Συμβουλή 1: Πώς να χωρίσετε μια σελίδα στο Word

Συμβουλή 1: Πώς να χωρίσετε μια σελίδα στο Word


Μερικές φορές κατά τη δημιουργία ενός εγγράφου με τη βοήθεια του επεξεργαστή κειμένου MS διεξάγετε τη σελίδα σε διάφορα μέρη κάθετα. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.http: //vvv.softrev.ru/uploads/posts/2014-04/1397099833_vord.gif


Οδηγίες


1


Μια σελίδα με ένα έτοιμο κείμενο χωρίζεται καλύτεραστήλες χρησιμοποιώντας την ειδική εντολή "Στήλες". Εάν χρησιμοποιείτε το Word 2003, εντοπίστε αυτήν την εντολή στο μενού Format (Μορφή). Στο παράθυρο διαλόγου, καθορίστε τον αριθμό των στηλών. Εάν είναι απαραίτητο, καθορίστε το πλάτος των στηλών και την απόσταση μεταξύ τους στην ενότητα "Πλάτος και διαχωρισμός". Το κείμενο θα διαιρείται στον καθορισμένο αριθμό στηλών.


2


Στο Word 2010 μεταβείτε στην καρτέλα "Markupκαι κάντε κλικ στο εικονίδιο Ηχεία. Ορίστε τον επιθυμητό αριθμό στηλών. Αν θέλετε να διαχωρίσετε μόνο ένα μέρος της σελίδας, επιλέξτε το επιθυμητό κομμάτι με το ποντίκι και εφαρμόστε αυτήν τη μέθοδο σε αυτό.


3


Η εντολή "Στήλες" μπορεί επίσης να χωριστεί κενήσελίδα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Εισαγωγή πίνακα για να διαχωρίσετε μια κενή σελίδα σε στήλες. Στο Word 2003 μεταβείτε στο μενού "Πίνακας και στην ομάδα" Επικόλληση "επιλέξτε" Πίνακας ".


4


Προσδιορίστε τον αριθμό του απαιτούμενου αριθμού στηλών,γραμμές - 1. Τοποθετήστε το δρομέα σε οποιοδήποτε στοιχείο και στο μενού "Πίνακας", κάντε κλικ στην επιλογή "Ιδιότητες πίνακα". Στην καρτέλα "Πίνακας", κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλογές" και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή "Αυτόματη προσαρμογή διαστάσεων".


5


Επιστρέψτε στην καρτέλα "Πίνακας", κάντε κλικ στην επιλογή "Σύνορα"και να συμπληρώσετε "και να επιλέξετε τον τύπο του πίνακα χωρίς σύνορα (απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο δίπλα από το οποίο λέει" Όχι "). Τώρα η σελίδα σας χωρίζεται σε στήλες με σταθερό πλάτος και αόρατα σύνορα. Σε νεότερες εκδόσεις του προγράμματος επεξεργασίας, η εντολή "Πίνακας" βρίσκεται στο μενού "Εισαγωγή".Συμβουλή 2: Πώς να χωρίσετε έναν πίνακα σε λέξη


Για να εργαστείτε με πίνακες σε έναν επεξεργαστή κειμένουΤο Microsoft Office Word χρειάζεται να ελέγξει τα εργαλεία που είναι ενσωματωμένα στο πρόγραμμα. Η διεπαφή της εφαρμογής είναι διαισθητική, ωστόσο, ένας αρχάριος χρήστης μπορεί να έχει πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς να κανονίσει ένα τραπέζι, να διαιρέσει τα κελιά ή να κάνει τα σύνορα αόρατα.Πώς να χωρίσετε ένα τραπέζι με λέξη


Οδηγίες


1


Εκτελέστε τον επεξεργαστή Microsoft Office Word καιδημιουργήστε ένα νέο έγγραφο (ή ανοίξτε ένα υπάρχον αρχείο). Δημιουργήστε έναν πίνακα. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα "Εισαγωγή" και στην ενότητα "Πίνακες" κάντε κλικ στη μικρογραφία "Πίνακας". Καθορίστε τον αριθμό των γραμμών και των στηλών του μελλοντικού πίνακα χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη διάταξη ή επιλέξτε την εντολή "Σχεδίαση πίνακα".


2


Αν επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, ο τύπος του δρομέαθα αλλάξει. Με τη βοήθεια του εμφανιζόμενου μολυβιού ορίστε τα όρια του πίνακα, σύρετε σε στήλες και σειρές. Για να επιστρέψετε στη λειτουργία εισαγωγής κειμένου, επιλέξτε ξανά την εντολή "Σχεδίαση πίνακα".


3


Όταν το έγγραφό σας περιέχει τουλάχιστον έναπου δημιουργείται από τα εργαλεία από την ενότητα "Πίνακες", γίνεται διαθέσιμο το μενού περιβάλλοντος "Εργασία με πίνακες". Για να το ανοίξετε, τοποθετήστε το δρομέα του ποντικιού σε οποιοδήποτε κελί του πίνακα σας. Στο μενού περιβάλλοντος θα βρείτε εργαλεία για τη διαγραφή ή την προσθήκη νέων γραμμών και στηλών, για την προσαρμογή της κατεύθυνσης του κειμένου μέσα στα κελιά, για την επεξεργασία της εμφάνισης των συνόρων.


4


Εάν πρέπει να εκδώσετε ένα έγγραφο με τη μορφή δύοπίνακες παράλληλες μεταξύ τους, δεν δημιουργούν δύο πίνακες, είναι καλύτερα να δημιουργήσετε σωστά ένα. Είναι ευκολότερο να χωρίσετε ένα ήδη έτοιμο τραπέζι χρησιμοποιώντας το εργαλείο "Περιγράμματα". Με αυτόν τον τρόπο θα σας εξοικονομήσει από το να "προσαρμόσετε" το ύψος των κυττάρων.


5


Μπορείτε να βρείτε το καθορισμένο εργαλείο σε δύο πλαίσιαεργαλεία. Ο πρώτος πίνακας βρίσκεται στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" στην ενότητα "Παράγραφος". Η δεύτερη είναι στο μενού περιβάλλοντος "Εργασία με πίνακες" στην καρτέλα "Κατασκευαστής" στην ενότητα "Στυλ πίνακα".


6


Προσθέστε μια επιπλέον στήλη που θα είναινα διαιρέσετε το τραπέζι σε δύο μέρη. Επισημάνετε το και κάντε κλικ στο κουμπί "Σύνορα" (μοιάζει με τετράγωνο χωρισμένο σε ίσα μέρη). Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή όπου κάποια από τα πρόσωπα δεν θα σχεδιαστούν εντελώς, κάνοντας κλικ σε αυτό με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού.


7


Μετά από αυτό το μέρος των προσώπων της στήλης θα είναιεμφανίζονται ως γκρι γραμμές. Εξυπηρετούν μόνο έτσι ώστε να μπορείτε να εργαστείτε μαζί τους σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο. Αυτές οι γκρι όψεις δεν εκτυπώνονται για εκτύπωση, έτσι ώστε η επίδραση των δύο πινάκων τοποθετείται παράλληλα μεταξύ τους, χωρισμένη από κενό.
Συμβουλή 3: Πώς να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο στο Word


Όταν εργάζεστε με έγγραφα, μερικές φορές πρέπει να δημιουργήσετεπίνακα. Στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου MS Word υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα υπολογιστικά φύλλα του Excel, οι πίνακες Word δεν θα είναι σε θέση να εκτελούν περίπλοκους υπολογισμούς.хттп: //нецор.орг/уплоадс/постс/2010-07/1278675589_4.жпг


Πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα στο Word

Τοποθετήστε το δρομέα όπου θέλετε να είστεστην πάνω αριστερή γωνία του πίνακα. Εάν χρησιμοποιείτε το Word 2003, μεταβείτε στο μενού "Πίνακας" και επιλέξτε "Πίνακας" στην ομάδα "Επικόλληση". Σε ένα νέο παράθυρο, καθορίστε τον αριθμό των στηλών και των γραμμών για τον πίνακα σας. Στην ενότητα "Αυτόματη προσαρμογή πλάτους στήλης", αφήστε τις προεπιλεγμένες τιμές.

Για να δημιουργήσετε έναν πίνακα σε νεότερες εκδόσεις του Wordμεταβείτε στην καρτέλα "Εισαγωγή" στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής εργαλείων. Στη λίστα με τα κουμπιά επεξεργασίας που εμφανίζονται, κάντε κλικ στο κουμπί "Πίνακας". Επιλέξτε την εντολή "Επικόλληση" και καθορίστε τον αριθμό των γραμμών και των στηλών στον πίνακα.

Πώς να σχεδιάσετε ένα τραπέζι στο Word

Στο Word 2003, στο μενού "Πίνακας", επιλέξτε το στοιχείο"Σχεδιάστε ένα τραπέζι." Ο δρομέας αλλάζει σε ένα μολύβι. Ρυθμίστε το στη σωστή θέση του εγγράφου, κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και σύρετε διαγώνια προς τα δεξιά και προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε ένα ορθογώνιο με το καθορισμένο πλάτος και ύψος. Όταν αφήσετε το κουμπί, το τραπέζι θα είναι έτοιμο.

Για να προσθέσετε στήλες και γραμμές, σχεδιάστε τιςμε το αριστερό πλήκτρο πατημένο. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιθυμητή θέση στον πίνακα και σύρετε το ποντίκι στην οριζόντια ή κατακόρυφη κατεύθυνση έως ότου αποκτήσετε ένα κελί του σχεδιαζόμενου πλάτους και ύψους. Εάν κάτι δεν σας ταιριάζει, ακυρώστε τη δημιουργία του κελιού με τα πλήκτρα Ctrl + Z. Όταν ο πίνακας είναι έτοιμος, κάντε διπλό κλικ για να βγείτε από τη λειτουργία σχεδίασης.

Σε μεταγενέστερες εκδόσεις του προγράμματος επεξεργασίας, μεταβείτε στην καρτέλα "Εισαγωγή" και κάντε κλικ στο εικονίδιο "Πίνακας". Στη λίστα, επιλέξτε την εντολή "Σχεδίαση πίνακα".

Πώς να εισαγάγετε έναν πίνακα από το Excel

Στο Word 2003, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στα δεξιά τουΓραμμές εργαλείων (η πάνω γραμμή του παραθύρου του προγράμματος επεξεργασίας). Στη λίστα Προσθήκη ή κατάργηση κουμπιών, κάντε κλικ στο κουμπί Ρύθμιση. Μεταβείτε στην καρτέλα "Εντολές" και στο παράθυρο "Κατηγορίες" κάντε κλικ στο στοιχείο "Πίνακας". Στο παράθυρο "Εντολές", κάντε κλικ στο εικονίδιο "Προσθήκη φύλλου εργασίας Excel" και σύρετέ το στη γραμμή εργαλείων. Τώρα απλά κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να εισάγετε.

Στις σύγχρονες εκδόσεις του Word, μεταβείτε στην καρτέλα "Εισαγωγή", κάντε κλικ στο εικονίδιο "Πίνακας" και σημειώστε την στη λίστα "Excel spreadsheet".