Πώς λειτουργεί το Zello

Πώς λειτουργεί το Zello

Ένα από τα πιο πρωτότυπα μέσα επικοινωνίαςστο διαδίκτυο ήταν το ραδιόφωνο Zello, το οποίο παρέχει μια άμεση σύνδεση για πολλούς παίκτες για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, οι οποίοι μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.

Πώς λειτουργεί το Zello

Οδηγίες

1

Η αρχή της λειτουργίας του ραδιοφώνου Zello είναι αρκετά απλή. Κάθε συμμετέχων καταχωρεί ένα λογαριασμό του οποίου τα δεδομένα αποθηκεύονται στον διακομιστή εφαρμογών. Θα πρέπει επίσης να κάνετε λήψη του προγράμματος-πελάτη του ραδιοφώνου σε έναν προσωπικό υπολογιστή, ένα iPhone ή μια συσκευή Android. Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή Zello υποστηρίζεται από τις περισσότερες σταθερές και κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν διάφορα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των MacOS και Ubuntu. Οι χρήστες επικοινωνούν μέσω αμφίδρομης φωνητικής διάσκεψης ή συνδέονται με ένα κανάλι που δημιουργήθηκε προηγουμένως, το οποίο μπορεί να είναι ανοιχτό και διαθέσιμο για ακρόαση σε όλους τους χρήστες του Zello ή να κλείνει και να απαιτεί κωδικό πρόσβασης όταν συνδέεται. Επίσης, κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του κανάλι και να προσκαλέσει χρήστες από τη λίστα φίλων σε αυτό.

2

Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Zello, πρέπει να το κάνετεεκτελέστε τον πελάτη και εισαγάγετε τα δεδομένα για την εξουσιοδότηση: login και password. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση για κανάλια με το όνομα τους ή από τους χρήστες με ψευδώνυμο. Η ανταλλαγή φωνητικών μηνυμάτων με μεμονωμένους χρήστες είναι δυνατή μόνο μετά την εξουσιοδότηση επιστροφής, ενώ η ακρόαση του καναλιού γίνεται αμέσως μετά τη σύνδεσή της. Μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα από το πλήρες χρήστη στο κανάλι αφού λάβετε την κατάσταση ενός αξιόπιστου χρήστη. Μέχρι τότε, μόνο οι συντονιστές και ο διαχειριστής του καναλιού θα ακούσουν τα μηνύματα.

3

Για να στείλετε ένα μήνυμα, κάντε κλικ στοστην εφαπτομένη επικοινωνίας. Στις εκδόσεις της εφαρμογής για έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, μοιάζει με ένα κουμπί με την ετικέτα Zello στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος. Στις εκδόσεις του Zello για κινητές συσκευές, το εφαπτόμενο κουμπί βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης και μοιάζει με κύκλο με πορτοκαλί πλαίσιο και εικονίδιο μικροφώνου στο κέντρο. Εάν η εκπομπή είναι αυτή τη στιγμή απασχολημένη, θα ακουστούν τρεις σύντομοι ήχοι.

4

Μπορείτε να ακούτε μηνύματα ταυτόχροναπολλούς χρήστες από πολλά κανάλια που είναι ενεργοποιημένα αυτήν τη στιγμή. Για να επιλέξετε ένα κανάλι ή έναν χρήστη για επικοινωνία, κάντε κλικ στο αντίστοιχο στοιχείο της λίστας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις κινητές εκδόσεις του Zello οι λίστες χρηστών και καναλιών βρίσκονται σε διαφορετικές καρτέλες.

5

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης του Zelloραδιόφωνο είναι η διατήρηση του ιστορικού των μηνυμάτων που έχουν σαρωθεί και αποσταλεί. Είναι επίσης πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά hands-free ή Bluetooth. Για κάθε χρήστη ή κανάλι, μπορείτε να ορίσετε το επιθυμητό επίπεδο έντασης. Είναι επίσης δυνατή η αποστολή στιγμιαίων κλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των σύντομων μηνυμάτων κειμένου. Παρόμοια με τα πιο κοινά στιγμιαία μηνύματα, το Zello σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε διαφορετικές καταστάσεις χρηστών που περιορίζουν τη λήψη ή τη μετάδοση μηνυμάτων.