Amigurumi: κούκλες

Amigurumi: κούκλες

Υπέροχα πλεκτά παιχνίδια, τα οποία ήρθαν από την Ιαπωνία,γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ειδικά συχνά πλεκτά ζώα ή κούκλες, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε το ταλέντο σας για κεντήματα. Οι κούκλες Amigurumi μπορούν να είναι μικροσκοπικές, παιχνιδιάρικες ή εσωτερικές.

Amigurumi κούκλα

Παραδοσιακά, στην τεχνική amigurumi,Μινιατούρα μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αναμνηστικά ή παιχνίδια. Οι κύριες διαφορές μεταξύ των παιχνιδιών που έγιναν σε μια άλλη τεχνική - μια μεγάλη στρογγυλή κεφαλή, χάντρες, μικρά πόδια και χέρια. Για τα κουτάβια, τα φορέματα και τα ρούχα, που είναι συνδεδεμένα με νήματα του ιδίου πάχους ή λεπτότερου, είναι απαραίτητα. Το πραγματικό ιαπωνικό amigurumi αποτελείται από απλά στοιχεία - μπάλες, λουκάνικα, κύλινδροι.

Πλεκτομηχανές Amigurumi κούκλες

Η τεχνική αποτελείται από ένα πλέξιμο σε έναν κύκλοστήλες χωρίς βελονάκι, μερικές φορές επίσης χρησιμοποιούσαν στήλες με nakidami. Το μέγεθος του αγκίστρου θα πρέπει να επιλέγεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο καμβάς να είναι επαρκώς σφιχτός, χωρίς τρύπες. Πλεκτοποίηση των φορεμάτων χρησιμοποιείται συχνά με σύνθετη αγκύλη σύνδεση, μερικές φορές είναι ευκολότερο να ράψετε τις λεπτομέρειες των ρούχων από το ύφασμα ή δεμένη με βελόνες πλεξίματος.

Η αρχή του πλέξιμο προκύπτει από το λεγόμενο δαχτυλίδιamigurumi. Αυτή η μέθοδος καθιστά δυνατή την απόκτηση ενός τμήματος χωρίς τρύπα, σε αντίθεση με την παραδοσιακή αρχή ενός κύκλου κλειστού σε έναν κύκλο. Ο δακτύλιος amigurumi είναι ένα νήμα τυλιγμένο σε κύκλο, για το οποίο οι θηλιές της πρώτης σειράς είναι εμπλεγμένοι. Αρχικά, ο δακτύλιος μπορεί να είναι μεγάλος, αλλά όταν τελειώσει η πρώτη σειρά, πρέπει να τραβήξετε το άκρο του σπειρώματος και να σφίξετε εντελώς κλείνοντας την τρύπα.

Amigurumi κούκλες: συστήματα

Το επόμενο πλέξιμο εκτελείται ως συνήθως, σύμφωνα με το σχήμα. Πολλά προγράμματα amigurumi μεταφράζονται από ιαπωνικά σε ρωσικά και αντιπροσωπεύουν περιγραφική περιγραφή. Άλλοι έχουν παραμείνει με τη μορφή σχεδίων - δεν χρειάζεται να τους φοβάστε, μετά από μια σύντομη ανάλυση θα γίνει σαφές ότι είναι ακόμη πιο βολικό να πλέκει.

Οι σταυροί είναι στήλες χωρίς βελονάκι, μικρόκρότωνες - προστιθέμενοι ράβδοι, μεγάλοι - διπλοί βρόχοι, ένας αστερίσκος σηματοδοτεί τον τόπο από τον οποίο θα αρχίσει να επαναλαμβάνεται. Ο αριθμός των βελονιών στη σειρά υποδεικνύεται σε παρενθέσεις. Εάν όλα είναι σωστά συνδεδεμένα, η αρχή της σειράς πρέπει πάντα να συμπίπτει, οπότε αυτό το μέρος είναι καλύτερα επισημασμένο με ένα αντιπαραβαλλόμενο νήμα για τον έλεγχο.

Για να διευκολυνθεί το πλέξιμο λεπτών λαβών και ποδιών, χρησιμοποιούνται μερικές φορές ειδικά εργαλεία. Μπορείτε να πάρετε ένα λεπτό μολύβι και να το συνδέσετε σε έναν κύκλο - αποδεικνύεται ακριβώς και τακτοποιημένα.