Αυτό που αφορά το μειωμένο λεξιλόγιο

Αυτό που αφορά το μειωμένο λεξιλόγιοΗ ρωσική είναι απεριόριστη στην καλλιτεχνική τηςευκαιρίες. Μπορείτε να κάνετε την ομιλία πιο έντονα χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο που δεν είναι μέρος της λογοτεχνικής γλώσσας. Είναι απαραίτητο να διακρίνουμε τη βλάβηση από τη μειωμένη.

"Θα σας δείξουμε τη μητέρα kuz'kina", NS Khrushchev

Το λεξιλόγιο της ρωσικής γλώσσας χωρίζεται σε δύοοι κύριες ομάδες είναι κανονιστικές και μη κανονιστικές. Μέσα σε κάθε ομάδα έχει το δικό της ορισμό των υποομάδων klassifikatsii.Pod «μειωμένο λεξιλόγιο» πάρει διαφορετικές λεξιλογικές ομάδες, δηλαδή, δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τις κατηγορίες των λέξεων και την εσωτερική διαρρύθμιση του Λεξικού της λεξιλογική άποψη prioritetov.Soglasno TV Zherebilo, μειωμένη λεξιλόγιο αποτελεί μέρος του κανονιστικού λεξιλογίου και διαιρείται σε ομιλητικός και καθομιλουμένη.

Μιλώντας λεξιλόγιο

Στα λεξικά οι λεξικές μονάδες είναι διακριτικέςΤο λεξικό φέρει την ένδειξη "razg.". Χρησιμοποιώντας καθομιλουμένη λεξιλόγιο επιτρέπεται σε ιδιωτικές συνομιλίες, σε μια άτυπη obstanovke.Razgovornaya χρησιμοποιείται ευρέως σε λογοτεχνικά έργα για τα χαρακτηριστικά μετάδοσης των χαρακτήρων, για να δημιουργήσετε συγγραφέα atmosfery.Dopuskaetsya χρήση προφορικού λόγου εντός λογικών ορίων σε δημόσιες ομιλίες. Ανάλογα με το κοινό-στόχο να χρησιμοποιήσει καθομιλουμένη ομιλία μπορεί να αλλάξει την αξία του συνόλου της έκφρασης, εξαλείφοντας την ανάγκη για περαιτέρω διευκρινίσεις - που είναι ένα χαρακτηριστικό του μίλησε ρωσικά.

Λεξιλόγιο λεξιλογίου

Κατά κανόνα, η χρήση λαϊκών εκφράσεωνΕίναι αποδεκτό για μια απλή φιλική συνομιλία. Ενώ επιτρέπεται στη βιβλιογραφία ως χαρακτηριστική φωνή διαθέτει personazhey.K κοινώς περιλαμβάνουν λέξεις όπως πατάτες (lit. πατάτας) Ταξί (lit. ταξί) - απεριόριστο εύρος καθομιλουμένη και ενημερώνεται συνεχώς. Οι συνηθισμένες εκφράσεις μπορούν να περιλαμβάνουν στοιχεία διαλέκτων, ορολογία, παροιμίες και ρητά. Ένα κλασικό παράδειγμα χρήσης κοινής ομιλίας στην ομιλία δημόσιων προσώπων είναι η περίφημη "μητέρα Kuzkina".

Διείσδυση μειωμένου λεξικού στα μέσα

Για πολύ καιρό υπήρξε λογοκρισία των μέσωνμέσων που ορίζονται καλλιτεχνικό ύφος τους. Με τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας λεξικό των μέσων ενημέρωσης έχει γίνει πιο απελευθερωμένη, μερικές φορές ακόμη και τον αριθμό chereschur.Ogromnoe των ζωντανών μεταδόσεων στις τηλεοπτικές οθόνες led ανθρώπους αρκετά ελεύθερα διαπραγματεύσιμες με τη γλώσσα. Ως αποτέλεσμα, τομείς που θεωρούνται παραδοσιακά τη γλώσσα των προτύπων, και η συζήτηση κυλούσε καθομιλουμένη λεξιλόγιο, το οποίο είναι ήδη πολύ λίγοι άνθρωποι shokiruet.Tem τουλάχιστον θα πρέπει να συμμορφώνονται με το μέτρο για χρήση σε δημόσια ομιλία εκφράσεις της καθομιλουμένης που βρίσκονται συχνά στα πρόθυρα της βλασφημία. Η ικανότητα να χειριστεί κάθε είδους λεξιλόγιο αποδεκτό σε μια δεδομένη κατάσταση είναι ένα σημάδι του πολιτισμού και της γνώσης της ρωσικής φιλιγκράν.