Ο Άγιος Απόστολος Λουκάς: Μερικά γεγονότα από τη ζωή

Ο Άγιος Απόστολος Λουκάς: Μερικά γεγονότα από τη ζωή


Μεταξύ των Εβδομήκοντα Αποστόλων του Ιησού Χριστού,Ο Άγιος Λουκάς είναι ξεχωριστός. Είναι ο συγγραφέας ενός από τα Ευαγγέλια, καθώς και το βιβλίο των Πράξεων των Αγίων Αποστόλων. Όπως και άλλοι μαθητές του Χριστού, ο Λουκάς εργάστηκε στο έργο του κηρύγματος του ευαγγελίου στις μάζες.Ο Άγιος Απόστολος Λουκάς: Μερικά γεγονότα από τη ζωή


Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς ήταν απόΑντιόχεια. Είχε ελληνικές ρίζες. Ήταν ένας επιδέξιος γιατρός και ταυτόχρονα ήταν ένας καλός ζωγράφος. Ο πρώτος Λουκάς ήταν ειδωλολάτρης και στη συνέχεια δέχτηκε την εβραϊκή πίστη. Μετά το δημόσιο κήρυγμα του Χριστού, ο Λουκάς πήρε τον Χριστιανισμό.

Ακούγοντας το κήρυγμα του Ιησού Χριστού, έγινε ο Λουκάςο οπαδός του Ιησού. Ο Κύριος απαρίθμησε τον Λουκά ως τους Εβδομήκους Αποστόλους. Ο Λουκάς ήταν βοηθός του αποστόλου Παύλου, αφού ο τελευταίος γύρισε στον Χριστό. Ο Λουκάς ήταν με τον πρώτιστο απόστολο και στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας - τη Ρώμη, όταν ο Παύλος φυλακίστηκε και στη συνέχεια σκοτώθηκε.

Ο Άγιος Λουκά έγραψε το Ευαγγέλιο για ένα συγκεκριμένοΘεόφιλος, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν μια ρωμαϊκή ευγενείς, καθώς και το βιβλίο «Πράξεις των Αποστόλων» με τον τρόπο που περιέγραψε την αρχική κατάσταση των πιστών και την εξάπλωση της Εκκλησίας του Χριστού ως επί το πλείστον τα έργα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο Άγιος Απόστολος Λουκάς χειροτονήθηκε επίσκοποςΘεσσαλονίκη. Έγραψε πολλές εικόνες της Παναγίας. Στις εικόνες, που γράφει ο απόστολος Λουκάς, συμπεριλαμβάνεται, για παράδειγμα, η εικόνα του Βλαντιμίρ η Παρθένος, καθώς και αρκετές άλλες.

Ο απόστολος Λουκά πέθανε στο θάνατο ενός μάρτυραΘήβα (Πάτρα) στο 85ο έτος της ζωής. Λουκάς απεικονίζεται στην εικονογραφία με το μοσχάρι. Είναι συμβολικό, γιατί ο απόστολος αρχίζει Ευαγγέλιο αφήγηση του από τη γέννηση του Ιωάννη του Βαπτιστή του Χριστού από τον ιερέα Ζαχαρία, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδιοτήτων που θυσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ζώα, τα μοσχάρια. Είναι επίσης συμβολικό ζώο που χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ο απόστολος στο ευαγγέλιο του παρουσιάζει τον Χριστό ως Θεό, ο οποίος έδωσε τη ζωή του για τη σωτηρία των ανθρώπων. Αυτό συμβολίζει την εξαγορά θυσία του Σωτήρα.