Συμβουλή 1: Πώς να αυξήσετε το λεξιλόγιό σας στα Αγγλικά

Συμβουλή 1: Πώς να αυξήσετε το λεξιλόγιό σας στα ΑγγλικάΗ αγγλική γλώσσα γίνεται κάθε χρόνοπιο συχνές. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό σχεδόν κάθε άτομο να μπορεί να μιλήσει σωστά αυτή τη γλώσσα. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα στη μελέτη είναι η επέκταση του λεξικού αποθεματικό, η οποία θα σας απαιτήσει πολλή υπομονή καιώρα. Αλλά μην απελπίζεστε, γιατί υπάρχουν ειδικές μέθοδοι με τις οποίες θα διευκολύνετε πολύ τη διαδικασία απομνημόνευσης νέων ξένων λέξεων.

Πώς να αυξήσετε το λεξιλόγιό σας στα Αγγλικά


Οδηγίες

1


Ο πιο δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος μάθησηςνέες λέξεις είναι κάρτες. Πρώτα θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ειδικό φύλλο χαρτιού για εγγραφή. Στη συνέχεια, στη μία πλευρά του χαρτιού, γράψτε μια αγγλική λέξη και από την άλλη - μια μετάφραση σε αυτήν και ένα παράδειγμα που θα επεξηγήσει τη χρήση αυτής της λέξης. Είναι επιθυμητό να βρείτε ένα μπλοκ χρώματος, τότε θα είναι ευκολότερο για σας να θυμάστε, για παράδειγμα, σε κόκκινα φύλλα θα γράψετε ουσιαστικά, πράσινα ρήματα και ούτω καθεξής. Πρέπει να μεταφέρετε αυτές τις κάρτες μαζί σας όλη την ώρα και όταν έχετε ελεύθερο λεπτό, βγείτε έξω και προσπαθήστε να θυμηθείτε τι σημαίνει κάθε λέξη. Αυτή η μέθοδος είναι καλή επειδή μπορείτε να αναμίξετε κάρτες, επειδή μαθαίνετε τη λίστα, θα θυμάστε μάλλον την ίδια τη σειρά, όχι τις λέξεις. Κάρτες με ιδιαίτερα σύνθετες λέξεις που τίθενται σε ξεχωριστό σωρό, εκπαιδεύστε τους όσο πιο συχνά γίνεται.

2


Για μερικούς ανθρώπους, τα αγγλικά λεξικά είναι πιο ενδιαφέροντακάθε ντετέκτιβ. Ανοίγοντάς τα μόνο για να δουν την έννοια μιας λέξης, αυτοί οι άνθρωποι είναι εθισμένοι σε αυτό το επάγγελμα τόσο πολύ που ξεχνούν εντελώς τον κόσμο γύρω τους. Ένας εντυπωσιακός αριθμός λέξεων μπορεί να θυμηθεί μετά από μια απλή σελίδα στροφή.

3


Κοιτάξτε γύρω. Ξέρετε την αγγλική μετάφραση όλων εκείνων των πραγμάτων που σας περιβάλλουν; Συμβαίνει ότι δεν μπορείτε να πείτε τα ονόματα ακόμα και των πιο απλών πραγμάτων, και αυτά τα λόγια είναι σημαντικά για την καθημερινή επικοινωνία. Ως εκ τούτου, μαζεύοντας φωτεινά αυτοκόλλητα, περπατάτε γύρω από το σπίτι και σημειώστε αυτά τα πράγματα, η μετάφραση των οποίων δεν γνωρίζετε ακόμα. Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας θα τους περάσετε αρκετές φορές και θα θυμάστε εύκολα τις νέες λέξεις.

4


Προετοιμάστε δέκα νέες λέξεις στα αγγλικά. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να συνθέσετε την ιστορία στα αγγλικά χρησιμοποιώντας τα. Αυτό θα σας βοηθήσει όχι μόνο να θυμάστε νέες λέξεις, αλλά και να ανανεώσετε τα παλαιά στη μνήμη.

5


Η ακόλουθη μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για όσους έχουνυπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με άτομα που μιλούν αγγλικά. Όταν ο συνομιλητής σας χρησιμοποίησε τη λέξη που δεν γνωρίζετε, θα προσπαθήσετε είτε να μαντέψετε τη μετάφρασή του είτε να ζητήσετε από τον ίδιο τον άνθρωπο. Στα επόμενα λεπτά, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την λέξη στην ομιλία σας. Εάν ο φίλος σας δεν εκπλήσσεται, τότε σημαίνει ότι χρησιμοποιήσατε τη λέξη σωστά.
Συμβουλή 2: Πού να βρείτε διαλόγους στα αγγλικά με μετάφρασηΗ χρήση του διαλόγου στη μελέτη των ξένωνη γλώσσα είναι ένας από τους κύριους τρόπους γνωριμίας τόσο της λογοτεχνικής όσο και της ομιλούμενης ομιλίας. Αλλά πώς να βρείτε το σωστό ήχο, βίντεο και άλλα υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό;

Πού θα βρείτε διαλόγους στα αγγλικά με μετάφρασηΗ έννοια της εργασίας με διαλόγους σε μια ξένη γλώσσα

Γιατί η εργασία με διαλόγους κάνει μια τεράστια διαφοράκατά την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας; Η αλήθεια είναι ότι ήταν κατά τη διάρκεια του διαλόγου στο μαθητή να σχηματίσει μια άποψη για τη συνομιλία, χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται στις δομές του και τη χαρακτηριστική priznakah.Kogda δύο μαθητές του να οδηγήσει ένα διάλογο μεταξύ τους, τότε και οι δύο σχηματίστηκε έννοια «FAQ» της συζήτησης στη βάση του μοντέλου. Συμβατικές και βασικό σχεδιασμό του τύπου «Θα ήταν το σχολείο σήμερα - Ναι, έχω» αντικαθίστανται από πιο σύνθετα μοντέλα - με στοιχεία των δηλώσεων δικό άποψη και με τα στοιχεία της συζήτησης. Κατά την εργασία με έντυπο υλικό ή περιεχόμενο βίντεο, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα διάλογο, ο φοιτητής ενημερώνεται λεξιλόγιο, ειδικά αν οι διάλογοι είναι εγχώριες χαρακτήρα: σε βάρος των μαθητών τους, θα μάθουν για τα πιο χρησιμοποιούνται στην καθημερινή φράσεις, αργκό και τα σχέδια, τα οποία συχνά δεν διδάσκουν στο σχολείο.
Συχνά ακόμη και να δείχνει ένα καλό αποτέλεσμαοι μαθητές μπορούν να οδηγηθούν σε αδιέξοδο από συνήθεις φράσεις. Πολλοί πέφτουν σε μια στοργή όταν τους ζητείται να μεταφράσουν τις φράσεις: "Βάλτε το βραστήρα, παρακαλώ" ή "Τα κορδόνια του ήταν χαλαρά και η σόλα ήταν σχισμένη".

Μάθηση αγγλικών σε διάλογους: τι να επιλέξετε;

Φυσικά, ο κύριος τρόπος για να εργαστείτε με διαλόγουςθα διεξαγάγει διάλογο σε πραγματικό χρόνο, αλλά θα είναι ένα σημαντικό και «παρακολούθηση» του διαλόγου των άλλων - ειδικά όταν προβολή οπτικού υλικού - όταν είναι δυνατό να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ της κατάστασης συστατικό και το λεξιλόγιο / εκφράσεις που οδηγούν dialog.Tak χρησιμοποιούνται, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά είδη δειγμάτων από τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση, που επιτρέπουν στο μαθητή να παραβλέψουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση και διαδραστικά για την παροχή της μετάφρασης. Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι μόνο επεκτείνουν το λεξιλόγιο σας, αλλά και να βελτιώσουν την ακουστική αντίληψη των ξένων ομιλίας.
Έτσι, ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να το καλέσετεβλέποντας ομιλίες πολιτικών ηγετών ή άλλων πολιτικών και τη διαδικασία της επικοινωνίας τους με τον Τύπο - αυτό δίνει την ευκαιρία να δούμε την στιλιστική αξία του λεξιλογίου που χρησιμοποιούν.
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπουςέχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να αυξήσει το λεξικό απόθεμα, αλλά και να φέρει ευχαρίστηση θεωρείται η προβολή περιοδικών ή ταινιών σε μια ξένη γλώσσα με ρωσικούς ή αγγλικούς υπότιτλους. Αυτή η διαδικασία είναι εν μέρει διαδραστική: ο θεατής έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την ταινία και να δει την έννοια μιας άγνωστης λέξης στο λεξικό, και εκτός από αυτή τη διαδικασία βελτιώνει την ηχητική αντίληψη του μαθητή.

Συμβουλή 3: Πώς να μάθετε λέξεις λεξιλογίουΗ απομνημόνευση των λεξιλογίων είναι ένα σημαντικό μέρος τουμαθαίνοντας οποιαδήποτε ξένη γλώσσα. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μάθετε νέες λέξεις. Μια καλή βοήθεια είναι η χρήση δημιουργικών τεχνικών στη διδασκαλία.

Πώς να μάθετε λέξεις λεξιλογίου
Θα χρειαστείτε
  • - υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet,
  • - λεξικό,
  • - Κάρτες από χαρτόνι.
Οδηγίες

1


Ορίστε μια ώρα όταν θα προσληφθείτεαπομνημονεύοντας λέξεις. Θυμηθείτε ότι το πρωί οι πληροφορίες επεξεργάζονται πιο γρήγορα από τον εγκέφαλο. Προσπαθήστε να ασκείστε καθημερινά. Κατά τη διάρκεια της βόλτας μπορείτε να θυμηθείτε τα ονόματα των γύρω αντικειμένων.

2


Κόψτε τις ορθογώνιες κάρτες από χαρτόνι. Συμπληρώστε τα με λεξιλόγιο. Για αυτό, γράψτε στη μία πλευρά τη λέξη που θέλετε να μάθετε και από την άλλη - τη μετάφραση της. Για μεγαλύτερη σαφήνεια, σχεδιάστε μια εικόνα του αντικειμένου στην κάρτα. Αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της απομνημόνευσης.

3


Βρείτε τον εαυτό σας βοηθό. Μπορεί να είναι ένας στενός συγγενής με τον οποίο ζείτε. Ζητήστε του να πει τις λέξεις που είναι γραμμένες στις κάρτες. Θα τα μεταφράσετε αυτή τη στιγμή. Αυτή η μέθοδος είναι πιο κατάλληλη για όσους αντιλαμβάνονται καλύτερα την ακοή.

4


Γράψτε την ίδια λέξη αρκετές φορές. Χρησιμοποιήστε χρωματιστά μολύβια ή λαβές. Μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν πιο γρήγορα λέξεις όταν επαναλαμβάνουν ορισμένες ενέργειες. Μιλήστε τις λέξεις που γράφετε δυνατά.

5


Διαβάστε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες σε ξένη γλώσσα. Η ανάγνωση αυξάνει το λεξιλόγιο. Προσέξτε πότε χρησιμοποιείται αυτή η λέξη.

6


Κατεβάστε αρχεία ήχου στο Διαδίκτυο στη γλώσσα που μαθαίνετε. Μεταφορτώστε τα στη συσκευή αναπαραγωγής. Εκτός από την απομνημόνευση νέων λέξεων, θα ακούσετε τον τρόπο με τον οποίο προφέρονται σωστά.

7


Επισκεφθείτε εκπαιδευτικούς ιστότοπους αφιερωμένους στη μάθηση γλωσσών Κατά κανόνα, περιέχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες: παζλ, σταυρόλεξα, θεματικά λεξικά κ.λπ.

8


Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο των συσχετίσεων. Η ουσία του συνίσταται στην επιλογή των συνεκτικών λέξεων. Για παράδειγμα, η αγγλική λέξη ψάρια είναι σύμφωνη με το ρωσικό "τσιπ".

9


Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας. Σε ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού, σχεδιάστε τα βήματα με τα οποία θα ανεβείτε την πιο πρόσφατη. Αφού μάθετε 100 νέες λέξεις, σχεδιάστε ένα αστέρι σε ένα βήμα. Σκεφτείτε την ανταμοιβή που θα λάβετε όταν φτάσετε στο τελευταίο βήμα.Συμβουλή 4: Ποια είναι η μέθοδος ανάγνωσης της Ilya FrankΠρόσφατα, όλο και περισσότερη δημοτικότητααποκτήσουν μια ποικιλία μεθόδων και μεθόδων ανάγνωσης. Επιτρέπουν όχι μόνο να διαβάζουν τα κείμενα γρηγορότερα, αλλά και να αντιλαμβάνονται καλύτερα τις πληροφορίες, να μην χάνουν σημαντικά στοιχεία και να αποκτούν γρήγορα ξένες γραπτές γλώσσες. Μία από αυτές τις μεθόδους, η οποία έχει αποδειχθεί ήδη μεταξύ των συμπατριωτών, ήταν η μέθοδος του Ilya Frank.

Ποια είναι η μέθοδος της ανάγνωσης του Ilya FrankΤο όλο θέμα αυτής της μεθόδου είναι αυτότο ίδιο το κείμενο, το οποίο πρέπει να διαβαστεί, είναι αρκετά προσαρμόσιμο. Και δεν είναι απαραίτητο το κείμενο αυτό να είναι στα αγγλικά. Με τη βοήθεια της μεθόδου του Ilya Frank, είναι δυνατόν να μελετήσουμε και να καταφέρουμε απολύτως κάθε ξένη γλώσσα που ομιλείται γραπτώς. Και αν για πολύ καιρό δεν μπορούσατε να ελέγξετε την ελεύθερη ανάγνωση των πρωτότυπων ξένων δημιουργών, τότε αυτή η μέθοδος είναι για σας!

Ποια είναι η προσαρμογή του κειμένου;

Κείμενα προσαρμοσμένα από τη μέθοδο του Ilya Frankφαίνεται πολύ ασυνήθιστο. Κάθε βιβλίο χωρίζεται στις συνήθεις παραγράφους. Μόνο οι παράγραφοι σε αυτή τη μέθοδο εναλλάσσονται. Πρώτα έρχεται το προσαρμοσμένο κείμενο, εν μέρει στα ρωσικά με εξηγήσεις της γραμματικής, αφού η ίδια παράγραφος είναι ήδη εντελώς στην αρχική γλώσσα. Αυτό σας επιτρέπει να διαβάσετε και να κατανοήσετε σωστά τη σημασία του κειμένου. Άλλωστε, πρώτα διαβάσατε την παράγραφο, η έννοια της οποίας είναι διαισθητικά κατανοητή από εσάς και ήδη αφού διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο σε μια ξένη γλώσσα. Έτσι, ακόμα και έχοντας μόνο το αρχικό επίπεδο της γλώσσας, είναι πολύ πιθανό να εξοικειωθεί γρήγορα με οποιαδήποτε γραφή ξένης γλώσσας. Μετά από παρεξήγηση, ακόμη και ένα μικρό κομμάτι του κειμένου, μπορείτε να κάνετε μια εντελώς λανθασμένη ιδέα του συνόλου της εργασίας.

Αποτελεσματικότητα της μεθόδου

Ανάγνωση των κειμένων με τη μέθοδο του Ilya Frank, ένας άνθρωποςθυμάται ένα τεράστιο αριθμό νέων λέξεων και λόγου, άγνωστο πριν. Φαίνεται αδύνατο να αυξήσετε αμέσως το λεξιλόγιό σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Τα κείμενα που προσαρμόζονται με αυτή τη μέθοδο θα βοηθήσουν σημαντικά να εμπλουτίσουν την ξένη γλώσσα και να βοηθήσουν να απομνημονεύσουν γρήγορα νέες λέξεις. Μετά από όλα, κατά τη διαδικασία ανάγνωσης του έργου είναι τόσο συναρπαστικό ότι η εκμάθηση της γλώσσας μετατρέπεται σε πραγματική ευχαρίστηση. Επιπλέον, όταν διαβάζει ένα βιβλίο, ένα άτομο ασχολείται με τη λογική της γλώσσας, καταλαβαίνει τους κανόνες για τη σύνταξη των προτάσεων, μαθαίνει να συνθέτει συνεκτικά τις σκέψεις του γραπτώς σε μια νέα γλώσσα γι 'αυτόν. Και αυτό είναι μια τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ομιλίας στην επικοινωνία ξένων γλωσσών. Αφού μάθετε να διατυπώνετε διανοητικά σωστά τις προτάσεις, θα έχετε πολύ λιγότερα προβλήματα στην προφορική επικοινωνία με τους ομιλητές μιας άλλης γλώσσας. Αυτή η μέθοδος είναι απαράλλακτα πιο αποτελεσματική από τη συνηθισμένη απομνημόνευση νέων λέξεων και φράσεων, επειδή η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι μια πολύ συναρπαστική, συναρπαστική διαδικασία, η οποία κατ 'αρχήν δεν μπορεί να είναι βαρετή. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο!