Συμβουλή 1: Πώς ξεβιδώνετε μια μικρή βίδα (βίδα) με σχισμένη κεφαλή

Συμβουλή 1: Πώς ξεβιδώνετε μια μικρή βίδα (βίδα) με σχισμένη κεφαλή


Αν χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε noubtuk ή το τηλέφωνο για επισκευή ή τον καθαρισμό, αλλά θα διαπιστώσετε ότι οι βίδες στερέωσης ανέτρεψε σταυρό στο κεφάλι - αυτός δεν είναι λόγος να απελπίζεστε.Πώς να ξεβιδώσετε μια μικρή βίδα (βίδα) με σχισμένη κεφαλή


Θα χρειαστείτε • - Ένα μικρό κατσαβίδι.
 • - επιπλέουσα κόλλα,
 • - συγκολλητικό σίδερο με στενό τσίμπημα.
 • - τρυπάνι και μικρό τρυπάνι.


Οδηγίες


1


Κατά κανόνα, το νήμα των μικρότερων βιδώνΠριν από την κύλιση, εφαρμόζεται χρώμα για να αυξήσει τη δύναμη της στερέωσης. Επομένως, εάν η κεφαλή δεν έχει αποκοπεί εντελώς - προσπαθήστε να την θερμάνετε με ένα συγκολλητικό σίδερο με ένα λεπτό τσίμπημα. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε, επειδή εάν υπάρχουν πλαστικά μέρη της θήκης δίπλα στη βίδα - μπορούν να συντηχθούν με τη βίδα. Μετά τη θέρμανση, προσπαθήστε αμέσως να ξεβιδώσετε τη βίδα - θα πρέπει να υποκύψει ευκολότερα. Το κύριο πράγμα εδώ δεν είναι να το παρακάνετε έτσι ώστε να μην σπάσει το νήμα εντελώς.


2


Εάν το νήμα σπάσει τελείως, θα βοηθήσετεsuper-κόλλα. Ψεκάστε την κόλλα στην τρύπα σχίζεται κεφαλής και τοποθετήστε το κατσαβίδι. Πιέστε προς τα κάτω το κατσαβίδι για να συνδέσετε καλύτερα τη βίδα και το κατσαβίδι. Μην κλιμακώσουν κατσαβίδι μέχρι να στεγνώσει η κόλλα! Μετά από αναμονή για κάποιο χρονικό διάστημα (ανάλογα με την ταχύτητα της κόλλας ξήρανσης), ήπια, χωρίς απότομες κινήσεις, αρχίζουν να ξεβιδώστε τη βίδα, σιγά-σιγά προσθέτοντας usilie.Takzhe αντί για κόλλα, μπορείτε να προσπαθήσετε να στάζει κολλήσεις, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματική.


3


Εάν όλα τα παραπάνω μέτρα δεν βοηθήσουν,Πάρτε ένα τρυπάνι με ένα τρυπάνι, η διάμετρος του οποίου είναι ίσο με τη διάμετρο της κεφαλής του κοχλία. Προσεκτικά τρυπήστε μόνο το κεφάλι (!) Της βίδας, προσπαθήστε όσο το δυνατόν λιγότερο για να αγγίξετε τα πλαστικά μέρη, τα οποία βιδώνονται στη βίδα. Αφού αποσυναρμολογήσετε το φορητό υπολογιστή (τηλέφωνο), μέρος της βίδας θα κολλήσει έξω από το κάτω μέρος της σύνδεσης. Μπορεί να ξεβιδωθεί προσεκτικά με πένσες. Για τη συναρμολόγηση, αντί για μια τρυπημένη βίδα, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια νέα βίδα με ροδέλα (επειδή η διάμετρος της οπής στο πλαστικό έχει αυξηθεί μετά τη διάτρηση).


4


Εάν αυτές οι μέθοδοι δεν είναι κατάλληλες και όχιη δυνατότητα να επωφεληθούν από το κατάστημα επισκευής, αλλά πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη μονάδα, στη συνέχεια να λάβει πάλι ένα κολλητήρι και συνεχώς θερμαίνοντας την κεφαλή βίδας ταυτόχρονα προσπαθούν να διαχωρίσουν τα συνδεδεμένα μέρη (μπορεί να χρειαστεί έναν βοηθό). Σύντομα, η εσωτερική πλαστική σκάλισμα της θήκης θα ζεσταθεί και θα σπάσει. Η μέθοδος είναι κακή επειδή απαιτείται μια μεγαλύτερη διάμετρος βίδα για την ανοικοδόμηση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αδύνατη.Συμβουλή 2: Πώς να ξεβιδώσετε τη σχισμένη βίδα


Όχι μόνο οι πλοίαρχοι με βάση το σπίτι, αλλά και οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν περιοδικά μια κατάσταση όπου είναι απαραίτητο να ξεβιδωθούν και να αντικατασταθούν βίδα, αλλά να το κάνουμε γρήγορα δεν λειτουργεί λόγω της ίδιας της βλάβης βίδαα. Επίσης βίδα μπορεί να γυρίσει στο δέντρο όταν στρίβει,αποκόπτοντας το νήμα. Αυτό σημαίνει ότι όταν είναι στριμμένα, σταματά να κρατάει. Επιπλέον, χάλυβας κακής ποιότητας ή ακατάλληλα τοποθετημένα εργαλεία μπορεί επίσης να καταστραφεί βίδα, και να ξεβιδώσετε γίνεται προβληματική.Πώς να ξεβιδώσετε τη σχισμένη βίδα


Θα χρειαστείτε • - πένσες.
 • - κατσαβίδι ·
 • - Κατσαβίδι.
 • - Τρυπάνι


Οδηγίες


1


Ελέγξτε την κατάσταση βίδαα. Εάν είναι άθικτο, αλλά στο ίδιο το υλικό, οι εγκοπές είναι σχισμένες και βίδα δεν μπορεί πλέον να κρατήσει το υλικό, προσπαθήστε να μηνπιέστε το έντονα όταν ξεβιδώνεται, αλλά, αντίθετα, τον βοηθήστε να κάνει ένα κίνημα επιστροφής, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το νύχι ή το κατσαβίδι του. Αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να το ξεβιδώσετε, αρπάζοντας το καπέλο του με πένσες.


2


Πάρτε την λεπίδα αμμοβολής και προσπαθήστε να αντιγράψετε την εγκοπή στο καπό βίδαα, αν κατά την εξέταση έχετε διαπιστώσει ότι μια εγκοπή κάτω από το κατσαβίδι ή βίδαΗ αλήθεια ήταν σπασμένη. Συνήθως γίνεται διαμήκες προπύλιο και βίδα βιδώνεται έξω με ένα μάλλον ισχυρό κατσαβίδι, κατά προτίμηση με μια λαβή T. Προσπαθήστε να μην καταστρέψετε τη νέα τομή με υπερβολική δύναμη. Αν το βίδα δεν δίνει και υπάρχει η ευκαιρία να πάρει ένα καπέλο με πένσες, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να ξεβιδώσετε ένα τέτοιο βίδα σε συνδυασμό - με το δεξί σας χέρι ξεβιδώστε βίδα κατσαβίδι και σε γωνία 90 μοίρες, κρατήστε το βίδα πένσες στο αριστερό χέρι, προσπαθώντας επίσης να ξεβιδώσετε βίδα.


3


Εάν έχετε διαπιστώσει ότι y βίδακαι το καπέλο σπάει, κάτι που συμβαίνει μερικές φορές σε μεγάλο μήκος βίδααλλά και ένα στερεό υλικό, τότε αν υπάρχει κάποιο προεξέχον τμήμα του σπασμένου πάνω από την επιφάνεια του υλικού βίδαα, χρησιμοποιήστε πένσες. Φέρνοντας στο βίδασε μια σωστή γωνία και πιάνοντας τους σφιχτά βίδα, σφίξτε σφιχτά τις λαβές των πένσα, ενώ στρίβετε βίδα. Αν ξεβιδώσεις βίδα έτσι δεν μπορείτε, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να τσιμπήσετε την προεξέχουσα άκρη στο τσοκ τρυπάνου. Για να γίνει αυτό, διαλύστε την κασέτα και οδηγώντας την από πάνω προς τα σπασμένα βίδαy, σφίξτε το, σφίξτε το όσο το δυνατόν πιο σφιχτά με ένα κλειδί στην κασέτα και στη συνέχεια προσπαθήστε να το ξεβιδώσετε.


4


Αν σπάσετε τα καπέλα βίδακαι δεν υπάρχουν τμήματα πάνω από την επιφάνεια του υλικού βίδαΚαι, για την οποία θα μπορούσατε να αρπάξετε, τότε κοντά βίδαy είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια νέα τρύπα, με διάμετρο ελαφρώς μεγαλύτερη από βίδαα. Στη συνέχεια, με ένα ισχυρό βίδα ή ένα μικρό κατσαβίδι, προσπαθήστε να κινηθείτε βίδα σε αυτήν την τρύπα, και στη συνέχεια το βγάλετε έξω με τις πένσες.
Συμβουλή 3: Πώς να ξεβιδώσετε τη σχισμένη βίδα


Κατά την επισκευή αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας,ο εξοπλισμός κατοικίας ή κήπου πρέπει να ξεβιδώσει πολλούς συνδετήρες, διάφορα μεταλλικά και άλλα στοιχεία. Πολύ συχνά συναντάμε σχίσιμο βίδες, η απομάκρυνση των οποίων φαίνεται μερικές φορές σχεδόν αδύνατη. Στην πραγματικότητα, το ξεβίδωμα της σπασμένης βίδας δεν είναι τόσο δύσκολο.Πώς να ξεβιδώσετε τη σκισμένη βίδα


Θα χρειαστείτε • - Αναδιπλούμενο κλειδί ή κεφαλή σύνδεσης.
 • - ρυθμιζόμενο κλειδί.
 • - απότομη σμίλη.
 • - κατσαβίδι με ίσιο και εγκάρσιο τύπο.
 • - κατσαβίδι κρουστών,
 • - Τρυπάνι.
 • - καυστήρα αερίου.


Οδηγίες


1


Εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της ξεβίδωσηςμια σχισμένη βίδα με κατεστραμμένες άκρες, βραχίονα με κλειδί ή κεφάλι. Αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να σας βοηθήσουν. Εάν το κλειδί ή η κεφαλή βίδας δεν είναι φθαρμένα, δοκιμάστε να αγγίξετε απαλά το επιλεγμένο όργανο με ένα μικρό σφυρί.


2


Εάν τα πρόσωπα στη σπασμένη βίδα δεν είναι καθόλου,προσπαθήστε να το ξεβιδώσετε με ένα μικρό ρυθμιζόμενο κλειδί. Αν δεν πετύχετε, χρησιμοποιήστε μια πιο περίπλοκη μέθοδο. Χρησιμοποιώντας μια απότομη καλέμι, δημιουργήστε μια αυλάκωση στο "καπάκι" της σχισμένης βίδας. Στη συνέχεια, χτυπήστε το μερικές φορές σε μια γωνία, δείχνοντας το καλέμι προς την κατεύθυνση του ξεβιδώματος. Μετά από αυτό, θα αφαιρέσετε εύκολα το περικόχλιο που έχει κολλήσει στη βίδα. Η ίδια η βίδα θα πρέπει να κοπεί και να τρυπηθεί.


3


Για να ξεβιδώσετε τη μικρή βίδα με ίσια ή εγκάρσια εγκοπή, πάρτε ένα κατάλληλο κατσαβίδι, τοποθετήστε το μέσα στις αυλακώσεις και, χτυπώντας τη λαβή με ένα σφυρί, γυρίστε απαλά τη σπασμένη βίδα.


4


Μπορείτε επίσης να ξεβιδώσετε τη σχισμένη βίδα με ένα κατσαβίδι κρουστών. Τραβήξτε το στην άκρη του "καπακιού" προς την κατεύθυνση του ξεβιδώματος μέχρι να βγει η βίδα.


5


Μερικές φορές μπορείτε να ξεβιδώσετε τη σκισμένη βίδα από τοχρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι. Για το σκοπό αυτό ένα εργαλείο τοποθετήστε το κατάλληλο εξολκέα μέγεθος (διάταξη για λύσιμο βιδών αποπτέρωση) και να κάνει ένα «πώμα» βίδα τυφλή οπή βάθους 10-15mm (ανάλογα με το μήκος του σχισμένο βίδες). Μετά γυρίστε το εξολκέα φυσιγγίου στο τρυπάνι έτσι ώστε το κωνικό-βρύση vvertysh αποδείχθηκε εργαζόμενο μέρος. Χρησιμοποιώντας την πιο αργή τρυπάνι ταχύτητα, ξεκινήστε χαλαρώνοντας τις βίδες σχίζεται.


6


Ξεβιδώστε τη σχισμένη βίδα με αέριοκαυστήρες. Για αυτό, θερμαίνετε είτε την ίδια την βίδα είτε το τμήμα στο οποίο είναι βιδωμένο. Αν έχετε θερμαίνει το τμήμα, αρχίστε να ψύχετε τη βίδα. Αν έχετε θερμαίνει τη βίδα, δροσίστε το τμήμα. Ως αποτέλεσμα της προκύπτουσας διαφοράς θερμοκρασίας, η σκισμένη βίδα πρέπει να επιτρέπεται να ξεβιδώσει.
Συμβουλή 4: Πώς να ξεβιδώσετε τη βίδα


Στο νοικοκυριό,να πραγματοποιήσει μικρές επισκευές. Τοποθετήστε τη βρύση ή την κλειδαριά πόρτας, επισκευάστε το πλυντήριο ή την ηλεκτρική σκούπα - το φάσμα των πιθανών εργασιών είναι αρκετά ευρύ. Κατά τη διάρκεια της επισκευής, μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση όταν είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε το παλιό, σταθερά στερεωμένο, βίδα.Πώς να ξεβιδώσετε τη βίδα


Θα χρειαστείτε • - Κατσαβίδια
 • - Το κλειδί;
 • - σφυρί ·
 • - Η καλέμι?
 • - φυσητήρα,
 • - συγκολλητικό σίδερο.
 • - βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών,
 • - κηροζίνη ·
 • - τερεβινθίνη,
 • - διάλυμα θειικού οξέος.
 • - ένα κομμάτι ψευδαργύρου.
 • - γράσο γραφίτη.


Οδηγίες


1


Αν το βίδα δεν μπορείτε να ξεβιδώσετε και φοβάστε να αποκόψετε το κεφάλι με ένα κατσαβίδι, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω μεθόδους. Εάν ο μηχανισμός στον οποίο είναι βιδωμένος επιτρέπει, χτυπά βίδα σφυρί, αντικαθιστώντας το από ένα κατσαβίδι από διαφορετικές πλευρές. Λόγω των επιπτώσεων στην περιοχή του νήματος, θα εμφανιστούν μικροκονήματα ικανά να διευκολύνουν την ανάδυση βίδαα. Όταν δεν υπάρχει αρκετή δύναμη για να διαταράξει βίδα με ένα κατσαβίδι και κύλιση στα χέρια του, τραβήξτε το για ένα επίπεδο μέρος με ένα κλειδί. Χάρη σε αυτό το μοχλό, αυξάνετε επανειλημμένα την ποσότητα που μεταφέρεται στο βίδα προσπάθεια.


2


Μια καλή επιλογή είναι η θέρμανση του ανυπάκουου βίδαένα ή μπουλόνι στη φλόγα του φυσητήρα μεακολουθούμενη από ψύξη με νερό. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει επίσης την εμφάνιση μικροσυστοιχιών κατά μήκος του νήματος λόγω της θερμικής διαστολής κατά τη θέρμανση και τη συμπίεση κατά την ψύξη. Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν ισχύει τόσο συχνά, καθώς δεν μπορεί να θερμαίνεται με κάθε λεπτομέρεια κάθε λεπτομέρεια. Εναλλακτικά, αντί για λάμπα συγκόλλησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο ή ένα στεγνωτήριο μαλλιών, αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για μικρά βίδαs.


3


Εάν δεν μπορείτε να ξεβιδώσετε βίδα θα πρέπει να γεμίσει με τερεβινθέλαιο ή κηροζίνη. Αν το βίδα τοποθετείται κατακόρυφα, δημιουργεί πλαστικίνη γύρω από αυτό και ρίχνει κηροζίνη στο σχηματισμένο λουτρό. Περιμένετε περίπου μία ώρα και προσπαθήστε ξανά να την ξεβιδώσετε. βίδα.


4


Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατή μια ριζοσπαστική επιλογή - το κεφάλι βίδακαι ψιλοκομμένο με μια σμίλη, το σπειροειδές τμήμα, εάν χρειάζεται, τρυπιέται.


5


Αν προσπαθείτε να ξεβιδώσετε το παλιό μπουλόνι και ήδηκόβει την άκρη του κεφαλιού του με ένα κλειδί, ακολουθούμενο από ένα χαλύβδινο εργαλείο για μέταλλο (ή απλώς ένα κομμάτι λεπίδας) για να κόψει το κεφάλι με ένα μικρότερο κλειδί. Αρκεί να αφαιρέσετε δύο πρόσωπα. Στη συνέχεια γεμίστε το μπουλόνι με κηροζίνη, αφήστε την για μια ώρα και στη συνέχεια προσπαθήστε ξανά να την ξεβιδώσετε.


6


Μπορείτε να δοκιμάσετε να ξεβιδώσετε το μεγάλο μπουλόνι μεσφυρί και σμίλη. Τοποθετήστε τη σμίλη στο κεφάλι του μπουλονιού και προσπαθήστε να το σπάσετε με δυνατά σφυριά. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι δυνατό και περαιτέρω το μπουλόνι ξεβιδώνεται εύκολα με ένα κλειδί.


7


Υπάρχει μια ηλεκτροχημική εκδοχή του παλιού βίδαs και μπουλόνια. Κάνε γύρω από το κεφάλι βίδακαι την άκρη της πλαστελίνης, βάλτε το σχηματισμένολουτίστε ένα κομμάτι ψευδαργύρου και ρίξτε αραιό θειικό οξύ. Δημιουργείται ένα γαλβανικό στοιχείο στο οποίο η σκουριά θα διαλύεται ενεργά. Μετά από μια μέρα μπορείτε εύκολα να ξεβιδώσετε τη στερέωση βίδα.


8


Πάρτε τον κανόνα κατά την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, ό, τι κι αν είναι, λίπος βίδαs και μπουλόνια, τα οποία στο μέλλον ίσως χρειαστεί να στρεβλωθούν. Χρησιμοποιήστε για το σκοπό αυτό λίπος γραφίτη - ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια που βρίσκονται σε πολύ δυσμενείς συνθήκες προστατευμένες με αυτόν τον τρόπο βίδα εύκολο να ξεβιδωθεί.