Γιατί οι έφηβοι μιλούν τόσο περίεργα;

Γιατί οι έφηβοι μιλούν τόσο περίεργα;


Συχνά είναι δύσκολο να κατανοηθεί η ομιλία των εφήβωνακόμη και εκείνοι που επικοινωνούν μαζί τους όλη την ώρα. Μια από τις πιο δημοφιλείς ιδιότητες της αυτονομίας, μέσω των οποίων οι έφηβοι προσπαθούν να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία τους, είναι η αργυρόχαστη νεολαία, στην οποία οι οικείες λέξεις αλλάζουν σε συντομευμένες ή απλουστευμένες εκδόσεις.Γιατί οι έφηβοι μιλούν τόσο περίεργα;


Το slang, κατά κανόνα, νοείται ως ένα σίγουρολεξικό σύνολο νέων λέξεων, καθώς και να δώσει στις παλιές λέξεις νέες έννοιες. λέξεις αργκό και εκφράσεις έχουν πολλές ομάδες και κοινότητες, διοργάνωσε στις φυλετικές, επαγγελματικά, γεωγραφικά ή την ηλικία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αργκό που χρησιμοποιείται για να τονίσει το που ανήκουν σε μια ομάδα, σε άλλες - αφιέρωμα στη μόδα, και μερικές φορές χρησιμοποιείται ως μυστική γλώσσα (π.χ., ποινικό αργκό).

Η διείσδυση των slang λέξεων και εκφράσεων στοη κανονιστική ομιλία είναι μια αναπόφευκτη, αν και όχι πολύ γρήγορη, διαδικασία. Παρ 'όλα αυτά, πολλά λογοτεχνικά λόγια στα ρωσικά αναφέρονται για αργκό, για παράδειγμα, η λέξη "cheat sheet". Φυσικά, όσο λιγότερο κλείνει μια ομάδα, τόσο πιο πιθανό θα είναι η ομιλία της σε μια κανονική ομιλία. Η κύρια πηγή νέων λέξεων παραδοσιακά θεωρείται νεολαία ή έφηβος αργκό.

Στη Ρωσία υπήρχαν τρεις κύριες περίοδοιέφηβο slang άλλαξε πολύ. Μετά την επανάσταση, είμαστε «εμπλουτισμένο» εγκληματική ορολογία, στα μέσα του περασμένου αιώνα για το βάθρο ανέβηκε dudes, και στο τέλος του αιώνα - «οι άνθρωποι του υπολογιστή».

Το εφηβικό αργκό είναι προϊόν των αιώνωνΗ επιθυμία των εφήβων να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα "ενήλικα" πρότυπα και κανόνες. Έφηβος επιδιώκει να αντιταχθεί στην παλαιότερη γενιά, και, ειδικότερα, αυτή η επιθυμία εκφράζεται από το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιεί τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι ενήλικες. Η βασική βάση του αργυρόχρους της νεολαίας είναι όχι μόνο η μητρική γλώσσα, αλλά και πολυάριθμες δανειοληψίες από ξένη ομιλία, αυτή ή αυτή η ορολογία.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του εφηβικού slang είναι τουσυνεχής μεταβλητότητα λόγω του γεγονότος ότι οι γενιές εφήβων μεταβάλλονται ταχέως. Εκτός από τη λειτουργία διαμαρτυρίας, το slang νεολαίας εκτελεί επίσης το ρόλο ενός δείκτη που επιτρέπει στον έφηβο να κατατάσσεται ως ομάδα. Δεδομένου ότι σε αυτή την ηλικία η γνώμη των συναδέλφων είναι αποφασιστική, είναι εξαιρετικά σημαντικό για έναν έφηβο να είναι μέλος της κοινότητας.

Μην συγχέετε την έφηβη και το τυχερό παιχνίδι. Εάν οι πρώτες λέξεις εμφανίζονται κυρίως με την απλοποίηση της μητρικής ομιλίας, τότε η ορολογία του παιχνιδιού βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στους αγγλισμούς.

Όπως κάθε άλλη εκδοχή αργαλειού, έφηβοςτο λεξικό αναφέρεται μόνο σε εκείνες τις έννοιες και τα φαινόμενα που σχετίζονται με τα πιο σημαντικά. Προσπαθώντας να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία τους, οι έφηβοι καταλήγουν σε νέες ονομασίες για το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους: τους άλλους, τις σχέσεις, τα χρήματα, την ψυχαγωγία, τους όρους των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα συναισθήματα. Ορισμένες από αυτές τις λέξεις γίνονται τόσο δημοφιλείς ώστε αρχίζουν να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει πρόσφατα, ενώ άλλοι, αντίθετα, ξεχνούν μόλις μεγαλώσουν οι εφευρέτες τους.