Πώς να τεντώσετε παπούτσια στο σπίτι: απλές συμβουλές

Πώς να τεντώσετε παπούτσια στο σπίτι: απλές συμβουλές

Συμβαίνει ότι ένα άτομο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημαστενά παπούτσια όταν έρθει η ώρα της αγοράς το αγαπημένο σας μοντέλο είναι ιδανικό, και στη συνέχεια, κατά τη διαδικασία της πόδια, γίνεται δυσάρεστη, μικρός, συμπίεση, συμπιέζοντας τα δάχτυλά της, τρίβει το τακούνι. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να τεντώσει το χέρι τα παπούτσια. Υπάρχουν πολλά αποδεδειγμένα τρόπους για να τεντώσει στενά παπούτσια στο σπίτι. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι η επιτυχία μπορεί να τεντώσει ένα παπούτσι που είναι μόνο ελαφρώς μικρότερο από το επιθυμητό μέγεθος.

Πώς να τεντώσετε παπούτσια στο σπίτι: απλές συμβουλές

Παγκόσμιες επιλογές για τέντωμα παπουτσιών

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επηρεασμού(δερμάτινα, υποκατάστατα, σουέτ, παπούτσια για βερνίκια). Αυτές οι μέθοδοι τεντώματος είναι επίσης οι πιο ασφαλείς για όλα τα πιθανά μοντέλα, εκτός από τις μπότες με γούνινη επένδυση.

Ειδικοί μαλακτικοί παράγοντες για παπούτσια. Εφαρμόζονται από το εσωτερικό των παπουτσιών στις προβληματικές περιοχές. (Αν τα παπούτσια είναι κατασκευασμένα από γνήσιο δέρμα, τότε μπορούν να εφαρμοστούν και έξω). Αμέσως μετά τη θεραπεία, τα παπούτσια πρέπει να φοριούνται με ένα ανθεκτικό δάκτυλο του ποδιού, μέχρι να στεγνώσουν οι επιθυμητές περιοχές, παίρνοντας το σχήμα του ποδιού. Αυτή η επιλογή τεντώματος μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τεντώστε με καστορέλαιο επίσηςείναι ένας παγκόσμιος τρόπος επηρεασμού των στενών παπουτσιών. Μετά την επεξεργασία του πετρελαίου από το εσωτερικό, χρειάζονται αρκετές ώρες για να περπατήσουν στα παπούτσια. Το λάδι μαλακώνει τις προβληματικές περιοχές, έτσι ώστε τα παπούτσια να έχουν το ακριβές περίγραμμα του ποδιού. Αυτή η μέθοδος είναι ενοχλητική επειδή μετά τη διαδικασία, το λίπος από το εσωτερικό των παπουτσιών θα πρέπει να καθαριστεί καλά. Αλλάξτε το λάδι μπορεί να είναι μια λύση αλκοόλ (με νερό ένα προς ένα), Κολωνία, ακόμη και κηροζίνη. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι ακόμα πιο άβολη, καθώς η μυρωδιά μετά τη θεραπεία θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς στο σπίτι να τεντώσει δερμάτινα παπούτσια

Τα προϊόντα από γνήσιο δέρμα είναι τα πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά. Ως εκ τούτου, θα είναι σε θέση να αντέξουν πιο επιθετικές μεθόδους επιρροής. Για παράδειγμα, υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.

Υπό την επίδραση της φυσικής υψηλής θερμοκρασίαςτο δέρμα είναι σε θέση να επεκταθεί και να γίνει πιο μαλακό. Ζεστάνετε τα παπούτσια με στεγνωτήρα μαλλιών ή τα κρατάτε για λίγο με βραστό νερό. Τα ζεστά παπούτσια πρέπει να φορεθούν μέχρι να κρυώσουν πλήρως και να στεγνώσουν. Το ζεστό δέρμα αποκτά αμέσως το επιθυμητό σχήμα και το διατηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά τη διαδικασία, έτσι ώστε το δέρμα να μην στεγνώσει, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μια θρεπτική κρέμα για παπούτσια.

Τα παπούτσια Stretch από γνήσιο δέρμα μπορούν επίσης να είναιυπό την επίδραση της χαμηλής θερμοκρασίας, με τη μέθοδο ψύξης. Πρώτον, οι σάκοι πολυαιθυλενίου εισάγονται στα παπούτσια (σε κάθε περίπτωση 2, σε περίπτωση σπασίματος της συσκευασίας). Στη συνέχεια χύνεται νερό στην εσωτερική σακούλα. Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι μεγάλες πτυχές δεν σχηματίζονται μέσα στα παπούτσια, γι 'αυτό τα πακέτα πρέπει να εξαπλώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Το νερό πρέπει να γεμίσει εντελώς τον χώρο μέσα στα παπούτσια. Ένα πακέτο νερού είναι δεμένο, και το άλλο παραμένει ανοιχτό. Σε αυτή τη θέση, τα παπούτσια τοποθετούνται στην κατάψυξη τουλάχιστον για τη νύχτα. Κατά τη διαδικασία της κατάψυξης, το νερό θα αυξηθεί σταδιακά σε όγκο, τεντώνοντας τα παπούτσια.

Μετά την επεξεργασία των παπουτσιών κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει πάντα να εφαρμόζετε την κρέμα.

Κατά κανόνα, τα παπούτσια από γνήσιο δέρμα μετά από μερικές εβδομάδες κάλτσες μπορούν να μεταφερθούν μόνοι σας. Ως εκ τούτου, ίσως δεν πρέπει να βιαστείτε με τέτοια ριζοσπαστικά μέτρα επέκτασης.

Πώς να τεντώσετε παπούτσια από τεχνητό δέρμα ή ένα υποκατάστατο

Τέτοια παπούτσια είναι πολύ πιο δύσκολο να τεντώσει απόφυσικό. Όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, τα προϊόντα αυτά καθίστανται ακατάλληλα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να δράσουμε πιο προσεκτικά. Ο πιο αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος τέντωσης θα είναι γεμάτος με υγρό χαρτί ή πανί. Ο ιστός (χαρτί) πρέπει να υγραίνεται σε ζεστό νερό, να σπάσει γρήγορα και να γεμίσει το εσωτερικό του παπουτσιού. Γεμίστε παπούτσια, θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το σχήμα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις ή παραμορφώσεις. Τα παπούτσια με γεμίσματα θα πρέπει να στεγνώσουν τελείως και μακριά από πηγές θερμότητας. Αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο. Αλλά, μετά την ξήρανση, τα παπούτσια θα διατηρήσουν το σχήμα που τους δίνεται.

Εάν τα αφύσικα υποδήματα τρίβουν τα τακούνια, μπορείτε να τρίψετε το εσωτερικό του πίσω μέρους της πλάτης με παραφίνη ή σαπούνι πλυσίματος.

Πώς να τεντώσετε τις μπότες σας

Για μπότες χωρίς επένδυση γούνας, μπορείτε να εφαρμόσετε τις ίδιες μεθόδους τέντωσης όπως και για τα παπούτσια.

Και μπότες με επένδυση μπορούν να υποστούν επεξεργασίαμέσα για την μαλάκυνση του δέρματος ή του ελαίου μόνο από το εξωτερικό. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να φορέσετε αρκετά ζευγάρια κάλτσες (για περισσότερη αποτελεσματικότητα μπορείτε να τα υγραίνετε με ζεστό νερό) και να φορέσετε έτσι μερικές ώρες. Η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να φορέσετε βρεγμένες χειμερινές μπότες με επένδυση γούνας για να ολοκληρώσετε την ξήρανση. Αφού αφαιρέσετε τις φθαρμένες μπότες, θα πρέπει να τις γεμίσετε αμέσως με χαρτί ή κομμάτια μαλακού πανιού. Οι μπότες στεγνώματος είναι απαραίτητες σε φυσικές συνθήκες, μακριά από τη θερμότητα.

Πώς μπορώ να τεντώσω παπούτσια από σουέτ και λάκα

Αυτά τα προϊόντα μπορούν να υποστούν επεξεργασία μόνο από το εσωτερικό τους. Οποιαδήποτε επίδραση στην εξωτερική επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα παπούτσια

Χρησιμοποιήστε μόνο μεθόδους τεντώματος μεμαλακή εξοικονόμηση χωρίς φορτία θερμοκρασίας. Είναι καλύτερο να φοράτε παπούτσια σε ζεστές υγρές κάλτσες (που έχουν προηγουμένως υγρανθεί σε ζεστό νερό) μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Επιπλέον, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με υγρό χαρτί ή ύφασμα.

Τα παπούτσια Suede είναι αρκετά ελαστικά, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν, συχνά μόνο στο σπίτι. Μετά από λίγο, θα ιδεωθεί "να καθίσει" με τη μορφή του ποδιού.

Πώς να αγοράσετε παπούτσια

Όπως και με την αγορά νέων παπουτσιών, μπορείτε να αποφύγετε ανεπιθύμητες εκπλήξεις:

  1. Από το πρωί σχεδόν κάθε άτομο έχει ένα πόδι περισσότεροεκλεπτυσμένο από το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα κουρασμένα πόδια διογκώνονται ελαφρώς. Ως εκ τούτου, η αγορά νέων παπουτσιών είναι καλύτερη το απόγευμα. Παπούτσια, που αποκτήθηκαν το πρωί, το βράδυ μπορεί να είναι πολύ κοντά.
  2. Κατά την επιλογή ενός νέου ζεύγους παπουτσιών πρέπει επίσης να πληρώσουνπροσοχή στην πληρότητα, το πλάτος και την ανύψωση. Ίσως, το μοντέλο που σας αρέσει δεν είναι κατάλληλο για άλλες παραμέτρους. Εάν τα παπούτσια είναι πολύ στενά, δεν πρέπει να αγοράσετε μεγαλύτερο μέγεθος. Από την ολίσθηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω στα πόδια σχηματίζονται κάλαινες.
  3. Δεν είναι απαραίτητο αφού αγοράσετε αμέσως ένα νέο ζευγάρι παπούτσιαβγείτε σε αυτό στο δρόμο. Πριν από αυτό, χρειάζεστε κάποιο χρόνο για να είστε σαν σε ένα νέο σπίτι. Αν αισθάνεστε δυσφορία, τα παπούτσια που δεν φοριούνται στο δρόμο μπορούν να επιστραφούν ή να ανταλλάξουν για ένα πιο άνετο μοντέλο.

Όταν τεντώνετε παπούτσια στο σπίτι, πρέπει να ενεργείτε με εξαιρετική προσοχή. Τεντώστε τα παπούτσια, χωρίς να την βλάψετε, μπορείτε μόνο το μισό μέγεθος, όχι περισσότερο.

Τα παπούτσια από γνήσιο δέρμα είναι καλύτερα "τεντωμένα". Τα παπούτσια ή τα σανδάλια που κατασκευάζονται από υφάσματα είναι σχεδόν αδύνατο να τεντωθούν, μια ισχυρή κρούση θα σπάσει μόνο τη δομή του υλικού.

Σε υποδήματα από δερματίνη μετά την κατάψυξη ήΜόνο υγρή επεξεργασία μπορεί να εμφανιστεί ρωγμές. Τα παπούτσια από κακή ποιότητα, κακή επεξεργασία του δέρματος μετά από υγρή επεξεργασία όταν στεγνώσει θα γίνουν ακόμα πιο άκαμπτα και στρεβλωμένα.

Πολύ ακριβό παπούτσια δεν πρέπει να τεντώνεται ανεξάρτητα. Είναι καλύτερα να πάτε στο εργαστήριο, όπου χρησιμοποιούνται ειδικά μαξιλάρια υποδημάτων διαφορετικών μεγεθών.