Πώς να φτιάξετε ένα ουράνιο φακό με τα χέρια σας

Πώς να φτιάξετε ένα ουράνιο φακό με τα χέρια σας

Παράδοση για να ξεκινήσει στον ουρανό κινέζικα φανάριαΤο νέο έτος έχει γίνει πιο δημοφιλές τελευταία. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το χαρακτηριστικό αυτό το νέο έτος δεν μπορεί μόνο να αγοραστεί στο κατάστημα, αλλά επίσης να γίνει ανεξάρτητα από αυτοσχέδια μέσα.

Πώς να φτιάξετε ένα ουράνιο φακό με τα χέρια σας

Θα χρειαστείτε

  • - σακούλες για σκουπίδια,
  • - Scotch tape.
  • - λεπτό σύρμα.
  • - κηροπήγιο από ένα μικρό κυμαινόμενο κερί ή φύλλο από σοκολάτα,
  • - βάτα.
  • - μια καύσιμη ύλη (σε υγρή ή στερεή κατάσταση).

Οδηγίες

1

Το ουράνιο κινέζικο φανάρι αποτελείται από τρία μέρη: έναν θόλο, ένα μεταλλικό σκελετό και έναν καυστήρα. Κάθε τμήμα κατασκευάζεται ξεχωριστά και στη συνέχεια συναρμολογείται σε μια ενιαία δομή. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε στον τρούλο. Στην παραδοσιακή εκδοχή του θόλου του στον ουρανό φαναράκια είναι φτιαγμένα από χαρτί λεπτό το ρύζι, αλλά από την εύρεση αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλό, μπορεί να αντικαταστήσει τις συμβατικές σακούλες σκουπιδιών (πρέπει να αγοράσετε τα φθηνότερα σακούλες σκουπιδιών, καθώς είναι λεπτό και ελαφρύ).

2

Για να φτιάξουμε έναν θόλο, παίρνουμε δύο σάκους απορριμμάτωνσε όγκο 30 λίτρων, στη συνέχεια σε μια συσκευασία κόβουμε το κάτω μέρος και το συνδέουμε με τη δεύτερη σακούλα με τη βοήθεια μιας κολλητικής ταινίας. Θα πρέπει να πάρει έναν κύλινδρο, στο πάνω μέρος του οποίου είναι το κάτω μέρος της δεύτερης συσκευασίας, και στο κάτω μέρος - το λαιμό του πρώτου.

3

Σκελετός ενός φτιαγμένου από τον εαυτό τουείναι ένας δακτύλιος που συμπίπτει σε διάμετρο με τον θόλο και ο σταυρός στον οποίο είναι συνδεδεμένος ο καυστήρας. Ο δακτύλιος και ο σταυρός είναι κατασκευασμένοι από λεπτό σύρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε χωρίς ένα δαχτυλίδι, που περιορίζεται σε ένα μόνο σταυρό - αυτό το μέτρο θα βοηθήσει να διευκολύνει το σχεδιασμό.

4

Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή του καυστήραη ποιότητα των οποίων μπορεί να είναι ένα κηροπήγιο από ένα μικρό κυμαινόμενο κερί. Εάν θέλετε, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας από αλουμινόχαρτο από σοκολάτα. Ο τελικός καυστήρας στερεώνεται στο κέντρο του εγκάρσιου τεμαχίου του πλαισίου.

5

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια ταινία, συνδέστε τον θόλο με ένα μεταλλικό σκελετό, μετά το οποίο ο παραδεισένιος χειροποίητος φακός θα είναι έτοιμος για την πτήση.

6

Ως καύσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με υγρό καύσιμο ή ένα τέταρτο ενός δισκίου ξηρού καυσίμου.