Σημαία της Ρωσίας: Ιστορία και συμβολισμός

Σημαία της Ρωσίας: Ιστορία και συμβολισμός


Η εθνική σημαία είναι μία από τις κύριεςσύμβολα της χώρας. Στεφανώνει τα σπίτια των κυβερνήσεων, ανεβαίνει στο ύψος των αθλητικών αρένα μετά τις νίκες των εθνικών ομάδων στο μεγαλύτερο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ρωσική σημαία έχει τη δική της ιστορία, και το περίφημο ρωσικό τρίχρωμο ορίζεται από βαθύ συμβολισμό.Σημαία της Ρωσίας: Ιστορία και συμβολισμός


Σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μοντέρνα μορφήΕίναι ένα εθνικό σύμβολο της χώρας από το 1991. Άλλαξε την κατάσταση της Σοβιετικής σύμβολο του χρόνου (για την σημαία της Σοβιετικής Ένωσης σε κόκκινο φόντο σφυροδρέπανο παρουσιάστηκαν).

Αξίζει να πούμε ότι η τρέχουσα σημαία δεν είναι η πρώτητρίχρωμο σύμβολο στην ιστορία της πατρίδας μας. Το ίδιο τρίχρωμο ήταν ένα σύμβολο της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στην περίοδο μεταξύ 1895 και 1917. Ακόμα νωρίτερα, στις αρχές του 18ου αιώνα, το τρίχρωμο ύφασμα ήταν εμπορική σημαία της αυτοκρατορίας. Για πρώτη φορά, το τρίχρωμο έγινε σύμβολο του ρωσικού κράτους μέχρι τα μέσα του 1693, όταν σηκώθηκε η σημαία του Τσάρου της Μόσχας στο ναυαρχικό πλοίο «Άγιος Πέτρος».

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις,τι ακριβώς κάνουν τα χρώματα στη σημαία μας. Το πιο δημοφιλές και σύγχρονο εξήγηση λέει ότι η λευκή γραμμή δείχνει μια αιώνια ειρήνη και αμόλυντη καθαρότητα, η μπλε γραμμή - απαραβίαστο και σταθερότητα, και η κόκκινη γραμμή δείχνει την δύναμη που συνδέεται με τη μεγάλη ενέργεια του ρωσικού λαού.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πέτρου Μεγάλου, οι αξίες των ζωνών σημαίαςελαφρώς διαφορετικό από το μοντέρνο. Ενώ λευκό σημαίνει ελεύθερη ζωή, το μπλε χρώμα ήταν ένα σύμβολο της πολιούχου της Ρωσίας - Virgin και μια κόκκινη ρίγα στα σημεία σημαία για να αυταρχική αυτοκρατορία. Επίσης, υπήρχε μια γνώμη στην αυτοκρατορική Ρωσία, λέγοντας ότι το λευκό είναι το χρώμα της αριστοκρατίας, μπλε - ειλικρίνεια, και το κόκκινο - το θάρρος.

Τώρα υπάρχει επίσης μια ερμηνεία αστείο του νόημαχρωματιστές ρίγες της ρωσικής σημαίας, όπου λέγεται ότι το λευκό χρώμα σημαίνει έντονο χειμώνα, μπλε ρωσική βότκα και κόκκινο - οι πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο που ζουν στη Ρωσία.