Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο για ένα φόρεμα

Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο για ένα φόρεμα

Πόσο συχνά πρέπει να τηρείται μια απλοποιημένη προσέγγισηστην επιλογή στυλ από υφάσματα με μοτίβο. Κομψά αντιγραφεί φορέματα με διάφορα μεγέθη, ρυθμική εναλλαγή, τη διάθεση της εικόνας. Αλλά στην πραγματικότητα, αν καταλάβετε, κατανοήστε τη φύση του σχεδίου, πόσο ευρύτερη θα επεκταθεί η κλίμακα των πιθανών λύσεων, και τα φορέματα θα γίνουν πιο εκφραστικά, επειδή η λογική του σχεδίου παρατηρείται και ενισχύεται σε αυτά. Ο καλλιτέχνης-σχεδιαστής μόδας, που παίρνει το επόμενο καθήκον, για μεγάλο χρονικό διάστημα μελετώντας τα χαρακτηριστικά κατασκευής του, συνηθίζει στο θέμα του, εκτιμά ποια στοιχεία του στυλ του θα προωθήσουν το στυλ. Αποφασίζει σε ποια σιλουέτα εκδηλώνεται καλύτερα η ομορφιά του, η εικόνα του τι μανεκέν θα ταιριάζει.

Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο για ένα φόρεμα

Αυτό διδάσκεται από μια παλιά φορεσιά, όπου το σχέδιο πάνταεργάστηκε στην εικόνα, ήταν σε αρμονία με την σιλουέτα, και με την ένταση του φόρεμα. Εξετάζουμε το βιβλίο των ιστοριών της φορεσιάς. Ας δούμε τις σελίδες της ιστορίας. Need for Speed: όλες οι μορφές των κοστουμιών και την εμφάνιση επεκταθεί προς τα πάνω και τελικά περιόρισε τη γραμμή σιλουέτα της απλής και σκληρά. Και σχέδιο - σε μια ομαλή φόντο σαν γδαρμένο βελόνα ή σύρμα επενδεδυμένο με σπάνια διάσπαρτα απλά μοτίβα της ρόμβους, τρίγωνα, ξηρό και γεωμετρικά σωστή εικόνα του φυτού. Εδώ δεν μπορείτε να φανταστείτε μια γεμάτη ζωντάνια ζωή λουλουδιών. Όλα αυστηρά, συνοπτικά και όπως ήταν αποδυναμωθεί - σε αρμονία με τα ιδανικά της σοβαρής ασκητισμού. Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, η σιλουέτα γίνεται ισχυρό - βαριά υφάσματα, βαριά πτυχώσεις και υφαντά χρυσό τεράστια - αρκετό για μόνο ένα σουτιέν - τριαντάφυλλα semilepestkovye. Το μέγεθος του σχήματος, η στρογγυλότητα σχήμα, κυρτότητα - όλα αντηχεί ιδανική φυσική μεγαλείο. Μια άλλη εικόνα είναι ροκοκό. Στη μόδα γυναικεία κούκλα, μαλακό και ελαφρύ, και ως εκ τούτου, με βάση τα πιο ευαίσθητα χρώματα: ανθοδέσμες βιρτουόζος ακουαρέλα με λουλούδια, σειρές από στενές ζώνες που διανθίζονται με γιρλάντες λουλουδιών. Χρώμα, λεπτό μοτίβο - όλα είναι μικρά, κομψά, παιχνιδιάρικα.

Οι αρχές του ΧΧ αιώνα, μοντέρνο στυλ. Το ιδανικό είναι η εικόνα της πνευματικότητας: τεράστια μάτια, ένα υπέροχο χτένισμα, ένα φόρεμα που αποστραγγίζει από ελαφριά υφάσματα. Το μοτίβο είναι μέτριο, απαλό, χωρίς να αποσπά την προσοχή από το κύριο πράγμα στο τύπωμα - την πνευματικότητα του προσώπου, των ματιών. Πρόκειται για μικρά μπιζέλια, μικροσκοπικά, όπως σπόροι παπαρούνας, κηλίδες, κουκίδες, ωραία κλαδιά.

Η δεκαετία του 1920 είναι μια "βιομηχανική" εικόνα, όπου η ηγετικήσιλουέτα - ορθογώνιο φόρεμα-πουκάμισο. Και σχεδίαση - μία γεωμετρία: ρόμβους, ορθογώνια, μπιζέλια. Φινίρισμα - ευθείες βελόνες, γεωμετρικά ένθετα. Στη δεκαετία του '30 αυτή η εικόνα αντικαταστάθηκε από ένα αντίθετο - θηλυκό, με μακρύ, σχεδόν αστράγαλο φορέματα, με ομαλή σιλουέτα και πλαστικά υφάσματα. Και τότε αλλάζει η εικόνα. Σε ένα απαλό χρωματικό σχέδιο, ένα περίπλοκο μοτίβο μικρών χρωμάτων είναι εύκαμπτο και λυρικό, όπως το ίδιο το φόρεμα.

Μίνι μόδα, 60's. Το πιο αποτελεσματικό φόρεμα αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται από ένα τόσο μεγάλο μοτίβο ώστε ένα κίνητρο είναι αρκετό για όλο το φόρεμα. Είναι ξεκάθαρο, επειδή το ίδιο το φόρεμα είναι απλώς μια μικροσκοπική raspashka μιας χαλαρής, φουσκωμένης σιλουέτας και ένα μεγάλο σχέδιο, περικλειόμενο σε μικρή μορφή, τείνει να υπερβεί και να το κόψει οπτικά.

Έτσι, μάλλον, είναι αρκετά σαφές πόση είναι η γλώσσαη εικόνα είναι μεγάλη και εκφραστική. Πώς να το χρησιμοποιήσετε με σύγχρονο τρόπο; Σήμερα, όταν η κύρια λέξη είναι στυλ, είναι σημαντικό το ύφος της εικόνας να ενισχύσει το ύφος του φόρεμα. Και εδώ είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι όλα τα πρότυπα χωρίζονται σε δύο τύπους. Ένας από αυτούς είναι στατικός. Τα κίνητρα εδώ είναι συμμετρικά, διατεταγμένα με αυστηρή ορθογώνια ή κλιμακωτή τάξη. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι μοτίβα, τα μοτίβα είναι γεωμετρικά. Απαιτούν την ίδια αυστηρότητα στην κατασκευή του στυλ. Από το "πούλι", για παράδειγμα, μανίκια, φτερά, φούστες φούστες, στρογγυλεμένες ραφές δεν είναι κατάλληλες. Όλες οι άκρες των τμημάτων πρέπει να κοπούν σε ευθεία γραμμή, παράλληλη προς την κατεύθυνση του σχεδίου, έτσι ώστε να είναι επιθυμητή μια γεωμετρικά ακριβής σιλουέτα, οι φούστες θα είναι ίσια ή διπλωμένα, τα περιλαίμια και οι θύλακες θα είναι ορθογώνιες. Τέτοια υφάσματα είναι συνήθως δύο χρώματα, αλλά εδώ η διακόσμηση είναι ιδιαίτερα καλή στον τόνο της εικόνας, με έμφαση στο σχέδιο: μια βελονιά, μπορντούρα, ψήνεται, ζώνη, κορδέλα στην πύλη.

Και το δεύτερο είδος ζωγραφικής είναι δυναμικό, ζωντανό, όπουμοτίβα ελεύθερα διάσπαρτα σε όλο το ύφασμα. Αυτός, αντιθέτως, δεν είναι "άνετος", αν περικλείεται σε γεωμετρικές, αυστηρές μορφές κοπής. Παραβιάζεται από οποιαδήποτε υπερβολική ραφή. Ειδικά στην πλάτη, που γενικά θεωρείται απλά ένας γάμος. Γραμμή σιλουέτα - σε αρμονία με το ύφος του σχεδίου. Όσο μεγαλύτερη, όσο πιο ζωντανή είναι η εικόνα, τόσο πιο συνετό θα έπρεπε να είναι στο φόρεμα. Εκεί όπου θα πάρει αυτή τη βούληση - σε μια φούστα κούκλα, σε ένα γενναιόδωρα συναρμολογημένο μανίκι, σε ένα μπούστο με ένεση, θα αποφασίσει ένα συγκεκριμένο ύφος.

Εάν το σχέδιο είναι μεγάλο, συντονίστε αμέσως στο γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση θα διακοσμηθείτε όχι με στυλ, αλλά με ένα φωτεινό, θεαματικό κομμάτι ύφασμα. Αγοράστε ένα τέτοιο ύφασμα με περιθώριο.

Πώς να είστε προσεκτικοί, αν εμφανίζονταιείναι απαραίτητο να "διορθώσετε" κάτι, εξομαλύνετε, βγείτε έξω! Μια νεαρή λιπαρή γυναίκα κοιτάζει το ύφασμα σε μπουμπούκια σε σχήμα μπάλας. «Πού είσαι», αποθαρρύνει τον φίλο της. "Είναι αρκετό για εσάς στην περιοχή."

Συνδέεται με το ύφασμα της. Το πρόσωπο άρχισε πραγματικά να φαίνεται στρογγυλό, το σχήμα είναι πυκνότερο. Δοκίμαζαν το άλλο - σε μαλακές διαρροές υδατογραφιών, αλλά σε αυτό το σχήμα φαινόταν άμορφο και αόριστο, σαν το ίδιο το ύφασμα. Αλλά επιτέλους βρήκαν: ελαφρά περιγράμματα κλαδιών με κατακόρυφη κατεύθυνση. Και υπήρχε ένα θαυμάσιο τέλος - ολόκληρο το "kruglot" εξαφανίστηκε, η γυναίκα έγινε κομψή και λεπτή.

Εσείς, βέβαια, σημείωσε ότι στην ιστορία της φορεσιάς, ένα μεγάλο μοτίβο επαναλήφθηκε δύο φορές: όταν ήταν απαραίτητο να δοθεί η εικόνα μνημειακότητα, ακόμη μεγαλύτερο όγκο ακόμη και σε περιόδους μίνι-μόδας.

Η γυναίκα είναι άπαχο, με αιχμηρά χαρακτηριστικάείναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε όλα τα άκαμπτα, που επισημαίνονται στο σχέδιο. Δεν πρέπει φυσικά να εγκαταλείψει εντελώς την κυριαρχία της εμφάνισής του, αλλιώς το στυλ της εικόνας θα χαθεί. Αλλά ας μην είναι μόνο μια στενή λωρίδα, αλλά μια λωρίδα που εναλλάσσεται με φυτική διακόσμηση, που θα την μαλακώσει. Μπιζέλια - μικρότερα, στρογγυλά φλιτζάνια λουλουδιών με αιχμηρά φύλλα κλπ.