Πώς να ζητήσετε από τον συνδρομητή να τηλεφωνήσει ξανά στο "Megaphone"

Πώς να ζητήσετε από τον συνδρομητή να τηλεφωνήσει ξανά στο "Megaphone"

Εξαντλήθηκε το κινητό σας τηλέφωνο; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε από κάποιο άλλο άτομο να επικοινωνήσει με το Megafon αν είστε πελάτης της εταιρείας. Υπάρχουν πολλές πιθανές επιλογές για το πώς να πείτε σε ένα άτομο την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί σας.

Χρησιμοποιήστε μια ειδική εντολή για να ζητήσετε μια κλήση πίσω στο Megaphone

Οδηγίες

1

Προσπαθήστε να μου ζητήσετε να τηλεφωνήσω στο "Megaphone"άλλον συνδρομητή, στέλνοντάς του δωρεάν αίτημα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανεξάρτητα από τον χειριστή στον οποίο είναι συνδεδεμένος ο συνομιλητής. Ταυτόχρονα, η υπηρεσία δεν απαιτεί ειδική σύνδεση, δεν έχει συνδρομή και είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές Megafon χωρίς εξαίρεση. Απλώς καλέστε από το τηλέφωνό σας την επιθυμητή εντολή USSD και πατήστε το πλήκτρο κλήσης.

2

Ξεκινήστε την εισαγωγή της εντολής USSD με τον κωδικό * 144 *, στη συνέχειακαθορίστε τον αριθμό του καλούμενου συνδρομητή (μέσω του "οκτώ"), προσθέστε # και πατήστε το πλήκτρο κλήσης. Θα δείτε μια ειδοποίηση σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση του αιτήματος. Μέσα σε λίγα λεπτά ο συνδρομητής θα λάβει ένα μήνυμα που θα σας ζητήσει να σας καλέσει πίσω. Καλέστε τον αριθμό σας, μπορεί με τη διαθεσιμότητα χρημάτων στον λογαριασμό του για κινητά.

3

Σε μια μέρα μπορείτε να στείλετε έως και 10 μηνύματα μεζητήστε να καλέσετε τον αριθμό σας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ζητήσετε από έναν άλλο συνδρομητή να αναπληρώσει το λογαριασμό σας, αποκτώντας έτσι την ευκαιρία να επικοινωνήσει μαζί του μόνος του. Για να το κάνετε αυτό, καλέστε το * 133 * (ποσό μεταφοράς) * (αριθμός τηλεφώνου του συνδρομητή) # και πραγματοποιήστε μια κλήση. Ο καλούμενος συνδρομητής θα λάβει ένα αυτόματο μήνυμα με οδηγίες για τη μεταφορά χρημάτων στον λογαριασμό σας.

4

Εάν ο καλούμενος συνδρομητής δεν απαντά διαφορετικά(για παράδειγμα, ο αριθμός είναι απασχολημένος ή εκτός εμβέλειας του δικτύου), καλέστε τον σύντομο αριθμό 0759 και, ακολουθώντας τις φωνητικές οδηγίες, συνδέστε την υπηρεσία "Τηλεφώνησα". Στη συνέχεια, προσπαθήστε να στείλετε το αίτημα που ζητήθηκε σε άλλον συνδρομητή. Μόλις ο αριθμός του ενεργοποιηθεί ξανά, θα λάβει μια ειδοποίηση "Ο συνδρομητής δεν θα μπορούσε να φτάσει σε εσάς". Στο μέλλον, θα μπορεί να σας καλέσει πίσω.

5

Μεταβείτε στην ειδική ενότητα αποστολήςδωρεάν μηνύματα SMS στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα "Megafon". Πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου του συνδρομητή και γράψτε το κείμενο του μηνύματός σας, προσδιορίζοντας σε αυτό, για παράδειγμα, ένα αίτημα για κλήση. Εγγραφείτε και δώστε τον αριθμό σας έτσι ώστε ο συνδρομητής να μπορεί να δει από ποιον ήρθε η ειδοποίηση.