Συμβουλή 1: Πώς να ξεβιδώσετε το τσοκ

Συμβουλή 1: Πώς να ξεβιδώσετε το τσοκ

Εξαρτήματα Είναι ένας δακτύλιος που έχει στο ένα άκρο ένα σπείρωμα, απαραίτητο για τη στερέωση σε διαφορετικούς εύκαμπτους σωλήνες ή δοχεία. Το άλλο άκρο του τμήματος έχει διαφορετικό σχήμα. Πώς να ξεβιδώσετε σωστά την ένωση;

Πώς να ξεβιδώσετε την ένωση

Οδηγίες

1

Για να αντλήσετε τα φρένα, είναι απαραίτητοΞεβιδώστε τον απαγωγό στους τροχούς. Συχνά υπάρχει μια κατάσταση όταν είναι έντονα "προσαρτημένα" ή έχουν σχιστεί από όλα τα slots. Και ακόμη και το λιπαντικό WD-40, το οποίο έρχεται πάντα στη διάσωση, είναι ανίκανο σε αυτή την κατάσταση.

2

Σε αυτήν την περίπτωση, αγοράστε το κλειδί του επιθυμητούδιαμέτρου, στην οποία κόβεται η κεφαλή και η πλευρά στερεώνεται με μια βίδα. Αυτό το κλειδί ονομάζεται επίσης περικοπή. Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεβιδώσετε το σκουριασμένο τσοκ. Αν αυτό δεν βοηθούσε και το κλειδί απλά κόβει το μέταλλο από το κεφάλι της ένωσης, το οποίο έχει μετατραπεί σε κύλινδρο, τότε θα πρέπει να καταφύγετε σε κόλπα.

3

Βρείτε ένα microdrill με το οποίοτρυπήστε μια διαμπερή οπή στην κεφαλή του κλειδιού, στη συνέχεια τοποθετήστε την ένωση στο κλειδί και σφίξτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Και πάλι, σηκώστε ένα microdrill και χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι 2-3 mm για να κάνετε μια τρύπα που περνά μέσα από το κλειδί και το κεφάλι της ένωσης. Εισαγάγετε ένα μακρύ πείρο, το οποίο είναι πολύ κατάλληλο για τον κορμό του βορίου. Μην πάρετε ένα καρφί, γιατί στο μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο να το βγάλουμε έξω. Εφαρμόστε μια μικρή προσπάθεια και το τσοκ θα είναι στα χέρια σας. Πάρτε τις πένσες και με τη βοήθεια τους αφαιρέστε τον πείρο από την τρύπα.

4

Εάν δεν έχετε τρυπάνι, μπορείτεχρησιμοποιήστε μια διαφορετική μέθοδο και αφαιρέστε το εξάρτημα με συγκόλληση. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε το κλειδί στο τμήμα και συγκολλήστε το ένα με το άλλο. Στη συνέχεια ξεκινήστε να ξεβιδώνετε την ένωση, εφαρμόζοντας τη μέγιστη δύναμη.

5

Ένας άλλος τρόπος για να ξεβιδώσετε τον στερεωμένο πνιγμόείναι η ακόλουθη. Πάρτε το σφυρί και χτυπήστε το σκληρά. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην χτυπηθεί η υποστήριξη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα. Εάν είναι απαραίτητο, κάντε πολλές απεργίες για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θυμηθείτε ότι είναι πάντα καλύτερο να ελέγχετε την κατάσταση όλων των εξαρτημάτων και να παρακολουθείτε τους.

Συμβουλή 2: Πώς να ξεβιδώσετε το νήμα

Κατά την επισκευή διαφόρων συσκευών απαιτείται συχνάξεβιδώστε τη βιδωτή σύνδεση. Συνήθως αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί για να ξεβιδώσετε το μπουλόνι ή το παξιμάδι. Αλλά μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα σκουριασμένο νήμα, το οποίο επίμονα δεν προσφέρεται για την επίδραση του οργάνου. Για να ξεχάσετε μια τέτοια σύνδεση, εκτός από τη σωματική δύναμη, θα χρειαστείτε καταλαβαίνω και γνωρίζετε κάποια κόλπα.

Πώς να ξεβιδώσετε το νήμα

Θα χρειαστείτε

 • Ένα κλειδί με κλειδί ή κλειδί, υγρό WD-40, κηροζίνη, κουρέλια, σμίλη, κατσαβίδι χάλυβα, σφυρί.

Οδηγίες

1

Όταν χαλαρώνετε άκαμπτες αρμούς, χρησιμοποιήστε ένα άκρο ή ένα κλειδί, καθώς χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό εργαλείο μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο των άκρων.

2

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό που ονομάζεται απλά "υγρό"κλειδί ". Αυτό το γράσο διεισδύει μεταξύ των τμημάτων επαφής και αφαιρεί τη σκουριά. Καθαρίστε το ορατό μέρος του νήματος από ακαθαρσίες και σκουριά, εφαρμόστε υγρό και αφήστε το για 10-20 λεπτά. Μετά από αυτό, το νήμα πρέπει να αποφέρει.

3

Εάν η θέση της βιδωτής σύνδεσης επιτρέπει, θερμότητα σκάλισμα και αγγίξτε το απαλά σε ολόκληρη τη διάμετρο. Όταν θερμαίνεται, το παξιμάδι θα επεκταθεί, τότε μπορεί να είναι πιο εύκολο να ξεβιδωθεί. Το κύριο πράγμα - μην αφήνετε το παξιμάδι να κρυώσει, αλλιώς θα σφίξει σκάλισμα.

4

Ως έσχατη λύση, χρησιμοποιήστε ένα καλέμι ή ένα ανθεκτικό χαλύβδινο κατσαβίδι. Σπρώξτε το εργαλείο στην επιφάνεια του περικοχλίου και βάλτε την εφαπτομένη προς την κατεύθυνση της ξεβίδωσης του σπειρώματος.

5

Ξεβιδώστε καλά το σκουριασμένο παξιμάδι με κηροζίνη ή γράσο τύπου WD-40. Για να διεισδύσει το λιπαντικό στο σκάλισμα βαθύτερα, εφαρμόστε στην άρθρωση για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα ύφασμα υγραμένο με κηροζίνη ή WD-40 θεραπεία.

6

Εάν το νήμα δεν μπορεί να ξεβιδωθεί, κάντε το αντίθετο - προσπαθήστε να σφίξετε το περικόχλιο. Συχνά, ένα τέτοιο τέχνασμα λειτουργεί, μετατοπίζεται από το μέρος που το καρύδι έχει τη δυνατότητα να ξεβιδώσει.

Συμβουλή 3: Πώς να ξεβιδώσετε τη σχισμένη βίδα

Κατά την επισκευή αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας,ο εξοπλισμός κατοικίας ή κήπου πρέπει να ξεβιδώσει πολλούς συνδετήρες, διάφορα μεταλλικά και άλλα στοιχεία. Πολύ συχνά συναντάμε σχίσιμο βίδες, η απομάκρυνση των οποίων φαίνεται μερικές φορές σχεδόν αδύνατη. Στην πραγματικότητα, το ξεβίδωμα της σπασμένης βίδας δεν είναι τόσο δύσκολο.

Πώς να ξεβιδώσετε τη σκισμένη βίδα

Θα χρειαστείτε

 • - Αναδιπλούμενο κλειδί ή κεφαλή σύνδεσης.
 • - ρυθμιζόμενο κλειδί.
 • - απότομη σμίλη.
 • - κατσαβίδι με ίσιο και εγκάρσιο τύπο.
 • - κατσαβίδι κρουστών,
 • - Τρυπάνι.
 • - καυστήρα αερίου.

Οδηγίες

1

Εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της ξεβίδωσηςμια σχισμένη βίδα με κατεστραμμένες άκρες, βραχίονα με κλειδί ή κεφάλι. Αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να σας βοηθήσουν. Εάν το κλειδί ή η κεφαλή βίδας δεν είναι φθαρμένα, δοκιμάστε να αγγίξετε απαλά το επιλεγμένο όργανο με ένα μικρό σφυρί.

2

Εάν τα πρόσωπα στη σπασμένη βίδα δεν είναι καθόλου,προσπαθήστε να το ξεβιδώσετε με ένα μικρό ρυθμιζόμενο κλειδί. Αν δεν πετύχετε, χρησιμοποιήστε μια πιο περίπλοκη μέθοδο. Χρησιμοποιώντας μια απότομη καλέμι, δημιουργήστε μια αυλάκωση στο "καπάκι" της σχισμένης βίδας. Στη συνέχεια, χτυπήστε το μερικές φορές σε μια γωνία, δείχνοντας το καλέμι προς την κατεύθυνση του ξεβιδώματος. Μετά από αυτό, θα αφαιρέσετε εύκολα το περικόχλιο που έχει κολλήσει στη βίδα. Η ίδια η βίδα θα πρέπει να κοπεί και να τρυπηθεί.

3

Για να ξεβιδώσετε τη μικρή βίδα με ίσια ή εγκάρσια εγκοπή, πάρτε ένα κατάλληλο κατσαβίδι, τοποθετήστε το μέσα στις αυλακώσεις και, χτυπώντας τη λαβή με ένα σφυρί, γυρίστε απαλά τη σπασμένη βίδα.

4

Μπορείτε επίσης να ξεβιδώσετε τη σχισμένη βίδα με ένα κατσαβίδι κρουστών. Τραβήξτε το στην άκρη του "καπακιού" προς την κατεύθυνση του ξεβιδώματος μέχρι να βγει η βίδα.

5

Μερικές φορές μπορείτε να ξεβιδώσετε τη σκισμένη βίδα από τοχρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι. Για το σκοπό αυτό ένα εργαλείο τοποθετήστε το κατάλληλο εξολκέα μέγεθος (διάταξη για λύσιμο βιδών αποπτέρωση) και να κάνει ένα «πώμα» βίδα τυφλή οπή βάθους 10-15mm (ανάλογα με το μήκος του σχισμένο βίδες). Μετά γυρίστε το εξολκέα φυσιγγίου στο τρυπάνι έτσι ώστε το κωνικό-βρύση vvertysh αποδείχθηκε εργαζόμενο μέρος. Χρησιμοποιώντας την πιο αργή τρυπάνι ταχύτητα, ξεκινήστε χαλαρώνοντας τις βίδες σχίζεται.

6

Ξεβιδώστε τη σχισμένη βίδα με αέριοκαυστήρες. Για αυτό, θερμαίνετε είτε την ίδια την βίδα είτε το τμήμα στο οποίο είναι βιδωμένο. Αν έχετε θερμαίνει το τμήμα, αρχίστε να ψύχετε τη βίδα. Αν έχετε θερμαίνει τη βίδα, δροσίστε το τμήμα. Ως αποτέλεσμα της προκύπτουσας διαφοράς θερμοκρασίας, η σκισμένη βίδα πρέπει να επιτρέπεται να ξεβιδώσει.

Συμβουλή 4: Πώς ξεβιδώνετε τους σωλήνες φρένων

Το σύστημα φρένων εκτελεί ένα από τα πιο σημαντικάλειτουργίες - παρέχει μια ελεγχόμενη αλλαγή στην ταχύτητα του αυτοκινήτου, βοηθά να σταματήσει και να κρατήσει στη θέση του κατά τη διάρκεια της στάθμευσης, έτσι ώστε να έχει πάντα τις υψηλότερες απαιτήσεις. Ο κύριος τύπος κίνησης στο σύστημα πέδησης εργασίας είναι υδραυλικό, όπου εκτός από το πεντάλ του φρένου, τον ενισχυτή, τον κύριο κύλινδρο πέδης και τους κυλίνδρους τροχών, υπάρχουν σωλήνες και αγωγοί.

Πώς να ξεβιδώσετε τους σωλήνες των φρένων

Θα χρειαστείτε

 • - ένα κλειδί.
 • - υγρό φρένων ·
 • - χωρητικότητα ·
 • - σωλήνα βινυλίου.

Οδηγίες

1

Κατά κανόνα, προηγείται η αντικατάσταση των σωλήνων φρένωνπροπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με τον καθαρισμό της επιφάνειας από σωλήνες βρωμιά τσοκ, και ισχύουν για τα κοχλιωτές συνδέσεις, ειδικά σχεδιασμένα για να διευκολύνουν χαλάρωση περικοχλίων. Εκτός από αυτό είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί εκ των προτέρων ένα ειδικό κλειδί, υγρό φρένων για επικάλυψη, άδειο, καθαρό δοχείο για την αποστράγγιση υγρών αποβλήτων υπόλειμμα από το σύστημα πέδησης και ένα μαλακό σωλήνα βινυλίου.

2

Για παράδειγμα, μπορούμε να εξετάσουμε την αντικατάστασησωλήνα φρένου στο αυτοκίνητο VAZ-2107. Για περισσότερη ευκολία, τοποθετήστε το αυτοκίνητο σε λάκκο ή σε αεροπλάνο. Πρώτον, χρησιμοποιώντας ένα σταυροκατσάβιδο για να αφαιρέστε τις δύο βίδες, τη στερέωση του πίσω γραμμή φρένων με το αμάξωμα του οχήματος (εάν υπάρχει).

3

Μετά από αυτό, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κλειδί,ξεβιδώστε τα εξαρτήματα των δύο σωλήνων στον εύκαμπτο σωλήνα και τον ρυθμιστή πίεσης και αφαιρέστε το σωλήνα. Στο τέλος όλων των απαραίτητων εργασιών, οι σωλήνες τοποθετούνται με την αντίστροφη σειρά με την επακόλουθη συμπλήρωση του υγρού φρένων και τον έλεγχο της ποιότητας επισκευής φρένων.

4

Στα αυτοκίνητα VAZ-2110, 2111 και 2112 το πρώτοβήμα είναι να ξεβιδώσετε το σωλήνα από τον κύριο κύλινδρο και τον εύκαμπτο σωλήνα φρένου, οπότε με διαφράγματα άνοιγμα του κύριου κυλίνδρου και εύκαμπτοι σωλήνες. Κατά τη διάρκεια της επόμενης τρεις λειτουργία ξεβιδώσετε παξιμάδια και αφαιρέστε το πλαστικό επίχρισμα. Στη συνέχεια, είναι ήδη δυνατή η αφαίρεση του μεταλλική πλάκα και αποσυνδέεται ο σωλήνας από τον κάτοχο. Εάν οι κάτοχοι είναι σπασμένοι, τότε πρέπει να αντικατασταθούν.

5

Τοποθετήστε τους νέους σωλήνες στην αντίθετη σειρά,στη συνέχεια, ως έλεγχος, κάντε ένα σύστημα φρένων άντλησης. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον αέρα που έχει εισαχθεί. Ένα σημάδι του αέρα που εισέρχεται στο σύστημα πέδησης είναι μια αυξημένη διαδρομή και μια μαλακή πίεση του πεντάλ φρένου όταν πιέζεται. Υπάρχει η ακόλουθη σειρά αφαίρεσης των φρένων: πίσω δεξιά, εμπρός αριστερά, πίσω αριστερά και μπροστά δεξιά.