Συμβουλή 1: Τι διακρίνει γοργόνες από σειρήνες;

Συμβουλή 1: Τι διακρίνει γοργόνες από σειρήνες;Οι γοργόνες συγχέονται συχνά με τις σειρήνες. Μέρος του λόγου αυτού είναι η αυθόρμητη προέλευση αυτών των πλάσματα, καθώς και η αγάπη τους για την παγίδευση ναυτικών και η επιθυμία να καταστραφούν οι άνθρωποι, να τους πνίξουν. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, αυτά τα πλάσματα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Τι διακρίνει γοργόνες από σειρήνες;

Ποιοι είναι γοργόνες και σειρήνες

Γοργόνες - μια ευρεία εικόνα που περιλαμβάνεισύνολο χαρακτηριστικών. Μερικοί άνθρωποι τους απεικόνιζαν ως μισό γυναίκα-μισό ψάρι, το μισό από το σώμα του οποίου ήταν καλυμμένο με κλίμακες, ενώ άλλοι μιλούσαν για γοργόνες ως συνηθισμένα κορίτσια με εμφάνιση. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, αυτά τα πλάσματα είναι πάντα άμεσα συνδεδεμένα με το νερό και συχνά σε αυτό που ζουν.
Ακόμη και αυτά τα πλάσματα νερού μπορούν να είναι επί γης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, γοργόνες μισής ημέρας - περπατήστε για μεγάλο χρονικό διάστημα στους αγρούς.
Κατά κανόνα, οι γοργόνες απεικονίζονται ως πολύόμορφα κορίτσια με μακριά μαλλιά που ρέουν. Το τελευταίο στοιχείο της εικόνας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δημιουργεί μια αντίθεση με τις συνηθισμένες πλεξίδες κοπής κοριτσιών ή κρύβει τα μαλλιά τους κάτω από μια μαντίλα ή άλλο κεφάλι. Για τις σειρήνες, μια τέτοια αντίθεση δεν παίζει ρόλο, οπότε δεν τονίζεται. Οι Σύρενες είναι πλάσματα από την ελληνική μυθολογία. Αυτά απεικονίζονται ως μισόψαρα ή μισά πουλιά, και στην πρώτη περίπτωση μπορούν να έχουν μια ουρά αντί των ποδιών. Οι σειρήνες έχουν άψογη φωνή και μια ειδική δύναμη που τους επιτρέπει να προσελκύσουν τους ανθρώπους και να τους σκοτώσουν.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ σειρήνων και γοργόνων

Μία από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ των σειρήνων και των σειρήνωνΓοργόνες βρίσκονται στην προέλευσή τους. Και τα δύο είναι κατώτερα πνεύματα. Ωστόσο, οι σειρήνες είναι θεϊκής προέλευσης, δεδομένου ότι είναι οι κόρες του θεού της θάλασσας και της μούσας, ενώ οι γοργόνες είναι νεαρές πνιγμένες γυναίκες ή κορίτσια που πέθαναν χωρίς κεφαλίδα.
Οι μύθοι είναι διαδεδομένοι, σύμφωνα με τους οποίους γοργόνεςδεν έχουν καθόλου ψυχή και ονειρεύονται να το βρουν, να δελεάζουν και να σκοτώνουν ανθρώπους. Συνυπολογίζονται επίσης συχνά με δικαίωση, την επιθυμία να αποπληρωθούν για τα δεινά στους ζωντανούς ανθρώπους.
Η δεύτερη διαφορά μεταξύ αυτών των πλασμάτων είναι η δική τουςτρόπος δελεασμού. Οι Γοργόνες είναι συνήθως ασυνήθιστα όμορφες. Βλέποντας πώς ένα τέτοιο "κορίτσι" χτενίζει τα μακριά μαλλιά της, οι άνδρες χάνουν τα κεφάλια τους από το πάθος τους και τελικά πεθαίνουν, κολυμπούν πολύ μακριά. Οι σειρήνες, αντίθετα, δεν μπορούσαν να έχουν ελκυστική εμφάνιση. Από τη μητέρα-μούσα, κληρονόμησαν μαγικές φωνές. Ακούγοντας το γλυκό τραγούδι τους οι ναυτικοί έχασαν το μυαλό τους και την πορεία του πλοίου ακριβώς πάνω στα βράχια και τελικά πέθανε μετά από ένα ναυάγιο. Επίσης, μερικοί από τους μύθους λένε ότι οι σειρήνες φωνές των ανδρών ευθανασία, και στη συνέχεια να τους σκοτώσει, διαλύοντας και poedayut.Nakonets, γοργόνες μπορεί να φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο κορίτσι (ειδικά αν μιλάμε για ένα πλάσμα από τη μυθολογία, ρωσικά ή γερμανικά Οντίνες), ενώ οι σειρήνες έχουν απαραιτήτως είτε ουρά ψαριού είτε πτέρυγα πτηνών.
Συμβουλή 2: Πώς γοργόνες μοιάζουνΣε πολλά δημοφιλή βιβλία, ταινίες και ταινίεςΗ κινούμενη γοργόνα παρουσιάζεται ως μια όμορφη γυναίκα ή ένα κορίτσι με μια μακρά ουρά ψαριών αντί των ποδιών. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, αυτή η εικόνα δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη επιλογή. Επιπλέον, σε μεγάλο βαθμό έρχεται σε αντίθεση με την αρχαία μυθολογία.

Πώς γοργόνες μοιάζουνΓοργόνες με τα πόδια και τις ουρές

Στους Δυτικοευρωπαϊκούς μύθους των γοργόνων συχνάΠαρουσιάστηκαν ως ημι-γυναίκες-μισό-ψάρια έλαμψε τους ναυτικούς σε παγίδες. Συγκέντρωσαν τους άνδρες και τους έσυραν στο νερό. Αργότερα, υπήρχαν περισσότερες καλές εικόνες από γοργόνες, που έγινε δημοφιλής χάρη kinematografu.Slavyanskie γοργόνες και Οντίνες της Γερμανίας, αντίθετα, δεν ήταν poluryba. Από πολλές απόψεις, μοιάζουν με συνηθισμένα κορίτσια, μόνο με τη διαφορά ότι αυτά τα πλάσματα είχαν πολύ χλωμό δέρμα. Σύμφωνα με ορισμένους μύθους, μετατράπηκε σε γοργόνες πνίγηκε νέους και αβάπτιστοι νεκρή κοπέλα. Στην πραγματικότητα, μετά τη μετατροπή της εμφάνισής τους άλλαξε ελαφρώς, και για την αυξανόμενη ουρά και κλίμακες σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε. Υπάρχουν ακόμη ιστορίες στις οποίες οι άνδρες συγχέουμε γοργόνες με τα συμβατικά γυναίκες κολύμβησης και πτώση για τα κόλπα του κακού. Ωστόσο, υπάρχουν μύθοι που γοργόνες περιγράφονται ως δημιουργώντας μια λάσπη αντί για τα μαλλιά, πράσινα μπούκλες ή άλλη εμφανή εξωτερικές διαφορές από συμβατικές καλλιέργειες zhenschin.V κάποιων οικισμών, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας χωριό, η εικόνα ενός γοργόνα αναμιγνύεται με την εικόνα του frights. Στην περίπτωση αυτή, η γοργόνα δεν εμφανίζεται ως μια όμορφη νεαρή κοπέλα και μια γυναίκα με μια αηδιαστική πλαδαρό σώμα, μπερδεμένη τρίχα γεμάτο μπερδέματα και saggy στήθος. Ωστόσο, αυτό είναι περισσότερο μια εξαίρεση από τον κανόνα.

Άλλα χαρακτηριστικά της εμφάνισης γοργόνων

Μια κλασική γοργόνα, ανεξάρτητα από το τι,Περπατάει στη γη σε δύο πόδια ή κολυμπά στο νερό με τη βοήθεια μιας ουράς ψαριών, σχεδόν πάντα μπορεί να καυχηθεί με μακριά παχιά κλειδαριές. Τα μαλλιά της, κατά κανόνα, διαλύονται. Συχνά οι άντρες βρίσκουν γοργόνες για το αγαπημένο τους χόμπι - χτενίσματα. Αν θεωρήσουμε ότι πριν από την εμφάνιση των μαλλιών και των κεφαλών γυναικών και κοριτσιών ιδιαίτερη σημασία, τα χαλαρά μαλλιά της γοργόνας είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Με την ευκαιρία, το κεφάλι μιας γοργόνας είναι συχνά διακοσμημένο με στεφάνια. Rusalki, κατά κανόνα, περπατούν ή κολυμπούν γυμνές. Αν θέλουν να κρύψουν τη γυμνότητα τους, μπορούν να το κάνουν, καλύπτοντας το σώμα με μακριά χοντρά μαλλιά. Ωστόσο, σε μερικούς μύθους, γοργόνες, που αναχωρούν σε μεγάλη απόσταση από τα υδάτινα σώματα, είναι ντυμένοι με μακριά και φαρδύ λευκά πουκάμισα, αντικαθιστώντάς τα με ένα φόρεμα. Μια άλλη επιλογή είναι μακρά, σχισμένα sarafans. Είναι σε τέτοια ρούχα που γοργόνες κλέβουν και χορεύουν στα λιβάδια. Υπάρχουν επίσης πεποιθήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι γοργόνες, που επιστρέφουν στη ζωή, φορούν τα ρούχα στα οποία είχαν θαφτεί.

Συμβουλή 3: Πώς να γίνετε γοργόνα για πραγματικήΠολλά κορίτσια παρακολούθησαν το κινούμενο σχέδιο "Ariel"όμορφη γοργόνα ή μια υπέροχη ταινία "H2O Just Add Water" για τρία καταπληκτικά κορίτσια και ονειρεύτηκε να γίνει γοργόνα για αληθινό. Μύθοι και θρύλοι για το αινιγματικό πλάσματα με το σώμα του κοριτσιού και μια ουρά αντί για πόδια ζει στη μνήμη πολλών ανθρώπων, και τις ιστορίες των θαυματουργή μετασχηματισμούς είναι συναρπαστικό ακροατές. Σχετικά με το πώς να γίνεις γοργόνα για πραγματικά, νεαρά κορίτσια, που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα να πιστεύουν σε θαύματα, σκέφτονται ιδιαίτερα συχνά.

kak stat039; rusalkoj po nastojashhemuΤι είναι αυτοί - πραγματικές σειρήνες και γοργόνες;

Αλλά στους παλιούς θρύλους και τα λαϊκά παραμύθια, αυτάμυθικά πλάσματα όνειρο να γίνει ένα πραγματικό κορίτσι, πολύ επηρεαστεί από τη μοίρα του, και σίγουρα θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ξαφνικά ανακάλυψε ότι κάποιος θέλει να μετατρέψει σε μια γοργόνα: η πανσέληνος, αυτές οι ομορφιές συχνά ερειπωμένο νεαρούς άνδρες στην προκυμαία, γιατί το ίδιο το όνειρο για την αγάπη, λαχτάρα γι 'αυτήν και πίστευαν ότι η ψυχή ενός νεαρού άνδρα που υπάρχει ένα συναίσθημα.

Η δύναμη μιας γοργόνας: αλήθεια ή μυθοπλασία;

Παλιά θρύλοι δεν αρνούνται ότι η δύναμη της γοργόνες υπάρχουν πραγματικά, αλλά, αντίθετα, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν υψηλό τίμημα - αυτά τα πλάσματα δεν είναι σε θέση να ερωτευτεί, δεν μπορεί να προκαλέσει αυτό το συναίσθημα για τον εαυτό σας.

Αλλά ακόμα πολλά νεαρά κορίτσια ακόμα σήμερασυνεχίζουν να ονειρεύονται ότι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους θα βιώσουν αυτή την κατάσταση της εξαιρετικής δύναμης και της ευκολίας στη διαχείριση των στοιχείων που έγιναν διαθέσιμα στα κορίτσια από την τηλεοπτική σειρά "H2O Just Add Water" αφού γνώρισαν τη δύναμη της πανσέληνος.

Καθένας από εμάς μπορεί να πιστέψει ή όχι ότι υπάρχουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα, αλλά υπάρχουν πολλοί μύθοι και ξόρκια από τα παλιά παραμύθια, καθώς υπάρχει μετασχηματισμός σε γοργόνα.

Πώς να μετατραπεί σε γοργόνα

Πώς να γίνετε γοργόνα για πραγματικά. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να κάνετε μπάνιο στην πανσέληνο σε μια λίμνη στην οποία αντανακλάται η πανσέληνος. Εάν μπορείτε να κολυμπήσετε κατά μήκος του σεληνιακού μονοπατιού, αυτό το τελετουργικό υπόσχεται χαρούμενο και καλή υγεία, που θα δώσει τη δύναμη της πανσέληνος.

Ritaul σύμφωνα με τα παραδοσιακά έθιμα. Στις διακοπές του Ivan Kupala, τα κορίτσια πρέπει να πλέκουν μεγάλα πράσινα στεφάνια που καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Εξάπλωσαν και χτενίζουν τα μακριά μαλλιά τους, από τα πράσινα σημάδια σημύδας πλέκουν ένα τόξο μέσω του οποίου πρέπει να πάμε τρεις φορές για να συναντηθούμε και να φιλήσουμε. Έτσι οι φίλες πρέπει να κρατήσουν τα χέρια τους όλες τις διακοπές και να κολυμπήσουν στη λίμνη, μετά την οποία τα κορίτσια χτενίζουν τα μαλλιά τους με όμορφα χτένια και τραγουδούν μελωδικά τραγούδια. Όταν τελειώσουν οι διακοπές, τα στεφάνια είναι στριμωγμένα και επιτρέπονται στον ποταμό, τα μαλλιά μου πλέκονται σε πλεξίδες. Έτσι τελειώνει το τελετουργικό. Πιστεύεται ότι μετά από αυτό τα κορίτσια βρίσκουν γρήγορα την οχύρωσή τους. Για το τελετουργικό αυτό δεν χρειάζεται η δύναμη της πανσέληνος.

Πώς να γίνετε πραγματική σειρήνα γοργόνα. Οι περισσότερες πραγματικές Οντίνες που βρέθηκαν στο κρύο λίμνες της Σκωτίας - απλά το κορίτσι για να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σώμα του νερού, όπου, σύμφωνα με τους ντόπιους, να ζήσουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα, και να ζητήσει ότι την πήρε στο ποίμνιό του, γίνεται αμέσως μια γοργόνα. Έτσι λέγεται στους τοπικούς μύθους.

Είναι αλήθεια, όλοι οι τρόποι που περιγράφουν πώς να γίνειγοργόνα, να ενεργεί μόνο όταν το κορίτσι πιστά πιστεύει στο σκοπό του. Αλλά δεν είναι λάθος; Αλλά τι εάν ο σκοπός του δεν είναι το κρύο φως του φεγγαριού, αλλά η θερμότητα των ακτίνων του ήλιου;


Συμβουλή 4: Όπου υπάρχουν γοργόνεςΣτην παραδοσιακή σλαβική μυθολογία, μια γοργόναθεωρείται ανθρωποειδής όντας του θηλυκού, λιγότερο συχνά αρσενικού, φύλου, το οποίο χτυπά τους ταξιδιώτες από το δρόμο, τις βυθίζει στο δάσος ή τις τραβάει κάτω από το νερό και πνίγεται σε βάλτους και ποτάμια. Τις περισσότερες φορές γοργόνες απεικονίζονται γυμνές, με μακριά μαλλιά που ρέουν και με ισχυρή ουρά ψαριών. Σε διάφορα παραμύθια και μύθους, υπάρχουν διάφορα είδη γοργόνων που διαφέρουν στο οικοσύστημά τους.

Όπου υπάρχουν γοργόνεςΓοργόνα του ποταμού

Γοργόνες, σύμφωνα με τους αρχαίους Σλάβους, που ζουν στο κάτω μέροςποτάμια ανήκουν στις γοργόνες του ποταμού. Μπορεί να φαίνεται πολύ εντυπωσιακό: μικρά πράσινα μάτια κορίτσι με μια καλή εικόνα, που ρέει περιποιημένα μαλλιά, το πάνω μέρος του σώματός του έχει ένα ανθρώπινο πρόσωπο, το κάτω μέρος - μοιάζει καλύπτεται με πράσινο κλίμακες ουρά ψαριού. Είναι σε θέση να εκφράσουν τα τραγούδια τους και να γοητεύει επαγωγής (Wraith), πιάστηκε στην παγίδα της ανθρώπινης έσυραν μακριά κάτω από το νερό για διασκέδαση ή έξω από την πλήξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λαογραφία δείχνει ότι γοργόνες τρώνε τη σάρκα των ανθρώπων, όμως, αυτή η δήλωση είναι πιο χαρακτηριστική για το δυτικό μυθολογία. Οι Γοργόνες είναι νεαρά κορίτσια που δεν έχουν στεφθεί, πνίγηκαν ή πνίγηκαν στο νερό σε κάποια λίμνη. Ως εκ τούτου, υπό τον τίτλο «ποτάμι Γοργόνα» αναφέρεται, επίσης, στη λίμνη γοργόνα και γοργόνας που βρίσκονται σε πηγάδια. Επίσης μπορείτε να τα γνωρίσετε σε πλημμυρικές εκτάσεις ποταμών και σκιερούς κολπίσκους.
Μπορείτε να διακρίνετε μια γοργόνα από το χλωμό χρώμα του δέρματος, τα κρύα χέρια και τα μαλλιά με μια πρασινωπή απόχρωση.

Γουνιές γοργόνες

Ένα άλλο είδος γοργόνων ζει σε εξάπλωση κλαδιάδέντρα, συνήθως βελανιδιές, μηλιές, ιτιές. Μια τέτοια γοργόνα μπορεί να δει σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα σε δάση και ελαιώνες μακριά από οικισμούς. Είναι πιο αβλαβής από τις αδελφές της, δεν επιτίθεται στους ανθρώπους, απλά κάθεται σε κλαδιά, κουνάει την ουρά της και χτενίζει τα μακρά, όμορφα μαλλιά της με χτένα. Αυτό το είδος νεράιδων νερού βοηθάει συχνά εκείνους που έχουν χάσει το δρόμο τους, αλλά μερικές φορές, όταν τους βαρεθεί, αρέσει να παίζουν με ζωντανά άτομα, δείχνοντας τη λάθος κατεύθυνση, τυλίγοντας στο δάσος. Γελούν στον ταξιδιώτη, περήφανοι για την ικανότητά τους να γοητεύσουν όλους όσους πέφτουν κάτω από το ξόρκι τους.

Γοργόνα τομέα

Οι εξογκώματα πεδίου είναι πολύ διαφορετικές από άλλεςείδη γοργόνων. Δεν έχουν ουρά, περπατούν στα δύο πόδια, συχνά γυμνά ή σε ένα μακρύ λευκό πουκάμισο με σταθερά μακρά, χαλαρά μαλλιά. Οδηγούν χορούς στα χωράφια και στα λιβάδια στο φως του φεγγαριού, τραγουδώντας τραγούδια, κάνοντας στεφάνια από λουλούδια, είναι «αγελαία» τρόπο ζωής. Είναι πολύ δύσκολο να συναντήσετε μια τέτοια γοργόνα, φοβούνται τους ανθρώπους και προσπαθούν να ξεφύγουν από το δρόμο εκ των προτέρων. Πίσω από τους χορούς της γοργόνας μπορείτε να κατασκοπεύετε μόνο λόγω δέντρων ή θάμνων. Γοργόνα άνθρωπος και δεν μπορεί να δει, αλλά αισθάνεται και εφ 'όσον δεν αποτελεί κίνδυνο για τους, επιτρέπουν στον εαυτό τους να παρακολουθήσουν, αλλά την αίσθηση κάτι δεν πήγαινε καλά, ότι είτε τρέξει μακριά ή να διαλυθεί στον αέρα, γυρίζοντας το πρωί ομίχλη.
Η στάση στις γοργόνες στην πλειοψηφία όμως και αρνητική, αλλά με σεβασμό. Στις σλαβικές συνωμοσίες οι μητέρες ζητούν από τις γοργόνες να μην αγγίζουν τα παιδιά τους, σε αντάλλαγμα για το προτεινόμενο δώρο.

Θαλάσσια γοργόνες

Θαλάσσια γοργόνες, αποκαλούνταν επίσης σειρήνες,Δυτική μυθολογία. Είναι παρόμοια με τα Οντίνες ποταμού σλαβικών: τόσο όμορφο και επιθετικό, κύρια διαφορά τους είναι ότι δεν πνίγονται, θάλασσα γοργόνα - υποβρύχια κόρη του βασιλιά της Triton. Επιπλέον, αυτές οι νύμφες του νερού αγαπούν αυτά τα στολίδια, με τη μορφή κολιέ από μαργαριτάρια και πολύτιμους λίθους. Υπάρχουν πολλά θρύλους, σύμφωνα με την οποία μια γοργόνα με το τραγούδι της, έκανε τον καπετάνιο του πλοίου να καθοδηγήσει το πλοίο στους υφάλους και τους βράχους, τα πλοία ναυάγησαν και πήγε προς τα κάτω και πνίγηκε ναύτες γοργόνες.
Συμβουλή 5: Τι διακρίνει τις γοργόνες από τις θαλάσσιες κορίτσιαΗ ιδέα των γοργόνων σχηματίζεται από πολλούςχάρη στο όμορφο και τραγικό παραμύθι του Andersen "Η Μικρή Γοργόνα". Η ηρωίδα της έχει μια ουρά ψαριών αντί για τα πόδια, και για να δεχτεί ένα ανθρώπινο πρόσωπο, πρέπει να δώσει τη θαυμάσια φωνή της στη μάγισσα της θάλασσας. Εν τω μεταξύ, στη σλαβική μυθολογία υπάρχουν αρκετά διαφορετικές γοργόνες.

Κωνσταντίν Βασιλιέφ. "Η Γοργόνα"Οι πραγματικές γοργόνες ζουν σε γλυκό νερό, στη θάλασσα -αυτό είναι ο βιότοπος των θαλάσσιων παρθένων. Ότι είναι προικισμένοι με ουρά ψαριού, γοργόνες έχουν τις ίδιες - συνηθισμένη ανθρώπινη πόδια, γιατί από τη στιγμή που ήταν όλα τα γήινα κορίτσια και περπάτησε τη γη. Όμορφη νεαρή ερωμένη του Γκόγκολ «Μαΐου Νύχτα, ή το Πλημμύρα» πεθαίνουν από υπαιτιότητα του ενός κακού θετή μητέρα, η μάγισσα γίνεται η γυναίκα αρχηγός φυλής της γοργόνες. Γκόγκολ τους περιγράφει ως το χλωμό και όμορφα κορίτσια με μακριά λευκά πουκάμισα, των οποίων διαφανή σώματα σαν να φωτίζεται από μέσα. Τη νύχτα χορεύουν και χορεύουν στην παραλία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι γοργόνες γίνονται πολύ μακριάόχι όλοι οι πνιγμένοι άνθρωποι, αλλά μόνο μερικοί από αυτούς. Πρώτα απ 'όλα, εκείνοι που, όπως και η pantochka του Gogol, εθελοντικά έσπευσαν στο νερό. Στη συνέχεια - τα κορίτσια που πνίγηκαν, κολύμπησαν χωρίς σταυρό στο σώμα, καθώς και νεκρά νεκρωμένα νεογέννητα κορίτσια. Μερικές φορές οι γοργόνες γίνονται νέοι φίλοι: θα δουν μια κοπέλα που έπρεπε να πάει μόνο στο δάσος, να γυρίσει γύρω της σε ένα χορό και να την σύρει.

Σε αντίθεση με τις παρθένες θάλασσες, που, αν πιστεύετεAndersen, ζουν 300 χρόνια, η ηλικία των γοργόνων γλυκού νερού είναι σύντομη. Έχουν απελευθερωθεί μόνο για 7 χρόνια και με κάθε παρελθόν έτος γίνονται πιο ζεστές και πιο διαφανείς έως ότου διαλύονται εντελώς στο νερό. Ωστόσο, δεν πρέπει να γλιτώσουν: οι γοργόνες είναι πονηρές και πολύ επικίνδυνες. Κάθε ταξιδιώτης που τους γνώρισε κατά τη διάρκεια του δάσους περπατά κάτω από το φεγγάρι, γαργαλάω ή zakrugat σε χορό μέχρι θανάτου.

Μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των γοργόνων είναι η ταλάντευσηκλαδιά δέντρων, ειδικά στα εύκαμπτα κλαδιά μιας ιτιάς που κλαίει. Στα κλαδιά κάθεται μια γοργόνα από το περίφημο πρόλογο στο ποίημα του Πούσκιν "Ruslan και Lyudmila". Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πολυάριθμοι καλλιτέχνες που συνηθίζουν να το απεικονίζουν με τη μορφή ενός κοριτσιού της θάλασσας με μια ουρά ψαριών είναι λάθος.


Συμβουλή 6: Πώς υπήρχαν θρύλοι για τις γοργόνεςΟι γοργόνες είναι μυθολογικά πλάσματα. Από αιώνα έως αιώνα, σχημάτισαν πολλούς διαφορετικούς θρύλους. Είτε γυναίκες, είτε πνεύματα με διαφορετικούς τρόπους που περιγράφονται και ερμηνεύονται σε αυτά ή σε άλλα λογοτεχνικά έργα. Ό, τι και αν ήταν, και αυτά τα φαντάσματα και οι θρύλοι, προφανώς, δεν εμφανίστηκαν μόνο έτσι!

Οι γοργόνες είναι μυθολογικά πλάσματα!Τι φαίνονται οι γοργόνες;

Σε διαφορετικά έθνη και σε διαφορετικούς πολιτισμούς, αυτάτο πλάσμα περιγράφεται με τον δικό του τρόπο. Τις περισσότερες φορές οι γοργόνες είναι αρκετά όμορφα κορίτσια, έχοντας ένα ανθρώπινο γυναικείο σώμα στη μέση, και κάτω - μια ουρά ψαριών. Αλλά δεν είναι όλες οι κουλτούρες που περιγράφουν γοργόνες με αυτόν τον τρόπο. Οι αναπαραστάσεις των γοργόνων ως κοριτσιών με ημίγλυκο είναι ιδιόμορφοι στους κυρίως Δυτικούς πολιτισμούς. Η πρωτότυπη ρωσική ιδέα αυτών των πλάσματα είναι αρκετά διαφορετική: στους ρωσικούς θρύλους, οι ουρές γοητεύουν σχεδόν ποτέ δεν βρίσκονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν διαφέρουν από τους απλούς ανθρώπους, μόνο οι τόποι διαμονής τους είναι αίθουσες κρυστάλλων, και όλες επειδή οι ρωσικές γοργόνες πνίγουν κορίτσια που ζουν στο βάθος ενός ποταμού ή μιας λίμνης. Συχνά η κατοικία μιας ρωσικής γοργόνας γίνεται καλά. Σε αυτό, αποθηκεύει την υγρασία της αθανασίας. Σύμφωνα με τις απόψεις των αρχαίων Σλάβων, οι γοργόνες είναι νεκρά νεκροτομημένα κορίτσια ή πνιγμένα κορίτσια. Είναι κάτω από το νερό ότι προορίζονται να περάσουν το χρόνο τους σε αυτούς, γι 'αυτό ζουν δύο συναισθήματα στην καρδιά τους: η αγάπη ενός θνητού για έναν όμορφο άνδρα και μια άπληστη επιθυμία για εκδίκηση για την ερειπωμένη μοίρα του.

Πού προέρχονται οι μύθοι και οι μύθοι των γοργόνων;

Οι θρύλοι και οι μύθοι για τις γοργόνες ήταν ευρέωςΉταν ευρέως διαδεδομένοι στον Μεσαίωνα. Για παράδειγμα, μια από τις πρώτες λογοτεχνικές αναφορές σε αυτά τα πλάσματα χρονολογείται από το έτος 1366: οι γοργόνες λέγονται στο "Romance of the Rose", που γράφτηκε από τον Jeffrey Chaucer. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε αυτές τις γραμμές: "Ήταν ένα θαύμα, όπως το τραγούδι των θαλάσσιων γοργόνων". Σε γενικές γραμμές, οι μύθοι για τις γοργόνες - αυτό είναι τόσο συναρπαστικό και δημοφιλές φαινόμενο που οι «ένοχοι του θριάμβου», που είναι το προϊόν των ανθρώπινων φαντασιώσεων, έχουν μετατραπεί σε ένα αιώνιο και αναγνωρίσιμο σύμβολο. Στον σύγχρονο κόσμο, οι μύθοι και οι μύθοι για τις γοργόνες σχηματίζονται με βάση τις ιστορίες κάποιου, για να επαληθευτεί η αυθεντικότητα των οποίων δεν είναι δυνατή. Οι περισσότεροι από τους θρύλους αποτελούνται από ναυτικούς που υποτίθεται ότι γνώρισαν γοργόνες στο μονοπάτι των πλοίων τους. Για παράδειγμα, ορισμένες πηγές περιγράφουν γεγονότα από τα λόγια ορισμένων ναυτικών που φέρεται ότι είδαν γοργόνες στη θάλασσα και μάλιστα προσπάθησαν να μιλήσουν μαζί τους, αλλά δεν έκαναν λόγο. Ένα άλλο ιστορικό γεγονός περιγράφει μια συνάντηση με μια γοργόνα στην Ολλανδία. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, μια οικογένεια που ζει σε ένα από τα ολλανδικά χωριά, προστατεύει μια γοργόνα, που έζησε μαζί τους για περισσότερα από 15 χρόνια. Όταν πέθανε, φέρεται να θάφτηκε ως βαπτισμένο άτομο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με γοργόνες και στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Αναφέρεται η περίπτωση της συνάντησης ενός στρατιώτη με κάποιο άγνωστο αμφίβιο που μοιάζει με ένα άτομο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο στρατιώτης, ο οποίος είχε μείνει πίσω από τη διμοιρία του, περπάτησε κατά μήκος του δασικού δρόμου και είδε κάτι σε αυτό ή κάποιον που βρίσκεται εκεί. Στην εμφάνιση ήταν ένας γενειοφόρος άνδρας, αλλά όλα σε ψάρια κλίμακες. Αντί να τα δάχτυλα, θα μπορούσε να δει τα τύμπανα του. Όταν ο στρατιώτης γύρισε αυτό το πλάσμα στην πλάτη του, συνειδητοποίησε ότι το πρόσωπό του ήταν ανθρώπινο. Το πλάσμα έδειξε σημάδια στον στρατιώτη όπου έπρεπε να μεταφερθεί: ήταν μια μικρή δασική λίμνη. Ο στρατιώτης εκπλήρωσε την επιθυμία του κυματιστού πλάσματος, μετά από τον οποίο εξαφανίστηκε με ασφάλεια στα βάθη.
Συμβουλή 7: Πιστεύω για γοργόνεςΟι γοργόνες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αποκλειστικά χαρακτήρεςΣλαβική μυθολογία. Στη Αρχαία Βαβυλώνα εμφανίστηκαν μύθοι με ομορφιές με ψάρια. Και αργότερα εξαπλώθηκε στη Δυτική Ευρώπη. Είναι αλήθεια ότι οι σλαβικές γοργόνες ήταν σημαντικά διαφορετικές από τις όμορφες ξένες γυναίκες: δεν είχαν ουρές, που τους επέτρεψαν να εγκαταλείψουν το νερό για μικρό χρονικό διάστημα.

Οι πεποιθήσεις για γοργόνεςΗ λέξη "γοργόνα" - αρχικά ρωσική απόκαταγωγής. Βασίζεται στη λέξη "δίκαιη", την οποία οι αρχαίοι Σλάβοι ονόμαζαν όλα καθαρά και φωτεινά. Ίσως αυτό το όνομα προέκυψε επειδή οι γοργόνες ζούσαν πάντα στο νερό, και το νερό ήταν τότε ασυνήθιστα καθαρό και διαφανές.

Ποιοι είναι γοργόνες;

Σύμφωνα με τις αρχαίες σλαβικές πεποιθήσεις, γοργόνες -είναι φανταστικοί κάτοικοι όλων των υδάτων και πηγών της Γης. Πιστεύεται ότι οι γοργόνες είναι κορίτσια που πέθαναν και δεν είχαν χρόνο να παντρευτούν, ειδικά τη νυμφευμένη νύφη. ή τα μωρά που πέθαναν nekreschennymi.Otlichitelnye διαθέτει γοργόνες - την ομαλή κατάλευκο δέρμα και μακριά πράσινα μαλλιά. Υπό το φως του φεγγαριού τραγουδούν εκπληκτικό τραγούδια με όμορφες φωνές τους και μαγικά παρασύρονται σε απρόσεκτους ψαράδες και τους ναυτικούς του. Μπορεί να δελεάσει τη γοργόνα και τους παρευρισκομένους, ειδικά όταν σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά μπάνιο έξω από το νερό, κάθονται σε ένα κλαδί ενός ιτιά κλάματος και μια χτένα που χαράζονται από ψαροκόκαλο χτένα υπέροχο πράσινο μπούκλες σας. Μόνο κάποιος χρειάζεται γοργόνα από έναν άνθρωπο: να τον γκρίνια σε θάνατο και να τον πνίξει.

Συναντήσεις με γοργόνες

Το καλοκαίρι, ξεκινώντας από την ημέρα του Τροϊτσή, γοργόνες περπατούντη γη. Προς το παρόν, κανένα κορίτσι δεν θα τολμούσε να πάει στο δάσος και μόνο, γιατί αν θα συναντηθεί με τον γοργόνα, τότε zavlekut, την παρέσυρε σ 'αυτόν, και ο δρόμος της επιστροφής δεν budet.V δάσος γοργόνες ζουν στις σημύδες κλάμα, έτσι ώστε τα κορίτσια πήγαν στην εβδομάδα γοργόνα στο δάσος - σημύδες μπούκλα. Έδεσαν χρωματιστές κορδέλες κλαδιά σημύδας, κάνοντας μια κούνια για rusalok.Esli ακόμα να συμβεί για να καλύψουν μια γοργόνα στο δάσος, μπορεί να αποθαρρύνει τη χρήση αψιθιάς. Πρέπει να έχετε το χρόνο να ρίξει το χορτάρι στα μάτια της γοργόνας, και τότε θα άφηνε πάντα ένα πρόσωπο και στα νεότερα χρόνια pokoe.V ιδέα της γοργόνες έχουν αλλάξει σημαντικά. Χαρούμενα ποτάμι κορίτσι μετατραπεί σε ένα πολύ άσχημο, φαύλο και εκδικητική suschestv.Poverya για γοργόνες αντανακλάται σε «Μαΐου Νύχτα, ή το Πλημμύρα Maiden» του Γκόγκολ. Ωστόσο, σε αυτό μια όμορφη pannochka μετατραπεί σε μια γοργόνα φέρνει μόνο ήρωες στον κύριο ήρωα Levko. Στην ευγνωμοσύνη για ό, τι έχει βοηθήσει να βρει και να τιμωρήσει τη μητριά της, η μάγισσα Pannochka βοηθά Levko παντρευτεί την κοπέλα Ganne.Stali γοργόνα και τους χαρακτήρες των έργων του από Ρώσους καλλιτέχνες - Ιβάν Κραμσκόι, Konstantin Makovsky και Konstantin Vasileva.Kakimi Όποιες και αν είναι οι γοργόνες - όμορφη ή απωθητικό, καλό ή κακό, πεποιθήσεις σχετικά με αυτά, καθώς και πολλά άλλα ποιητική πεποιθήσεις των Σλάβων, εμπλουτίζεται σημαντικά το ρωσικό πολιτισμό.