Οικογένεια τύραννος: τρία ψυχολογικά πορτρέτα

Οικογένεια τύραννος: τρία ψυχολογικά πορτρέταΜε την πρώτη ματιά, η οικογένεια, όπου ο σύζυγος είναι τύραννος, φαίνεταιυποδειγματική. Φαίνονται να έχουν βγει από την αφίσα: όλοι χαμογελούν και χαρούμενοι, το σπίτι είναι ζεστό και ομαλό, η οικογένεια είναι γεμάτη αμοιβαία κατανόηση και ευημερία. Όλα στο σπίτι είναι στη θέση του, και η γυναίκα και τα παιδιά αισθάνονται σαν ένα "πέτρινο τοίχο". Μόνο πολύ στενοί φίλοι και συγγενείς μπορούν να μαντέψουν πώς είναι πραγματικά τα πράγματα. Υπάρχουν τρεις τύποι σύγχρονου συζύγου του τυράννου.

Οικογένεια τύραννος: τρία ψυχολογικά πορτρέτα

Πορτρέτο # 1: Chistyulya

Αυτός ο άνθρωπος αγαπά την τάξη σε όλα. Στο σπίτι του υπάρχει τέλεια καθαρότητα και παραδειγματική τάξη. Είναι αλήθεια ότι η σύζυγος πρέπει να καθαρίσει, υπακούοντας υποτακτικά τις εντολές. Δεσποτισμός στην οικογένεια εδώ, όπως και στον στρατό - οι αντιρρήσεις δεν γίνονται δεκτές. Πάντα βρίσκει λάθος.

Στην εταιρεία των φίλων, ένας τέτοιος άνθρωπος είναι συχνά χαρούμενος καιείναι κοινωνικός, αλλά στο σπίτι μετατρέπεται σε ένα σιωπηλό, σοβαρό και αιώνια δυσαρεστημένο αφεντικό. Απλά δεν μπορεί να συμπεριφερθεί ως ίσος στην οικογένεια. Μια γυναίκα γι 'αυτόν είναι ένας χαζός σκλάβος που θα πρέπει να είναι σε θέση να ακολουθήσει τις οδηγίες του καλά. Αυτές οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις του δεσποτισμού καθιστούν τα μέλη της οικογένειας αυτού του ανθρώπου μουντά και καταθλιπτικά.

Αυτοί οι άντρες προτιμούν να πάνε για ψώνια με τις συζύγους τους, επειδή κάτι πρέπει να αγοραστεί υπό τον άγρυπνο έλεγχό του.

Η σύζυγος ενός τέτοιου προσώπου είναι ένα αδύναμο πλάσμα,είναι κουρασμένη και καταθλιπτική. Τα παιδιά με έναν τέτοιο πατέρα έχουν επίσης δύσκολο χρόνο. Πάντα τους κάνει σχόλια: "μην τρέχετε", "μην παίζετε", "δεν μπορείτε", "θα διαχειριστείτε". Αυτός ο τύπος τυράννου σπιτιών πιστεύει ότι οι απόγονοι πρέπει να μεγαλώσουν με λιτότητα και χωρίς υπερβολές. Στην οικογένεια ενός τέτοιου τύραννου, εμφανίζεται σωματική βία.

Πορτρέτο # 2: Ναρκιστικά

Ένας τέτοιος τύραννος δεν θα νικήσει κανέναν. Ο νάρκισσος δεσπότης απλά δεν το χρειάζεται - είναι πάνω από αυτό bytovuhi. Αυτός ο άνθρωπος απλώς στερεώνεται στο δικό του πρόσωπο. Είναι, κατά κανόνα, ελκυστικό και έξυπνο.

Πιστεύει ειλικρινά ότι τα συμφέροντά του είναι απλάανέφικτη για κατανόηση απλής εκτίμησης, δηλ. σύζυγος και παιδιά. Αυτοί οι άνδρες οικοδομούν τις σχέσεις τους στην οικογένεια με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι γύρω τους να αρχίσουν να υπακούουν πραγματικά. Ο ναρκισσιστής τύραννος στρέφει έναν τοίχο γύρω του, απαγορεύονται αυστηρά οι ξένοι που μπαίνουν στον κόσμο του, ο οποίος δεν θα πάει στα πρωτόγονα σκάνδαλα, απλώς θα δείξει την περιφρόνησή του και θα συμπεριφερθεί ανεξάρτητος και ανεξάρτητος.

Οι ναρκισσιστές τυράννοι λατρεύουν κακή υγεία. Συνεχώς ακούνε τον εαυτό τους, την υγεία τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να περάσει ώρες μιλώντας για τις ασθένειες του, αλλά είναι πολύ ενοχλημένοι όταν ένα από τα νοικοκυριά ξαφνικά αρρωστήσει. Αυτό τον προκαλεί δυσφορία και ερεθισμό. Κανείς δεν πρέπει να είναι άρρωστος στην οικογένειά του, ειδικά τη σύζυγό του.

Αυτοί οι οικογενειακοί τύραννοι είναι άχρηστοι στην καθημερινή ζωή. Δεν πηγαίνουν κάτω για να κάνουν οικιακές εργασίες. Προτιμούν να μην δίνουν προσοχή στους βολβούς που έχουν εμφυσηθεί ή σε μια διαρροή βρύσης.

Στα παιδιά τους, αυτοί οι άνδρες είναι δροσεροί. Τα παιδιά τους, κατά κανόνα, είναι πολύ ήσυχα και υπάκουα. Η σύζυγος πρέπει να εκπαιδεύσει τους απογόνους τους έτσι ώστε να μην ενοχλήσουν τον πάπα και να τον αποσπάσουν από τον ναρκισσισμό.

Στο σεξ, ένας τέτοιος τύραννος νοιάζεται μόνο για την ευχαρίστησή του. Δεν ενδιαφέρεται για τα συναισθήματα της συζύγου του. Αυτός προσπαθεί μόνο για τον εαυτό του.

Πορτρέτο # 3: Ο Υψηλός Σκλάβος

Ο πιο απρόβλεπτος τύπος τυράννου. Σε αυτόν τον ψυχολογικό τύπο, ο ερωτευμένος σκλάβος και ο σκληρός δεσπότης συναντιούνται ταυτόχρονα.

Είναι απολύτως επικεντρωμένος στις επιθυμίες της συζύγου του. Για αυτόν, ο στόχος της ζωής είναι να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της. Είναι αλήθεια ότι μόνο αυτές οι επιθυμίες, οι οποίες κατά τη γνώμη του θεωρούνται πραγματικά σημαντικές.

Η σύζυγος ενός υποτακτικού σκλάβου δεν θα είναι ποτέ ανεξάρτητος. Είναι εντελώς περιβάλλεται από την προσοχή του, απλά δεν έχει ελευθερία επιλογής.

Αυτοί οι άνδρες υποφέρουν από συχνές αλλαγές στη διάθεση. Είναι επιρρεπείς σε παρατεταμένες περιόδους κατάθλιψης. Απειλούν συχνά ακόμη και να εγκαταστήσουν λογαριασμούς με τη ζωή, αν και σχεδόν ποτέ δεν έβαλαν αυτές τις απειλές στην πράξη.

Η αγάπη του για τη σύζυγό του θα ξέρει τα πάνταπεριβάλλον. Τα παιδιά σε μια τέτοια οικογένεια θα γίνουν το κύριο όργανο της ψυχολογικής επιρροής. Ο μπαμπάς θα θυμίζει πάντα στα παιδιά του πώς αγαπά τη μητέρα τους και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει στα μάτια τους την εικόνα ενός ιδανικού γονέα. Αυτό το είδος τυραννίας είναι εξαιρετικά επιζήμιο για την ψυχική και συναισθηματική υγεία της οικογένειας και των φίλων αυτού του προσώπου.

Αυτό είναι το πιο τρομερό είδος οικογενειακής τυραννίας. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος, είναι σε θέση να μετατρέψει τη γυναίκα του σε ένα αιώνια μετανοούμενο και ένοχο πλάσμα, κυριολεκτικά να την τρομοκρατεί με την αδιάκοπη ψυχολογική του πίεση.