Πώς να δημιουργήσετε ένα τραπέζι στο Word

Πώς να δημιουργήσετε ένα τραπέζι στο Word


Όταν εργάζεστε με έγγραφα, μερικές φορές πρέπει να δημιουργήσετεπίνακα. Στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου MS Word υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα υπολογιστικά φύλλα του Excel, οι πίνακες Word δεν θα είναι σε θέση να εκτελούν περίπλοκους υπολογισμούς.хттп: //нецор.орг/уплоадс/постс/2010-07/1278675589_4.жпг


Πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα στο Word

Τοποθετήστε το δρομέα όπου θέλετε να είστεστην πάνω αριστερή γωνία του πίνακα. Εάν χρησιμοποιείτε το Word 2003, μεταβείτε στο μενού "Πίνακας" και επιλέξτε "Πίνακας" στην ομάδα "Επικόλληση". Σε ένα νέο παράθυρο, καθορίστε τον αριθμό των στηλών και των γραμμών για τον πίνακα σας. Στην ενότητα "Αυτόματη προσαρμογή πλάτους στήλης", αφήστε τις προεπιλεγμένες τιμές.

Για να δημιουργήσετε έναν πίνακα σε νεότερες εκδόσεις του Wordμεταβείτε στην καρτέλα "Εισαγωγή" στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής εργαλείων. Στη λίστα με τα κουμπιά επεξεργασίας που εμφανίζονται, κάντε κλικ στο κουμπί "Πίνακας". Επιλέξτε την εντολή "Επικόλληση" και καθορίστε τον αριθμό των γραμμών και των στηλών στον πίνακα.

Πώς να σχεδιάσετε ένα τραπέζι στο Word

Στο Word 2003, στο μενού "Πίνακας", επιλέξτε το στοιχείο"Σχεδιάστε ένα τραπέζι." Ο δρομέας αλλάζει σε ένα μολύβι. Ρυθμίστε το στη σωστή θέση του εγγράφου, κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και σύρετε διαγώνια προς τα δεξιά και προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε ένα ορθογώνιο με το καθορισμένο πλάτος και ύψος. Όταν αφήσετε το κουμπί, το τραπέζι θα είναι έτοιμο.

Για να προσθέσετε στήλες και γραμμές, σχεδιάστε τιςμε το αριστερό πλήκτρο πατημένο. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιθυμητή θέση στον πίνακα και σύρετε το ποντίκι στην οριζόντια ή κατακόρυφη κατεύθυνση έως ότου αποκτήσετε ένα κελί του σχεδιαζόμενου πλάτους και ύψους. Εάν κάτι δεν σας ταιριάζει, ακυρώστε τη δημιουργία του κελιού με τα πλήκτρα Ctrl + Z. Όταν ο πίνακας είναι έτοιμος, κάντε διπλό κλικ για να βγείτε από τη λειτουργία σχεδίασης.

Σε μεταγενέστερες εκδόσεις του προγράμματος επεξεργασίας, μεταβείτε στην καρτέλα "Εισαγωγή" και κάντε κλικ στο εικονίδιο "Πίνακας". Στη λίστα, επιλέξτε την εντολή "Σχεδίαση πίνακα".

Πώς να εισαγάγετε έναν πίνακα από το Excel

Στο Word 2003, κάντε κλικ στο κάτω βέλος στα δεξιά τουΓραμμές εργαλείων (η πάνω γραμμή του παραθύρου του προγράμματος επεξεργασίας). Στη λίστα Προσθήκη ή κατάργηση κουμπιών, κάντε κλικ στο κουμπί Ρύθμιση. Μεταβείτε στην καρτέλα "Εντολές" και στο παράθυρο "Κατηγορίες" κάντε κλικ στο στοιχείο "Πίνακας". Στο παράθυρο "Εντολές", κάντε κλικ στο εικονίδιο "Προσθήκη φύλλου εργασίας Excel" και σύρετέ το στη γραμμή εργαλείων. Τώρα απλά κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να εισάγετε.

Στις σύγχρονες εκδόσεις του Word, μεταβείτε στην καρτέλα "Εισαγωγή", κάντε κλικ στο εικονίδιο "Πίνακας" και σημειώστε την στη λίστα "Excel spreadsheet".