Συμβουλή 1: Πώς να φτιάξετε το καλώδιο υλικολογισμικού

Συμβουλή 1: Πώς να φτιάξετε το καλώδιο υλικολογισμικού

Το καλώδιο που συνοδεύει το δικό σαςΤο τηλέφωνο δεν είναι κατάλληλο για αναβοσβήνει. Έχει σχεδιαστεί για να συνδέει τον υπολογιστή με τη συσκευή, προκειμένου να αντιγράψει δεδομένα στην κάρτα και να φορτίσει το τηλέφωνο από το USB. Δεν μπορείτε να ξαναφτιάξετε το τηλέφωνο μαζί του, επειδή ο κατασκευαστής δεν προσφέρει τέτοια ευκαιρία.

Πώς να φτιάξετε το καλώδιο του υλικολογισμικού

Θα χρειαστείτε

  • - καλώδιο για τηλέφωνο με κάρτα.

Οδηγίες

1

Πάρτε το καλώδιο που συνοδεύει τοτηλέφωνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο από οποιαδήποτε κινητή συσκευή για να φτιάξετε το καλώδιο. Τοποθετήστε το στον υπολογιστή, ένα παράθυρο θα εμφανιστεί στην οθόνη με ένα μήνυμα σχετικά με τη συσκευή που βρέθηκε. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει ο οδηγός εγκατάστασης, για τον οποίο θα πρέπει να καθορίσετε τη διαδρομή προς το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής. Οι περισσότερες από αυτές τις μάρκες χρησιμοποιούν έναν οδηγό, τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε στη διεύθυνση http://drivers.mydiv.net/download-Prolific-Technology-PL-2302-Driver.html. Καθορίστε το πρόγραμμα οδήγησης για τον οδηγό εγκατάστασης.

2

Αποσυνδέστε το βύσμα, στη θέση του θα εγκαταστήσετε αργότερατο σωστό. Περαιτέρω στο σύρμα σας υπάρχουν σύρματα τεσσάρων χρωμάτων: κόκκινο, πράσινο, λευκό και μαύρο. Βρείτε τις δύο επαφές και + 5V χρησιμοποιώντας τον ελεγκτή. Κόψτε το σύρμα συν. Στα υπόλοιπα σύρματα συγκολλώνται τρεις σφιγκτήρες "κροκόδειλοι" για να φτιάξουν το καλώδιο υλικολογισμικού. Γενικά, είναι επιθυμητή η συγκόλληση ενός κροκοδείλου διαφορετικού χρώματος.

3

Πάρτε το εγγενές βύσμα του κινητού σας τηλεφώνουμε επαφές. Σε αυτά, συγκολλήστε σύντομες καλωδιώσεις, βγάλτε τα έξω σε μια απλή πλάκα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε μερικά απλά καλώδια USB, στα οποία υπάρχουν κατάλληλα βύσματα και από πολλά για να συλλέξετε ένα, το οποίο θα έχει όλες τις επαφές. Τοποθετήστε το λαμβανόμενο φις με μια πλάκα στο τηλέφωνό σας. Πρέπει να βρείτε τους συνδέσμους GND, Rx, Tx στην υποδοχή τηλεφώνου, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε τον ελεγκτή.

4

Αφαιρέστε την μπαταρία από το τηλέφωνο, καλέστε τον ελεγκτήαπό αρνητικές και θετικές επαφές στην πρίζα υποδοχής. Με τη σειρά: πρώτα βρείτε ένα αρνητικό, τότε ένα συν. Με την ελάχιστη αντίσταση και θα υπάρχει μια επαφή συν. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την μπαταρία στο τηλέφωνο, μετρήστε την τάση στις επαφές που έχετε λάβει στην μήτρα. Θα πρέπει να είναι περίπου τέσσερα βολτ. Θυμηθείτε το αρνητικό.

5

Συνδέστε το καλώδιο διασταύρωσης στοτις απαραίτητες επαφές που βρίσκονται στη μήτρα. Plus με συν, μείον και μείον. Συνδέστε το καλώδιο στον υπολογιστή. Ανοίξτε τον "Πίνακας Ελέγχου" - "Απόδοση" - "Σύστημα" - "Διαχείριση Συσκευών". Η θύρα Prolific USB-to-Serial Comm θα πρέπει να εμφανίζεται στη λίστα των θυρών. Ορίστε την ταχύτητα αυτής της θύρας στα 115200 bps. Αυτό ολοκληρώνει την κατασκευή του καλωδίου υλικολογισμικού.

Συμβουλή 2: Πώς να φτιάξετε ένα καλώδιο

Για να συνδέσετε δύο ηλεκτρονικές, ηλεκτρικές συσκευές μεταξύ τους, είναι απαραίτητο καλώδιο. Όχι πάντα μπορεί να αγοραστεί στο κατάστημα. Μερικές φορές μια σπάνια ή μη τυποποιημένη καλώδιο, η οποία θα πρέπει να γίνει ανεξάρτητα.

πώς να φτιάξετε ένα καλώδιο

Οδηγίες

1

Ελέγξτε τη διάταξη των επαφών στις υποδοχές των συσκευών που πρόκειται να συνδέσετε με το καλώδιο.

2

Μάθετε εάν πρέπει να συνδέσετε το ίδιο όνομαεπαφές στις υποδοχές ή θέλετε να συνδέσετε τις εισόδους στις εξόδους και αντίστροφα. Για παράδειγμα, σε καλώδιο μηδενικού μόντεμ, το TXD κάθε υπολογιστή συνδέεται με τον ακροδέκτη RXD του άλλου και καλώδιο για σύνδεση των υποδοχών SCART συνδέει τις εξόδους των σημάτων εικόνας και ήχου σε μία συσκευή με τις αντίστοιχες εισόδους του άλλου.

3

Επίσης, μάθετε πώςτη θέση των επαφών στη φίσα στους αριθμούς τους. Μπορούν να αριθμούνται δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα, σε οριζόντιες ή κάθετες σειρές προς μία ή την άλλη κατεύθυνση - δεν υπάρχει κανένα ενιαίο πρότυπο από την άποψη αυτή. Πολύ καλά, όταν οι αριθμοί επαφών αναφέρονται απευθείας στον σύνδεσμο ή στο αντίστοιχο τμήμα, διαφορετικά θα πρέπει να αναζητήσετε αυτές τις πληροφορίες σε καταλόγους ή στο Internet.

4

Πάρτε τους συντρόφους για τους συνδέσμους. Εάν πρέπει να τοποθετήσετε έναν ισοσταθμιστή στάθμης ή μια παρόμοια συσκευή μεταξύ τους (για παράδειγμα, για να συνδέσετε κινητά τηλέφωνα παλιών δειγμάτων σε έναν υπολογιστή), να το συναρμολογήσετε.

5

Επιλέξτε το σωστό τον εαυτό σας καλώδιο. Θα πρέπει να σχεδιαστεί για αυτή τη συχνότητα, μετο οποίο θα διαβιβάζεται μέσω του σήματος. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε το απαιτούμενο ποσό των θωρακισμένων καλωδίων, ομοαξονικά καλώδια, στριμμένα ζεύγη. Σε θωρακισμένα καλώδια και ομοαξονικό καλώδια που συνδέονται με την κοινή πλεξούδα καλωδίων, έχουν στριμμένα ζεύγη - ένα από τα σύρματα (η οποία εξακολουθεί να είναι το κύριο πράγμα που είναι το ίδιο και στις δύο πλευρές). Αν η σύνθεση περιλαμβάνει τα επίπεδα προσαρμογέα καλωδίου που αναφέρονται στο προηγούμενο βήμα, συνδέστε σωστά με το διάλειμμα καλώδιο.

6

Πριν τη συγκόλληση των συρμάτων στις ακίδες του συνδετήρα, τοποθετήστε πάντα το καπάκι στο βύσμα καλώδιο, στρέφοντας την κοίλη πλευρά στο σύνδεσμο. Παρά το γεγονός ότι αυτό φαίνεται προφανές, αρχικά οι αρχάριοι αρχικά συχνά ξεχνούν συχνά να το κάνουν αυτό και τα καλώδια πρέπει να συγκολληθούν και να συγκολληθούν πάλι. Απομονώστε προσεκτικά όλες τις συνδέσεις.

7

Εάν η αποσυναρμολογούμενη υποδοχή δεν μπορεί να αγοραστεί (για παράδειγμα, για τη διασύνδεση USB), κόψτε σε δύο μέρη την αντίστοιχη ελαττωματική καλώδιο, χρησιμοποιώντας ένα ωμόμετρο και ένα λεπτό πείρονα προσδιορίσετε ποιο από τα μισά του είναι ελαττωματικό και ταυτόχρονα - και την αντιστοιχία των αριθμών επαφών με τα χρώματα των καλωδίων. Χρησιμοποιήστε το ήμισυ του χρησιμοποιημένου καλωδίου σε ένα σπιτικό καλώδιο. Όλες οι συνδέσεις είναι επίσης προσεκτικά μονωμένες.

8

Συνδέστε τους συνδέσμους RJ-11 και RJ-45 με πτύχωση χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο. Χωρίς αυτήν, είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια.

9

Πριν τη σύνδεση μιας συσκευής σε άλλη, αποσυνδέστε και τις δύο συσκευές, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στα εγχειρίδια λειτουργίας τους.

Συμβουλή 3: Τρόπος εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης

Τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα είναι εύκολα επιδεκτικά αλλαγής λογισμικού. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται υλικολογισμικό. Για να το εφαρμόσετε, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικά προγράμματα οδήγησης.

Πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης

Θα χρειαστείτε

  • - πρόσβαση στο Διαδίκτυο,
  • - Καλώδιο USB.

Οδηγίες

1

Ο κύριος σκοπός των προγραμμάτων οδήγησης υλικολογισμικού είναι ναπαροχή σύνδεσης του απενεργοποιημένου κινητού τηλεφώνου στον υπολογιστή. Οι περισσότερες συσκευές είναι ραμμένες σε κατάσταση εκτός λειτουργίας, οπότε οι σωστοί οδηγοί βελονιών είναι το μισό της επιτυχίας. Πρώτα επιλέξτε το πρόγραμμα με το οποίο θα αναβοσβήνετε το τηλέφωνο.

2

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο, γιατί διαφορετικότα βοηθητικά προγράμματα απαιτούν την παρουσία ορισμένων σειρών υλικολογισμικού προγράμματος οδήγησης. Εάν η δέσμη των αρχείων υλικολογισμικού δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης, τότε τα ξεφορτώστε ξεχωριστά. Επιλέξτε τα αρχεία που λειτουργούν με το εγκατεστημένο υλικολογισμικό.

3

Αν έχετε κατεβάσει τα προγράμματα οδήγησης στη μορφήexe, στη συνέχεια, τρέξτε αυτό το αρχείο και εγκαταστήστε τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης ακολουθώντας τις οδηγίες του ανοιχτού μενού. Αυτός είναι ο απλούστερος, αλλά όχι πάντα αποτελεσματικός τρόπος.

4

Αν έχετε κατεβάσει το αρχείο δεδομένων, στη συνέχεια αποσυσκευάστε τοπεριεχομένου. Για να γίνει αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε βοηθητικά προγράμματα WinRar ή WinZip. Υπάρχουν προγράμματα που περιλαμβάνουν plug-ins για εργασία με αρχεία. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου χρησιμότητας μπορεί να χρησιμεύσει ως Total Commander.

5

Μετακίνηση αρχείων που εξάγονται από το αρχείο σε φάκελοSystem32 που βρίσκεται στον κατάλογο των Windows. Τώρα απενεργοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο και συνδέστε τον στον υπολογιστή σας μέσω ειδικού καλωδίου. Περιμένετε για την αυτόματη ανίχνευση και εγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης. Εάν αυτή η διαδικασία δεν εκτελέστηκε από το σύστημα, κάντε δεξί κλικ στο όνομα του τηλεφώνου στη Διαχείριση συσκευών.

6

Επιλέξτε Update drivers και κάντε κλικ στο"Εγκατάσταση από καθορισμένη τοποθεσία". Επιλέξτε το φάκελο System32 και κάντε κλικ στο κουμπί Ok. Φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι τα επιλεγμένα προγράμματα οδήγησης είναι συμβατά με το κινητό σας τηλέφωνο, το λειτουργικό σας σύστημα και το υλικολογισμικό.

Συμβουλή 4: Πώς να φτιάξετε μια κεραία κινητού τηλεφώνου

Μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την εμβέλεια του κινητού σας τηλέφωνο με τη βοήθεια μιας τηλεχειριζόμενης κεραίας GSM. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε ένα απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι, στη χώρα και στον αγρό.

Πώς να φτιάξετε μια κεραία κινητού τηλεφώνου

Θα χρειαστείτε

  • - αγωγοί ·
  • - υαλοβάμβακα,
  • - διηλεκτρικό.
  • - ομοαξονικό καλώδιο.
  • - προσαρμογέα.

Οδηγίες

1

Συλλέξτε το ζιγκ-ζαγκ κεραία για το πρότυπο GSM, χρησιμοποιώντας οκτώ αγωγούςμήκους 80 χιλιοστών, τα οποία σχηματίζουν δύο κύτταρα με τη μορφή διαμαντιού. Για να δημιουργήσετε μια κεραία, χρησιμοποιήστε το παρεχόμενο διάγραμμα. Οι αγωγοί που διεγείρονται στα σημεία Α και Β σχηματίζουν μια φάση κεραίαένα πλέγμα που αποτελείται από τέσσερις δονητές. Τα τρέχοντα μέγιστα είναι στις γωνίες (P), καθώς και στα σημεία ισχύος. Η κεραία χαρακτηρίζεται από γραμμική (κάθετη) πόλωση.

2

Αυξήστε την κατεύθυνση της κεραίας χρησιμοποιώνταςΟ ανακλαστήρας, ο οποίος αντικατοπτρίζει την ενέργεια που προσπίπτει επάνω του προς τον ιστό της κεραίας. Θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιοστών από τον καμβά. Για την κατασκευή ενός υφάσματος και ενός ανακλαστήρα, χρησιμοποιήστε μονόπλευρα υαλοβάμβακα, κατά προτίμηση με SF-1, το πάχος του θα πρέπει να είναι από ένα έως ένα και μισό χιλιοστόμετρο. Κόψτε τον καμβά στο περίγραμμα των κελιών.

3

Τρυπήστε τρύπες σε σημεία που βρίσκονται σετις κορυφές των κυττάρων του καμβά, αλλά και στον ανακλαστήρα. Βιδώστε τους στους μετρητές που υποδεικνύονται στο διάγραμμα στο σχήμα 3, χρησιμοποιώντας βίδες. Κατά το σχεδιασμό μιας κεραίας, κατασκευάστε ράφια οποιουδήποτε διηλεκτρικού, για παράδειγμα, Plexiglas.

4

Τρυπήστε μέσα στα ράφια σε κάθε πλευράοπές με διάμετρο 2,4 έως 3,2 mm, βάθος 1 cm. Συνδέστε τον κεντρικό αγωγό του ομοαξονικού καλωδίου στο σημείο b για να τροφοδοτήσετε την κεραία, η σύνθεσή της πρέπει να είναι 50 Ω. Μια πλεξούδα πρέπει να συγκολληθεί στο σημείο Α.

5

Περάστε το καλώδιο κατά μήκος των δονητών, βγάλτε ταμέσω του μηδενικού δυναμικού του ιστού. Συνδέστε το με ένα κονσερβοποιημένο σύρμα στον δονητή και στερεώστε το στη βάση. Στη συνέχεια, βγείτε έξω από την τρύπα στην οθόνη. Συνδέστε στο άκρο του συνδετήρα του τροφοδότη FME 740, βιδώστε έναν προσαρμογέα, μπορείτε να το αγοράσετε στην καμπίνα κυψελοειδούς επικοινωνίας.