Σε ποιες χώρες του κόσμου μπορεί να έχετε διπλή υπηκοότητα

Σε ποιες χώρες του κόσμου μπορεί να έχετε διπλή υπηκοότητα


Για να αποκτήσει μια δεύτερη υπηκοότητα, δεν υποχρεούται να παραιτηθεί από την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής παρά μόνον αν ο νόμος και των δύο κρατών προβλέπει μια τέτοια ευκαιρία.Εθνικότητα των διαφόρων χωρών


Η νομοθεσία ορισμένων χωρών προβλέπειταυτόχρονη παρουσία ατόμων με ιθαγένεια πολλών κρατών. Ταυτόχρονα, οι χώρες πρέπει να υπογράψουν μια αντίστοιχη συμφωνία ή συμφωνία για την επίλυση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διπλή υπηκοότητα. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι η διπλή υπηκοότητα των παιδιών γονέων που είναι πολίτες διαφορετικών κρατών.

Γαλλία

Σε αυτή τη χώρα, η ύπαρξη μιας δεύτερης εθνικότητας δεν είναιαπαγορεύεται από το νόμο. Η στάση απέναντι στον κάτοχο της διπλής υπηκοότητας είναι η ίδια όπως και για τον γηγενή Γάλλο. Επομένως, υπόκειται στις ίδιες νομοθετικές διατάξεις.

Ιταλία

Ο νόμος για τη διπλή ιθαγένεια επιτρέπει τους ιθαγενείςΟι Ιταλοί αποκτούν την ιθαγένεια άλλου κράτους. Κατά την κατάρτιση ιταλικής ιθαγένειας από ένα άτομο, δεν απαιτείται η παραίτηση από την ιθαγένεια της πρώην χώρας υποδοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος της Ιταλίας κατοχυρώνει το δικαίωμα όχι μόνο της διπλής, αλλά της πολλαπλής υπηκοότητας. Ωστόσο, λόγω των πολυάριθμων γραφειοκρατικών διαδικασιών για την απόκτηση ιταλικού διαβατηρίου μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 10 χρόνια.

Νότια Κορέα

Από το 2010, οι αρχές αυτής της δημοκρατίας έχουν επιτρέψει σε άτομα που ζητούν την κορεατική ιθαγένεια να μην παραιτηθούν από την ιθαγένεια άλλης χώρας.

Γερμανία

Πρώτα απ 'όλα, οι αρχές αυτής της χώραςορίζει ότι η γερμανική ιθαγένεια είναι η δεύτερη για το ποιος είναι Γερμανός που ζει εκτός Γερμανίας. Η διπλή υπηκοότητα είναι επίσης δυνατή σε περιπτώσεις όπου η άρνηση της ιθαγένειας άλλης χώρας για διάφορους λόγους είναι αδύνατη.

Ιρλανδία

Ένας αλλοδαπός μπορεί να αποκτήσει την ιθαγένεια της Ιρλανδίας,εάν έζησε στη χώρα αυτή για περισσότερο από πέντε χρόνια. Επίσης, όσοι είναι παντρεμένοι με έναν Ιρλανδό πολίτη έχουν αυτό το δικαίωμα. Και παρόλο που οι ιρλανδοί νόμοι δεν απαγορεύουν την ύπαρξη διπλής υπηκοότητας, δεν έχουν όλες οι χώρες μια αντίστοιχη συνθήκη με την Ιρλανδία.

ΗΠΑ

Ιστορικά, οι ΗΠΑ ζουνένα μεγάλο αριθμό μεταναστών. Ως εκ τούτου, οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν να μην απαγορεύσουν στους κατοίκους της "χώρας των μεταναστών" την ιθαγένεια άλλων κρατών. Όσο για την απόκτηση της αμερικανικής ιθαγένειας, ένας αλλοδαπός μπορεί νόμιμα να γίνει Αμερικανός πολίτης εάν ένας από τους γονείς του γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυστραλία

Αυστραλιανό δίκαιο δεν απαγορεύειοι κάτοικοι της χώρας έχουν διπλή υπηκοότητα. Οι αλλοδαποί που επιθυμούν να γίνουν πολίτες της Αυστραλίας, είναι απαραίτητο να διαμένουν συνεχώς στην επικράτεια της χώρας για τουλάχιστον δύο χρόνια.