Πώς, ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή, για να αποφύγετε τις επαγγελματικές ασθένειες

Πώς, ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή, για να αποφύγετε τις επαγγελματικές ασθένειεςΕργασία που συνεπάγεται διαμονήυπολογιστή, κερδίζει πολλή δημοτικότητα. Από τη μία πλευρά, είναι πολύ βολικό, αλλά και σε αυτό το έργο υπάρχουν και παγίδες - επαγγελματικές ασθένειες. Είναι πιο εύκολο να αποφευχθούν από τη θεραπεία. Σας προτείνω να μάθετε πώς να προστατεύεστε από τις επαγγελματικές ασθένειες, δουλεύοντας σε έναν υπολογιστή.

Πώς, ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή, για να αποφύγετε τις επαγγελματικές ασθένειες


Οδηγίες

1


Εάν η εργασία σας συνεπάγεται μακροχρόνια παραμονήυπολογιστή, κάθε ώρα θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα και να περάσουν αυτό όχι για ένα φλιτζάνι καφέ ή το κάπνισμα κανονικών τσιγάρων, καθώς και μια μικρή προπόνηση: κοιτάζοντας μακριά από την οθόνη, κάνουν ίσια την πλάτη, στη συνέχεια, σηκώστε τους ώμους σας και στη συνέχεια να γυρίσει πίσω και εμπρός. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον 3-4 φορές.

2


Αφού θερμαίσετε τη ζώνη ώμου, αρχίστε πρώτα με μερικές κυκλικές κινήσεις, στη συνέχεια προς τα εμπρός και προς τα πίσω, αριστερά-δεξιά.

3


Άτομα που εργάζονται στον υπολογιστή, επίσηςεκτίθενται σε ασθένειες που σχετίζονται με προβλήματα όρασης. Για να διατηρήσετε την υγεία των ματιών, πρέπει να κάνετε ημερήσια γυμναστική ματιών, όχι μία φορά την ημέρα και όχι λιγότερο από 2-3. Εδώ είναι μερικές απλές ασκήσεις: κοιτάξτε στην απόσταση, στη συνέχεια, σε ένα αντικείμενο που είναι κοντά? κλείνοντας τα μάτια σας, διανοητικά τραβήξτε με τα μάτια σας το σημάδι του άπειρου - ένα ανεστραμμένο οκτώ? αναβοσβήνει γρήγορα για 10-15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε κάθε άσκηση 3-4 φορές.

4


Οι παλάμες και τα δάχτυλα επίσης κουράζονται, οπότε θα πρέπει πρώτα να τα αλέσετε καλά και στη συνέχεια να τα τεντώσετε.

5


Καθίστε επίπεδη σε μια καρέκλα, σηκώστε τα πόδια από το πάτωμα καιτους ανακατέψτε. Μετά από αρκετές προσεγγίσεις αυτής της άσκησης, ξεκινήστε να σηκώνετε τα ίσια πόδια σας, προσπαθώντας να αισθανθείτε πώς λειτουργούν οι μύες του Τύπου και των γοφών.

6


Καθίστε περισσότερο από μια ώρα στο χώρο εργασίας δεν θα πρέπει. Εάν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, τότε περπατήστε γύρω από το γραφείο και κάνετε ασκήσεις όπως καταλήψεις και πλαγιές.

7


Επίσης, μην ξεχνάτε να αερίζεστε καθημερινάδωμάτιο. Θα είναι ωραίο εάν στην επιφάνεια εργασίας σας εμφανιστεί ένα φυτό εσωτερικού χώρου με μεγάλα φύλλα. Χάρη στα φυτά, το γραφείο θα διατηρήσει την υγρασία με φυσικό τρόπο. Είναι απαραίτητο για την πρόληψη προβλημάτων υγείας όπως το σύνδρομο ξηροφθαλμίας.