Πώς να αποδείξετε το γεγονός της πατρότητας

Πώς να αποδείξετε το γεγονός της πατρότηταςΣε περίπτωση γέννησης παιδιού από γονείς που δεν είναι μεταξύ τους σε επίσημο γάμο, ελλείψει γραφείου εγγραφής των γονέων του ή δήλωσης του πατέρα σχετικά με την εγκατάσταση στο μητρώο πατρότητας, καθώς και στην περίπτωση της αποφυγής του μπαμπά από τις γονικές ευθύνες, αποδεικνύουν ένα γεγονός η πατρότητα μπορεί να βρίσκεται στα δικαστήρια.

Πώς να αποδείξετε το γεγονός της πατρότητας


Οδηγίες

1


Η μητέρα του παιδιού, ο κηδεμόνας ή ο κηδεμόνας του μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση στο δικαστήριο για την καθιέρωση της πατρότητας, καθώς και το πρόσωπο του οποίου εξαρτάται το παιδί.

2


Για να αποδείξετε το γεγονός της πατρότητας, μπορείτενα χρησιμοποιήσουν απολύτως κάθε αποδεικτικό στοιχείο: μαρτυρία των διαδίκων και αυτόπτες μάρτυρες, σύναψη εμπειρογνωμόνων, ηχογραφήσεις και ηχογραφήσεις, καθώς και φυσικές και γραπτές αποδείξεις ότι ο υποτιθέμενος είναι ο πατέρας του γεννηθέντος παιδιού.

3


Λάβετε υπόψη ότι δεν έχει σημασία το δικαστήριο σε ποια χρονική περίοδο σχετίζονται τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέξατε για την καθιέρωση της πατρότητας.

4


Σε περίπτωση που ο πιθανός πατέρας του παιδιούΑν αρνηθεί το γεγονός της πατρότητας του, ακόμη και αφού παράσχει ουσιαστικές αποδείξεις εκ μέρους σας και εκ μέρους μαρτύρων, το δικαστήριο ορίζει μια εξέταση. Επιπλέον, το δικαστήριο μπορεί να εκδώσει μια τέτοια απόφαση σε οποιαδήποτε στιγμή της διαδικασίας, κατόπιν αιτήματος των μερών, στη δήλωση των ενδιαφερομένων, στον εισαγγελέα ή με δική της πρωτοβουλία.

5


Σύμφωνα με τον ορισμό της εγκληματολογικής ιατρικής εξέτασης μπορεί να γίνει κατανοητό είτε ως γυναικολογική είτε ως βιολογική ή γενετική έρευνα.

6


Η πιο αξιόπιστη μέθοδος απόδειξηςη πατρότητα είναι μια δαπανηρή γενετική εξέταση. Το δικαστήριο το ορίζει, κατά γενικό κανόνα, σε περίπτωση που οι πιο απλοί έλεγχοι δεν δίνουν ακριβή απάντηση στο ερώτημα: "Είναι ο εναγόμενος ο πατέρας του μωρού;".

7


Αποδεδειγμένη ή αναιτιολόγητη πατρότητα μπορεί να είναι μεχρησιμοποιώντας τις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Μπορεί τα όλα τους υποψήφιους γονείς να τεκνοποιήσει», «Συνέβη κάτι άλλο σχεδιάστηκε σε μια εποχή που ο φερόμενος ως πατέρας είναι έξω από την πόλη;», «Μήπως η προέλευση του παιδιού από εκείνες γονέα ομάδα αίματος του αποβάλλεται;» .

8


Αν ο υποτιθέμενος πατέρας αποφύγει την ιατροδικαστική εξέταση, το δικαστήριο έχει το δικαίωμα να αναγνωρίσει τον εναγόμενο ως τον πατέρα του παιδιού.