Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο djvu σε ένα φορητό υπολογιστή με τα Windows 8.1

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο djvu σε ένα φορητό υπολογιστή με τα Windows 8.1


Σε σύγχρονους φορητούς υπολογιστές που λειτουργούνλειτουργικό σύστημα Windows 8.1 πολλά αρχεία ανοίγονται από τα κανονικά μέσα του συστήματος. Ωστόσο, ορισμένες μορφές παραμένουν πέρα ​​από τις δυνατότητες των τυποποιημένων εφαρμογών. Ένας από αυτούς το DjVu είναι μια πολύ κοινή μορφή για περιοδικά και βιβλία. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς και πώς να ανοίξετε το djvu, εάν ο φορητός σας υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με Windows 8.1.



Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο djvu σε ένα φορητό υπολογιστή με τα Windows 8.1


Οδηγίες


1


Το όνομα της μορφής DjVu διαβάζεται ως "deja vu". Δηλαδή, "έχει ήδη δει μια φορά". Η πρώτη δημοσίευση των απαιτήσεών του πραγματοποιήθηκε το 1988. Πρόκειται για μια τυπική μορφή αποθήκευσης εικόνας που παρέχει απώλειες, αλλά παρέχει έναν πιο συμπαγή χώρο αποθήκευσης από την τυπική σάρωση. Γι 'αυτό και ο DjVu επιλέχθηκε από τους ανεμιστήρες για να σαρώσει περιοδικά, χειρόγραφα και εφημερίδες. Όλες οι εικόνες, το κείμενο και όλη η διάταξη σελίδας διατηρούνται, κάτι που δεν είναι εφικτό για άλλη μορφή βιβλίου FB2. Σε αυτή τη μορφή, μπορούν επίσης να αποθηκευτούν κείμενο και εικόνες, αλλά η διάταξη της σελίδας θα χαθεί. Η τελευταία γνωστή έκδοση του format DjVu δημοσιεύθηκε στις 27 Ιουλίου 2006. Έκτοτε, δεν παρατηρήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές. Η πλήρης υποστήριξη για τη μορφή DjVu απαιτεί από την εφαρμογή να διαβάσει τον αλληλεπιδραστικό πίνακα περιεχομένων και τους ενεργούς συνδέσμους που είναι ενσωματωμένοι στο αρχείο για εύκολη πλοήγηση μέσω της μορφής DjVu.


2


Για τη σύγχρονη διεπαφή των Windows 8.Το πιο δημοφιλές πρόγραμμα που μπορεί να διαβάσει το DjVu είναι το DjVu Viewer. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το "κατάστημα εφαρμογών". Στο ίδιο σημείο θα βρείτε μια πληρωμένη εφαρμογή DjVu για Windows, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα μιας σύγχρονης διεπαφής, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης αφής.


3


Ωστόσο, για τους ιδιοκτήτες φορητών υπολογιστών και υπολογιστώνμε το λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 δεν έχει νόημα η εμμονή μόνο στις εφαρμογές για τη σύγχρονη διεπαφή. Πολλά, αν όχι όλα, επιτραπέζια προγράμματα είναι πλήρως λειτουργικά στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Έτσι, στη διάθεσή σας είναι ένας από τους καλύτερους "αναγνώστες" DjVu - WinDjVu. Αυτό είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί όχι μόνο ανοιχτό και να διαβάσετε DjVu-files, αλλά και να τις εκτυπώσετε σε μορφή XPS (για εκτύπωση, επιλέξτε XPS), το οποίο μπορείτε στη συνέχεια, ανοίξτε χωρίς προβλήματα, ακόμη και τακτική εργαλεία των Windows.