Συμβουλή 1: Πώς να εγγραφείτε ως ιδιώτης επιχειρηματίας

Συμβουλή 1: Πώς να εγγραφείτε ως ιδιώτης επιχειρηματίας

Για όλους όσους σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, από το νόμοείναι απαραίτητο να δημιουργηθεί νομική οντότητα ή μητρώο ως μεμονωμένος επιχειρηματίας. Αυτή η εγγραφή είναι μια απλούστερη διαδικασία από τη σύσταση μιας εταιρείας. Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η παραλαβή μιας δέσμης εγγράφων και η υποβολή αίτησης στην αρχή εγγραφής - ο φορολογικός έλεγχος στον τόπο κατοικίας.

Πώς να εγγραφείτε ως ιδιώτης επιχειρηματίας

Θα χρειαστείτε

  • να συμπληρώσετε και να πιστοποιήσετε την αίτηση, να πληρώσετε το κρατικό τέλος, να παραδώσετε τα έγγραφα στην εφορία, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να εγγραφείτε ταμειακή μηχανή

Οδηγίες

1

Επισκεφθείτε τη φορολογική υπηρεσία του τόπου κατοικίας καιυποβάλετε αίτηση υποβολής αίτησης καταχώρησης κρατικής ενίσχυσης P21001 και δείγμα εκεί. Ή μπορείτε να το κάνετε κάνοντας λήψη του στο Internet. Συμπληρώστε την εφαρμογή στο μοντέλο και συμβολίστε.

2

Συγκεντρώστε τα ακόλουθα έγγραφα, τα οποία πρέπειΕπισυνάψτε στην αίτηση: αντίγραφο του διαβατηρίου, μια απόδειξη για την πληρωμή του κρατικού τέλους (800 ρούβλια). Σε ορισμένες περιπτώσεις (για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε επιχειρήσεις που αφορούν την εκπαίδευση ή την ανατροφή ανηλίκων), θα χρειαστεί επίσης να δώσετε πιστοποιητικό απουσίας ποινικού μητρώου.

3

Όλα αυτά τα έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται στις φορολογικές αρχές.επιθεώρηση στον τόπο κατοικίας. Είναι καλύτερο να το κάνετε προσωπικά και όχι με αλληλογραφία, διότι θα απαλλαγείτε από την ανάγκη να επικυρώσετε αντίγραφα εγγράφων και την υπογραφή σας. Πρέπει να σας δοθεί μια απόδειξη παραλαβής των εγγράφων για την καταχώρηση του κράτους.

4

Σύμφωνα με το νόμο, η εγγραφή πρέπει να γίνεται στογια πέντε ημέρες. Θα θεωρήσετε ότι είστε εγγεγραμμένος ως μεμονωμένος επιχειρηματίας από τη στιγμή που θα εισέλθετε στην αντίστοιχη καταχώριση στο Ενοποιημένο Κρατικό Μητρώο Επιχειρηματιών (EGRIP). Μετά την εγγραφή θα σας δοθεί ένα έγγραφο σχετικά με αυτήν - ένα πιστοποιητικό.

5

Μετά την εγγραφή ή ταυτόχρονα με την κατάθεσηέγγραφα κυκλοφορίας μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να χρησιμοποιήσετε το απλοποιημένο φορολογικό σύστημα, αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε ότι το άτομο επιχειρηματίας δικαιούται να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό (θα πρέπει να είναι ανοιχτό 7 ημέρες μετά την εγγραφή και να ενημερώσει την εφορία), ή να κάνει τις πληρωμές μέσω ταμειακή μηχανή, η οποία πρέπει να εγγραφεί στην ίδια φορολογική αρχή.

Συμβουλή 2: Ποιος είναι ιδιώτης επιχειρηματίας

Ατομική ιδιωτική επιχειρηματικότηταείναι προσιτή σε οποιονδήποτε πολίτη της χώρας που επιθυμεί να ασκεί εμπορικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του νόμου. Αυτή η οργανωτική και νομική μορφή σας επιτρέπει να μην δημιουργήσετε μια νομική οντότητα, η οποία απλοποιεί και μειώνει σημαντικά την καταχώρηση των απαραίτητων αδειών και εγγράφων εγγραφής.

Ποιος είναι μεμονωμένος επιχειρηματίας

Ποιος μπορεί να είναι μεμονωμένος επιχειρηματίας;

Ο νόμος ορίζει την επιχειρηματική δραστηριότηταόπως διενεργείται ανεξάρτητα με δική του ευθύνη και με σκοπό τη συστηματική παραγωγή εισοδήματος. Οι δραστηριότητες ατόμων που τοποθετούνται ως μεμονωμένοι επιχειρηματίες διέπονται από το άρθρο 23 του Αστικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αναφέρει ότι οι πολίτες αυτών των δραστηριοτήτων είναι αρκετή για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής, μετά την οποία μπορεί να προβαίνει σε συναλλαγές, την παραγωγή αγαθών ή uslugi.Individualnymi επιχειρηματίες μπορεί να είναι, στην πραγματικότητα, κάθε άτομο είναι πλήρους ηλικία, και οι νέοι με μια ορισμένη ηλικία , ως κάτοικοι, καθώς και πολίτες άλλων κρατών ή σε γενικά πρόσωπα που δεν έχουν ιθαγένεια. Γίνετε ένας ιδιώτης επιχειρηματίας και να εγγραφείτε με επίσημο τρόπο μπορεί ακόμη και ένας δημοτικός ή κρατικός υπάλληλος. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για όλες αυτές τις κατηγορίες πολιτών είναι η ικανότητα δικαίου, η οποία δεν περιορίζεται από τα δικαστήρια. Στην περίπτωση ενός ατόμου που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας, θέλει να ασκούν εμπορικές δραστηριότητες, θα πρέπει η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα, ελλείψει τέτοιας συναίνεσης, ένας νέος επιχειρηματίας μπορεί να λειτουργήσει στη βάση της δικαστικής απόφασης σχετικά με την αναγνώριση της δικαιοπρακτικής ικανότητας του. Τα άτομα κάτω των 18 ετών, αλλά ήδη παντρεμένος, την άδεια από τους γονείς ή κηδεμόνες απαιτείται.

Πώς γίνεται η δραστηριότητα ενός μεμονωμένου επιχειρηματία;

Μετά την εγγραφή στο φορολογικό έλεγχο, το οποίοέχει έναν χαρακτήρα κοινοποίησης, ο επιχειρηματίας είναι ελεύθερος να επιλέξει το φορολογικό σύστημα που θα είναι πιο βολικό και κερδοφόρο γι 'αυτόν. Η Κώδικα Φορολογίας λεπτομερώς ζωγραφισμένες με την τρέχουσα ημερομηνία, το φορολογικό σύστημα, τον υπολογισμό και την καταβολή των φόρων, οι οποίες υποχρεούνται να συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό της ιδιωτικής περίπτωση predprinimateli.V της μη καταβολής φόρων ή μη εκπλήρωσης των συμβατικών σχέσεων, ο επιχειρηματίας είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και προσωπική ιδιοκτησία. Ως εκ τούτου, πριν από την έναρξη μιας εμπορικής δραστηριότητας με σκοπό το κέρδος, θα πρέπει να είναι καλό για τον υπολογισμό όλων των πιθανών κινδύνων και να λάβουν σοβαρά υπόψη την οικονομική πλευρά των πραγμάτων. Είναι καλύτερο να κάνετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και να το δείξετε σε επαγγελματίες οικονομολόγους, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά λάθη και απογοητεύσεις.