Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής: μια απλή τεχνική

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής: μια απλή τεχνικήΔεν είναι μυστικό ότι το επίπεδο της ανθρώπινης ευημερίας, τηςΗ ικανοποίηση της ζωής καθορίζεται από το πόσο αρμονική είναι η ζωή του σε όλες τις εκδηλώσεις του. Αυτά όμως είναι μόνο γενικές φράσεις. Και πώς να αξιολογείτε πραγματικά την ποιότητα της ζωής σας σε όλους τους τομείς και να κάνετε τα πρώτα βήματα για να το βελτιώσετε. Υπάρχει μια απλή τεχνική για αυτό.

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής: μια απλή τεχνική


Θα χρειαστείτε
  • - ο "τροχός της ζωής"
  • - στυλό ή μολύβι
Οδηγίες

1


Εκτυπώστε στον εκτυπωτή ή κάντε ξανά ανασύνθεση αυτής της φωτογραφίας. Ονομάζεται "Ο Τροχός της Ζωής" και αντικατοπτρίζει όλες τις κύριες πτυχές της ζωής ενός ατόμου.

2


Αξιολογήστε την κατάσταση κάθε μιας από τις κατευθύνσεις σε μια κλίμακα 10 σημείων. Προσπαθήστε να το κάνετε ειλικρινά και χωρίς δισταγμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3


Συνδέστε τα σημεία με μία γραμμή. Έχετε έναν τροχό της ζωής σας. Εκτιμήστε πώς είναι επίπεδο, νομίζω, είναι δυνατόν να πάει σε ένα τέτοιο τροχό;

4


Οι περιοχές της ζωής σας που έχετε χαρακτηρίσει ως λιγότερο ευημερούσες, θα αντιπροσωπεύουν "schebinki" στον "τροχό". Προκειμένου η ζωή σας να "κυλάει" πιο ομαλά, θα πρέπει να ευθυγραμμίσετε αυτές τις "γρατζουνιές".

5


Για κάθε "Shcherbinka" ορίστε διάφορες εργασίες(3-4), η λύση του οποίου θα βελτιώσει την κατάσταση αυτής της περιοχής της ζωής σας. Ξεκινήστε με το πιο εύκολο, το οποίο μπορείτε να εκτελέσετε σχεδόν αμέσως, αυτή τη στιγμή ή τις επόμενες μέρες.

6


Γράψτε σε ποιο επίπεδο είναι η λύση αυτών των προβλημάτωνθα αναδείξει τη σφαίρα της ζωής με την οποία σκοπεύετε να εργαστείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να αξιολογήσει την κατάσταση στον τομέα της «υγείας» για να «βαθμό C» και ρυθμίστε το καθήκον να «τηρούν τις αρχές της σωστής διατροφής. Περπατήστε τουλάχιστον 5 χλμ. Την ημέρα. " Μετά από αυτό, η κατάσταση του τομέα "υγεία" πρέπει να πλησιάσει τους υπολογισμούς σας σε 5 βαθμούς.

7


Σχεδιάστε μια δεύτερη, διορθωμένη έκδοση του τροχού της ζωής σας, τι θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

8


Καθαρίστε το φύλλο με τη νέα επιλογή και επιστρέψτε σε αυτό σε μερικούς μήνες. Αξιολογήστε το αποτέλεσμα!