Πώς να εισαγάγετε έναν πίνακα στη σελίδα WORD

Πώς να εισαγάγετε έναν πίνακα στη σελίδα WORD


Οι πίνακες σχεδιάζονται για τη δομή και την επεξεργασία πληροφοριών. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πίνακα στη σελίδα του εγγράφου στον επεξεργαστή κειμένου WORD.Πώς να εισαγάγετε έναν πίνακα στη σελίδα WORD


Ανοίξτε το πρόγραμμα WORD. Πριν δημιουργήσετε ένα τραπέζι, πρέπει να γράψετε μια κεφαλίδα, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να την εισαγάγετε αργότερα. Επιλέξτε την καρτέλα "Εισαγωγή" και βρείτε το εργαλείο "Πίνακας" στην επάνω αριστερή γωνία.

Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να εισάγετετο τραπέζι με διαφορετικούς τρόπους. "Ο σχεδιαστής για τη δημιουργία πινάκων" - η δυνατότητα να δείτε τον αριθμό των γραμμών και των στηλών. "Εισαγωγή πίνακα" - η εφαρμογή αυτού του εργαλείου προϋποθέτει τη μη αυτόματη εισαγωγή στηλών και γραμμών. "Σχεδιάστε ένα τραπέζι" - μπορείτε να το δημιουργήσετε σε λειτουργία οπτικής-χειροκίνητης λειτουργίας. Όταν επιλέγετε ένα σχέδιο, ο κέρσορας αλλάζει στο εικονίδιο με το μολύβι. Πατήστε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και ενώ το κρατάτε, σύρετε τη διαγώνιο στη σελίδα. Εμφανίζεται ένα ορθογώνιο στο οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε στήλες και σειρές.

Μπορείτε να εξετάσετε ένα παράδειγμα δημιουργίας ενός πίνακα στομε την επιλογή του αριθμού των στηλών και των γραμμών με μη αυτόματο τρόπο. Στο παράθυρο δημιουργίας πίνακα, σημειώστε, για παράδειγμα, 7 σειρές και 7 στήλες. Πηγαίνετε για να επεξεργαστείτε το στοιχείο. Τοποθετήστε το δρομέα στην επάνω δεξιά γωνία του πίνακα - στον τετράγωνο εμφανίζεται ένας σταυρός. Τώρα πατήστε το δεξί πλήκτρο του ποντικιού - θα εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα, τον τύπο, το πλάτος των γραμμών για τον πίνακα και να ορίσετε την εμφάνισή τους.

Αν επιλέξετε το στοιχείο ευθυγράμμισης κυττάρων από το μενού περιβάλλοντος, μπορείτε να ορίσετε τις παραμέτρους για την ευθυγράμμιση του περιεχομένου, εφαρμόζοντάς τους τόσο σε ολόκληρο τον πίνακα όσο και στα μεμονωμένα κελιά, στήλες και γραμμές.

Επιλέξτε το στοιχείο που ονομάζεται "Ιδιότητες πίνακα" στο μενού περιβάλλοντος. Με αυτό, μπορείτε να καθορίσετε το πλάτος του πίνακα και το ύψος.

Όταν γεμίζετε το τραπέζι με περιεχόμενο, μπορείτεευθυγραμμίστε το ύψος γραμμής. Μπορείτε επίσης να κάνετε επιπλέον στήλες και σειρές. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε "Επικόλληση" από το μενού περιβάλλοντος. Για να προσθέσετε γραμμές, τοποθετήστε το δρομέα στην κάτω δεξιά στήλη και πατήστε το πλήκτρο Tab στο πληκτρολόγιο.

Για να συγχωνεύσετε κελιά σε έναν πίνακα, επιλέξτε τα και επιλέξτε το στοιχείο που ονομάζεται "Συγχώνευση κελιών" στο μενού περιβάλλοντος.