Ο Άγιος Απόστολος Θωμάς: μερικά γεγονότα από τη ζωή

Ο Άγιος Απόστολος Θωμάς: μερικά γεγονότα από τη ζωή


Οι Άγιοι Απόστολοι αποκαλούν τη Χριστιανική Εκκλησίαοι μαθητές του Κυρίου Ιησού Χριστού, που δούλευαν πολύ σκληρά για να κηρύξουν το ευαγγελικό ευαγγέλιο. Αρχικά, ο Χριστός επέλεξε 12 αποστόλους, συμπεριλαμβανομένου του Θωμά.Ο Άγιος Απόστολος Θωμάς: μερικά γεγονότα από τη ζωή


Ο Άγιος Απόστολος Θωμάς είναι ένας από τους 12 αποστόλους του ΙησούΧριστός. Το όνομα του απόστολου στα εβραϊκά σημαίνει "δίδυμο". Οι βιβλικοί λόγιοι πιστεύουν ότι ο αδελφός του Θωμά ήταν ένας άλλος απόστολος ανάμεσα στους δώδεκα μαθητές του Χριστού - τον Ιούδα, που ονομάζεται Faddee.

Ο Άγιος Απόστολος Φώμα ήταν γιος ενός ψαράτην πόλη της Παναγίας της Γαλιλαίας. Ακούγοντας τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού και μάρτυρες των θαυμάτων του τελευταίου, ο Θωμάς άφησε την αλιευτική του δραστηριότητα και ακολούθησε τον Χριστό. Μετά την ανάσταση του Ιησού Χριστού και το φαινόμενο του τελευταίου στους μαθητές του, ο Θωμάς δεν πίστευε τις ιστορίες για το τι συνέβη. Μόνο μετά την επανεμφάνιση του Σωτήρος στους μαθητές και τον Θωμά, ο τελευταίος μαρτυρά την πίστη του στον Χριστό ως Θεό.

Ο απόστολος Θωμάς κήρυξε στην Παλαιστίνη, τη Μεσοποταμία, την Παρθιά, την Αιθιοπία και την Ινδία. Υπάρχει μια εκκλησιαστική παράδοση ότι οι Μάγοι που λάτρευαν τον Σωτήρα που γεννήθηκε βαφτίστηκαν από αυτόν.

Από τη ζωή του απόστολου ο Θωμάς γνωρίζει ότι δεν είναιήταν παρούσα στην ταφή της Μητέρας του Θεού. Μόνο την τρίτη ημέρα μετά τον θάνατο της Θεοτόκου, ο Θωμάς μεταφέρθηκε θαυματουργικά στην Παλαιστίνη, όπου ο απόστολος ήθελε να υποκύψει στο σώμα της Παναγίας. Ωστόσο, το σώμα της Μητέρας του Θεού δεν ήταν στον τάφο. Αυτό σήμαινε ότι ο Τόμας είδε ότι ο Κύριος πήρε την Αγία Μητέρα του Θεού με το σώμα στον ουρανό. Μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, ο Θωμάς πήγε και πάλι στην Ινδία. Εδώ, με τις διδασκαλίες και τα θαύματα του, γύρισε πολλούς ανθρώπους στον Χριστό, βαφτίζοντας τον βασιλιά Gundafor και τον αδελφό του.

Όταν ο άγιος απόστολος Θωμάς στράφηκε προς πίστηΟ Χριστός της Σύδνικης και της Μυγδονίας, οι γυναίκες που υπηρετούσαν στο δικαστήριο του βασιλιά της Μουσίτ και η σύζυγος του ίδιου του βασιλιά Τερτιάνα, οι γυναίκες δεν ήθελαν να ζήσουν με τους παγανιστές τους συζύγους. Ο βασιλιάς θυμώθηκε με τον Θωμά και ζήτησε να πάει στο σπίτι του, επιμένοντας ότι ο απόστολος να γυρίσει τη σύζυγό του στους συζύγους του. Ωστόσο, ο απόστολος δεν ακολούθησε την εντολή του βασιλιά. Ο βασιλιάς διέταξε το μαρτύριο του αποστόλου, αλλά το μαρτύριο δεν έβλαψε τον Άγιο Θωμά. Μετά από αυτό, ο βασιλιάς διέταξε να σκοτώσει τον Άγιο Θωμά, το τελευταίο από τα δόρατα. Μετά το θάνατο του Αγίου Θωμά, ο γιος του βασιλιά θεραπεύτηκε με θαυματουργό τρόπο από τη γη από τον τάφο του αποστόλου. Μετά, βαφτίστηκε ο βασιλιάς του Μουσίτ.

Σωματίδια των λειψάνων του Αγίου Θωμά του Απόστολου είναι στην Ουγγαρία, στο Άγιο Όρος και στην Ινδία.