Πώς να διατηρήσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Πώς να διατηρήσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο νόστιμο από τα φρέσκα λαχανικά καιφρούτα. Δεν είναι μόνο πολύ νόστιμα, αλλά και πολύ χρήσιμα. Θα ήθελα να απολαύσω νόστιμες βιταμίνες όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι δυνατό.

Πώς να διατηρήσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά
  • Τα σταφύλια διατηρούνται φρέσκα για διάστημα έως και δύο μηνών αν τα βούρτσες τοποθετούνται σε ένα μικρό κουτί σε ένα στρώμα και διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό μέρος.
  • Τα λεμόνια διατηρούνται φρέσκα 1-2 μήνες, εάν τουςκρατήστε το σε κρύο νερό. Το νερό πρέπει να αλλάζεται κάθε εβδομάδα. Μπορείτε να τυλίξετε τα λεμόνια με χαρτί και να τα βάλετε σε ψιλή άμμο, η οποία θα πρέπει να τα καλύψει με ένα στρώμα πάχους 3-4 δάχτυλα. Η άμμος έχει προ-απολυμανθεί με ψήσιμο στο φούρνο. Τα λεμόνια στοιβάζονται αφού η άμμος κρυώσει εντελώς. Περίπου 1-2 μήνες, τα λεμόνια μπορούν να αποθηκευτούν τυλιγμένα σε κερωμένο χαρτί και να τοποθετηθούν σε ένα καλάθι, το οποίο τοποθετείται σε κρύο και αεριζόμενο χώρο.
  • Ένας άλλος τρόπος αποθήκευσης λεμονιών (μέχρι 3-4 μήνες)αποτελείται από τα ακόλουθα. Τοποθετήστε τα λεμόνια σε στεγνό μέρος ώστε να μην έρχονται σε επαφή και να τα διατηρήσετε στη συνέχεια για 5-6 ημέρες για να στεγνώσουν το δέρμα. Μετά από αυτό, τα λεμόνια τοποθετούνται σε δοχεία (μαλακά από πάνω, για να τα χρησιμοποιήσετε πρώτα). Οι τράπεζες είναι κλειστές με γυάλινο καπάκι και τοποθετούνται σε κρύο μέρος. Είναι καλά διατηρημένα και θαμμένα σε αλεύρι.
  • Τα λεμόνια με μια παλιά κρούστα επιμένουν περισσότερο εάν τοποθετηθούν σε επιτραπέζιο αλάτι.
  • Για να κόψετε το κομμένο λεμόνι περισσότερο, απλώστε το σημείο αποκοπής με κτυπημένη πρωτεΐνη, αφήστε το να στεγνώσει και βάλτε το λεμόνι σε δροσερό μέρος.
  • Οι φράουλες μπορούν να αποθηκευτούν μόνο 3-4 ημέρες. Επιλέξτε ολόκληρα, καλά ωριμασμένα μούρα, τα οποία είναι στοιβαγμένα σε μικρά καλάθια, καλυμμένα με φύλλα σταφυλιών. Τα καλάθια αιωρούνται σε δροσερό αεριζόμενο χώρο.
  • Το Raspberry διατηρείται με τον ίδιο τρόπο.