Πώς να στείλετε ένα αίτημα για να καλέσετε ξανά

Πώς να στείλετε ένα αίτημα για να καλέσετε ξανά

Ελλείψει κονδυλίων στον ισολογισμόοποιοσδήποτε χρήστης του κυψελοειδούς δικτύου μπορεί να στείλει ένα αίτημα για να του καλέσει ένας άλλος συνδρομητής. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, πρέπει να εισαγάγετε ένα ειδικό αίτημα USSD χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας.

Πώς να στείλετε ένα αίτημα για να καλέσετε ξανά

Οδηγίες

1

Κάθε αίτηση USSD ξεκινά με * και τελειώνει με#. Αυτό το αίτημα χρησιμεύει ως σήμα για το κυψελοειδές δίκτυο να μεταβεί στη λειτουργία ανάκτησης κειμένου μετάδοσης. Αφού εισαγάγετε το αίτημα USSD, πρέπει να πατήσετε το κουμπί αποστολής και να περιμένετε να εμφανιστεί το αποτέλεσμα στην οθόνη.

2

Ανάλογα με τον χρησιμοποιούμενο χειριστήζητείται αντίστοιχα να στείλει ένα αίτημα για κλήση άλλου συνδρομητή. Εάν είστε συνδρομητής Beeline, πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου * 144 * αίτησης, όπου ο αριθμός τηλεφώνου είναι ο αριθμός τηλεφώνου του ατόμου στον οποίο θέλετε να στείλετε το μήνυμα, σε διεθνή μορφή.

3

Όταν στέλνετε ένα αίτημα, καλέστεδιεθνείς κανόνες γραφής αριθμών. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ξεκινά από το +7, ακολουθούμενο από ένα δεκαψήφιο σύνολο ψηφίων για την πραγματοποίηση της κλήσης. Ωστόσο, ορισμένοι χειριστές σας επιτρέπουν να στείλετε ένα αίτημα για κλήση χωρίς να καθορίσετε έναν διεθνή κωδικό ή τον αριθμό 8 στο δωμάτιο. Για να στείλετε ένα μήνυμα, πρέπει να καθορίσετε μόνο τον αριθμό σε μορφή 10 ψηφίων.

4

Παρομοίως, ζητείται να καλέσετε ένα άτομο που εξυπηρετείται στο δίκτυο του φορέα Megafon. Εισαγάγετε το αίτημα * 144 * subscriber_name #.

5

Εάν είστε συνδρομητής του δικτύου MTS, η αίτηση κλήσης θα γίνει μέσω του αριθμού συνδρομητή * 110 * *.

6

Επίσης, ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης προτείνουν την αποστολήαίτημα για επαναφόρτιση σε άλλο άτομο. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με τη διαθεσιμότητα αυτής της επιλογής στον επίσημο ιστότοπο του χειριστή σας ή καλώντας την υπηρεσία υποστήριξης των συνδρομητών του δικτύου.

7

Ορισμένοι μεταφορείς επιβάλλουν περιορισμούςγια να στείλετε ένα αίτημα επανάκλησης. Για παράδειγμα, στο "Beeline" μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα όχι περισσότερο από 10 φορές μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή της αποστολής του πρώτου μηνύματος. Στο MTS ο συγκεκριμένος περιορισμός - όχι περισσότερο από 5 φορές.