έχουν αποφασίσει να παραμείνουν παράνομα στην Ευρώπη. Είναι αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι δεν έλαβαν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του έργου των Ρωσικών Ταχυδρομείων. Ίσως θα ήταν ευκολότερο για τους πιθανούς τουρίστες να φτάσουν στο κοντινότερο προξενείο και να παραδώσουν προσωπικά τα έγγραφα, παρά να είναι νευρικοί, αναρωτιούνται εάν το πακέτο παραδόθηκε στον προορισμό ή όχι. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ασφάλεια και τις Εσωτερικές Υποθέσεις πρέπει να υποβάλει έγγραφο σχετικά με το θέμα των ηλεκτρονικών θεωρήσεων. Ωστόσο, ακόμα και αν γίνει αποδεκτό το έγγραφο, το σύστημα δεν θα λειτουργεί μέχρι το 2017.


Συμβουλή 3: Τι είναι ένα κοινωνικό σύστημαΤο κοινωνικό σύστημα είναι ένα πολύ περίπλοκο είδοςανθρώπινες σχέσεις, που υποδηλώνουν έναν συγκεκριμένο στόχο. Συχνά συνδέεται με την ανάπτυξη της φύσης, της κοινωνίας ή ορισμένων κοινωνικών ομάδων. Ωστόσο, για να γίνει πλήρως κατανοητή αυτή η έννοια, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα γεγονότα.

Τι είναι ένα κοινωνικό σύστημαΜε την ευρύτερη έννοια, ένα κοινωνικό σύστημα είναι ένα πολύ οργανωμένο σύνολο σχέσεων μεταξύ διαφορετικών ατόμων.

Ωστόσο, ένα σύστημα διαφορετικών επιπέδων μπορεί να ονομαστεί κοινωνικό. Ανάλογα με τον τύπο της οργάνωσης, τη θέση στην κοινωνία, τον σκοπό, την ουσία και τη σχέση με το περιβάλλον, υπάρχουν 5 κύριοι τύποι:

  1. Ολόκληρη η κοινωνία των ανθρώπων. Αυτό περιλαμβάνει απολύτως ολόκληρο το σύνολο των ατόμων που ζουν στη Γη.
  2. Μια συγκεκριμένη ιστορική κοινότητα. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ τους (πολιτικό, οικονομικό, πνευματικό και κοινωνικό). Παράδειγμα: Αμερικανική κοινωνία.
  3. Ακίνητα, έθνη, εθνοτικές ομάδες, ελίτ, κλπ. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει οποιαδήποτε ένωση ατόμων χαμηλότερης τάξης.
  4. Οργάνωση. Πρώτα απ 'όλα, τις επιχειρήσεις. Αλλά και αυτό περιλαμβάνει επιστημονικές οργανώσεις, πιστωτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ιδρύματα και ούτω καθεξής.
  5. Τοποθεσίες, ταξιαρχίες, κ.α. Στην πραγματικότητα, οι κύριες ομάδες ανθρώπων, που εργάζονται σε οποιαδήποτε παραγωγή ή συμμετέχουν σε άτυπες οργανώσεις.

Επίσης, κάθε κοινωνικό σύστημα μπορεί να χωριστεί σε 4 κύριες ομάδες:

  • Άνθρωποι. Το σημαντικότερο στοιχείο του κοινωνικού συστήματος.
  • Διαδικασίες. Δηλαδή, κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή πνευματική σφαίρα.
  • είδη οικιακής χρήσης. Παρέχουν την απόδοση του συστήματος και να διευκολυνθεί η επίτευξη των στόχων.
  • Πολιτιστικές και κοινωνικές ιδέες. Αυτό περιλαμβάνει τις παραδόσεις, τα έθιμα, τις αξίες κ.λπ.