Ρώσικες παροιμίες και λόγια για τις γυναίκες

Ρώσικες παροιμίες και λόγια για τις γυναίκες


Τα φρασεολογικά λεξικά της ρωσικής γλώσσας περιέχουνχιλιάδες παροιμίες και λόγια για τις γυναίκες. Αντικατοπτρίζουν τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες των Ρώσων, ο κοινωνικός τους ρόλος στην κοινωνία είναι σταθερός, οι σχέσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών περιγράφονται. Ο Ρώσος λαός έχει σχηματίσει και εδραιώσει μια πολύ αντιφατική γυναικεία εικόνα.Ρωσικές γυναίκες με παροιμίες και λόγια


Το Πατριαρχικό Μοντέλο του Ρωσικού Κόσμου ΑρχικάΘα πρέπει να θέσει τις γυναίκες σε άνιση θέση με τους άνδρες. Ακόμη και το γεγονός της εμφάνισης στο φως της κοπέλας δεν προκάλεσε χαρά στους γονείς: «Βελτίωση γιος της σκόνης από ένα κορίτσι του χρυσού», «Κορίτσι κάνει και φέρνει ο γιος», «Η κόρη της μήτρας έχει μείνει χωρίς πουκάμισο».

Οι ρόλοι των γυναικών

Ιστορικά, οι γυναίκες μπορούσαν οι ίδιοισυνειδητοποιούν μόνο στο γάμο: "Μια γυναίκα με έναν σύζυγο είναι καλό, χωρίς ένας σύζυγος δεν είναι σύζυγος." Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη Ρωσία έχει ταλαιπωρηθεί ανά πάσα στιγμή, αν και υπήρξαν σπάνιες περίοδοι ειρήνης και ευημερίας. Η ανάγκη να παντρευτούν και να γεννήσουν παιδιά προορίζονται να επιβιώσουν, να βρουν μια σταθερή θέση στην κοινωνία. Μια άγαμη γυναίκα κατηγορήθηκε: "Το κορίτσι έχει γίνει πιο όμορφο, μέχρι ένα γκρίζο χνούδι". Για να παντρευτεί συνταγή με κάθε κόστος: "Ακόμη και για έναν γέρο, αν μόνο για να μείνετε με τα κορίτσια".

Η στάση απέναντι στον γάμο στις γυναίκες σχηματίστηκε απαραιτήτως θετική: «Με τον σύζυγο - την ανάγκη, χωρίς σύζυγο - ακόμα χειρότερα. αλλά μια χήρα και ένα ορφανό - ακόμα και να λυγίζουν λύκους ».

Οι γυναίκες έλαβαν το ρόλο της νύφης, της συζύγου, της μητέρας,η πεθερά ή η πεθερά του. Η ιεραρχία των σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών γύρω από αυτόν έμοιαζε έτσι: «Μια σύζυγος για συμβουλή, μια πεθερά για μια υποδοχή, και δεν υπάρχουν μίλια μίας μητέρας».

Οι νύφες για το γάμο ήταν αφελείς καιαθώοι: «Οι γυναίκες μετανοούν, και τα κορίτσια παντρεύονται», «Το κορίτσι θα γεννηθεί όταν η νύφη είναι κατάλληλη». Για νεαρή νύφη εδραιωμένη εικόνα της ένα ρομαντικό και ονειρικό, και την παρουσίαση ορισμένων θάνατο και το αναπόφευκτο της μοίρας: «Ο άνθρωπος παντρεύεται, όταν θέλει, και αυτή είναι παντρεύεται όταν προοριζόταν,» «στένωση δεν περάσει, δεν ξεπεράσει», «Κάθε νύφη για τον άντρα της θα γεννηθεί "," Η μοίρα θα έρθει - στη σόμπα θα βρει. "

Μία γυναίκα μητέρα αναγνωρίστηκε ως η πιο ακριβή και άγιαάντρας: "Η μητέρα όλων των επιχειρήσεων είναι το κεφάλι", "Όχι πιο αγαπητός φίλος από τη μητέρα μου", "Όταν ο ήλιος είναι ζεστός, με τη μητέρα μου καλή". Με τα παιδιά, η μητέρα αναπτύσσει, ιδανικά, αδιάσπαστες σχέσεις: «Η νεαρή γυναίκα φωνάζει για την πρωινή δροσιά, αδελφή σε χρυσά δαχτυλίδια, μητέρα μέχρι την ηλικία».

Οι εικόνες σε-δικαίου και η μητέρα-σε συχνά που τραγελαφικό και γελοίο «Slut-σε-δικαίου και η κόρη-in δεν πιστεύει», «Ο τολμηρός σε-δικαίου και πίσω από τα μάτια,» «Ήταν σε Tiffany, αλλά ευτυχής διαρρεύσει».

Αρνητικές ιδιότητες

Οι παροιμίες και γνωμικά της ρωσικής γλώσσας είναι βαθιά ριζωμένη γυναικεία ελαττώματα: ομιλητικότητα, βλακεία, το πείσμα, σκανδαλώδες, την περιέργεια, αστάθεια, την τεμπελιά και την αγάπη των απολαύσεων.

Το εγκάρσιο θέμα των ρωσικών παροιμιών είναι διανοητικόικανότητα των γυναικών. Οι άνδρες δεν δίνουν στις γυναίκες αρκετή νοημοσύνη, σύνεση και επιμονή: «Τα μαλλιά είναι μακρά, το μυαλό είναι σύντομο», «Τα μυαλά των γυναικών καταστρέφουν τα σπίτια». "Μια συνηθισμένη γυναίκα έχει το ίδιο πνεύμα με ένα κοτόπουλο, αλλά ένα ασυνήθιστο - όσο και δύο", "τα μυαλά των Γυναικών που ταταρικά αθροίζονται (είναι μεταβλητά).

Η συζήτηση των γυναικών καταδικάζεται, επειδή μπορείνα οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες, «η γυναίκα έφτασε από την πόλη, έφερε νέα από τα τρία κουτιά», «Μπάμπι γλώσσα - ένα φρουτ Ferris» «ελεύθερη γυναίκα στη γλώσσα, αλλά ο διάβολος το μήλο μωρό Αδάμ», «Αν πω το κοτόπουλο, και απέναντι πλευρά του δρόμου»,

Αυτό που είναι πιο φοβερό από την ομιλία, κατά τη γνώμη των Ρώσωνοι άντρες, ο θηλυκός αλκοολισμός και η μέθη: «Ο σύζυγος πίνει - το μισό σπίτι καίει, η γυναίκα πίνει - ολόκληρο το σπίτι καίει», «Δεν υπάρχει τέτοιο φίλτρο σαν σύζυγος με ονειροπόληση», «Μια μεθυσμένη γυναίκα με χοίρους». Η μέθη οδηγεί συχνά σε απιστία: «ο Μπάμπα είναι μεθυσμένος - όλοι ξένοι». Αν και, αντίθετα, οι άνδρες αντιτίθενται μερικές φορές, υποστηρίζοντας ότι: «Είναι καλύτερο να έχεις μια γυναίκα μεθυσμένη από πεισματάρη».

Θετικές ιδιότητες

Η ιδανική ρωσική γυναίκα είναι προικισμένη με νοημοσύνη, σοφία, ευγένεια, αντοχή και οικονομία.

Μια γυναίκα εκτιμήθηκε αν ήταν υγιής και ήτανείναι ικανό να έχει παιδιά: "Ένας αδελφός αγαπά μια πλούσια αδελφή, αλλά ένας άνθρωπος είναι υγιής για έναν άνθρωπο". Η παρουσία του μυαλού και της κοσμικής σοφίας της γυναίκας έκανε την οικογένεια ήχο και ευτυχισμένη: «Όσο πιο έξυπνη η γυναίκα, τόσο ισχυρότερη είναι η οικογένεια». Η ευχαρίστηση με την εφευρετικότητα σε συνδυασμό με την εμπειρία αντανακλάται στην ακόλουθη παροιμία: «Το μυαλό του Babi είναι το rocker μιας γυναίκας. και είναι στραβό και καρφωμένο και στα δύο άκρα. "

Η παρτίδα που κατανέμεται σε μια γυναίκα είναι ένα σπίτι. Η ικανότητα ορθολογικής διαχείρισης της οικονομίας εκτιμάται θετικά: «Η γυναίκα είναι ένας τρόπος - από την πόρτα στο φούρνο», «Το σπίτι δεν κρατιέται στο έδαφος, αλλά στη σύζυγό του», «Η οικοδέσποινα είναι στο σπίτι».

Το μυαλό ήταν αντίθετο στην ομορφιά και την υπεροχήθετικές αξιολογήσεις δεν ήταν από την πλευρά της ομορφιάς: «Smart αγάπη για το χαρακτήρα - ένας ανόητος για την ομορφιά» Ρωσική άνδρες ως επί το πλείστον προτιμούν οι γυναίκες του καλού και του οικονομικού, παρά ομορφιές: «Η ομορφιά χωρίς νοημοσύνη - ότι δεν πορτοφόλι χρήματα», «Beauty χωρίς νοημοσύνη είναι άδειο», «ομορφιά δεν μπορεί να φάει,» συνειδητοποιώντας ότι «η ομορφιά - με το στέμμα και το μυαλό μέχρι το τέλος "," Ομορφιά μέχρι το βράδυ, αλλά καλοσύνη για πάντα ".

Η αντοχή των ρωσικών γυναικών προκάλεσε θόρυβοη απόδοσή της, στην οποία βρίσκεται το ποίημα του Νικολάι Νεκράσοφ «Σε ποιον στη Ρωσία να ζήσει καλά»: «Το άλογο θα σταματήσει σε ένα καλπασμό, θα μπει στην καμπαναράδα». Ο ρωσικός λαός περιγράφει τις σκληραγωγημένες γυναίκες ως εξής: "Μια γυναίκα δεν είναι μια κατσαρόλα, δεν θα τη σπάσει", "όπου ο Σατανάς δεν μπορεί, η γυναίκα θα στείλει εκεί".

Φρασεολογικές μονάδες που αντικατοπτρίζουν θετικές ιδιότητεςΟι γυναίκες είναι τρεις φορές λιγότερο από ό, τι τονίζουν τις αρνητικές πτυχές τους. Ωστόσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι μόνο μια σπάνια άνθρωπος να φανταστεί τον εαυτό του χωρίς γυναίκες. Αυτό είναι ό, τι λέει στα ρωσικά παροιμίες και γνωμικά: «Ένας άνθρωπος χωρίς μια γυναίκα ότι τα ψάρια έξω από το νερό», «Χωρίς τη γυναίκα ως capless», «Ένας άνθρωπος χωρίς ένα δάσος γυναίκα από μικρά παιδιά ορφανά», «θα καταρρεύσει ο παππούς, έστω και μόνο δεν ήταν μετάδοσης της κίνησης γιαγιά. "