Επισκόπηση των προγραμμάτων για την πρόληψη της κούρασης των ματιών

Επισκόπηση των προγραμμάτων για την πρόληψη της κούρασης των ματιών


Δεν είναι μυστικό που πολλοί από εμάς ξοδεύουμεο υπολογιστής συστήνεται πολύ περισσότερο 4 ώρες την ημέρα. Και πληρώνουν με κόπωση, ερυθρότητα, δυσάρεστες αισθήσεις και ακόμη χειρότερη όραση. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα ελεύθερα προγράμματα που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολύτιμη όραση.Το βλέμμα είναι ένα ανεκτίμητο δώρο


1. F.lux

Το πρόγραμμα αλλάζει τη χρωματική γκάμα της οθόνηςανάλογα με τον φωτισμό και την ώρα της ημέρας. Στην πραγματικότητα, οι αλλαγές στο χρώμα είναι ορατές μόνο το βράδυ - όταν λίγο φως της ημέρας γίνεται. Η ιδιαιτερότητα αυτού του προγράμματος είναι διακριτική. Η δράση του απλά δεν παρατηρεί, αλλά στην υποκειμενική μου άποψη, η εργασία το βράδυ έγινε πιο άνετη. Μόνο το αγγλικό περιβάλλον εργασίας και οι ελάχιστες ρυθμίσεις και προεπιλογές είναι συνήθως οι βέλτιστες. Υπάρχει μια έκδοση για Mac, Linux, iPhone / iPad

2. Eyeleo

Το πρόγραμμα δεν έχει ενημερωθεί από το 2011, τολιγότερο κέρδισε μια ορισμένη δημοτικότητα. Η ουσία του προγράμματος είναι ότι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα σκοτεινιάζει την οθόνη και προτείνει να κάνετε μία τυχαία απλή άσκηση μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Οι ασκήσεις είναι αρκετά απλές - κινήσεις των ματιών προς τα πάνω και προς τα κάτω, περιστροφή, κοιτάξτε στο παράθυρο, αναβοσβήνουν, κλπ. Αγγλικά, λειτουργεί μόνο κάτω από τα Windows.

3. Workrave

Το πρόγραμμα με ένα αστείο πρόβατο περιέχει ασκήσειςόχι μόνο για τα μάτια, αλλά και για τη θέρμανση του σώματος. Έχει πολύ περισσότερες ρυθμίσεις. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα διαστήματα και τη διάρκεια για μίνι-διαλείμματα, διαλείμματα και να ορίσετε το ημερήσιο όριο. Επίσης, υπάρχει μια ανασκόπηση της ιστορίας και των στατιστικών, ίσως για τους αυστηρούς γονείς. Λειτουργεί με Windows και Linux.

4. Μάτι υπερασπιστής

Ένα πολύ απλό πρόγραμμα: ένα διάλειμμα γίνεται σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Μπορείτε να ορίσετε το χρονικό διάστημα και τη διάρκεια του διαλείμματος και ότι θα είναι αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στην οθόνη: μια σειρά εικόνων από ένα φάκελο (μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας), ένα πρότυπο προφύλαξη οθόνης, μια σειρά ειδικών ασκήσεων, ή απλά pop-up μήνυμα για την ανάγκη να κάνουν ένα διάλειμμα. Αγγλικά, λειτουργεί μόνο κάτω από τα Windows.

5. Χαλαρώστε με το τρία-Z

Επίσης ένα πολύ απλό και συνοπτικό πρόγραμμα μεελάχιστες ρυθμίσεις: το διάστημα και τη διάρκεια του διαλείμματος (τουλάχιστον 3 λεπτά), το επίπεδο διαφάνειας του παραθύρου. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, προτείνεται να κάνετε μερικές απλές ασκήσεις για να χαλαρώσετε τους μυς των ματιών. Το πρόγραμμα έχει ρωσική διεπαφή, λειτουργεί μόνο στα Windows.

Μπορείτε να βρείτε άλλα προγράμματα για να χαλαρώσετε τα μάτια, τόσο πληρωμένα όσο και δωρεάν. Το κυριότερο είναι ότι ένα από αυτά τα προγράμματα πρέπει να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας και να φροντίσει το όραμά σας.