Πώς λειτουργεί το UltraISO

Πώς λειτουργεί το UltraISO


Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουνπολλά προγράμματα για εργασία με μέσα δίσκου. Μερικοί από αυτούς προορίζονται για την εγγραφή δίσκων, άλλοι για τη δημιουργία εικόνων, άλλοι είναι καθολικοί. Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα multitasking είναι το UltraISO.Πώς λειτουργεί το UltraISO


Θα χρειαστείτε  • Ένας υπολογιστής με εγκατεστημένο το UltraISO.


Οδηγίες


1


Ανοίξτε το πρόγραμμα κάνοντας διπλό κλικ στη συντόμευση. Στο επάνω τμήμα του παραθύρου του προγράμματος υπάρχουν κουμπιά για την εργασία με δίσκους: "Record", "Image creation", "Save", κλπ. Για να εγγράψετε αρχεία στο δίσκο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα UltraISO, τοποθετήστε την απαιτούμενη ένταση στη μονάδα δίσκου.


2


Το πρόγραμμα εκτελείται ήδη, παραμένει μόνο για επιλογήαπαραίτητα αρχεία. Κάντε κλικ στο μενού "Αρχείο" - "Άνοιγμα" και επιλέξτε τα αρχεία που χρειάζεστε ή ανοίξτε το φάκελο όπου αποθηκεύονται τα απαιτούμενα αρχεία. Τραβήξτε τα στο παράθυρο του προγράμματος. Ο πίνακας προγράμματος θα δείξει το μέγεθος του χώρου που καταλαμβάνουν τα αρχεία. Βεβαιωθείτε ότι η ποσότητα των πληροφοριών που καταγράφηκαν δεν υπερβαίνει την ένταση του ίδιου του δίσκου.


3


Κάντε κλικ στο κουμπί "Εγγραφή δίσκου". Ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε τη μονάδα εγγραφής, καθώς και την ταχύτητα εγγραφής. Οι ρυθμίσεις θα εμφανιστούν αυτόματα, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα εγγραφής στο μέγιστο ή, αντιστρόφως, να μειώσετε. Πατήστε το κουμπί "ok" και περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγγραφή του δίσκου.


4


Το UltraISO σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εικόνα δίσκου. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν δημιουργείτε μια εικόνα των bootable δίσκων, για παράδειγμα, που λαμβάνονται για το χρόνο του παιχνιδιού. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το δίσκο που θέλετε να δημιουργήσετε στη μονάδα δίσκου. Κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία εικόνας CD" στον πίνακα προγραμμάτων. Στο παράθυρο "Δημιουργία εικόνας CD / DVD" που ανοίγει, επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε τη μορφή εικόνας και εικόνας. Μετά τις επιλεγμένες ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο κουμπί "Εκτέλεση". Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας, η εικόνα θα βρίσκεται στον επιλεγμένο φάκελο.


5


Στη συνέχεια, μπορείτε να εγγράψετε τη δημιουργημένη εικόνα στο δίσκο. Προσθέστε το αρχείο εικόνας στο παράθυρο με έναν οικείο τρόπο. Επιλέξτε το κουμπί "Εγγραφή εικόνας CD ..." στο μενού. Οι ακόλουθες παράμετροι θα εμφανιστούν στο ανοικτό παράθυρο: μονάδα δίσκου, διεύθυνση αρχείου εικόνας και ταχύτητα εγγραφής. Για να εγγράψετε με επιτυχία έναν δίσκο, είναι προτιμότερο να μην επιλέξετε τη μέγιστη ταχύτητα. Αλλά ο χρόνος αναμονής, φυσικά, θα αυξηθεί. Πατήστε το κουμπί "Εγγραφή" και περιμένετε το αποτέλεσμα. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το CD-ROM ανοίγει αυτόματα και τα προγράμματα θα σας ειδοποιήσουν ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε.


6


Ένα πολύ βολικό χαρακτηριστικό του UltraISO είναιτη δυνατότητα δημιουργίας μιας εκκίνησης USB flash drive Windows. Για να γίνει αυτό, δημιουργήστε μια εικόνα δίσκου με bootable Windows χρησιμοποιώντας ένα οικείο σχήμα. Τοποθετήστε τη μονάδα USB flash στη θύρα USB του υπολογιστή. ελέγξτε οδηγούν την απουσία περιττά αρχεία και τους ιούς πριν από την καύση. Για το σκοπό αυτό, αρκετές μονάδες φλας με χωρητικότητα 1 Gb. Ανοίξτε το αρχείο εικόνας στο πρόγραμμα και επιλέξτε "Εγγραφή εκκίνησης" - "Εγγραφή σκληρού δίσκου" - "Εγγραφή" στο μενού. Το πρόγραμμα θα επιλέξει μια μονάδα flash USB και θα γράψει μια εικόνα των Windows σε αυτήν. Στη συνέχεια, στο μενού "Bootstrapping", επιλέξτε "Hard Disk Recording" - "Record", η διαδικασία εγγραφής θα πάει. Το πρόγραμμα θα επιλέξει τη μονάδα δίσκου USB ως το νέο μέσο εικόνας των Windows XP.