Πώς να μάθετε τις δεξιότητες των διαπραγματεύσεων

Πώς να μάθετε τις δεξιότητες των διαπραγματεύσεωνΗ ικανότητα διαπραγμάτευσης μπορεί να είναι χρήσιμητην προσωπική ζωή και την οικοδόμηση μιας καριέρας. Η επικοινωνία με τους εταίρους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχείρησης και, για να είναι επιτυχής, πρέπει να μεταφέρετε τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας στο μέγιστο επίπεδο.

Να είστε επιτυχείς στις διαπραγματεύσεις


Οδηγίες

1


Πόσο επιτυχημένες θα είναι οι διαπραγματεύσειςεξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από καλά προετοιμασμένη εκπαίδευση. Το στάδιο αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό των στόχων της μελλοντικής συνεδρίασης, τη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών, την ανάλυση δεδομένων. Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε τις ενέργειές σας και να αναπτύξετε μια στρατηγική διαπραγμάτευσης. Καθορίστε τι θέλετε να πετύχετε μετά τη συνάντηση. Ορίστε ένα μέγιστο και ελάχιστο σχέδιο για τον εαυτό σας και την ομάδα σας.

2


Στην αρχή της συνεδρίασης, είναι σημαντικό να καθοριστείεπικοινωνήστε με τον συνομιλητή σας. Προσπαθήστε να ευχαριστήσετε το πρόσωπό σας, να προκαλέσετε συμπάθεια, να βρείτε κοινό έδαφος μαζί του. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να κάνετε μια καλή εντύπωση στο άτομο. Ένας σημαντικός ρόλος σε αυτό είναι η εμφάνιση. Φροντίστε τα ρούχα, τα παπούτσια και τα μαλλιά σας να είναι άψογα. Μην ξεχνάτε τη δύναμη ενός χαμόγελου και διατηρείτε επαφή με τον συνομιλητή.

3


Δεν είναι απαραίτητο να πάτε κατευθείαν στο κύριοζήτημα των διαπραγματεύσεων. Πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Αν διεξάγονται διαπραγματεύσεις στο έδαφός σας, μάθετε πώς έφτασαν οι επισκέπτες σας, προσφέροντάς τους τσάι ή καφέ. Όταν βρίσκεστε σε μια συνάντηση με έναν συνεργάτη στο γραφείο του, θα είναι περιττά τα σχόλια για τη διευθέτηση των χώρων.

4


Το επίπεδο των δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης με πολλούς τρόπουςεξαρτάται από την ικανότητά σας να υποστηρίξετε τη δική σας άποψη. Για να πείσετε κάποιον ενός συνομιλητή, είναι απαραίτητο να αποδείξετε αποδεδειγμένα γεγονότα, αξιόπιστες πληροφορίες και όχι κάποια εικασία. Είναι απαραίτητο να παραμείνετε ήρεμοι και φιλικοί. Μην πιέζετε τους συνεργάτες σας και είστε σίγουροι.

5


Να είστε σε θέση να ακούσετε τον συνομιλητή. Μην τον διακόψετε. Ρωτήστε διευκρινιστικές ερωτήσεις, εκφράζουν την κατανόηση και τη συμφωνία σας σε αυτούς τους τομείς στους οποίους έρχεστε με έναν εταίρο. Αυτό θα επιτρέψει συνομιλητή σας να αισθανθεί τη θέση σας και διαποτισμένη με την εμπιστοσύνη σας.

6


Να είστε έτοιμοι για αντιρρήσεις και να προετοιμάσετε απαντήσειςπάνω τους. Κατά την εργασία με τις αμφιβολίες συνομιλητή πρέπει πρώτα να διευκρινίσει εάν σωστά καταλάβατε την ερώτησή του, στη συνέχεια αιτιολογημένη και να απαντήσει πλήρως, στη συνέχεια, να πάρει πληροφορίες για να δείτε αν έχετε αλλάξει τη γνώμη του προσώπου, ή αν δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει έξω την ένσταση.

7


Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιδιορθώσει τυχόν επιτεύγματααποτέλεσμα. Εάν κατά τη διάρκεια της συνάντησης έχετε επιτύχει κάποιο είδος συμφωνίας, προσπαθήστε να το διορθώσετε με κάποιο τρόπο. Υπάρχουν πολλές επιλογές - από την υπογραφή της σύμβασης σε προφορική συμφωνία. Εάν ο σύντροφός σας είναι έτοιμος να συμφωνήσει με τους όρους σας, πάρτε αμέσως το επόμενο βήμα, έτσι ώστε το άτομο να μην έχει πουθενά να υποχωρήσει. Τότε θα μπορέσετε να επιτύχετε τις διαπραγματεύσεις.