Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα ultraiso

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα ultraiso


Το UltraISO είναι ένα μικρό αλλά πολύ λειτουργικόπρόγραμμα για τη δημιουργία εικόνων και τη συνεργασία τους. Το πρόγραμμα μπορεί να δημιουργήσει και να εγγράψει εικόνες CD και DVD, καθώς και να τις προσαρμόσει. Το UltraISO υποστηρίζει περίπου 30 μορφές εικόνας, μεταξύ των οποίων ISO, MDF / MDS, IMG / CCD / SUB και άλλα. Είναι ασύγκριτο για τους πόρους. Η διεπαφή του βοηθητικού προγράμματος έχει μια κλασική εμφάνιση και μεταφράζεται σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών. Το πρόγραμμα εκτελείται σε λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και MacOSΈνα από τα καλύτερα προγράμματα για τη δημιουργία εικόνων δίσκων


Επισκόπηση διεπαφής

Κατανοήστε τον τρόπο χρήσης του προγράμματος,απλό. Όταν ξεκινά το UltraIso, εμφανίζεται ένα παράθυρο στο πάνω μέρος του οποίου βρίσκεται το "Κύριο μενού" του προγράμματος, κάτω από το πλαίσιο "Quick Launch". Ο χώρος εργασίας χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στην επάνω αριστερή γωνία εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του δίσκου που ανοίγει στο πρόγραμμα. Παρουσιάζεται με τη μορφή μιας λίστας φακέλων που δεν μοιάζει με δέντρο. Και στην επάνω δεξιά πλευρά, μπορείτε να δείτε μια λίστα αρχείων στον επιλεγμένο φάκελο. Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτές εμφανίζονται στην κάτω δεξιά περιοχή. Στο κάτω αριστερό μέρος υπάρχει μια λίστα με τις διαθέσιμες μονάδες δίσκου.
Η Ultraiso διακρίνεται από τη δική της μορφή. Ονομάζεται ISO Zipped - ISZ. Αν και αυτή η μορφή μπορεί να διαβαστεί μόνο με τη βοήθεια του ίδιου του βοηθητικού προγράμματος, έχει γίνει πολύ δημοφιλής, χάρη στην εξαιρετική συμπίεση δεδομένων.

Πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα CD / DVD

Εισάγετε το δίσκο στη μονάδα οπτικού δίσκου και στη συνέχειαεκτελέστε την εφαρμογή UltraISO και κάντε κλικ στο κουμπί "Εργαλεία". Από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε "Δημιουργία εικόνας CD". Η εφαρμογή ανοίγει ένα νέο παράθυρο διαλόγου στο οποίο θα πρέπει να καθορίσετε τη μονάδα δίσκου με τον προετοιμασμένο δίσκο και να αντιστοιχίσετε τη διαδρομή στο φάκελο για να αποθηκεύσετε την εικόνα. Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο μπορείτε να επιλέξετε την απαιτούμενη μορφή - iso ή, για παράδειγμα, αλκοόλη. Επιβεβαιώστε την επιλογή κάνοντας κλικ στο κουμπί "Εκτέλεση"

Πώς να εγγράψετε μια εικόνα CD / DVD

Για να δημιουργήσετε μια εικόνα δίσκου, κάντε κλικ στο"Εργαλεία" και επιλέξτε το στοιχείο μενού "Εγγραφή εικόνας CD". Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να πείτε στο πρόγραμμα όπου βρίσκεται ο φάκελος με τα αρχεία. Και επίσης να επιλέξετε πρόσθετες παραμέτρους: τη μέθοδο εγγραφής (TAO - Trick At Once ή DAO - Disk At Once) και την ταχύτητα. Εάν έχει οριστεί η μέθοδος TAO, θα καταγραφεί μόνο μία διαδρομή ανά λήψη. Εάν θέλετε να γράψετε ολόκληρο το δίσκο, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο DAO.
Αν το Nero Burning Rom είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, το UltraISO μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα αυτής της εφαρμογής για να εγγραφεί δίσκοι.

Πώς να κάψετε ένα δίσκο

Πρώτον, πρέπει να δημιουργήσετε μια εικόνα δίσκου. Είναι αρκετό για να επιλέξετε τα αρχεία που πρέπει να γραφτεί και να τους βάλει στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος. Στο άνω μέρος του παραθύρου θα δείξει τον όγκο των επιλεγμένων αρχείων. Αυτό καθιστά δυνατή τη διασφάλιση ότι το ποσό των αρχείων που καταγράφονται, δεν σημειώνεται υπέρβαση diska.Zatem πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί «Αρχείο» από την αναπτυσσόμενη λίστα και επιλέξτε «Αποθήκευση ως», διευκρινίζοντας μια θέση για να αποθηκεύσετε το όνομα και την επέκταση εικόνας (iso). Μόλις δημιουργηθεί η εικόνα, κάντε κλικ στο «Εργαλεία» μενού και να χρησιμοποιήσετε το «Burn Image CD». Σε αυτή την περίπτωση, καθορίστε την ταχύτητα εγγραφής και άλλες απαραίτητες παραμέτρους.

Πώς να ανοίξετε μια εικόνα δίσκου με το UltraISO

Κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία και επιλέξτε"Προσαρμογή σε εικονική μονάδα δίσκου". Θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο πρέπει να επιλέξετε την επιθυμητή εικόνα δίσκου στη γραμμή "Αρχείο εικόνας". Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Τοποθετήστε" παρακάτω. Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιήσει δίσκους που είναι τοποθετημένοι σε προγράμματα Alcohol 120 και Daemon-Tools. Το κουμπί Αποσύνδεση χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ενός δίσκου από την εικονική μονάδα δίσκου. Για να ανοίξετε τη συνδεδεμένη εικόνα, πρέπει να μεταβείτε στο φάκελο "Υπολογιστής" και να κάνετε διπλό κλικ στην εικονική μονάδα που εμφανίζεται εκεί.
Το UltraIso σας επιτρέπει να τοποθετήσετε οκτώεικονικές μονάδες δίσκου. Για να αλλάξετε τον αριθμό τους, κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλογές" - "Ρυθμίσεις" - "Virtual Drive". Στη γραμμή "Αριθμός συσκευών", καθορίστε πόσες μονάδες δίσκου θέλετε να λάβετε.

Δημιουργία μιας bootable USB flash drive

Για να δημιουργήσετε ένα bootable USB flash drive, πρέπει να το κάνετεέχετε μια προετοιμασμένη μονάδα flash που έχει μορφοποιηθεί σε NTFS και μια προεγκατεστημένη εικόνα της δισκέτας εκκίνησης σε μορφή iso. Τοποθετήστε τη μονάδα δίσκου στην ελεύθερη θύρα usb και ξεκινήστε το UltraISO. Ανοίξτε την προετοιμασμένη εικόνα. Για να γίνει αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί "Αρχείο", επιλέξτε "Άνοιγμα" από την αναπτυσσόμενη λίστα. Τώρα πρέπει να μεταβείτε στο μενού "Εκκίνηση" και να επιλέξετε το στοιχείο "Γράψε μια εικόνα σκληρού δίσκου". Εδώ πρέπει να βρείτε το γράμμα που αντιστοιχεί στη μονάδα flash και πατήστε το πλήκτρο "Write". Ο τρόπος εγγραφής παραμένει κάτω από προεπιλογή - USB-HDD +.