Πώς να τραβήξετε ένα screenshot από μια οθόνη υπολογιστή

Πώς να τραβήξετε ένα screenshot από μια οθόνη υπολογιστή


Οι χρήστες του Διαδικτύου μερικές φορές πρέπει να τραβήξουν μια φωτογραφία της οθόνης του υπολογιστή. Αυτή η πιθανότητα υπάρχει και το στιγμιότυπο που προκύπτει ονομάζεται στιγμιότυπο οθόνης (από το αγγλικό "στιγμιότυπο οθόνης").Πώς να τραβήξετε ένα screenshot από μια οθόνη υπολογιστή


Το στιγμιότυπο οθόνης είναι μια εικόνα που έχει ληφθεί ωςθα ήταν από την οθόνη του υπολογιστή ή μέρος αυτού όπως ο χρήστης τη βλέπει αυτή τη στιγμή. Μπορεί να είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης έχει πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει χρησιμοποιώντας τα φόρουμ χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αντί για μεγάλες εξηγήσεις, είναι ευκολότερο να δείξετε τη λήψη. Για κάποια φοιτητικά έργα, η παρουσία τέτοιων φωτογραφιών είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Και πολλοί θαυμαστές των παιχνιδιών στον υπολογιστή αγαπούν να συλλάβουν ενδιαφέρουσες στιγμές.

Ένα screenshot μπορεί να γίνει με πρότυπο τρόπο ή χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα.

Αν δεν θέλετε να γίνονται συχνά screenshots, είναι πιο εύκολοαπλά χρησιμοποιήστε ένα ειδικό κουμπί πληκτρολόγιο - Print Screen, ή PrtScr. Αφού κάνετε κλικ σε αυτό το επιθυμητό εικόνα καταγράφεται στη μνήμη του υπολογιστή. Για να εξαγάγετε, ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με εικόνες σε ένα τσίμπημα χωράει ένα κανονικό Word, και τοποθετήστε μια φωτογραφία της οθόνης - «paste» πατήστε το αριστερό κουμπί του ποντικιού, στο drop-down μενού, επιλέξτε Η εικόνα θα εμφανιστεί αμέσως στη σελίδα. Μετά από αυτό θα σώσει μόνο το έγγραφο που προέκυψε στο όνομα που θέλετε.

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο, μπορείτεπάρτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του υπολογιστή ως σύνολο. Εάν χρειάζεστε ένα στιγμιότυπο μόνο για το ανοιχτό παράθυρο, πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Print Screen και Alt, επικολλήστε τα σε ένα από τα προγράμματα και αποθηκεύστε τα.

Εάν χρειάζεται να εργαστείτε με screenshots λίγοπιο συχνά από αρκετές φορές το μήνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει όχι μόνο να δημιουργείτε στιγμιότυπα οθόνης αλλά και να τα επεξεργάζεστε. Τα προγράμματα μπορούν να πληρωθούν (FastStone Capture, SnagIt) και δωρεάν (Screenshot Maker, Floomby, Hot Key Screenshot και άλλα). Αυτά τα προγράμματα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, οπότε πρέπει να επιλέξετε το πρόγραμμα εγκατάστασης ανάλογα με τα συγκεκριμένα αιτήματα των χρηστών.