Τι είναι μια σκανδάλη

Τι είναι μια σκανδάλη


Οι σύγχρονες βάσεις δεδομένων είναι τόσο περίπλοκες και δεδομέναείναι τόσο αλληλένδετες ώστε να απαιτούνται ειδικές διαδικασίες για την προστασία τους από τυχαίες παραβιάσεις. Οι ενεργοποιητές σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε όλα τα δεδομένα ανέπαφα, ακόμη και αν ένας άπειρος χρήστης πιέσει τυχαία το λάθος κουμπί.Λειτουργία ενεργοποίησης


Ο κύριος σκοπός της σκανδάλης είναι να σώσειτην αναλογική ακεραιότητα των δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με μια αλλαγή στη βάση δεδομένων, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επιστρέψετε τα πάντα πίσω. Επίσης, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εναλλασσόμενες αλλαγές στους συνδεδεμένους πίνακες, στους οποίους οι συνδέσεις αλλάζουν ταυτόχρονα και δεν διασπούν τους συνδέσμους.

Η ίδια η σκανδάλη είναι επίμονηΜια διαδικασία που ξεκινάει αυτόματα όταν τα δεδομένα αλλάζουν από ένα άτομο ή ένα πρόγραμμα εφαρμογής. Ενεργοποιείται μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή των δεδομένων. Η αλλαγή των δεδομένων και η εκτέλεση της σκανδάλης αντιμετωπίζονται ως μία μόνο συναλλαγή (ενέργεια), οπότε όταν βλέπετε ή εντοπίζετε ένα σφάλμα, όλα μπορούν να επαναφερθούν και αυτό ονομάζεται επαναφορά.

Λειτουργία ενεργοποίησης

  • Διαδοχικές αλλαγές σε πίνακες διασυνδεδεμένων δεδομένων. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διαγράψετε μια συγκεκριμένη στήλη ή μια σειρά ταυτόχρονα σε όλους τους πίνακες, χρησιμοποιείται μια σκανδάλη.
  • Επιστροφή στα αρχικά δεδομένα πίνακα
  • Παρακολούθηση διάφορες αντιστοιχίες. Για παράδειγμα, το κύκλωμα flip-flop μπορεί να περιλαμβάνει μια απαγόρευση στη μείωση του κόστους των αγαθών κάτω από την τιμή αγοράς.
  • Ανάλυση των διαφόρων επιλογών αλλαγής. Η λειτουργία της σκανδάλης είναι πολύ βολική για τον υπολογισμό των παραλλαγών πριν και μετά την τροποποίηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να υπολογίσετε τι θα συμβεί εάν μειώσετε όλες τις τιμές κατά 5% ή πόσο το κόστος όλων των αγαθών θα αυξηθεί με το αυξανόμενο κόστος μεταφοράς. Μετά την ανάλυση, όλα τα δεδομένα μπορούν να επιστραφούν στην αρχική τους μορφή.

Δημιουργία flip-flop

Εντούτοις, δημιουργούνται ενεργοποιήσεις στην τρέχουσα βάση δεδομένωνσε αυτά είναι δυνατό να καθορίσετε αντικείμενα που βρίσκονται σε άλλες βάσεις. Το όνομα του κατόχου της σκανδάλης πρέπει να ταιριάζει με το όνομα του κατόχου του πίνακα. Δημιουργήστε μια σκανδάλη στη ρήτρα Creat. Το πεδίο "Για" καθορίζει τους χειριστές τροποποίησης δεδομένων, μετά την ενεργοποίηση των οποίων πρέπει να συμπεριληφθεί η σκανδάλη. Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να εισαχθεί, να ενημερωθεί ή να διαγραφεί σε σχέση με τον πίνακα.

Στη συνέχεια, πρέπει να καθορίσετε τις ενέργειες ενεργοποίησης ή τις συνθήκες ενεργοποίησης. Αυτές είναι οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν ως αντίδραση στην εισαγωγή, τη διαγραφή ή την ενημέρωση των δεδομένων.