Ποια είναι η γάτα του Bajun;

Ποια είναι η γάτα του Bajun;


Μεταξύ όλων των διαφόρων δυνάμεων του κακού που κατοικούν στη ρωσική λαογραφία, υπάρχει ένα πολύ γλυκό πλάσμα - η γάτα Bayun. Ωστόσο, μια συνάντηση με αυτή τη γοητευτική γάτα απείλησε ένα άτομο με σημαντικά προβλήματα.Bajun Cote


Όπως το φανταστικό πουλί Sirin, η γάτα Bajunέχει μια πραγματικά μαγική φωνή. Με τα υπέροχα παραμύθια του, μιλάει και κοιμάται τους πλησιέστερους ταξιδιώτες. Εκείνοι που δεν μπορούν να αντισταθούν στις γοητείες του, η γάτα-μάγος στερεί τη ζωή. Όμως, αυτός που καταφέρνει να δαμάσει αυτό το εκπληκτικό ζώο, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ασθένεια, επειδή τα παραμύθια του Bayun έχουν θεραπευτική δύναμη.

Η μαγική γάτα ζει στην άκρη του κόσμου, μέσαή σε ένα δυσοίωνο νεκρό δάσος, όπου δεν υπάρχει άλλο ζωντανό πλάσμα: κανένα ζώο, κανένα πουλί. Η γάτα του Baiun μπορεί επίσης να ζήσει με τον Baba Yaga, που είναι αφιερωμένος υπηρέτης του.

Υπάρχουν πολλές ρωσικές λαϊκές παραδόσεις,ο κύριος ήρωας του οποίου έχει εντολή να πιάσει τον Bayun, αλλά αυτό γίνεται για να στείλει τον νεαρό σε ορισμένο θάνατο. Για να προστατεύσει τον εαυτό της από αυτό, ο Ιβάν Τσαρέβιτς πρέπει να φοράει σιδερένιο καπάκι και σιδερένια γάντια. Η ηττημένη γάτα γίνεται ένας θαυμάσιος θεραπευτής.

Υπάρχει μια ματ Bajun γάτα και ένα άλλο χρήσιμοκαι ειρηνική κατοχή. Παλαιές ρωσικές μητέρες τον κάλεσαν να λικνίσει τα παιδιά, πληρώντας για την εργασία τους με πίτα και ένα ποτήρι κρασί. Αργότερα, το κρασί αντικαταστάθηκε με ένα ψίχουλο γάλακτος, μετατρέποντας έτσι τη γάτα μάγισσας σε ένα συνηθισμένο κατοικίδιο ζώο.

Ωστόσο, ο αφηγητής γάτας δεν χάθηκετο βάθος των αιώνων. Δεν είναι δύσκολο να τον αναγνωρίσουμε στην εικόνα της "γάτας του επιστήμονα" από το ποίημα του Πούσκιν "Ruslan και Lyudmila". Το πράσινο βελανιδιάς, σύμφωνα με το οποίο περπατά η γάτα, είναι το Παγκόσμιο Δέντρο από τη σλαβική μυθολογία.

Ένας στενός συγγενής του Bajun είναι ο απειλητικόςγάτα Matvey, του οποίου η εικόνα με μεγάλη ειρωνεία δημιουργήθηκε από τον Μιχαήλ Boyarsky στη μουσική ιστορία "Περιπέτειες της Πρωτοχρονιάς Masha και Vitya". Παρεμπιπτόντως, πριν από λίγο καιρό ο διάσημος ηθοποιός εξέφρασε και η γάτα του επιστήμονα σε ταινίες κινουμένων σχεδίων "Ιβάν Τσαρέβιτς και Γκρίζος Λύκος" και "Ιβάν Τσαρέβιτς και Γκρίζος Λύκος 2".