Συμβουλή 1: Πώς να φράξετε το ντίζελ

Συμβουλή 1: Πώς να φράξετε το ντίζελ

Σε κινητήρες βενζίνης, ο κινητήρας πεθαίνειαπό το σύστημα ανάφλεξης. Δεν υπάρχει ανάφλεξη στα συστήματα ντίζελ, επομένως είναι διαφορετικά. Και για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ντίζελ, θα πρέπει να γνωρίζετε και να ακολουθείτε αρκετούς κανόνες όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος.

Πώς να μουμπώ το ντίζελ

Οδηγίες

1

Για να βγάλετε τη μηχανή ντίζελ, τερματίστε τη λειτουργίατροφοδοσίας καυσίμου. Στα επιβατικά αυτοκίνητα, για αυτό, βάλτε το κλειδί στην κλειδαριά ανάφλεξης στην επιθυμητή θέση. Την ίδια στιγμή, θα ανοίξει μια ηλεκτρική βαλβίδα, εμποδίζοντας την τροφοδοσία καυσίμου πετρελαίου κατά μήκος της γραμμής καυσίμου. Στα σύγχρονα μοντέλα, η τροφοδοσία παλμών ελέγχου στο άνοιγμα των μπεκ ψεκασμού σταματά.

2

Σε φορτηγά, μεγάλα λεωφορεία και λεωφορείαΤρακτέρ, κάντε κλικ στο κουμπί που βρίσκεται στο πάτωμα στην περιοχή των ποδιών του οδηγού ή στο ταμπλό οργάνων ή σε ειδικό μοχλό. Ταυτόχρονα, η μηχανική κίνηση θα εμποδίσει τη ροή καυσίμου στην αντλία καυσίμου. Σημειώστε ότι απλά πατήστε το κουμπί δεν είναι αρκετό. Αφού πιέσετε, κρατήστε το πατημένο έως ότου ο κινητήρας ντίζελ σβήσει.

3

Για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για να επικαλύπτεταιτροφοδοσία καυσίμου ως φρένο κινητήρα σε φορτηγό ή λεωφορείο, σφίξτε το ντίζελ, χωρίς να απενεργοποιήσετε τον συμπλέκτη. Ταυτόχρονα, το αυτοκίνητο αρχίζει να επιβραδύνεται. Χρησιμοποιήστε αυτή την τεχνική όταν πλησιάζετε στα φανάρια ή στην κάθοδο και μόνο σε φορτηγά (λεωφορεία) εξοπλισμένα με μηχανική κίνηση για να μπλοκάρει την παροχή καυσίμου. Σε επιβατικά αυτοκίνητα με ηλεκτρική βαλβίδα, η εφαρμογή αυτής της μεθόδου μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή του συστήματος ισχύος.

4

Σε περίπτωση βλάβης της ηλεκτρικής βαλβίδας,επικαλύπτοντας την παροχή ηλιακού λαδιού, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο για να φράξετε τον κινητήρα: χωρίς να απενεργοποιήσετε το γρανάζι, αφήστε το συμπλέκτη ενώ πιέζετε το φρένο. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αυτής της λήψης, ενεργοποιήστε εκ των προτέρων την υψηλότερη ταχύτητα.

5

Κατά τη λειτουργία ενός πετρελαιοκινητήρα σε συνθήκεςχαμηλές θερμοκρασίες (μείον 25 και κάτω) πριν πνιγεί το ντίζελ, ρίξτε ένα ποτήρι βενζίνης στο κάρτερ πετρελαίου. Η βενζίνη θα μειώσει προσωρινά το ιξώδες του πετρελαίου και θα διευκολύνει την εκκίνηση. Μετά την εκκίνηση και τη θέρμανση του κινητήρα, η βενζίνη εξατμίζεται και διαφεύγει από τον εξαερισμό του στροφαλοθαλάμου. Μετά την ενεργό εφαρμογή αυτής της μεθόδου στο τέλος της χειμερινής περιόδου, αλλάξτε το λάδι, καθώς η βενζίνη επιταχύνει την οξείδωση του λαδιού.

6

Περιμένετε 1-3 λεπτά πριν απενεργοποιήσετε το πετρέλαιο,αφήνοντάς τον να εργάζεται σε αδράνεια. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του στροβίλου, επιτρέποντας στο λάδι να κρυώσει και να κρυώσει και να αποστραγγιστεί από τον υπερσυμπιεστή πριν κλείσει. Φυσικά, για τους κινητήρες ντίζελ που δεν είναι εξοπλισμένοι με υπερσυμπιεστή, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο.

7

Στα σύγχρονα ντίζελ ξένα αυτοκίνηταεγκατεστημένους στροβιλοκινητήρες που εξασφαλίζουν την αναγκαστική λειτουργία του κινητήρα ντίζελ για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το κλείσιμο του. Τα Turbotimers με ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου υπολογίζουν τον απαραίτητο χρόνο, μέσω του οποίου ο κινητήρας θα αποσβεστεί, λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια και την ένταση των φορτίων σε αυτό.

Συμβουλή 2: Πώς να εγκαταστήσετε το ντίζελ στο UAZ

Δημοφιλή δημοτικότητα ντίζελ κινητήρες σε αυτοκίνητα -μια σχετικά νέα τάση. Το αυξημένο ενδιαφέρον για τους κινητήρες ντίζελ οφείλεται σε καινοτομίες στον τομέα της κατασκευής κινητήρων: η κατανάλωση καυσίμου μειώθηκε, η περιβαλλοντική ευελιξία και ο δυναμισμός βελτιώθηκαν και πολλοί άλλοι δείκτες βελτιώθηκαν σημαντικά. Σήμερα το πετρέλαιο είναι εγκατεστημένο σε διαφορετικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του UAZ.

Πώς να εγκαταστήσετε το ντίζελ στο UAZ

Θα χρειαστείτε

 • - κινητήρας ντήζελ ·
 • - κλειδιά.
 • - βίδες.
 • - λάδι κινητήρα ·
 • - διάταξη ανύψωσης.
 • - υγρό για το σύστημα ψύξης.

Οδηγίες

1

Δημιουργήστε ένα μίζα με βραχίονα μπροστινής στήριξης ενός πετρελαιοκινητήρα και σφίξτε όλα τα μπουλόνια.

2

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας έναν ανυψωτικό μηχανισμό ήμε εξωτερική βοήθεια, τοποθετήστε τον κινητήρα ντίζελ και το κιβώτιο με τέτοιο τρόπο ώστε πρώτα να εισέλθει το περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων. Σε αυτή την περίπτωση, τα στηρίγματα των οπίσθιων στηρίξεων του κινητήρα ντίζελ πρέπει να συμπίπτουν με τα σημεία σύνδεσης στο σώμα UAZα, και τις προεξοχές εγκατάστασης - στο πίσω μέρος των στηριγμάτων, το οποίο χρησιμεύει ως υποστήριξη του κινητήρα ντίζελ.

3

Τοποθετήστε την εγκάρσια εμπρόσθια δοκό. Στη συνέχεια, στερεώστε όλες τις βίδες στερέωσης με λάδι κινητήρα, τοποθετήστε τις στις αυλακώσεις και σφίξτε. Θυμηθείτε ότι κανένα βάρος δεν πρέπει να δράσει στην εγκάρσια δοκό πριν τα μπουλόνια είναι πλήρως σφιγμένα.

4

Στην εγκάρσια υποδοχή δέσμης, τοποθετήστε το λάστιχοκαι στη συνέχεια τοποθετήστε τους κοχλίες στερέωσης από το πίσω μέρος της εγκάρσιας δοκού και σφίξτε τις. Στη συνέχεια χαμηλώστε το μπλοκ ισχύος στον προβλεπόμενο χώρο (βεβαιωθείτε ότι όλες οι προεξοχές οδηγού τοποθετούνται στο μπροστινό στήριγμα σε ειδικές αυλακώσεις που προβλέπονται γι 'αυτές).

5

Αφού αποσυνδέσετε τη συσκευή ανύψωσης,συνδέστε το καλώδιο "γείωσης" στο σώμα του οχήματος. Στη συνέχεια, ελέγξτε το μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων και τη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων σε όχημα εξοπλισμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Εάν είναι απαραίτητο, ρυθμίστε το καλώδιο αλλαγής ταχυτήτων.

6

Συνδέστε το αντίστροφο καλώδιο και τον αισθητήρα ταχύμετρου. Σε περίπτωση που αυτό παρέχεται από το σχεδιασμό του αυτοκινήτου UAZ, εγκαταστήστε τον υποτελές κύλινδρο συμπλέκτη και αφαιρέστε τον αέρα από το υδραυλικό σύστημα αυτής της μονάδας.

7

Στο σύστημα ψύξης, προσθέστε υγρό, παρατηρώνταςμε την απαραίτητη συγκέντρωση αντιψυκτικού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την πλεξούδα καλωδίωσης, κρατώντας τη μακριά από μονάδες υψηλής θερμοκρασίας. Τέλος, συνδέστε το καλώδιο του γκαζιού και ελέγξτε τη λειτουργία του εγκατεστημένου κινητήρα ντίζελ.

Συμβουλή 3: Πώς να εγκαταστήσετε ένα ντίζελ στη Gazelle

Δημοτικότητα ντίζελ κινητήρες δεν προκαλεί έκπληξη: είναι οικονομικά, έχουν μεγάλη ροπή, και το κόστος του καυσίμου ντίζελ παραμένει οικονομικά προσιτό. Επί του παρόντος, οι πετρελαιοκινητήρες είναι εγκατεστημένοι σε διαφορετικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Gazelles.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα φορτηγό ντίζελ σε μια Gazelle

Θα χρειαστείτε

 • - κινητήρας ντήζελ ·
 • - Μηχανισμός ανύψωσης.
 • - λάδι κινητήρα ·
 • - εργαλεία.

Οδηγίες

1

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του κινητήρα diesel, Gazelle, μελετώντας τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του. Φυσικά, με την πρώτη ματιά οι διαφορές μεταξύ κινητήρων ντίζελ και βενζίνης είναι ασήμαντες: τα ίδια έμβολα, κύλινδροι και συνδετικές ράβδοι. Ωστόσο, στις μηχανές ντίζελ τα τμήματα της βαλβίδας είναι κάπως ενισχυμένα. Εξαιτίας αυτού, το ντίζελ είναι σε θέση να αντέξει ένα υψηλότερο φορτίο από έναν βενζινοκινητήρα.

2

Παρακαλώ σημειώστε ότι στο ντίζελο αέρας και το καύσιμο παρέχονται ξεχωριστά. Ο πρώτος πεπιεσμένος αέρας εισέρχεται στους κυλίνδρους και μόνο αφού θερμανθεί στους 700-800 βαθμούς, τροφοδοτείται καύσιμο στο θάλαμο καύσης υπό υψηλή πίεση.

3

Έχοντας μελετήσει τα χαρακτηριστικά του ντίζελ, αρχίστε να εξασκείτε- Εγκατάσταση του κινητήρα στη Gazelle. Αυτή η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια με την εγκατάσταση ενός κινητήρα ντίζελ για αυτοκίνητα άλλων σημάτων. Πρώτα απ 'όλα, με τη βοήθεια μηχανισμού ανύψωσης, τοποθετήστε το ντίζελ στο χώρο του κινητήρα και πρώτα πρέπει να εισαγάγετε το περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων.

4

Λιπάνετε όλους τους συνδετήρες με λάδι κινητήρα,στη συνέχεια, να τα εγκαταστήσετε στα αυλάκια και να τα σφίξετε καλά. Χαμηλώστε τη μονάδα ισχύος στη θέση που προορίζεται για αυτήν. Σημείωση: όλοι οι οδηγοί της μονάδας ισχύος πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικές εγκοπές.

5

Αφού αφαιρέσετε το ντίζελ από το μηχανισμό ανύψωσηςσυνδέστε το σώμα με το "μάζα" του σύρματος Gazelle και, στη συνέχεια, ελέγξτε το μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων. Στη συνέχεια, συνδέστε την καλωδίωση του αισθητήρα ταχύμετρου και αντίστροφα.

Συμβουλή 4: Πώς να σφίξετε τη βαλβίδα USG

Το σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) έχει σχεδιαστεί για τη μείωση των οξειδίων του αζώτου στα καυσαέρια του οχήματος. Σε περίπτωση μόλυνσης και αποτυχίας βαλβίδα USR Το μηχάνημα μπορεί να σταματήσει στο ρελαντί, καταναλώνοντας περισσότερα καύσιμα. Για να μην χάνετε χρόνο και χρήματα για την επισκευή αυτού του συστήματος, μπορείτε απλά να βγάλετε τη βαλβίδα.

Πώς να μουμφίσετε τη βαλβίδα EGR

Θα χρειαστείτε

 • - κατσαβίδι ·
 • - μέσα καθαρισμού κινητήρων.
 • - ένα τεμάχιο αλουμινίου πάχους 1 mm ή ένα δοχείο μπύρας,
 • - Μεταλλικό ψαλίδι?
 • - Ένα κοφτερό μαχαίρι.

Οδηγίες

1

Ξεβιδώστε το καπάκι του δοχείου διαστολής και την αποστράγγισηΟ φελλός στην κάτω δεξιά γωνία του ψυγείου. Αδειάστε το αντιψυκτικό στο δοχείο. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να προσαρμόσετε ένα πλαστικό μπουκάλι των πέντε λίτρων με μια κοπτική κορυφή. Αποσυνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα παροχής αντιψυκτικού.

2

Αφαιρέστε το σωλήνα κενού από τη βαλβίδα EGG. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια που στερεώνουν το περίβλημα του. Αφαιρέστε τη βαλβίδα και τη φλάντζα. Καθαρίστε το σώμα βαλβίδας με το καθαριστικό κινητήρα.

3

Κόψτε ένα βύσμα από ένα κομμάτι αλουμινίου πάχους περίπου 1 mm. Εάν δεν είναι κοντά, το στέλεχος μπορεί να κατασκευαστεί από ένα κομμένο κουτί μπύρας. Paronite είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσει, καθώς γρήγορα καίγεται έξω.

4

Χρησιμοποιήστε το εργοστασιακό παρέμβυσμα της βαλβίδας EGR στοως πρότυπο. Βάλτε το στο κασσίτερο και "κύκλος" με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μετά από αυτό, το βύσμα μπορεί εύκολα να κοπεί με ψαλίδι. Τρυπήστε τις οπές στα μπουλόνια μέσα σε αυτό.

5

Τοποθετήστε το καπάκι, τοποθετήστε το σώμα της βαλβίδας EGR στη θέση του, ασφαλίστε με βίδες.

6

Καθαρίστε και αφαιρέστε τον αποσβεστήρα από την πολλαπλή εισαγωγής. Καθαρίστε την πολλαπλή και τοποθετήστε το πτερύγιο στη θέση του, συνδέστε όλους τους εύκαμπτους σωλήνες. Γεμίστε το αντιψυκτικό, χωρίς να ξεχνάτε να μετρήσετε το επίπεδο του.

7

Προαιρετικά, αφαιρέστε τη βαλβίδα, βάλτε τηνέχει ένα χαλύβδινο βύσμα, σκαλισμένο στο μέγεθος της τρύπής του. Αφού εγκαταστήσετε το βύσμα της βαλβίδας στον υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί ένα σφάλμα (εκτός αν, βεβαίως, αυτό το μπλοκ δεν είναι ραμμένο με την ανάγνωση σύμφωνα με το σύστημα USR). Αν χρειαστεί, επικοινωνήστε με έναν ειδικό για το υλικολογισμικό του ή απλά αποσυνδέστε το τερματικό από τον αισθητήρα.

Συμβουλή 5: Πώς να επιλέξετε ένα ντίζελ

Ιαπωνικά αυτοκίνητα με ντίζελ κινητήρα κάνουν τους ιδιοκτήτες τους ευτυχείςτην εργασία, την οικονομία, την αξιοπιστία και την απλότητα στην επισκευή κατά τη λειτουργία στις συνθήκες των εσωτερικών οδών. Για να έχετε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα κατά την αγορά ενός ντίζελ, είναι σημαντικό, ακολουθώντας απλούς κανόνες, να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Πώς να επιλέξετε έναν κινητήρα diesel

Οδηγίες

1

Αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο ντίζελ από έναν ξένοάτομο, υποβάλετε τον κινητήρα σε λεπτομερή έλεγχο. Βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας είναι κρύος κατά την εκκίνηση. Το ντίζελ σε καλή κατάσταση θα ξεκινήσει από τη μισή στροφή. Σημειώστε ότι δημιουργεί ένα μάλλον αξιοσημείωτο θόρυβο στο κρύο. Κατόπιν ξεκινήστε ένα ζεστό κινητήρα, ο θόρυβος θα πρέπει να υποχωρήσει σημαντικά. Αν σε αυτή την κατάσταση δεν ξεκινήσει αμέσως, αλλά μόνο μετά από 3 έως 9 προσπάθειες, τότε οι δακτύλιοι, το έμβολο, φθαρούν.

2

Ελέγξτε αν υπάρχει καπνός από το σωλήνα εξάτμισης,Όταν πιέζετε το γκάζι ενώ ο κινητήρας είναι ζεστός. Εάν το σύννεφο καπνού είναι σκοτεινό, τότε πιθανότατα έχουν φθαρεί τα δακτυλίδια λαδιού ή τα μπεκ ψεκασμού είναι ελαττωματικά. Ο λευκός καπνός υποδεικνύει την είσοδο νερού στο καύσιμο. Φέρτε ένα φύλλο χαρτιού κάτω από την εξάτμιση. Εάν η κάψα εμφανίστηκε σε αυτό, τότε τα καύσιμα δεν καίγονται εντελώς.

3

Ο ήχος της τρέχουσας μηχανής πρέπει να είναι μαλακός,χωρίς χτυπήματα. Το αντίθετο δείχνει σφάλμα στη λειτουργία των βαλβίδων. Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε το εξωτερικό θόρυβο κατά την κλήση και την επαναφορά των στροφών, προσδιορίζοντας το έργο του στροφαλοφόρου άξονα και του εμβόλου. Ανοίξτε το κάλυμμα λαδιού. Δείκτης ότι κάπου υπάρχει μια διάσπαση των αερίων, είναι πιτσιλιές λάδι από το στόμα σφραγίσματος.

4

Κοιτάξτε κάτω από την κουκούλα. Προσδιορίστε την ακεραιότητα του μπλοκ κινητήρα και των περικοχλίων του μπεκ. Τα ίχνη κόκκινου ή λευκού στεγανωτικού αντί για μαύρο δείχνουν ότι ο κινητήρας ήταν ανοιχτός. Όλες οι βίδες που στερεώνουν τις βοηθητικές συσκευές πρέπει να είναι στη θέση τους.

5

Για να αξιολογήσετε την κατάσταση των επενδύσεων, ζεστάνετε το αυτοκίνητο, γεμίστε το και στη συνέχεια ενεργοποιείτε αμέσως την ανάφλεξη. Η λάμπα του διακόπτη πίεσης λαδιού πρέπει να ανάβει μετά από 2 - 3 δευτερόλεπτα, αλλά όχι νωρίτερα.

6

Εάν τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω ενεργειών δεν σας απογοητεύσουν και είστε έτοιμοι να γίνετε ιδιοκτήτης του πετρελαιοκινητήρα, μετρήστε την πίεση συμπίεσης και του στροφαλοθαλάμου, ελέγξτε τα μπεκ ψεκασμού, το σύστημα ψύξης.

Συμβουλή 6: Πώς να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο ντίζελ

Η αγορά ενός ντίζελ αυτοκινήτου για έναν απροκατάληπτο είναι μια πολύπλοκη, σκοτεινή και ακατανόητη επιχείρηση. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε το σωστό αυτοκίνητο ντίζελ για να αποφύγετε την απογοήτευση από την αγορά.

Πώς να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο ντίζελ

Θα χρειαστείτε

 • Μετρητής στάθμης συμπιεστή, μετρητή πίεσης αερίου στροφαλοθαλάμου και άλλος εξοπλισμός για τη διάγνωση κινητήρα.

Οδηγίες

1

Πρώτα πρέπει να ελέγξετε πώς ξεκινάειο κινητήρας είναι κρύος. Αυτό γίνεται καλύτερα το πρωί, έτσι ώστε ο κινητήρας ήταν πολύ κρύο. Ένα ντίζελ σε καλή κατάσταση θα ξεκινήσει με μισή στροφή. Αν δεν ξεκινήσει αμέσως - αυτό είναι ένα κακό σημάδι (φθορά ή έμβολο δαχτυλίδια). Ψυχρός θα είναι αισθητά θορυβώδη, ζεσταθεί - πολύ πιο ήσυχο. Αν ο κινητήρας είναι ζεστός αρχή, σε πολλά μοντέλα της οθόνης δεν θα ενεργοποιηθεί και να αρχίσει να προκύψουν λόγω του πεντάλ kompressii.Pri στη θερμαινόμενη κινητήρα φυσικού αερίου θα πρέπει να ελέγξετε αν ο καπνός που βγαίνει από το σωλήνα εξαγωγής. Αν ο καπνός είναι σκοτεινό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια επιδείνωση των δακτυλίων πετρελαίου ή ακροφύσια αποτυχία. Ο λευκός καπνός σημαίνει να πάρει νερό στο καύσιμο. Κοινώς χρησιμοποιούμενη μέθοδος: ένα λευκό μαντήλι ή ένα κομμάτι χαρτί υποκατεστημένων για την εξάτμιση. Η παρουσία της αιθάλης επί του χαρτιού ή του ιστού υποδεικνύει μια αυξημένη κατανάλωση ελαίου ή ατελή καύση. Από την turbodiesel μαύρο καπνό επιτρέπεται να ενεργοποιήσετε την τουρμπίνα, καθώς και peregazovke. Αλλά θα πρέπει να είναι βραχύβια και όχι παχύ. Αξίζει να δοκιμάσετε τον κινητήρα χωρίς φίλτρο αέρα. Ίσως το φραγμένο φίλτρο είναι η αιτία του αυξημένου καπνού.

2

Ανόμοιες, χτυπώντας τον ήχο της εργασίαςο κινητήρας λέει για τη λάθος προσαρμογή των βαλβίδων, και ίσως τα προβλήματα με τις βαλβίδες τους ή το έμβολο. Ένας "σκληρός" ήχος σε συνδυασμό με μαύρο καπνό σε υψηλές στροφές σημαίνει μια πρώιμη γωνία ψεκασμού. Διακοπές και γκρίζος καπνός στο ρελαντί, σε συνδυασμό με διακοπές και μαύρο καπνό με υψηλή ένεση αργής γωνίας. Η ανυπαρξία λειτουργίας του κινητήρα ντίζελ σε στροφές βραδυπορίας σε συνδυασμό με μαύρο καπνό αποκαλύπτει ένα ακροφύσιο που δεν λειτουργεί. Για να το δοκιμάσετε, απενεργοποιήστε το. Αφού ανοίξετε το κάλυμμα λαδιού, θα πρέπει να ελέγξετε την απουσία ψεκασμών λαδιού από το λαιμό πλήρωσης λαδιού. Η παρουσία τους είναι ο δείκτης της ανακάλυψης του αερίου. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι πολλοί. Είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η συνολική εμφάνιση του χώρου του κινητήρα. Αν τα παξιμάδια των εγχυτήρων και του κυλίνδρου δεν έχουν χτυπήματα, αν υπάρχουν ίχνη λευκού ή κόκκινου στεγανωτικού υλικού (μαύρο από ιαπωνικά αυτοκίνητα), τότε ο κινητήρας δεν ανοίγει. Επίσης, ελέγξτε την παρουσία των βιδών για τη στερέωση όλων των βοηθητικών συσκευών. Η κατάσταση των επενδύσεων ελέγχεται ως εξής: ζεστάνετε το μηχάνημα, σφίγγετε το και ενεργοποιείτε αμέσως την ανάφλεξη. Η ένδειξη πίεσης λαδιού πρέπει να ανάψει μετά από 2-3 δευτερόλεπτα Αν νωρίτερα - οι επενδύσεις θα πρέπει να αλλάξουν.

3

ΣυμπίεσηΣτον σταθμό ή στο εξοπλισμένο γκαράζθα πρέπει να μετρήσετε τη συμπίεση. Η συμπίεση πρέπει να είναι τουλάχιστον 25. Ωστόσο, η τιμή αυτή μπορεί να διαφέρει για κάθε όγκο κινητήρα. Η εξάπλωση των τιμών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,5 για ένα νέο μηχάνημα και το 1-2 για ένα παλιό. Η έντονη διασπορά υποδηλώνει ταχεία γενική επισκευή. Η χαμηλή συμπίεση μπορεί να οφείλεται στη φθορά του εμβόλου ή στη φθορά των βαλβίδων. Η φθορά βαλβίδων κατά την επισκευή είναι φθηνότερη και ευκολότερη.

4

Ακροφύσια Η μονάδα πρέπει, κατά τη λειτουργία,ένα χαρακτηριστικό ήχο και ψεκάστε το καύσιμο σε μια σκονισμένη κατάσταση. Ο ψεκασμός με τη μορφή σταγόνων και αεριωθούμενων αεροσκαφών αντέχει κατηγορηματικά στη μηχανή. Μαζί με τα μπεκ ψεκασμού, είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί η στεγανότητα των σωλήνων τροφοδοσίας καυσίμου και η τροφοδοσία επιστροφής.

5

Λάδι Το λάδι πρέπει να είναι μαύρο, απαλλαγμένο από ξένα σώματα. Ένα ασημί γκρίζο χρώμα λαδιού υποδηλώνει την πρόσφατη χρήση πρόσθετων μολυβδαινίου.

6

Σύστημα ψύξηςφυσαλίδες στον ζεστό κινητήρα σε μεσαίες και υψηλές στροφές. Στους μεταλλικούς σωλήνες του συστήματος δεν πρέπει να υπάρχει σκουριά και κόκκινη επικάλυψη (υποδηλώστε ότι ο κινητήρας έχει υπερθερμανθεί).

7

Το τελευταίο βήμα είναι να μετρηθεί η πίεση των αερίων του στροφαλοθαλάμου. Η υψηλή τιμή αυτού του δείκτη μπορεί να οφείλεται μόνο στη φθορά του εμβόλου ή των βαλβίδων.

Συμβουλή 7: Πώς να θερμάνετε το ντίζελ

Πολλοί οδηγοί αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημαzagelevaniya ντίζελ το χειμώνα. Αυτό συμβαίνει συχνότερα επειδή χρησιμοποιείτε καλοκαίρι ντίζελ ή χειμερινά καύσιμα κακής ποιότητας. Τι πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση και πώς να αποφύγετε την κατάψυξη καυσίμων.

Πώς να θερμάνετε το ντίζελ

Οδηγίες

1

Κινητήρας diesel το καύσιμο έχει δύο σημεία θερμοκρασίας: και θερμοκρασία διήθησης zagelevaniya.Voobsche θερμοκρασία zagelevaniya θερμοκρασία - όταν αυτό είναι καύσιμο ντήζελ σας μετατρέπεται σε ένα ζελέ, και η ικανότητα να το αντλεί μέσα από τις γραμμές καυσίμου και τα φίλτρα καυσίμου διαθέσιμα. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε επειδή εσείς νομίζετε του ανεφοδιασμού αυτοκινήτου με ανεπαρκή προσοχή, ή αλλιώς γιατί κυκλοφόρησαν στην αντλία χαμηλής ποιότητας των καυσίμων, καθώς και με μια απότομη θερμοκρασία πέφτει έξω καυσίμων σας ξαφνικά μετατράπηκε σε ζελέ.

2

Το ακόλουθο πρόβλημα μπορεί να λυθεί:τρόπο. Ρίξτε μέσα στη δεξαμενή μια διπλή ή ακόμα και μια τριπλή δόση πρόσθετου αντι-γέλης, το υπόλοιπο θερμαίνεται με πίδακα ζεστού νερού. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν φυσητήρα (τηρήστε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις).

3

Όλα γίνονται έτσι: συντηρήστε το φούρνο, πάρτε ένα κομμάτι κασσίτερου μήκους περίπου μιάμιση μέτρο σε διάμετρο, περίπου 10 εκατοστά σε διάμετρο και κατευθύνετε τη φλόγα του λαμπτήρα στον σωλήνα, οπότε θα πάρετε κάτι σαν πυροβόλο όπλο. Προσέξτε επίσης ότι η φλόγα δεν βγαίνει κάτω από το αυτοκίνητό σας με την καθαρή της μορφή, διαφορετικά κινδυνεύετε να την θερμάνετε. Λοιπόν, στην πιο ακραία περίπτωση, περιμένετε μέχρι την απόψυξη.

4

Προκειμένου να αποφευχθούν μεταγενέστερες περιπτώσειςτο πάγωμα των καυσίμων ντίζελ, δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία. Σε κρύο καιρό, συμπληρώστε καύσιμο ντίζελ μόνο το χειμώνα (εδώ, όμως, η παραλλαγή τρέξει σε ασυνείδητους πωλητές που πωλούν καύσιμα καλοκαίρι ντίζελ με το πρόσχημα του χειμώνα), χρησιμοποιήστε antigelevymi πρόσθετα (επιλέξτε τις επιλογές εισαγωγής, είναι, φυσικά, πιο ακριβά από ό, τι εγχώριων ομολόγων, αλλά και να επωφεληθούν από τις πολύ περισσότερο), τοποθετήστε στο αυτοκίνητό σας ηλεκτρικό πετρέλαιο θέρμανσης.

Συμβουλή 8: Πώς να ξεκινήσετε ένα ντίζελ σε παγετό

Το χειμώνα για έναν αυτοκινητιστή είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Ειδικά για εκείνους τους ανθρώπους των οποίων η μηχανή είναι εξοπλισμένη ντίζελ κινητήρα. Τι είδους κανόνες πρέπει να ακολουθήσω για να ξεκινήσω εύκολα μια μηχανή ντίζελ μέσα παγετό και να μην καθυστερήσει για δουλειά ή για μια σημαντική συνάντηση;

Πώς να ξεκινήσετε μια μηχανή ντήζελ στον παγετό

Οδηγίες

1

Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να λειτουργεί ένας κινητήρας εργασίαςξεκινήστε χωρίς προβλήματα. Εγκαταστήστε μια αξιόπιστη μπαταρία με ισχυρό ρεύμα εκκίνησης, χρησιμοποιήστε μόνο βοηθητικά κεριά. Βεβαιωθείτε ότι η αντλία καυσίμου, οι δακτύλιοι και τα τοιχώματα του κυλίνδρου δεν έχουν φθαρεί και το φίλτρο καυσίμου και η βαλβίδα αέρα δεν είναι φραγμένα.

2

Επιλέξτε ένα χειμερινό καύσιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες από 0 έως -30 ° C. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές, αγοράστε αρκτικό καύσιμο.

3

Αν δεν μπορούσατε να βρείτε ή να χύσετε χρόνο χειμώνακαύσιμα και να χρησιμοποιήσετε το καλοκαίρι (για θερμοκρασίες έως 0 ° C), εγκαταστήστε ένα σύστημα θέρμανσης καυσίμων και αγωγών στο αυτοκίνητο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα, δηλαδή παρασκευάσματα που βελτιώνουν τις λειτουργικές ιδιότητες χαμηλής θερμοκρασίας του καυσίμου. Είναι πολύ φθηνότερο.

4

Διατηρήστε το καύσιμο στη δεξαμενή - δεν είναιθα πρέπει να είναι λιγότερο από το μισό. Ωστόσο, αυτό θα βοηθήσει μόνο αν η μηχανή είναι σε αδράνεια για όχι περισσότερο από τέσσερις ώρες και η θερμοκρασία δεν πέσει κάτω από τους 30 ° C.

5

Πριν από την έναρξη του εκκινητή,ενεργοποιήστε την κύρια δέσμη για μερικά λεπτά, η οποία θα σας βοηθήσει να προθέσετε τη μπαταρία. Στη συνέχεια πιέστε το συμπλέκτη και αρχίστε να γυρίζετε το μίζα. Κάνετε αυτό για περίπου δέκα δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια αφήστε τον κινητήρα να ξεκουραστεί λίγο.

6

Εάν η μπαταρία έχει καθίσει, ενώ το τραπέζι μηχάνημα,το φως από μια άλλη μπαταρία. Όποιος το κάνει αυτό για εσάς πρέπει να ζεσταθεί η μπαταρία του. Συνδέστε την μπαταρία παράλληλα, δηλαδή, μείον προς μείον, συν σε πλεονάζοντα, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει βραχυκύκλωμα και έκρηξη.

7

Κατά την αποθήκευση του αυτοκινήτου σε χώρο στάθμευσης, μην χρησιμοποιείτε το φρένο στάθμευσης, καθώς τα ζεστά βαρέλια είναι ικανά να συμπυκνώσουν την υγρασία και παγετόθα κολλήσουν στα μαξιλάρια αυτοκινήτου. Αν αυτό συνέβαινε ακόμα, θα πρέπει να περάσετε χρόνοπαγετόku των συστημάτων πέδησης. Πρέπει να αφαιρέσετε τους τροχούς και να θερμάνετε τα μαξιλάρια.

Συμβουλή 9: Πώς να αποψύξετε το ντίζελ

Προκειμένου να προστατευθούν από τα προβλήματα μεΣυνιστάται η αποθήκευση του ντίζελ στο γκαράζ κατά την εκκίνηση του κινητήρα το χειμώνα. Ωστόσο, στη μέση κλιματική ζώνη και στο βορρά υπάρχουν τέτοιοι παγετοί που ακόμα και αυτό το δεδομένο μέτρο ασφάλειας δεν σώζει το ντίζελ από το πάγωμα. Πώς μπορώ να αποψύγω το ντίζελ;

Πώς να απελευθερώσετε έναν κινητήρα diesel

Θα χρειαστείτε

 • - χειροκίνητη αντλία αντιστροφής ·
 • - τον συμπιεστή.
 • - φυσητήρα ή φακό ·
 • - την οθόνη

Οδηγίες

1

Ελέγξτε την τροφοδοσία καυσίμου. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε μια χειροκίνητη αντλία εναλλαγής και προσπαθήστε να αντλήσετε το καύσιμο με αυτό. Εάν, μετά από το πάτημα του κουμπιού αντλίας, η εκκίνηση ξεκινά πολύ αργά από τη θέση εκκίνησης, τότε το πλέγμα δεξαμενής καυσίμου ή η γραμμή καυσίμου είναι φραγμένη με παραφίνη.

2

Προσπαθήστε να φυσήξετε τη γραμμή καυσίμου. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε τον σωλήνα τροφοδοσίας και τοποθετήστε τον εύκαμπτο σωλήνα του συμπιεστή πάνω του. Ανοίξτε το κάλυμμα καυσίμου και χτυπήστε. Συνεχίστε τη διαδικασία έως ότου ακούσετε ένα χαρακτηριστικό ήχο γαργαλίσματος. Αντικαταστήστε το σωλήνα παροχής καυσίμου. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε τον κινητήρα.

3

Αν ο κινητήρας δεν ξεκινήσει, τότε είναι απαραίτητοπροθερμάνετε το καύσιμο. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα φακό ή ένα φυσητήρα. Θερμαίνετε τη δεξαμενή καυσίμου. Βεβαιωθείτε ότι η χειροκίνητη αντλία αρχίζει να αντλεί καύσιμο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι απαραίτητο να θερμάνετε πολύ προσεκτικά τη δεξαμενή καυσίμων. Εάν χρησιμοποιείτε έναν πυρσό, απαγορεύεται αυστηρά να κατευθύνετε τη φλόγα του απευθείας στη δεξαμενή. Χρησιμοποιήστε την οθόνη.

4

Αν και μετά τη θέρμανση της δεξαμενής καυσίμου σαςτο αυτοκίνητο δεν ξεκινά, σημαίνει ότι η αντλία καυσίμου υψηλής πίεσης και το λεπτό φίλτρο πρέπει να θερμαίνονται. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να θερμάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό. Σε πολλά μοντέλα κινητήρων, αυτοί οι κόμβοι βρίσκονται κάτω από τον ενδιάμεσο ψύκτη. Ζεστάνετε το νερό και το ξεπλύνετε απαλά κατευθείαν στο ψυγείο.Αν το μοντέλο του αυτοκινήτου σας έχει ανοιχτή πρόσβαση στο φίλτρο για καθαρό καθαρισμό καυσίμων, τότε μπορείτε να θερμαίνετε τη μονάδα χρησιμοποιώντας έναν φυσητήρα ή έναν πυρσό. Όταν εργάζεστε με έναν φυσητήρα ή έναν πυρσό, πρέπει να ακολουθείτε όλες τις προφυλάξεις. Ένας άλλος τρόπος επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι να γεμίσετε τη δεξαμενή με ζεστό καύσιμο.

5

Για να αποφύγετε προβλήματα κατάψυξης του ντίζελ, συνιστάται να χρησιμοποιείτε πρόσθετα αντι-γέλης. Επίσης, εάν είναι δυνατόν, πρέπει να εγκατασταθεί ένα σύστημα θέρμανσης του κύριου και του καυσίμου.

Πηγές:
 • Πώς να απελευθερώσετε έναν κινητήρα diesel