Κελτικά τατουάζ και το νόημά τους

Κελτικά τατουάζ και το νόημά τους

Παρά την εκπληκτική επιλογή των διαφόρωνεικόνες για τατουάζ, τα κελτικά τατουάζ ήταν πάντα ένα καυτό φαβορί όχι μόνο μεταξύ των ανδρών, αλλά και μεταξύ των γυναικών. Το κελτικό μοτίβο είναι ένα από τα πιο περίπλοκα και μυστικιστικά. Είναι εύκολο να μαθευτεί λόγω υφασμένων γραμμών, σπειρών και κύκλων. Παρακάτω είναι τα πιο δημοφιλή κελτικά τατουάζ και τις έννοιές τους.

Κελτικά τατουάζ και το νόημά τους

Οδηγίες

1

Ένα από τα πιο δημοφιλή κελτικά σύμβολατατουάζ - Κελτικός σταυρός. Μοιάζει με χριστιανό, αλλά στο κέντρο του υπάρχει ένας κύκλος. Ένα περίπλοκο μοτίβο κόμβων δίνει μια μοναδική και ασυνήθιστη εμφάνιση. Η έννοια του σταυρού είναι διφορούμενη. Για μερικούς, είναι σύμβολο της άπειρης αγάπης του Θεού, ενώ για άλλους είναι ένα φαλλικό σύμβολο. Υπάρχει ένας μύθος ότι ο Κελτικός σταυρός εφευρέθηκε από τον Άγιο Πατρίκ, ο οποίος προσπάθησε να μετατρέψει τους ειδωλολατρικούς λαούς της Ιρλανδίας στη χριστιανική πίστη. Οι πιο συνηθισμένοι τόποι σχεδίασης της εικόνας του σταυρού: αντιβράχιο, πλάτη και καρπός.

2

Το Shamrock είναι ένα κελτικό σύμβολο της Αγίας Τριάδας στην Ιρλανδική Καθολική Εκκλησία. Επιπλέον, σημαίνει ζωή και αναγέννηση μετά το θάνατο, δηλ. άπειρο.

3

Butterfly - αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες γυναίκεςτατουάζ. Οι κελτικές πεταλούδες συμβολίζουν μια αναγέννηση από ένα κουτάβι σε μια όμορφη πεταλούδα. Και επίσης, η πεταλούδα είναι ένα σύμβολο της τύχης, της ελευθερίας, της ευημερίας και του θριάμβου. Το πιο συχνά αυτό το τατουάζ εφαρμόζεται στο κάτω μέρος της πλάτης.

4

Οι κελτικοί κόμβοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωςανεξάρτητο τατουάζ και ως μέρος του. Ο συμβολισμός των κελτικών κόμβων δεν είναι πολύ σαφής, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι οι κελτικοί κόμβοι έχουν μαγικές δυνάμεις. Αλλά η πιο προφανής έννοια των κελτικών κόμβων είναι το άπειρο.

5

Η Κελτική καρδιά συμβολίζει την ένωση δύο ψυχών και χρησιμοποιείται συνήθως για να δείξει αφοσίωση σε έναν αγαπημένο. Τέτοια τατουάζ είναι δημοφιλή τόσο μεταξύ ανδρών όσο και γυναικών.

6

Το Κελτικό δέντρο της ζωής συμβολίζει τον Κήπο της Εδέμ ως γέφυρα μεταξύ γης και ουρανού. Στη μυθολογία των Κελτών, το δέντρο είναι σύμβολο της ζωής και της γενναιοδωρίας, επειδή δίνει τροφή και καταφύγιο σε ανθρώπους και ζώα.

7

Ο δακτύλιος Claddagh είναι ένα σύμβολο φιλίας και αφοσίωσης. Σε αυτό το τατουάζ υπάρχει μια εικόνα της καρδιάς που κρατιέται από δύο χέρια και μια κορώνα που βρίσκεται στην καρδιά. Κάθε ένα από αυτά τα σύμβολα έχει το δικό του νόημα. Η καρδιά, φυσικά, ενσαρκώνει την αγάπη, τα χέρια - τη φιλία και τη φροντίδα, και το στέμμα - πιστότητα.

8

Οι Κέλτες είναι γνωστοί για τους υπέροχους λαβύρινθους τους, οι οποίοιχτίστηκε. Αυτοί οι λαβύρινθοι βρήκαν επίσης μια θέση στα κελτικά τατουάζ. Συμβολίζουν το μονοπάτι της ζωής. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τους κελτικούς λαβύρινθους, μπορείτε να δείτε εικόνες από διάφορα ζώα.