Συμβουλή 1: Πώς ενδιαφέρονται οι μαθητές

Συμβουλή 1: Πώς ενδιαφέρονται οι μαθητέςΤο έργο του δασκάλου είναι ενδιαφέρον και πολύπλευρο,Μερικές φορές, από τη δική τους μαθητές, μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα από ό, τι από ένα βιβλίο για την ψυχολογία και ειδικά μαθήματα. Αλλά το κοινό δεν είναι πάντα έτοιμη να ακούσει με ευγνωμοσύνη τους λέκτορας, και αν οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για εργασία σας δεν είναι μόνο περίπλοκη κατά καιρούς, αλλά αυτό γίνεται σχεδόν χωρίς νόημα. Καθώς το ενδιαφέρον των μαθητών;

Πώς ενδιαφέρονται οι μαθητές


Οδηγίες

1


Μην διαβάσετε τη διάλεξη μονότονα. Ο στόχος σας είναι να μεταφέρετε πληροφορίες και να μην διαβάσετε όλα όσα προετοιμάστηκαν εκ των προτέρων. Θυμηθείτε, τι είναι πιο ενδιαφέρον για σας να ακούσετε: μια μονότονη ομιλία ή μια ενδιαφέρουσα ζωντανή παράσταση; Προσπαθήστε να ενημερώσετε τους μαθητές για το θέμα όχι σε ένα κομμάτι χαρτί, αλλά με δικά σας λόγια, χρησιμοποιώντας τη ζωντανή ομιλία και τα στοιχεία της επικοινωνίας. Φυσικά, μην παρασυρθείτε και γυρίστε τη διάλεξή σας σε μια ευχάριστη συζήτηση, μια ορισμένη υποταγή θα πρέπει να επιμείνει. Αλλά εάν υπάρχει μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ των μαθητών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ή αν σας ζητηθεί μια ενδιαφέρουσα ερώτηση όχι για το θέμα - μην το αντισταθείτε. Η ζωντανή επικοινωνία είναι πάντα πολύ καλύτερη από την άψυχη διδασκαλία.

2


Δώστε παραδείγματα από τη ζωή που θα είναιείναι ενδιαφέρον. Οποιαδήποτε ομιλία του δασκάλου, ακόμα και αν το αρχικό του θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αργά ή γρήγορα αρχίζει να τρυπάζει. Αυτή είναι η ψυχολογική αντίδραση του εγκεφάλου στη μονοτονία και τη μονοτονία. Αν δεν αλλάξετε τη συμπεριφορά σας, οι μαθητές σιγά σιγά κοιμούνται. Γι 'αυτό πρέπει να επινοείτε συνεχώς κάτι που θα τους ταρακουνήσει. Εισαγάγετε στη διάλεξή σας μια ιστορία από τη ζωή που απεικονίζει το θέμα, δίνει μια ασυνήθιστη σύγκριση ή λέει ένα ανέκδοτο. Αλλά να θυμάστε ότι αν αρχίσετε να τρεμοπαίγετε συνεχώς και να παρεμποδίζετε διάφορες ιστορίες δεξιά και αριστερά, θα εξοικειωθείτε επίσης - προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική με μέτρο.

3


Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε οπτικά υλικά. Δεν είναι όλοι οι μαθητές να αντιλαμβάνονται τις πληροφορίες κατά το αυτί, μερικές είναι πολύ πιο εύκολο να πλοηγηθείτε στον κόσμο των εικόνων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διάλεξη και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει απαραιτήτως να συνίστανται σε πληροφορίες διαφόρων τύπων: ήχος, γραφικό και κείμενο. Αν χρησιμοποιείτε διανομές κειμένου, συμπληρώστε τις με εικόνες που θα βοηθήσουν τους μαθητές να θυμούνται καλύτερα το υλικό ή απλώς να διασκεδάζουν. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι απολαμβάνουν πολύ περισσότερη διασκέδαση με τη μάθηση, αν συνοδεύονται από αστείες εικόνες ή λογικές παζλ. Μην αφήνετε τους μαθητές σας να βαρεθούν.

4


Μερικές φορές πρέπει να κάνετε μια απροσδόκητη κίνηση. Εάν πρέπει να μιλήσετε για τη διαδικασία εξάτμισης του υγρού, φέρτε στη διάλεξη ένα δοχείο συμπυκνωμένου γάλακτος και ένα μπουκάλι γάλα. Το εικονογραφημένο παράδειγμα θα θυμηθεί πολύ καλύτερα, εκτός από το ότι η εμφάνιση των προϊόντων στο ακροατήριο θα προκαλέσει αναγκαστικά μια γενική αναζωογόνηση.
Συμβουλή 2: Πώς να χτίσετε μια διάλεξηΟι δάσκαλοι μπορούν να χωριστούν σε δύοκατηγορίες: ορισμένοι θέλουν να μεταφέρουν γνώση στους ακροατές, άλλοι απλώς διδάσκουν τάξεις. Οι πρώτοι διαφέρουν στο ότι θέλουν ειλικρινά να ενδιαφέρουν τους μαθητές με το θέμα τους. Αλλά μόνο η γνώση δεν αρκεί για αυτό.

Πώς να χτίσετε μια διάλεξη
Θα χρειαστείτε
  • Βιβλία, συνόψεις.
Οδηγίες

1


Καταγράψτε τα δεδομένα που σχετίζονται με το θέμα της διάλεξης.

2


Τακτοποιήστε τις πληροφορίες σε λογική σειρά. Κατασκευάστε οποιοδήποτε θέμα με βάση την αρχή "από απλό σε περίπλοκο".

3


Αφήστε μόνο τα σημαντικά στοιχεία στα αρχεία. Αυτό πρέπει να γίνει γιατί Η μορφή της διάλεξης περιορίζεται σε ένα χρονικό πλαίσιο.

4


Προετοιμάστε για κάθε στοιχείο "μια εξήγηση γιαδάχτυλα ". Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να καταλάβετε τον πρώτο βαθμολογητή. Επιλέξτε παραδείγματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή. Η ένωση των μορίων μπορεί να συγκριθεί με την ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. στα έργα του Λομονόσοφ να βρεθεί μια σύνδεση με την σημερινή κλπ.

5


Να είναι άτυπη, συμμετοχή στο σχέδιοφοιτητές στη διάλεξη. Για παράδειγμα, στη μεθοδολογία της διδασκαλίας της λογοτεχνίας υπάρχει μια ενδιαφέρουσα μέθοδος. Λαμβάνοντας υπόψη το έργο κάποιου συγγραφέα, μπορείτε να ρωτήσετε την ερώτηση: «Με τι συσχετίζετε το επώνυμο του συγγραφέα;» Τη διαχείριση της συζήτησης, ο δάσκαλος μπορεί να φτάσει στο σωστό σημείο εκκίνησης. Ως αποτέλεσμα, οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα διάλογο, και αυτό είναι 50% επιτυχία. Μπορείτε να καταλήξετε σε ίδιες τεχνικές ή να τις βρείτε στη μεθοδική λογοτεχνία.

6


Προετοιμαστείτε για την εισαγωγή και την ολοκλήρωση της διάλεξης. Στην εισαγωγή πρέπει να πούμε για τη σημασία του θέματος, εν κατακλείδι - να συνοψίσουμε.

7


Διαφοροποιήστε τη μορφή της άσκησης. Οργανώστε διαλέξεις στη φύση, στην αίθουσα του ινστιτούτου ή σε άλλο απροσδόκητο μέρος. Αυτό είναι πιθανό να ενδιαφέρει τους μαθητές και να τους κάνει να ακούσουν. Το μόνο σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το πόσο δικαιολογημένη είναι η απόρριψη του παραδοσιακού ακροατηρίου. Εάν δεν δικαιολογείται, είναι καλύτερο να μην πειραματιστεί, διαφορετικά η περιέργεια των σπουδαστών θα εξαφανιστεί γρήγορα.

8


Κάνετε διάλεξη ενδιαφέρουσα. Εάν από χρόνο σε χρόνο λέτε τα ίδια πράγματα, οποιοδήποτε, ακόμη και το πιο συναρπαστικό υλικό θα βαρεθεί, επομένως, δεν θα είστε σε θέση να ενδιαφέρεστε τους μαθητές. Έτσι, να καταλήξουμε σε νέα παραδείγματα, να ακολουθήσουμε την εξέλιξη της επιστήμης, να προσφέρουμε νέα στους ακροατές.
Συμβουλή 3: Τι είναι ο οπτικοποιητής;Ο σύγχρονος δάσκαλος χρησιμοποιεί μέσα τουλειτουργούν πολλές χρήσιμες συσκευές που συμβάλλουν στην απλοποίηση της διαδικασίας εκμάθησης και την αποτελεσματικότητά της. Σε τέτοιες συσκευές είναι δυνατή η μεταφορά κάμερας εγγράφων, με τη βοήθεια της οποίας είναι δυνατή η δημιουργία μιας εικόνας οποιουδήποτε αντικειμένου σε πραγματικό χρόνο.

Κάμερα εγγράφου εφαρμογήςΗ κάμερα εγγράφων είναι ηλεκτρονικήΜια συσκευή με την οποία εμφανίζεται οποιοδήποτε αντικείμενο σε μεγέθυνση. Μπορεί να συνδεθεί με οθόνη υπολογιστή, τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα - σε αυτή την περίπτωση, η προβολή είναι δυνατή ακόμη και σε έναν κοινό τοίχο.

Πώς να επιλέξετε κάμερα εγγράφων

Κατά την επιλογή μιας συσκευής, πρέπει να λάβετε υπόψη τα διάφορα χαρακτηριστικά, στα οποία εξαρτάται η ποιότητα και η ευκολία της εργασίας.

  • Διαστάσεις. Μαζί με φορητές κάμερες εγγράφων βάρους 2-3 κιλών, υπάρχουν επιτραπέζια μοντέλα με ενσωματωμένη φωτεινή πλάκα.
  • Το τρίποδο μπορεί να είναι εύκαμπτο ή μηχανικό. Το πρώτο είναι πολύ πιο βολικό, διότι σας επιτρέπει να στοχεύσετε την κάμερα με μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Είδος παραγωγής. Η κάμερα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με έξοδο USB για σύνδεση σε υπολογιστή, με υποδοχές VGA / TV / DVI για σύνδεση με προβολέα ή τηλεόραση.
  • Η οπτική καθορίζει πόσο και ποιοτικά θα μεγεθυνθεί η εικόνα. Εάν το οπτικό ζουμ αυξάνει πραγματικά την ανάλυση, τότε το ψηφιακό πλησιάζει μόνο οπτικά.

Εφαρμογή του Visualizer

Οι περισσότερες φορές οι κάμερες εγγράφων χρησιμοποιούνται στα σχολεία,πανεπιστήμια, κολέγια. Για να ενδιαφερθούν οι σπουδαστές και οι σπουδαστές, οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να κάνουν τα μαθήματα ενδιαφέροντα και διαδραστικά, και η εργασία με την κάμερα εγγράφων συμβάλλει σε αυτό. Ακόμα και η ανάλυση της τελευταίας δοκιμαστικής εργασίας θα προσελκύσει την προσοχή των μαθητών, αν όλα συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη της οθόνης.

Η εφαρμογή του Visualizerθέματα. Ο δάσκαλος ή η παρουσίαση μπορεί να παρουσιάσει σε μεγάλο ακροατήριο οποιοδήποτε κείμενο, διαφάνεια, θέμα. Αυτό μπορεί να είναι ένα πολύπλοκο φυσικό ή χημικό πείραμα, το οποίο γίνεται καλύτερα σε ασφαλή απόσταση ή σε μεγέθυνση ενός οπτικού μικροσκοπίου.

Προετοιμασία για μια παρουσίαση ή ένα μάθημα σημαντικάαπλουστευμένη. Αρκεί να αντιγράψετε τα επιθυμητά μοτίβα από το βιβλίο, σχεδιάστε ένα διάγραμμα σε ένα φύλλο Α4 - και θα είναι διαθέσιμο για προβολή σε όλη την κοινότητα. κάμερα εγγράφων στην τάξη γίνεται ένα απαραίτητο εναλλακτική λύση για αφίσες και πολύπλοκες οφέλη.


Συμβουλή 4: Πώς να προσελκύσετε ενοικιαστέςΑν έχετε ένα διαμέρισμα που θέλετε να νοικιάσετε επειγόντως, τότε έχετε δύο τρόπους αναζήτησης ενοικιαστές: μέσω εξειδικευμένων επιχειρήσεων ή ανεξάρτητης αναζήτησης. Κάθε μια από αυτές τις μεθόδους έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Πώς να προσελκύσει τους ενοικιαστές
Οδηγίες

1


Αναφερόμενος σε μια εξειδικευμένη εταιρεία εγγυήσειςμπορείτε γρήγορα να επιλέξετε έναν ενοικιαστή - κυριολεκτικά για αρκετές ημέρες, ή ακόμα και μια μέρα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, επειδή όσο νωρίτερα βρίσκετε έναν ενοικιαστή, τόσο νωρίτερα μπορείτε να λάβετε ένα ενοίκιο. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις είναι συνήθως ευαίσθητες σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις του ιδιοκτήτη: αν δεν θέλετε η οικογένειά σας, για παράδειγμα, να έχει μια οικογένεια με παιδιά ή ζώα, η επιχείρηση θα την προσφέρει μόνο σε όσους δεν έχουν ούτε. Θα σας προσφερθεί επίσης να συνάψετε μια νομικά αρμόδια σύμβαση με τον ενοικιαστή, η οποία θα εξασφαλίσει ισορροπία συμφερόντων.

2


Αλλά έλξη ενοικιαστές μέσω της επιχείρησης έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι πιθανό ανεντιμότητα. Επιλέξτε μια εταιρεία με την οποία θα εργαστείτε πολύ προσεκτικά: θα πρέπει να είναι μια σταθερή εταιρεία που έχει διατεθεί στην αγορά για περισσότερο από ένα χρόνο. Σημειώστε ότι μια αξιοπρεπής εταιρεία δεν θα απαιτήσει από τον εκμισθωτή να πληρώσει για τις υπηρεσίες του, καθώς οι υπηρεσίες του πληρώνονται από τον μισθωτή - συμφωνώντας σε προμήθεια. Επιπλέον, μέσω της εταιρείας, μπορείτε να ενοικιάσετε ένα διαμέρισμα φθηνότερα από ό, τι θα μπορούσαν, αφού οι φθηνότερες προσφορές ενοικίασης προέρχονται τώρα από τις επιχειρήσεις.

3


Εάν αποφασίσετε να αναζητήσετε τον ένοικό σας, τότεξεκινήστε με συγγενείς και φίλους. Είναι πιθανό ότι δεν θα είναι πολύ βολικό για να πάρει αρκετά χρήματα με αυτά που γνωρίζετε καλά, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν σίγουρα να κρατήσει το δωμάτιό σας καθαρό και τακτοποιημένο, δεν θα οδηγήσει στο διαμέρισμά ύποπτων προσώπων σας, κ.λπ. Οι συγγενείς και οι φίλοι μπορούν, με τη σειρά του, συνιστούμε στους φίλους τους.

4


Σκεφτείτε ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται για σαςδιαμέρισμα. Εάν νοικιάσετε ένα μέτριο "odnushku" στα περίχωρα, τότε προσελκύστε τολμηρούς σπουδαστές, δίνοντας διαφημίσεις σε ιστότοπους και φόρουμ πανεπιστημίων ή μέσω των οικείων μαθητών τους. Μπορείτε ακριβώς να επικολλήσετε διαφημίσεις στις βεράντες - σίγουρα κάποιος θα ενδιαφέρεται για το διαμέρισμά σας. Στην ανακοίνωση, καθορίστε τις απαιτήσεις και το ενοίκιο σας ταυτόχρονα, έτσι ώστε ο δυνητικός ενοικιαστής να μην έχει τον πειρασμό να διαπραγματευτεί.

5


Αξιοθέατα ενοικιαστές ελίτ διαμερίσματα μπορούν να εφαρμοστούν μέσω των μέσων ενημέρωσης -οι διαφημίσεις για την ενοικίαση διαμερισμάτων είναι σε πολλές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων των ξένων γλωσσών (The Times της Μόσχας). Τοποθετήστε επίσης διαφημίσεις στο Internet - οι περισσότεροι αναζητούν διαμερίσματα μέσω του Internet.

6


Στην διαφήμιση, υποδείξτε τα πιο ελκυστικάπλευρά του διαμερίσματός του: μια καλή θέα από το παράθυρο, μια οικολογικά ασφαλή περιοχή, η παρουσία ενός πάρκου κοντά, κλπ. Όσο περισσότερα τέτοια μέρη υπάρχουν, τόσο πιο πιθανό θα είναι να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα.Συμβουλή 5: Πώς να καταλήξετε σε συγχαρητήρια για την ημέρα των ΤατιάναΗ ημέρα της Τατιάνας είναι μια από τις πιο αγαπημένεςδιακοπές των φοιτητών. Αυτές οι γιορτές γιορτάζονται στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η συνεδρία είναι ήδη κλειστή και είναι δυνατόν να σημειωθεί με καθαρή συνείδηση ​​το τέλος της. Για να καταλήξετε ένα συγχαρητήριο, χρονομετρημένο μέχρι σήμερα, είναι αρκετά εύκολο, αν ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές συστάσεις.

Πώς να καταλήξετε σε συγχαρητήρια για την ημέρα της Τατιάνας
Οδηγίες

1


Προσπαθήστε να καταλάβετε ποιος είστε ακριβώς εσείςπροετοιμάστε αυτό το χαιρετισμό με την ημέρα της Τατιάνας και τι είναι αυτό το άτομο στη ζωή. Μπορεί να είναι ένας απλός φοιτητής ή ακόμη και ένας φοιτητής με παρόμοιο όνομα. Σε αυτή την περίπτωση, το καθήκον σας είναι πολύ απλούστερο. Νιώστε την καρδιά σας να είναι ειλικρινής, δεν εφεύρουμε πάρα πολύ, μην ξεχνάτε το χιούμορ, δεδομένου ότι θα κάνει το χιούμορ σε χαιρετισμό αξέχαστη χαρακτηριστικά σας και θα παραμείνει στη μνήμη του κάθε ανθρώπου για πολλά χρόνια.

2


Φανταστείτε λίγο και θα δείτε ότι δεν είναιέτσι είναι δύσκολο. Εάν είστε ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου λεξιλογίου, τότε με κάθε τρόπο επιλέξτε τις σωστές λέξεις που θα εκτιμηθούν. Χρησιμοποιήστε τα συγχαρητήριά σας όχι μόνο για την πεζογραφία, αλλά και για διάφορους στίχους και ακούγονται ακριβώς και θυμούνται εύκολα. Αν είστε συγκεχυμένοι σε ορισμένα σημεία και δεν γνωρίζετε πώς να επιλέξετε όμορφες και σχετικές λέξεις, τότε χρησιμοποιήστε με ασφάλεια τα πρότυπα. Δεν είναι τόσο άσχημα.

3


Η ημέρα της Τατιάνας συνδέεται συνήθως με τη νεολαία,ευκολία, απαλλαγή. Μην καταλήγετε σε σύνθετες και περίπλοκες προτάσεις, να είστε όσο το δυνατόν πιο απλοί και πιο κοντά στο άτομο που απευθύνεστε. Χρησιμοποιήστε όμορφα επίθετα, τα οποία είναι ωραίο να ακούσετε σε όλες τις διακοπές. Σε κάποιο βαθμό, αυτά τα επίθετα πρέπει να ακούγονται σαν συμπλήρωμα. Επιλέξτε όσο το δυνατόν περισσότερα συνώνυμα.

4


Τα συγχαρητήριά σας μπορεί να ακούγονται όχι μόνο στοαπό το στόμα. Μπορείτε να το παρουσιάσετε στην αρχικά σχεδιασμένη ταχυδρομική κάρτα και να εκτελεστεί από τον εαυτό σας. Συγχαρητήρια με τον Tatyanin δεν έρχονται μόνοι. Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να εκτιμά και να υποστηρίζει το έργο σας, να ακούει πώς φαίνεται από έξω. Συνήθως, σε μια τέτοια κατάσταση, ο καλύτερος βοηθός είναι ένα πρόσωπο που γνωρίζει επίσης ποιος είναι ο αποδέκτης του.

5


Μη φοβάστε να φαίνεται παράξενο και αμήχανο, γιατίτα λόγια σας προέρχονται από τα βάθη της ψυχής σας. Αλλά ταυτόχρονα μην ξεχνάτε την ακρίβεια και τη λεπτότητα, αν απευθυνθείτε απευθείας στο κορίτσι που προσπαθεί να προσελκύσει και να προσελκύσει το άτομό σας.