Γλοξίνια - αναπαραγωγή

Γλοξίνια - αναπαραγωγή

Το Gloxinia είναι ένα από τα πιο όμορφα εσωτερικάλουλούδια, ένα πραγματικό θαύμα με εφηβικά φύλλα, όπως αυτό της πόλης Senpolia και το κουδούνι του κουδουνιού. Ο κόσμος των γλοξίνων είναι αρκετά διαφορετικός - είναι φρικιασμένοι και απλοί, τίγρης και calico, τυποποιημένοι και μικροσκοπικοί - τόσο διαφορετικοί.

Γλοξίνια - αναπαραγωγή

Αναπαραγωγή από σπόρους

Τα εκλεπτυσμένα όμορφα λουλούδια γλοξίνιας δεν είναιθα αφήσει αδιάφορη. Η γενέτειρα αυτής της ομορφιάς είναι τα τροπικά δάση του Περού και τη Βραζιλία. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους, μοσχεύματα των φύλλων, κόνδυλοι. σπόρους Gloxinia βλασταίνουν υπό το φως, έτσι ώστε να σπείρονται σε ένα διαφανές δοχείο γεμάτο με ανόργανο χώμα ή τύρφη καθολική Μείγματα χώματος. Ο λόγος που δεν ξεπλένεται, η επιφάνεια ποτίζονται από ένα ποτιστήρι, οι κορυφαίες σπόρους που έξω και να καλύπτεται με ένα διαφανές κάλυμμα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ταφούν.

Οι εκφορτώσεις αερίζονται καθημερινά για 5 λεπτά καιόταν τα φυτά ανέλθουν, ανοίξτε τα δύο φορές την ημέρα για 15-20 λεπτά. Αυξάνονται για 10-20 ημέρες, μέχρι τα λάχανα να είναι ισχυρά, ποτισμένα με εμβάπτιση σε δοχείο νερού. Πριν από κάθε πότισμα το χώμα χαλαρώνει. Όταν τα λάχανα αυξάνονται αισθητά, αφαιρείται το καπάκι. Τα σπορόφυτα που καλλιεργούνται με αυτόν τον τρόπο είναι ισχυρά και υγιή.

Τώρα μπορούν να μεταμοσχευθούν. Πάρτε προσεκτικά μια βλάστηση μαζί με ένα γροθιά του εδάφους με ένα κουταλάκι του γλυκού, μεταφέρετε το σε φλυτζάνια γεμάτα με χώμα. Ρίξτε το ζεστό νερό στην άκρη του κουταλιού και βάλτε το σε ένα ζεστό μέρος.

Αρχική φροντίδα

Για την ανάπτυξη και την καλή άνθηση της γλοξίνιαςχρειάζεστε αρκετό φως, το περβάζι του ανατολικού ή του νότιου παραθύρου θα είναι αυτό που χρειάζεστε. Τροφοδοτήστε τα με υγρό λίπασμα για ανθοφόρα φυτά και καθολικά για διακοσμητικά φύλλα. Με το επάνω επίδεσμο, τα λουλούδια θα είναι φωτεινά και μεγάλα και η περίοδος άνθησης θα αυξηθεί.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το εναέριο μέρος των φυτώνκόβονται κάτω από ένα κούτσουρο, οι βολβοί μεταμοσχεύονται σε μικρές γλάστρες με φρέσκο ​​χώμα. Για την αναπαραγωγή μίσχων φύλλων από ανθοφόρο φυτό, κόψτε ένα νεαρό φύλλο με ένα κομμάτι μοσχευμάτων, μήκους 1 cm.

Ο μίσχος έχει τις ρίζες του σε ένα μείγμα από άμμο και τύρφη (8:1) ένα διαφανές κάλυμμα κουκούλα (βάζο ή πακέτων) παρέχει θερμοκρασία 22-24 ° c.Via ημέρες 15-18 στα άκρα του θα οζιδίων στέλεχος. Οι αποφλοίωση φυτά φυτεύονται σε γλάστρες με διάμετρο 5-7 cm. Κατά τη διάρκεια του πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα Gloxinia θάμνος μεγαλώνει μικρότερες, λιγότερο διακοσμητικά ό, τι για την αναπαραγωγή των σπόρων.