Πώς να φτιάξετε ένα καρουσέλ για τα παπούτσια

Πώς να φτιάξετε ένα καρουσέλ για τα παπούτσια

Τα παπούτσια καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο διάδρομο. Αυτό δεν είναι μόνο ενοχλητικό, αλλά μπορεί επίσης να χαλάσει τα πράγματα - τόσο τα παπούτσια το Σαββατοκύριακο όσο και τα αθλητικά παπούτσια απαιτούν προσεκτική στάση απέναντι τους. Το ράφι για την αποθήκευση των παπουτσιών θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ενοχλήσεις.

Πώς να φτιάξετε ένα καρουσέλ για τα παπούτσια

Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αρχική συσκευή αποθήκευσης παπουτσιών. Το κόστος των υλικών σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά μικρό.

Πώς να φτιάξετε ένα ράφι με τα χέρια σας

Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα λειτουργικό και ευρύχωρο ράφι, το οποίο στη δομή του μοιάζει με ένα χαρούμενο γύρο. Πολλά ζευγάρια παπούτσια ταιριάζουν άνετα σε αυτό - ταυτόχρονα βρείτε απαραίτητα εύκολα. Απλά μεταβείτε στο σχέδιο λίγο για να μάθετε τι είναι σωστό. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τέτοιο ράφι απλά στο διάδρομο ή να το βάλετε στην ντουλάπα. Το "Carousel" αποτελείται από στρογγυλεμένα τμήματα από ινοσανίδες, εισάγουν στρογγυλά καρφίτσες ή μία ράβδο στη μέση.

Για να φτιάξετε το ράφι που χρειάζεστευλικά: φύλλα από ινοσανίδες, μεταλλικές καρφίτσες, βίδες αυτοεπιπεδούμενων. Προσδιορίστε τις διαστάσεις για το μελλοντικό προϊόν - για παράδειγμα, εάν σχεδιάζετε να το τοποθετήσετε σε ένα ντουλάπι, λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του ντουλαπιού. Σχεδιάστε ένα σχέδιο του ράφι, ή ακόμα καλύτερα, ένα σχέδιο.

Τι χρειάζεται για να φτιάξετε το ράφι

Πάρτε ένα προετοιμασμένο φύλλο από ινοσανίδες. Από αυτό πρέπει να κόψετε τα κενά μεγέθους που αντικατοπτρίζονται στο σχέδιο - αυτά θα είναι κύκλοι και τετράπλευρα. Με τη βοήθεια μιας ράβδου και μιας εγκύκλιος, σημειώστε τις μελλοντικές τρύπες όπου θα εγκατασταθούν οι καρφίτσες.

Στον κεντρικό άξονα, οι δίσκοι υποστήριξης μπορούν να είναιμε μικρότερους δίσκους που βρίσκονται στο σωστό ύψος. Πρέπει επίσης να κόβονται από την ινοσανίδα - η διάμετρος πρέπει να είναι το ήμισυ του μεγέθους των κύκλων στήριξης. Μικρότεροι κύκλοι ορίζονται από κάτω και από πάνω.

Η σειρά δόμησης θα έχει την εξής μορφή: το κάτω μέρος προετοιμάζεται πρώτα. Μπορεί να κατασκευαστεί από οτιδήποτε - για παράδειγμα, εγκαταστήστε σε τροχούς ή κάντε ένα σχέδιο με έδρανα. Για να αποκτήσετε ένα "πάτωμα" του ράφι, οι τετράπλευρες μπάλες τοποθετούνται κατακόρυφα και συνδέονται στο κάτω μέρος χρησιμοποιώντας μεταλλικές γωνίες. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τα τεμάχια σε τυχαία σειρά, διαιρώντας τη βάση σε 3-4 μέρη, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε τρία, τέσσερα ή περισσότερα ζευγάρια παπουτσιών. Στην κορυφή της ράβδου τοποθετείται ένας ακόμη δίσκος, ενώ η στερέωση πραγματοποιείται επίσης με τη βοήθεια γωνιών.

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε όσες «πατώματα» ράφια ανάλογα με τις ανάγκες. Τελευταία δίσκος που έχει τοποθετηθεί επί της ράβδου, σταθερό παξιμάδι και ροδέλα. Στο τέλος του ραφιού μπορούν να χρωματιστούν ή βερνίκι.