Συμβουλή 1: Πώς έφτασε ο Jargon

Συμβουλή 1: Πώς έφτασε ο JargonΤο slang, ή αργκό, έχει γίνει τόσο σταθερά εδραιωμένο μέσαομιλία της σύγχρονης κοινωνίας, ότι η ιστορία της εμφάνισής του χάθηκε εγκαίρως. Ωστόσο, οι λόγοι για την εμφάνιση διαφόρων ειδών ορολογίας είναι σαφώς καθορισμένοι και επεξηγηματικοί.

Πώς προέκυψε η ομιλία

Ψυχολογία

Για την ορολογία που προέκυψε από την ψυχολογικήμε βάση λέξεις και εκφράσεις που σχηματίζονται με τη δημιουργία νέων λέξεων και τη μείωση των υπαρχόντων. Για παράδειγμα, "priv" αντί "γεια", "ok" αντί για "εντάξει", "ηρεμία" αντί για "ηρεμία", "dr" αντί για "γενέθλια" κ.λπ. Όλα αυτά τα λόγια εμφανίζονται λόγω της φιλοδοξίας της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα των νέων της εκπροσώπων, να διευκολύνουν την προφορά ορισμένων λέξεων και να απλοποιήσουν την ομιλία στο σύνολό της. Το ίδιο ισχύει και για τις δανειοδοτικές λέξεις. Για παράδειγμα, η λέξη "γεια" είναι μικρότερη και απλούστερη από τη λέξη "γεια" και η λέξη "gud" αντικαθιστά την ευχαρίστηση (καλή, εξαιρετική, υγιής, λεπτή). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις πρόσφατα διαμορφωμένες αργυρόχρονες λέξεις τελικά ενσωματώνονται τόσο έντονα στην γενική ομιλία ότι γίνονται συνηθισμένα λόγια, χάνοντας την κατάσταση της φρασεολογίας.

Επαγγελματική σφαίρα

Στην επαγγελματική σφαίρα μπορεί να αποδοθείη φρασεολογία που προκύπτει από τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου επαγγέλματος, καθώς και οι λέξεις που εμφανίζονται στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις φυλακές. Κατά κανόνα, κάποιος έρχεται με μια νέα λέξη και οι άνθρωποι που βρίσκονται στον κύκλο επικοινωνίας του αρχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη. Έτσι, υπάρχει ένα ολόκληρο τμήμα της γλώσσας που χρειάζεται μετάφραση για όσους δεν το έχουν συναντήσει ποτέ. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές έχουν τη δική τους διάλεκτο, ένα μείγμα από αγγλικά και ρωσικά τεχνικής γλώσσας ( «bug», «βάρκα», «dos» και άλλα.). Μεταξύ των οδηγών υπάρχουν εκφράσεις όπως "στρίψτε το τιμόνι", "οδήγησε", "βομβάρδισε", "εννέα", "έξι", κλπ. Τα παιδιά των σχολείων αγαπούν τις λέξεις "δάσκαλος", "κακό" κ.λπ. Οι μαθητές προσθέσετε σε αυτά την έκφραση «ο δάσκαλος», «σημείο», «σπιρούνια», «σπασίκλας» και άλλα. Ιδιαίτερα διαφορετική από άλλες εγκληματικές ορολογία, η οποία περιλαμβάνει πάνω από μια ντουζίνα λέξεις και φράσεις, σκοτεινές συνηθισμένο άτομο. Νέες λέξεις και φράσεις που εμφανίζονται σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων ενωμένοι από κάποια κοινή αιτία. Για παράδειγμα, στο στρατό ("πνεύματα", "αποστρατευμένα", "αυτοεπιθυμητά").

Μετανάστευση

Πολλά jargons προκύπτουν για κάποιο λόγοεπανεγκατάσταση των λαών. Όταν μια υπηκοότητα ενώνει μια άλλη, οι γλώσσες είναι μικτές και αποκτώνται νέες λέξεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Κατά κανόνα, οι λέξεις αυτές τροποποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες όχι της γλώσσας προέλευσής τους, αλλά της γλώσσας των μεταναστών. Έτσι, εμφανίστηκε η λέξη "έξω από το δρόμο", "καθιερώστε" κλπ.
Συμβουλή 2: Λεξιλόγιο του συγγραφέαΤο μεγαλύτερο πρόβλημα που περιμένει πολλούς συγγραφείς αρχαρίων είναι η συνειδητοποίηση ότι ο συγγραφέας είναι άχρηστος, ότι το λεξιλόγιό του είναι πενιχρό. Τι πρέπει να κάνω;

Λεξιλόγιο του συγγραφέαΕγώ, ειλικρινά, μπορώ να εφεύρουν καλές ιστορίες, αλλά το λεξιλόγιό μου επιθυμεί το καλύτερο, αλλά με υπερηφάνεια θα προσθέσω: κάθε μέρα γεμίζω αυτό το απόθεμα.

Πώς το έκανα και το κάνω. Πρώτα πήρα ένα επεξηγηματικό λεξικό του ρωσικού Ozhegov και προσπάθησα να γίνω πιο σοφός με αυτό το λεξικό. Έφτασε στο γράμμα D και παραδόθηκε. Στο κεφάλι μου πολλά δεν προστέθηκαν. Αν και μερικές φορές το ανοίγω ακόμα. Το λεξικό Ozhegova θα πρέπει να είναι πάντα στο χέρι συγγραφέας - είναι σαν μια αριθμομηχανή στο χέρι του λογιστή.

Άρχισα να διαβάζω διαφορετικούς συγγραφείς και όχι μόνοσυντάκτες διηγήσεων, μυθιστορήματα και ιστορίες, αλλά και σενάρια. Και σε ένα ξεχωριστό σημειωματάριο άρχισαν να γράφουν τις λέξεις που ξέρω, κατανοώ το νόημά τους, αλλά για κάποιο λόγο δεν τις χρησιμοποιώ στις δουλειές μου. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Οι ήρωές μου πάντα, όταν κάποιος τους τηλεφώνησε, "γύρισαν" για να φωνάξουν, αλλά αποδεικνύεται πιο σωστό να γράφεις "γύρισε".

Στη συνέχεια, ηλιοθεραπεία, άρχισα να ταξινομώ τα "νέα"λέξεις στο ίδιο σημειωματάριο σχετικά με την αρχή αυτή: 1. Λέξεις που χρησιμοποιούνται στην περιγραφή της φύσης, του καιρού κλπ. Λέξεις που χρησιμοποιούνται στην περιγραφή της περιοχής. Ποινικές λέξεις, ορολογία, και ούτω καθεξής. Λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τη φύση ενός ατόμου. Λόγοι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν ένα άτομο (λίπος, βαρύ, δισκοειδές, βυθισμένο μάγουλο, κ.λπ.)

Και τι πέτυχα; Οι λέξεις άρχισαν να ταιριάζουν στο κεφάλι μου, όπως και η δική μου.

Απλά μην σταματήσετε να γράφετε καθόλου. Γράψτε καθημερινά. Δεν έχει σημασία τι λέξεις. Γράψτε! Μόνο στην πράξη, θα αποκτήσετε εμπειρία και θα μάθετε να εφαρμόζετε τις νέες σας γνώσεις. Χωρίς πρακτική, η διδασκαλία είναι άχρηστη.Συμβουλή 3: Πώς να γράψετε ένα σλόγκανΤο σλόγκαν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματαεταιρεία. Είναι αυτός που βοηθά τους πελάτες και τους πελάτες σας να καθορίσουν ποιον έχουν να κάνουν. Για να μπορέσει το slogan να εκτελέσει όλες τις λειτουργίες του, είναι απαραίτητο να το συνθέσετε σωστά.

Πώς να γράψετε ένα σλόγκαν
Οδηγίες

1


Αναλύστε τα συνθήματα ανταγωνιστικών εταιρειών. Θέλετε ή όχι, αλλά πρέπει συνεχώς να "στέκεστε" μαζί τους: αντικατάσταση μεταξύ τους με διαφημίσεις, βιτρίνες, κλπ. Προσέξτε ποια από τα συνθήματα "δουλεύουν" και τα οποία δεν εκπληρώνουν το σκοπό τους.

2


Ξεχωρίστε στο πλαίσιο των ανταγωνιστών. Αυτό πρέπει να γίνεται πάντα και σε όλα, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία σας πρέπει να γίνει η επιλογή του κοινού-στόχου. Αν οι ανταγωνιστικές εταιρείες έχουν βαρετά συνήθη συνθήματα, εκπλήξτε τον αγοραστή, προσπαθήστε να τον κάνετε να αποσπάσει την προσοχή σας από εξωτερικά θέματα, πρώτα να ακούσετε ή να διαβάσετε το σύνθημά σας. Με άλλα λόγια, παίζουν σε αντίθεση.

3


Επισημάνετε τα πλεονεκτήματά σας έναντι των ανταγωνιστών. Εάν δεν υπάρχουν, τότε εστιάστε την προσοχή του αγοραστή στις διαφορές τους από αυτές.

4


Γράψτε συνθήματα για το κοινό-στόχο σας. Ο στόχος σας είναι να κατακτήσετε τον αγοραστή. Επομένως, το σύνθημα πρέπει να είναι γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή σε αυτό και να έχει κάποια σημασία. Μην χρησιμοποιείτε την ομιλία της νεολαίας, αν πουλάτε αγαθά για συνταξιούχους, είναι απίθανο να εκτιμήσουν τη δημιουργικότητά σας.

5


Μην χρησιμοποιείτε σύνθετες λέξεις κατά τη σύνταξησλόγκαν. Όσο πιο απλό θα είναι, τόσο πιο γρήγορα θα το θυμάστε και αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Προσπαθήστε να θυμηθείτε κάποιο σύνθημα πριν από 5-10 χρόνια. Τι έρχεται στο νου; Υπάρχει τουλάχιστον μια περίπλοκη λέξη; Πιθανότατα όχι. Όλα τα περίπλοκα ξεχάστηκαν με επιτυχία. Μην επαναλάβετε αυτά τα λάθη.

6


Χρησιμοποιήστε ενώσεις γνωστές σε όλους. Αυτό θα σας επιτρέψει να χωρέσετε σε μικρό αριθμό λέξεων πολύ περισσότερες πληροφορίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναλογίες και να συγκρίνετε το προϊόν με έναν ήδη γνωστό αγοραστή.

7


Κάνετε ένα σύνθημα 5-7 λέξεων. Πιστεύεται ότι η ανθρώπινη μνήμη θα τα θυμάται πιθανότατα απ 'ότι αν υπήρχαν περισσότερα από αυτά. Προσπαθήστε να το κάνετε ευφωνικό και εύκολο να το θυμηθείτε.