Συμβουλή 1: Δημιουργήστε μια γωνιά της φύσης στο νηπιαγωγείο με τα χέρια τους

Συμβουλή 1: Δημιουργήστε μια γωνιά της φύσης στο νηπιαγωγείο με τα χέρια τουςΗ γωνιά της φύσης στο νηπιαγωγείο θα δώσει ζεστασιάατμόσφαιρα και να το κάνει το πιο άνετο για τα παιδιά που επισκέπτονται. Επιπλέον, θα επιτρέψει στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα φυτά και τα ζώα και να μάθουν πώς να τα φροντίζουν.

Πώς να δημιουργήσετε μια γωνιά της φύσης

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνεςΠαρατηρήστε όταν δημιουργείτε μια γωνιά της φύσης στο νηπιαγωγείο. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να φυτέψετε δηλητηριώδη ή ακανθώδη φυτά εκεί. Το ίδιο ισχύει για τα ζώα. Οι κάτοικοι μιας τέτοιας γωνίας πρέπει να είναι ασφαλείς για τα παιδιά. Όταν δημιουργείτε μια φυσική γωνία στον κήπο πρέπει να εστιάσετε στην ηλικία των παιδιών για χάρη της οποίας θα δημιουργηθούν.

Φύση φύσης για την νεότερη ομάδα

Συνιστάται να μην τεθούν περισσότερα από 5φυτά εσωτερικού χώρου με φωτεινό φύλλωμα και λουλούδια. Αυτό θα είναι ένα επιπλέον στοιχείο μάθησης για τα παιδιά. Τα λουλούδια πρέπει να τοποθετούνται σε ένα άνετο χαμηλό τραπέζι, έτσι ώστε τα παιδιά να τα βλέπουν καλά. Επιπλέον, στην νεότερη ομάδα μπορείτε να κρεμάσετε ένα φυσικό τοπίο στον τοίχο, όπου θα απεικονίζεται η σημερινή εποχή του χρόνου με πιθανές βροχοπτώσεις και άλλες πινακίδες.

Φύση φύσης για τη μεσαία ομάδα

Για τα παιδιά της μεσαίας ομάδας, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 ακόμαλουλούδι. Κάτω από την επίβλεψη των ενηλίκων, τα παιδιά μπορούν να εμπιστευτούν τα φυτά - τα βράζουν. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της γωνιάς της φύσης για αυτήν την ηλικία είναι το ημερολόγιο του καιρού. Εδώ τα παιδιά θα είναι σε θέση να γιορτάζουν τον καιρό κάθε μέρα, από μια βόλτα.

Φύση φύσης για την Ομάδα Senior

Στην παλαιότερη ομάδα μπορεί να υπάρχουν έως και 9 φυτά. Εδώ μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο στα τραπέζια, αλλά και σε διαφορετικά ύψη. Τα φυτά μπορεί να είναι απλά ή σγουρά. Εκτός από τα λουλούδια, ένα ημερολόγιο καιρού είναι επίσης χρήσιμο εδώ. Αλλά παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν ήδη όχι μόνο να γιορτάσουν τον καιρό, αλλά και να μετρήσουν τις νεφώσεις και τις ηλιόλουστες μέρες. Έτσι, οι μαθηματικές ικανότητες θα αναπτυχθούν επίσης.

Γωνία φύσης για την προπαρασκευαστική ομάδα

Εδώ για τα παιδιά υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες γιαφροντίδα των φυτών. Μπορούν ήδη όχι μόνο να τα πίνουν, αλλά μπορούν επίσης να τα μεταμοσχεύσουν με ενήλικες. Το ημερολόγιο του καιρού θα πρέπει να υπάρχει και στα παιδιά της προπαρασκευαστικής ομάδας. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν επίσης να παρατηρήσουν διαφορετικά φαινόμενα καιρού και να μετρήσουν συννεφιασμένες και ηλιόλουστες μέρες. Επιπλέον, στη γωνία της φύσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ενυδρείο με ζώα. Για τους νεότερους, μπορεί να είναι θαλάσσια ζωή παιχνιδιών. Ο πίσω τοίχος του ενυδρείου μπορεί να διακοσμηθεί με μια ταινία με μια εικόνα των ψαριών. Και στις ομάδες των μεσαίων και μεγαλύτερων παιδιών στο ενυδρείο μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μικρό διακοσμητικό ζώο, για παράδειγμα, ινδικό χοιρίδιο. Αλλά πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κανένα από τα παιδιά δεν έχει αλλεργίες στις τρίχες των ζώων.
Συμβουλή 2: Πώς να σχεδιάσετε ένα ημερολόγιο φύσηςΓια την καταγραφή των παρατηρήσεων των φυσικών φαινομένων, μια ειδική το ημερολόγιο. Η κατασκευή του δεν σας κάνει πολύ χρόνο. Αυτό το έργο θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξει φαντασία και να εφαρμόσει την δημιουργικότητα στην πράξη.

Πώς να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο της φύσης
Θα χρειαστείτε
  • - ένα φύλλο χοντρών χαρτιών.
  • - ένα απλό μολύβι.
  • - κυβερνήτης.
  • - χρωματιστά μολύβια.
  • - Μαρκαδόροι.
Οδηγίες

1


Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού A3 οριζόντια. Δημιουργήστε ένα πλαίσιο πλάτους 4 εκ. Στην κορυφή του προκύπτοντος ορθογωνίου, τραβήξτε μια γραμμή ύψους 2 εκ. Σπάστε την υπόλοιπη ζώνη στο τραπέζι με τον ακόλουθο αριθμό κυψελών: επτά σε μήκος και πέντε σε πλάτος. Πραγματοποιήστε πρώτα την εργασία με ένα απλό μολύβι, στη συνέχεια, περιστρέψτε όλα τα περιγράμματα με ένα σκούρο πένα.

2


Καταγράψτε τις ημέρες της εβδομάδας προκειμένου στα γραφείαγραμμή κεφαλίδας. Παρακάτω, εισάγετε τους αριθμούς ημερολογίου για ένα συγκεκριμένο μήνα του έτους. Τοποθετήστε τους αριθμούς στην επάνω αριστερή γωνία κάθε κελιού. Μην τα καταστήσετε πολύ μεγάλα, αφήστε αρκετό ελεύθερο χώρο για να καταγράψετε τη θερμοκρασία του αέρα και εφαρμόστε εικονίδια που υποδεικνύουν ορισμένα φαινόμενα της ατμόσφαιρας.

3


Σχεδιάστε το πλαίσιο. Πάνω από τον πίνακα γράψτε με μεγάλα γράμματα το όνομα του μήνα. Στο κάτω άκρο του φύλλου, σύρετε ένα σύμβολο. Στη δεξιά και αριστερή άκρη, σχεδιάστε εικόνες με τα χαρακτηριστικά της εποχής. Για παράδειγμα, για το ημερολόγιο για το Δεκέμβριο, διακοσμήστε το πλαίσιο με νιφάδες χιονιού, μέχρι το Μάιο τα λουλούδια θα προσεγγίσουν, μέχρι το Σεπτέμβριο - πολύχρωμα φύλλα κ.λπ.

4


Σκεφτείτε τα σύμβολα για την ατμόσφαιραφαινόμενα. Ο τόσο καθαρός καιρός μπορεί να εκπροσωπείται από τον ήλιο, έναν απλό κίτρινο κύκλο ή ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Μια συννεφιασμένη μέρα, αντίστοιχα, ένα σύννεφο, έναν σκιερό κύκλο ή ένα θλιβερό πρόσωπο. Προσδιορίστε κονκάρδες για βροχή, χιόνι, χαλάζι, ομίχλη, ισχυρό και αδύναμο άνεμο.
Συμβουλή 3: Πώς να φτιάξετε ένα παιδικό τραπέζι από τον εαυτό σαςΤο πλεονέκτημα του παιδικού τραπέζι, που δημιουργείται από τα χέρια του, είναι ότι η προσοχή δεν δίνεται μόνο στην ποιότητα των υλικών αλλά και στην ποιότητα της συναρμολόγησης. Η τεχνολογία συναρμολόγησης δεν είναι περίπλοκη, το κύριο πράγμα είναι οι σωστοί υπολογισμοί.

kak-sdelat039; -detskiy-stolik-svoimi-rukamiΥπάρχουν πολλά παιδικά τραπέζια στα καταστήματα, αλλά όχιμπορούν πάντοτε να επιλεγούν για το εσωτερικό του δωματίου, ειδικά εάν απαιτούνται φυσικά υλικά. Τις περισσότερες φορές, σε τέτοιες περιπτώσεις, απευθύνονται σε εταιρείες που παράγουν έπιπλα για παραγγελία, δεδομένου ότι η κατασκευή ενός παιδικού τραπέζι από τα χέρια τους δεν είναι εύκολη. Αν και η τελευταία επιλογή δεν αποκλείεται ακόμη και για εκείνους που δεν αντιμετώπισαν την κατασκευή επίπλων. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την αρχή της συναρμολόγησης του πίνακα, την τεχνολογία της εργασίας με τα υλικά και να κάνουμε σωστούς υπολογισμούς.

Κενά για παιδικό τραπέζι

Για να φτιάξετε ένα παιδικό τραπέζι από το μηδέν, χωρίς διαθεσιμότηταχώρο εργασίας, είναι αδύνατο. Το γεγονός είναι ότι ένα φυσικό δέντρο πρέπει να επεξεργαστεί προσεκτικά. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζονται πολλά πριονίδια, θραύσματα και λεπτή σκόνη. Αν δεν έχετε ένα παρόμοιο εργαστήριο, πρέπει να στραφείτε σε επαγγελματίες για να κάνετε τα κύρια μέρη του πίνακα. Οι τελευταίοι είναι τέσσερις ράβδοι του περιβλήματος ισχύος, ο ίδιος αριθμός των ποδιών και ένας κορυφαίος.

Δημιουργία παιδικού τραπέζι από ξύλο

Πριν από τη συναρμολόγηση μιας παιδικής τραπέζης από ξύλοθα χρειαστεί να προσαρμόσετε τα κενά για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Επιπλέον μήκος των ποδιών είδε, επαληθεύστε τη σωστή επένδυση και βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ακρίβεια των γωνιών του πάγκου. Οι τόποι πρέπει να τρίβονται προσεκτικά. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο ή ηλεκτρικό μύλο. Σε κάθε σκέλος του ξύλινου τραπεζιού είναι απαραίτητο να γίνουν δύο αυλάκια. Προ-σήμανση έτσι ώστε όλες οι αυλακώσεις να είναι στο ίδιο επίπεδο και έχουν το ίδιο μέγεθος. Μετά τη σύσφιξη του ποδιού στον σφιγκτήρα και χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι και κοπτήρες, κόψτε ένα ορθογώνιο αυλάκι. Γυρίστε το πόδι 90 μοίρες και κάντε μια άλλη αυλάκωση. Επαναλάβετε αυτή τη λειτουργία για τα άλλα πόδια. Στις ράβδους του κελύφους ισχύος, πρέπει να κόψετε τα στοιχεία σύνδεσης. Το μήκος τους πρέπει να συμπίπτει με τα αυλάκια. Σημειώστε το στις ράβδους και στις δύο πλευρές και κάντε ένα πριόνι με ένα κοπτικό. Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι αποκοπεί όλη την περίσσεια, ρυθμίζοντας τα στοιχεία σύνδεσης κάτω από τις αυλακώσεις. Συναρμολογήστε τη βάση του πίνακα. Ελέγξτε την ακρίβεια των γωνιών και τη στεγανότητα όλων των τμημάτων. Εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόστε τα στοιχεία του πίνακα. Με ένα μολύβι, σημειώστε για να αποφύγετε τη σύγχυση. Λιπάνετε τις αρθρώσεις με κόλλα και ξανασυναρμολογήστε τη δομή. Αφού βάλατε τη βάση του παιδικού τραπέζι με τα χέρια τους, προχωρήστε στον καθορισμό της επιφάνειας του τραπεζιού. Τοποθετήστε το πάτωμα με το πρόσωπο προς τα κάτω στο πάτωμα και από πάνω τοποθετήστε την ανεστραμμένη βάση του τραπεζιού. Σημειώστε τη θέση των ποδιών και, αφαιρώντας τη βάση, καθορίστε το κέντρο κάθε σκέλους. Σε αυτό το σημείο, θέστε ένα θέμα. Παρόμοια σημάδια γίνονται στα ίδια τα πόδια. Σε αυτά τα σημεία, τρυπήστε τις αυλακώσεις κάτω από τις ξύλινες αιχμές. Μετά την εισαγωγή των αιχμών, συναρμολογήστε το τραπέζι. Ελέγξτε αν όλα έχουν ρυθμιστεί. Μετά από αυτό, λιπάνετε τα αυλάκια με κόλλα κόλλας, τοποθετήστε τα καρφιά και πιέστε την επιφάνεια της πλάκας σφιχτά στη βάση του τραπεζιού. Αφού στεγνώσει η κόλλα, το τραπέζι σας είναι έτοιμο για χρήση. Ένα παιδί σε ένα τέτοιο τραπέζι μπορεί να δειπνήσει και να ασχοληθεί. Εάν θέλετε, μπορείτε να καλύψετε το τραπέζι με βερνίκι.