Συμβουλή 1: Πώς να βάψετε τον προφυλακτήρα

Συμβουλή 1: Πώς να βάψετε τον προφυλακτήρα

Οι γρατσουνιές εμφανίζονται μετά από μικρά ατυχήματα, από ξαφνικάτο άλμα στο αυτοκίνητο μιας γάτας, η βλάβη στην επιφάνεια μπορεί και χτύπησε κατά λάθος ένα κλαδί δέντρου. Για να απαλλαγείτε από μικρές ζημιές, δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε εντελώς προφυλακτήρα, επειδή αρκεί η σωστή εφαρμογή του χρώματος σε ένα προβληματικό μέρος και το μηχάνημα θα πάρει και πάλι την αρχική του εμφάνιση.

Πώς να βάψετε τον προφυλακτήρα

Θα χρειαστείτε

 • - απορρυπαντικό ·
 • - ένα μικρό μαχαίρι.
 • - ένα δέρμα λείανσης.
 • - διαλύτης.
 • - αστάρι.
 • - Ειδικό πιστόλι ή σύριγγα για την εφαρμογή χρωμάτων.
 • - Υγρός ιστός.
 • - βαφή.
 • - βερνίκι.

Οδηγίες

1

Προετοιμάστε το μέρος που χρειάζεστε προφυλακτήραα. Αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τις γρατζουνιές και φροντίστε να το πλύνετε με οποιοδήποτε απορρυπαντικό ή συνηθισμένο απορρυπαντικό.

2

Καθαρίστε απαλά τη ζημιά από το ξεφλούδισμα με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα ειδικό δέρμα. Μόλις η επιφάνεια προφυλακτήρααλλά γίνεται ματ, σκουπίστε το με ειδικό διαλύτη απολίπανσης για να αφαιρέσετε την υπολειμματική πίσσα.

3

Καλύψτε το χαραγμένο μέρος προφυλακτήρααλλά με δύο στρώσεις ενός αστάρι. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό όπλο. Αρχικά, εφαρμόστε ομοιόμορφα ένα παλτό, αφήστε το να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία.

4

Περιμένετε έως ότου το χώμα στεγνώσει, συνήθως διαρκεί περίπου δύο ημέρες. Αντιμετωπίστε το αστάρι με ειδικό γυαλόχαρτο για να εξαλείψετε τα ελαττώματα και τις ανωμαλίες του προφυλακτήραε. Απλά μην το παρακάνετε, αλλιώς θα τα σκουπίσετε στο πάτωμα. Αφού γυαλίσετε το αστάρι, χτυπήστε το καλά και απολιπάνετε το.

5

Πριν απλώσετε το χρώμα, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί. Απόχρωση προφυλακτήρα μπορεί να γίνει με ένα απλό μικρό πινέλο, ήένα ειδικό εργαλείο με τη μορφή σύριγγας. Διαδώστε το χρώμα σε ένα λεπτό ομοιόμορφο στρώμα και περιμένετε περίπου είκοσι λεπτά για να στεγνώσει. Στη συνέχεια, επανατοποθετήστε απαλά το χρώμα και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Εάν το προκύπτον αποτέλεσμα δεν σας ταιριάζει, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε ένα ή δύο πρόσθετα επίπεδα.

6

Ασφαλίστε το προκύπτον αποτέλεσμα με ένα άχρωμο βερνίκι. Είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε και σε διάφορα επίπεδα.

Συμβουλή 2: Πώς να ισιώσετε τον προφυλακτήρα

Η συνήθης κατάσταση είναι ευχάριστη όταν οι οδηγοί ακούσια αγγίζουν προφυλακτήρα μετακινήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η εγγύηση του προφυλακτήρα είναι εγγυημένη. Στην επισκευή αυτοκινήτων, η αποκατάσταση του προφυλακτήρα θα σας κοστίσει τουλάχιστον 4000 ρούβλια. Αλλά μπορείτε να ισιώσετε τον προφυλακτήρα μόνοι σας.

Πώς να ισιώσετε έναν προφυλακτήρα

Θα χρειαστείτε

 • - Κτίριο στεγνωτήρα
 • - Ηλεκτρικό βραστήρα
 • - ένα γκαράζ ή ένα κουτί με θερμοκρασία 20-30 0 C
 • - μικρός μαγνήτης
 • - θερμόμετρο

Οδηγίες

1

Αρχικά, συγκεντρώστε κάποιες πληροφορίεςυλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο προφυλακτήρας σας. Εάν υπάρχουν "αντενδείξεις" στη θέρμανση - επικοινωνήστε με τους ειδικούς. Αλλά, συνήθως, αυτοί οι προφυλακτήρες τοποθετούνται σε αυτοκίνητα εκτός κατηγορίας (Lamborghini, Chrysler, Ferarri, κλπ.).

2

Αφαιρέστε τον προφυλακτήρα από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια προχωρήστε στη θέρμανση του προφυλακτήρα. Πάρτε ένα στεγνωτήριο για το κτίριο και απλά θερμαίνετε ελαφρά το σίδερο.

3

Μετά από αυτό, θερμαίνετε το νερό στο ηλεκτρικό βραστήρα μέχρι τοθερμοκρασία 35-40 0 C και ξεκινήστε απαλά το νερό του προφυλακτήρα. Αξίζει να ρίχνουμε την περιοχή σε ακτίνα 15-20 cm από το βαθούλωμα. Στη συνέχεια, φέρτε το νερό σε θερμοκρασία 45-500 0 C και επαναλάβετε τη διαδικασία.

4

Ξεκινήστε να λυγίζετε τον προφυλακτήρα στην προηγούμενη κατάσταση του, όχιαφήνοντας το νερό στεγνό. Για να γίνει αυτό, φέρτε τον μαγνήτη στην κατεστραμμένη επιφάνεια (ακόμα και αν ο προφυλακτήρας είναι πλαστικός, θα ισιώσει, αφού το χρώμα περιέχει μεγάλο αριθμό μετάλλων). Μετακινήστε τον μαγνήτη από τη μία πλευρά στην άλλη.

5

Πιέστε ελαφρά το χέρι με το χέρι σας προς τα μέσαχέρι και πιέστε το έξω. Αλλά μην χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη, για να μην καταστρέψετε την επικάλυψη του προφυλακτήρα. Μην αφήσετε το χέρι σας, μόλις ο προφυλακτήρας έχει ισιώσει, αξίζει ένα λεπτό ή δύο για να το υποστηρίξετε.

6

Ζεσταίνουμε το νερό στους 30-35 0 C και ρίχνουμε ξανά τον προφυλακτήρα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές, μειώστε τη θερμοκρασία του νερού από κάθε πότισμα κατά 5 μοίρες, μέχρι να φτάσετε στο όριο στους 15 ° C. Μετά το τελευταίο πότισμα, τοποθετήστε τον προφυλακτήρα σε δροσερό και ξηρό μέρος και αφήστε το να στεγνώσει. Είναι απαραίτητο να ξαπλώνει για τουλάχιστον δύο ημέρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον προφυλακτήρα στη θέση του.

Συμβουλή 3: Πώς να αφαιρέσετε τον προφυλακτήρα στο Lancer 9

Απόσυρση προφυλακτήρα είναι απαραίτητο στις περιπτώσεις αυτές, εάν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η βαφή ή η επισκευή του, και επίσης να φθάσουμε σε εκείνες τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, το οποίο κλείνει. Σκεφτείτε πώς να κάνετε μια απόσυρση προφυλακτήρα στο Mitsubishi Lancer.

Πώς να αφαιρέσετε έναν προφυλακτήρα στο Lancer 9

Οδηγίες

1

Για να αφαιρέσετε το μπροστινό μέρος προφυλακτήρα Θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι, πένσες και ένα σύνολοκλειδιά για τα "10" και "12". Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να σπάσετε τον πείρο του συγκρατητήρα του καλύμματος του ψυγείου. Μετά από αυτό, αφαιρέστε προσεκτικά και κάντε το ίδιο με τη δεύτερη κλειδαριά. Αφαιρέστε επίσης το συγκρατητήρα σφιγκτήρα ψυγείου και την ίδια την πλαστική σχάρα. Σε περίπτωση θραύσης πλαστικών στηρίξεων και κλιπ, φροντίστε να τα αντικαταστήσετε με καινούργια.

2

Βγάλτε τα μπουλόνια που συνδέουν τον προφυλακτήρα στον ενισχυτή,στη συνέχεια, βρείτε από κάτω τους κατόχους των επενδύσεων και να τα αφαιρέσετε προσεκτικά. Αφαιρέστε τα έμβολα που έχουν σχεδιαστεί για να συνδέσετε τα φτερά στο πλαίσιο. Θυμηθείτε ότι είναι και στις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τα μπουλόνια που στερεώνουν τα καλύμματα στα πτερύγια και αποσυνδέστε τη φίσα των καλωδίων που ταιριάζουν στους φανούς ομίχλης.

3

Αφαιρέστε την επικάλυψη προφυλακτήρα από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, ξεβιδώστε τα δύο μπουλόνια που συνδέουν τον ενισχυτή προφυλακτήρα στο σώμα του αυτοκινήτου και αφαιρέστε το. Μπροστινή εγκατάσταση προφυλακτήρα και τοποθετήστε το με την αντίστροφη σειρά.

4

Για να αφαιρέσετε το πίσω μέρος προφυλακτήρα τα ίδια εργαλεία και επιπλέονΚλειδί Allen στο "14". Αποσυνδέστε τη φίσα των καλωδίων από το φανό ομίχλης και αφαιρέστε τα πίσω φώτα. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια, μέσω των οποίων τα πτερύγια λάσπης συνδέονται με την καμάρα των τροχών. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πτερύγια λάσπης και τους κοχλίες μπροστινής στερέωσης προφυλακτήρα.

5

Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στις οπές κάτω από τοπίσω φώτα. Αφαιρέστε τον πείρο από τη θήκη και αφαιρέστε την. Ξεβιδώστε την επένδυση του κορμού, τραβώντας τα προς τα έξω και κρατώντας την προσεκτικά με ένα κατσαβίδι. Βρείτε τους πλαστικούς υποδοχείς που είναι ασφαλισμένοι από κάτω. Αφαιρέστε τα παξιμάδια με τα οποία ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος προφυλακτήρα που συνδέονται με το σώμα. Αποσυνδέστε την επένδυση του κορμού και βγάλτε τα μπουλόνια τοποθέτησης προφυλακτήρα, στη συνέχεια τραβήξτε τον πάνω στον εαυτό σας και αφαιρέστε το.

Συμβουλή 4: Πώς να κολλήσετε έναν προφυλακτήρα σε ένα VAZ

Το πρόβλημα της οδήγησης, κατά κανόνα, κατανοεί σχεδόν κάθε οδηγό, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη VAZ. Οι περιπτώσεις βλάβης είναι συχνές προφυλακτήρα, το οποίο, ευτυχώς, μπορεί να επισκευαστεί ανεξάρτητα, με κόλληση. Επομένως, δεν χρειάζεται να βιαστείτε στο κατάστημα αμέσως εάν το ζητήσετε και να αγοράσετε ένα νέο.

Πώς να κολλήσετε έναν προφυλακτήρα σε ένα VAZ

Θα χρειαστείτε

 • - πολυεστερική ρητίνη ·
 • - εποξειδική κόλλα.

Οδηγίες

1

Πριν ξεκινήσετε να κολλήσετε τον προφυλακτήρα στο VAZ,Προσδιορίστε το υλικό από το οποίο προέρχεται, δεδομένου ότι από αυτό εξαρτάται η τεχνολογία της επισκευής του. Για να το κάνετε αυτό, δείτε τα σημάδια στην εσωτερική επιφάνεια προφυλακτήρα.

2

Περαιτέρω αποσυνδεδεμένος από τον προφυλακτήρα αυτοκινήτου, καλόκαθαρίστε από τη βρωμιά και επιθεωρήστε προσεκτικά για ρωγμές ή βλάβες. Μια μικρή ρωγμή, μη σφραγισμένη στο χρόνο, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα αργότερα, οπότε λάβετε υπόψη οποιαδήποτε θραύση. Εάν ο προφυλακτήρας σας είναι πολυπροπυλένιο, στη συνέχεια κολλήστε τις μικρές ρωγμές με συγκολλητικό σίδερο, και αν το υλικό προφυλακτήρα - πολυουρεθάνη, τότε ο συγκολλητικός σίδηρος θα είναι απαράδεκτος.

3

Προφυλακτήρας από κόλλα πολυουρεθάνης, χρησιμοποιώνταςεποξειδική κόλλα. Αυτή η κόλλα πολυμερές θα εξαλείψει διάφορα τραύματα, εξοικονόμηση χρημάτων σας. Πριν κόλλημα το σφάλμα ευθυγράμμιση όλων των παρατυπιών, αύξηση της θερμοκρασίας από το εσωτερικό προφυλακτήρα. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το πηγάδι δίπλα στο άλλο χέρι προφυλακτήρα, έχοντας κάνει τη σάρωσή τους.

4

Σκουπίστε όλα τα απολιπανθέντα μέρη με ειδικό διαλύτη. Μετά από αυτό, η εποξική κόλλα σε μια ορισμένη αναλογία, ανακατεύετε με ρητίνη πολυεστέρα και αρχίστε να την απλώνετε στο εσωτερικό προφυλακτήρα. Μόλις ληφθεί η κόλλα από την ταινία, γυρίστε τηνπροφυλακτήρα και να εμπλακούν σε εξωτερική συγκόλληση. Η στεγνή κόλλα μπορεί να καθαριστεί, αλλά σε αυτή την περίπτωση, η καθαρισμένη επιφάνεια θα χρειαστεί να βαφτεί, καθώς η κατεστραμμένη μεμβράνη περνά εύκολα από την υγρασία και αυτό θα έχει πολύ αρνητική επίδραση στη δομή της κόλλας.

5

Μετά την επισκευή του προφυλακτήρα, κάντε την πλήρη αποκατάσταση των καλλυντικών, ώστε οι κολλημένες ρωγμές να είναι όσο το δυνατόν πιο ορατές.

Συμβουλή 5: Πώς να προστατέψετε τον προφυλακτήρα

Ο προφυλακτήρας είναι ένα από τα προεξέχοντα μέρηαυτοκίνητο, ως εκ τούτου είναι συχνά υπόκεινται σε μηχανική επιρροή οποιωνδήποτε εξωτερικών παραγόντων. Είναι απαραίτητο να προστατεύσετε τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας έτσι ώστε να μην ξοδεύετε κάθε φορά που αγοράζετε ένα νέο.

Πώς να προστατεύσετε έναν προφυλακτήρα

Θα χρειαστείτε

 • - ένα σύνολο αισθητήρων στάθμευσης,
 • - εργαλεία.
 • - διάλυμα σαπουνιού.
 • - στεγνωτήρα μαλλιών,
 • - πλαστική σπάτουλα ·
 • - ταινίες από καουτσούκ για τον προφυλακτήρα.

Οδηγίες

1

Εγκαταστήστε ένα σύνολο αισθητήρων στάθμευσης - συσκευών,που δείχνουν σε μια μικρή οθόνη τη θέση του αυτοκινήτου σας σε σχέση με άλλα αντικείμενα. Η τιμή ενός τέτοιου συνόλου κυμαίνεται από 2-6 χιλιάδες ρούβλια. Τα διαφορετικά μοντέλα διαφέρουν μεταξύ τους με ένα σύνολο λειτουργιών και τον αριθμό των αισθητήρων. Επί του παρόντος, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σύστημα απολύτως σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Επίσης, πολλά parktronics έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με έναν κανονικό υπολογιστή. Μετά την εγκατάσταση, το σύστημα θα σας προειδοποιήσει με ένα σήμα εάν η απόσταση μεταξύ του προφυλακτήρα και του εμποδίου φτάσει στο καθορισμένο εύρος.

2

Ρυθμίστε "kenguryatnik" αν έχετε SUVή διασταύρωση. Αυτή η μεταλλική δομή είναι συνδεδεμένη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου από κάτω. Σας επιτρέπει να προστατεύετε όχι μόνο τον προφυλακτήρα, αλλά και τον στροφαλοθάλαμο του κινητήρα. Στην αγορά αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών "kenguryatnikov" και να πάρει το μοντέλο που θα αντιμετωπίσει καλύτερα με την προστατευτική λειτουργία στο αυτοκίνητό σας. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, καθώς είναι πολύ απλή. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

3

Σφίξτε τον προφυλακτήρα σε μια διαφανή προστατευτική μεμβράνη. Μια τέτοια ταινία θα προστατεύει τον προφυλακτήρα από μικρές μάρκες και γρατζουνιές, οι οποίες συχνά εμφανίζονται κατά τη λειτουργία. Επίσης, η ταινία μπορεί να σώσει τον προφυλακτήρα από μια ρωγμή με ελαφρά κρούση. Η χαλασμένη ταινία μπορεί να αλλάζει περιοδικά και έτσι να διατηρεί την εμφάνιση της μηχανής στην αρχική της μορφή. Μια τέτοια ταινία εφαρμόζεται απλά. Πλύνετε προσεκτικά το μηχάνημα. Εφαρμόστε ένα στρώμα σαπουνιού. Αφαιρέστε το προστατευτικό στρώμα από την μεμβράνη και τοποθετήστε το στον προφυλακτήρα με μια πλευρά συγκόλλησης. Με μια ειδική πλαστική σπάτουλα, ξεκινήστε ομαλά την εξομάλυνση ολόκληρης της επιφάνειας ανακούφισης ενώ θερμαίνετε την μεμβράνη με στεγνωτήρα μαλλιών. Είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε από το κέντρο στις άκρες για να αποβάλλετε όλη την σόδα από κάτω από την ταινία. Μετά από αυτό, αφήστε τον προφυλακτήρα να στεγνώσει. Ιδιαίτερα μεγάλες φυσαλίδες μπορούν να τρυπηθούν ήπια με μια λεπτή βελόνα.

4

Κόψτε την επένδυση καουτσούκ του προφυλακτήρα. Θα αποσβένονται από μια ρηχή σύγκρουση. Η κόλλα είναι πολύ απλή. Απολιπάνετε τον προφυλακτήρα. Αφαιρέστε το προστατευτικό στρώμα από τις ελαστικές ταινίες. Προσεκτικά να τα κόψετε και να σιδερώσετε προσεκτικά. Αυτή η καινοτομία θα προστατεύσει τον προφυλακτήρα σας, αλλά θα χαλάσει την εμφάνιση του αυτοκινήτου στο σύνολό του.

Συμβουλή 6: Πώς να κάνετε την παραγγελία ενός προφυλακτήρα

Προσαρμοσμένο προφυλακτήρα δίνει το αυτοκίνητοατομικότητα και ανοίγει στον ιδιοκτήτη του ευρείες ευκαιρίες για αυτο-έκφραση. Οι προφυλακτήρες των σύγχρονων αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένοι από υαλοβάμβακα σύμφωνα με την τεχνολογία της χειροκίνητης χύτευσης ή έγχυσης κενού.

Τα σύγχρονα υλικά σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε σύνθετους προφυλακτήρες
Προφυλακτήρας ενός σύγχρονου αυτοκινήτου όχι μόνοΕκτελεί προστατευτική λειτουργία, αναλαμβάνει μέρος της δύναμης κρούσης κατά τη διάρκεια οδικού ατυχήματος, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία του εξωτερικού χώρου. Η επιθυμία να δώσει το αυτοκίνητό σας μια μοναδική εμφάνιση εμπνέει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να αναζητήσουν νέες μορφές και λύσεις σχεδιασμού. Οι μέθοδοι κατασκευής προφυλακτήρων αυτοκινήτων δεν συνεπάγονται τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, οπότε αυτή η εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι μόνο από μεγάλα στούντιο συντονισμού αλλά και από μεμονωμένους πλοιάρχους ή μικρές ομάδες επαγγελματιών. Εάν έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες και ένα συγκεκριμένο ελεύθερο χρόνο, ο προφυλακτήρας μπορεί να κατασκευαστεί και ανεξάρτητα στο εργαστήριο γκαράζ. Οι προφυλακτήρες είναι κατασκευασμένοι από υαλοβάμβακα - ένα σύνθετο υλικό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ισχυρές δομές πολύπλοκων γεωμετρικών σχημάτων. Η τεχνολογία παραγωγής περιλαμβάνει διάφορα στάδια - την ανάπτυξη ενός σχεδίου μελέτης, την κατασκευή ενός πίνακα, την τοποθέτηση υλικού και ζωγραφικής.

Σχεδιασμός

Η εμφάνιση του προφυλακτήρα μπορεί να επαναληφθείΤο υπάρχον πρωτότυπο, και να αντιπροσωπεύσει την αρχική σχεδιαστική απόφαση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μελετήσετε το σχεδιασμό του εξωτερικού του αυτοκινήτου, από σκίτσα μολυβιών έως 3D μοντελοποίηση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κατασκευαστές καλούνται να επαναλάβουν πλήρως τον αρχικό σχεδιασμό του προφυλακτήρα.

Κατασκευή μήτρας

Ο πίνακας αντιπροσωπεύει μια συσκευή, την εξωτερικήη επιφάνεια του οποίου επαναλαμβάνει πλήρως την εσωτερική επιφάνεια του προφυλακτήρα. Με μια ενιαία παραγωγή της μήτρας γίνεται από ειδικούς τύπους πλαστελίνης. Αυτός ο πίνακας είναι αρκετά κατάλληλος για την κατασκευή ενός προϊόντος και μετά το πέρας της εργασίας το υλικό μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Στην παραγωγή της σειράς προφυλακτήρων απαιτείται μια επαναχρησιμοποιήσιμη μήτρα, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό. Δημοφιλή μεταξύ των κυρίων του auto-tuning είναι μήτρες από γυαλί ματ και ρητίνη πολυεστέρα.

Διάταξη υλικού

Στην επιφάνεια του πλέγματος τοποθετούνται εναλλάξστρώματα από υαλοβάμβακα, τα οποία εμποτίζονται με συνδετική ρητίνη. Επίσης στο σχεδιασμό τοποθετούνται ισχύς και συνδετήρες που είναι απαραίτητοι για τη στερέωση του προφυλακτήρα στο αυτοκίνητο. Εκτός από το χειροκίνητο υπολογισμό, εφαρμόζεται η μέθοδος έγχυσης κενού, στην οποία η επαφή των στρωμάτων από υαλοβάμβακα παρέχεται μέσω ειδικής συσκευής για τη δημιουργία τοπικού κενού. Η προκύπτουσα δομή παλαιώνεται μέχρις σκλήρυνσης, μετά την οποία εισέρχεται στη ζωγραφική.

Συμβουλή 7: Πώς να επισκευάσετε τον πίσω προφυλακτήρα

Προφυλακτήρας είναι ένα σημαντικό μέρος του αυτοκινήτου, επειδήΈχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους προβολείς και το αμάξωμα κατά τις επιθέσεις φωτός, για παράδειγμα, σε περίπτωση ανεπιτυχής σταθμεύσεως ή άφιξης στο γκαράζ. Ωστόσο, μερικές φορές ως αποτέλεσμα ενός χτυπήματος σε πλαστικό προφυλακτήρα, για παράδειγμα, μπορεί να εμφανιστεί μια μεγάλη ρωγμή. Εάν συμβεί αυτό, μην ανησυχείτε και αμέσως πετάξτε το κατεστραμμένο τμήμα. Μπορείτε ακόμα να προσπαθήσετε να το αποθηκεύσετε.

Πώς να επισκευάσετε τον πίσω προφυλακτήρα

Θα χρειαστείτε

 • - κατσαβίδι επίπεδη και σταυροειδή.
 • - λεπτόκοκκα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα ·
 • - Ζωγραφική ταινία?
 • - συγκολλητικό 75 watt (μπορεί να είναι περισσότερο)

Οδηγίες

1

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετεπροφυλακτήρα από το αυτοκίνητο. Αυτό το έργο είναι επίπονο και μακρύ. Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι, τραβήξτε έξω 3 έμβολα, τα οποία βρίσκονται κάτω από τον προφυλακτήρα και 2 έμβολα σε κάθε πλευρά, τα οποία το συνδέουν με τα φτερά. Επίσης ξεβιδώστε τους κοχλίες στερέωσης που συγκρατούν τον προφυλακτήρα στο σώμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι Phillips, ξεβιδώστε τις 2 βίδες που συγκρατούν τα πίσω φώτα στο αμάξωμα. Αφαιρέστε προσεκτικά το πίσω φως και αποσυνδέστε τη φίσα καλωδίωσης.

2

Στις οπές όπου ήταν τα φώτα, ξεβιδώστε τοένα μπουλόνι με το οποίο ο προφυλακτήρας είναι στερεωμένος στο σώμα, αφαιρέστε τους πείρους από το έμβολο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να ξεριζώσετε και αφαιρέστε τα 4 έμβολα που ασφαλίζουν την επένδυση του κορμού και αφαιρέστε το. Αφαιρέστε τα παξιμάδια που συγκρατούν τον ενισχυτή προφυλακτήρα. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης ενός προφυλακτήρα σε ένα σώμα και, αφού κάλεσε κάποιον στην βοήθεια, αφαιρέστε έναν προφυλακτήρα.

3

Τώρα φροντίστε για τη ζημιά, ξεβιδώστεενισχυτή και καθαρίστε την εσωτερική επιφάνεια του προφυλακτήρα από τη βρωμιά. Πάρτε την ταινία βαφής και τραβήξτε τη ρωγμή από το εξωτερικό, κρατώντας τον προφυλακτήρα σε αυτό το σημείο όσο το δυνατόν πιο σφιχτά. Κόψτε το προετοιμασμένο πλέγμα σε μικρά κομμάτια των 10x60 mm. Στη συνέχεια, συνδέστε το πρώτο κομμάτι και θερμαίνετε το με ένα συγκολλητικό σίδερο, μετά το επόμενο, κ.λπ. Περιμένετε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν όλα τα κομμάτια. Αν είναι απαραίτητο, ανασηκώστε λίγο τον προφυλακτήρα.

4

Όταν ολοκληρωθεί η εργασία επισκευής των προφυλακτήρων, μπορείτε να ξεκινήσετε να την προσαρτάτε στο αυτοκίνητο με την αντίστροφη σειρά της αφαίρεσης.

Συμβουλή 8: Πώς να επιδιορθώσετε ένα ραγισμένο προφυλακτήρα

Κανένας οδηγός, δυστυχώς, δεν προστατεύεται από μικρές δυσκολίες στο δρόμο, ως αποτέλεσμα του οποίου προφυλακτήρα μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές. Από αυτό επιδεινώνεται όχι μόνο η εμφάνιση του αυτοκινήτου, αλλά και η διάθεση του ιδιοκτήτη του. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, δεν είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης, μπορείτε να επιδιορθώσετε μόνοι σας τον ραγισμένο προφυλακτήρα.

Πώς να επιδιορθώσετε έναν ραγισμένο προφυλακτήρα

Θα χρειαστείτε

 • - απορρυπαντικό ·
 • - αυτοκίνητο ή κτίριο στεγνωτήρα μαλλιών,
 • - γυαλόχαρτο.
 • - ένα πλαστικό κομμάτι.
 • - μεταλλικά τιράντες.
 • - συγκολλητικό σίδερο.
 • - πολυεστερικό στόκος ·
 • - αστάρι για πλαστικό,
 • - βαφή.
 • - Πλέγμα λεπτών κόκκων.
 • - Ζωγραφική ταινία?
 • - υγρό πλαστικό,
 • - Τρυπάνι.
 • - κάλυψη της κορδέλας υαλοβάμβακα,
 • - Κολλητική μάζα.
 • - Πυκνωτικό

Οδηγίες

1

Πριν από την επισκευή, αφαιρέστε τα κατεστραμμέναπροφυλακτήρα από το αυτοκίνητο. Ξεπλύνετε καλά με βρωμιά χρησιμοποιώντας πίδακα νερού με απορρυπαντικό και αφήστε το να στεγνώσει. Προετοιμάστε ένα αυτοκίνητο ή κτίριο στεγνωτήρα μαλλιών και δημιουργήστε ένα ειδικό ακροφύσιο με μια μικρή τρύπα 5 mm. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο γυαλόχαρτο ή μαχαίρι, κάντε μια τρύπα στον προφυλακτήρα για καλύτερη συγκόλληση.

2

Πάρτε ένα κομμάτι πλαστικό και, αύξηση της θερμοκρασίας τουστεγνωτήρα μαλλιών, ξεκινήστε τη σφράγιση της ρωγμής πρώτα με μία και στη συνέχεια με την άλλη. Για μεγαλύτερη αξιοπιστία, μπορείτε να ασφαλίσετε την κατεστραμμένη περιοχή με μεταλλικά κλιπ. Προθερμάνετε το στήριγμα με ένα συγκολλητικό σίδερο και ασφαλίστε τον απαλά μέσα στον προφυλακτήρα, κάμπτοντας τα άκρα από μέσα.

3

Αφαιρέστε τον προφυλακτήρα από το εξωτερικό, κολλήστε τον πολυεστέραΧλυβόστε και γεμίστε με ένα ειδικό αστάρι για πλαστικό. Στο τέλος της επισκευής, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού ή πιστόλι ψεκασμού, εφαρμόστε ένα χρώμα στο προφυλακτήρα (όχι περισσότερο από 3 στρώματα).

4

Μπορείτε να επισκευάσετε ένα ραγισμένο προφυλακτήρα μελεπτόκοκκο δίκτυο. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια μεγέθους περίπου 10x50 mm. Πάρτε μια ταινία βαφής και στερεώστε την στην κατεστραμμένη περιοχή από το εξωτερικό, πατώντας τη ρωγμή όσο πιο σφιχτά γίνεται. Προθερμάνετε το πρώτο κομμάτι του πλέγματος και κόψτε το απαλά στον προφυλακτήρα, στη συνέχεια στη δεύτερη και ούτω καθεξής σε όλη τη ρωγμή. Περιμένετε μέχρι να κρυώσει όλα και, εάν είναι απαραίτητο, να βάψετε τη σφραγισμένη περιοχή.

5

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε υγρό πλαστικό. Πάρτε ένα υγρό πλαστικό που θα ταιριάζει καλύτερα με τον τύπο του πλαστικού προφυλακτήρα. Αφαιρέστε τη ρωγμή με γυαλόχαρτο και δημιουργήστε μια μικρή εγκοπή σχήματος V χρησιμοποιώντας ένα δίσκο και ένα τρυπάνι. Πάρτε την κρύπτη από γυαλόχαρτο και σφραγίστε τη ρωγμή από την μπροστινή πλευρά.

6

Στη συνέχεια, σε ένα ρηχό μίγμα δοχείοπαχυντή και συγκολλητική μάζα και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην ταινία. Όταν όλα είναι στεγνά, αφαιρέστε προσεκτικά την ταινία, καθαρίστε την κατεστραμμένη περιοχή και εφαρμόστε υγρό πλαστικό πάνω της. Όταν παγώνει, λερώνει την επιφάνεια και προχωρά στη ζωγραφική.

Συμβουλή 9: Πώς να αφαιρέσετε τον μπροστινό προφυλακτήρα

Στις περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης χρειάζεται να αποσυναρμολογήσει τον προβολέα σε ένα αυτοκίνητο VAZ 2110, για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στον συγκεκριμένο εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον μπροστινό προφυλακτήρα από το αυτοκίνητο.

Πώς να αφαιρέσετε τον μπροστινό προφυλακτήρα

Θα χρειαστείτε

 • Κλειδί Allen 8 mm,
 • Κλειδί Allen για 10 mm,
 • καμπύλο κατσαβίδι.

Οδηγίες

1

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτή τη διαδικασία, παρά τις εντυπωσιακές διαστάσεις του αποσυναρμολογημένου τμήματος.

2

Εάν έχει τοποθετηθεί ο προφυλακτήραςφωτισμού ή άλλου ηλεκτρικού εξοπλισμού, το ενσωματωμένο δίκτυο του μηχανήματος πρέπει να απενεργοποιηθεί, αποσυνδέοντας το αρνητικό καλώδιο "γείωσης" από την μπαταρία.

3

Στη συνέχεια, η μάσκα του ψυγείου έχει αφαιρεθεί.

Πώς να αφαιρέσετε τον μπροστινό προφυλακτήρα

4

Αφαιρέστε τη μάσκα, ξεβιδώστε ένα μπουλόνι στερέωσης του προφυλακτήρα, που βρίσκεται στις πλευρές του αυτοκινήτου στο κάτω μέρος.

5

Αφού ξεβιδώσετε τους δύο εμπρόσθιους κοχλίες στερέωσης, ο προφυλακτήρας αποσυναρμολογείται με τη μέθοδο της απλής μετακίνησης προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου.

Σχετικά βίντεο
Δώστε προσοχή
Κατά την τοποθέτηση του μπροστινού προφυλακτήρα, προσέξτε τους οδηγούς του, οι οποίοι πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι με τις αυλακώσεις στο σώμα του μηχανήματος.
Χρήσιμες συμβουλές
Η εγκατάσταση είναι αντίστροφη.
Πηγές:
 • πώς να αφαιρέσετε έναν προφυλακτήρα σε ένα βάζο 2110

Συμβουλή 10: Πώς να κολλήσετε έναν προφυλακτήρα

Τι είδους κόπο δεν περιμένουν;οδηγούς κατά την οδήγηση σε δρόμους. Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, οι περισσότερες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συμβαίνουν κατά τις κυκλοφοριακές εμπλοκές στους δρόμους της πόλης. Το πιο συνηθισμένο ατύχημα σε τέτοιες συνθήκες είναι η σύγκρουση των αυτοκινήτων, η οποία συχνά οδηγεί σε ζημιές προφυλακτήρες στις μηχανές.

Πώς να κολλήσετε έναν προφυλακτήρα

Θα χρειαστείτε

 • - εποξειδική κόλλα

Οδηγίες

1

Σε σχέση με το γεγονός ότι στην κατασκευή των σύγχρονων προφυλακτήρες Πολυμερή υλικά χρησιμοποιούνται ευρέως, σε περίπτωση ατυχημάτων, τίθεται το ζήτημα της δυνατότητας επισκευής πλαστικών εξαρτημάτων του σώματος.

2

Για επισκευή προφυλακτήρες, κατασκευασμένο από πλαστικό, εφαρμόζεταιεποξειδική κόλλα. Ως εκ τούτου, κατά την προετοιμασία για την επερχόμενη επισκευή του προφυλακτήρα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα κιτ επισκευής με βάση εποξικά μέσα στον έμπορο αυτοκινήτων. Το σετ επισκευής περιλαμβάνει κιτ από υαλοβάμβακα.

3

Η εποξειδική κόλλα είναι κόλλα δύο συστατικών. Περιέχει ένα σκληρυντικό, το οποίο πρέπει να αναμιχθεί καλά πριν από τη χρήση σε κάποιο ποσοστό (βλέπε οδηγίες στη συσκευασία). Έτοιμο προς χρήση κόλλα εμποτισμένο με υαλονήματα, το οποίο είναι κολλημένο από το εσωτερικό στις κατεστραμμένες περιοχές του προφυλακτήρα.

4

Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να ενισχυθούν τα προς συγκόλληση τμήματα, κολλάει ένα μεταλλικό πλέγμα στην εσωτερική επιφάνεια του προφυλακτήρα, η οποία καλύπτεται από υαλοβάμβακα εμποτισμένο με εποξική κόλλα.

5

Ξήρανση, ή μάλλον, πολυμερισμός εποξειδίουκόλλα εμφανίζεται μέσα σε μια ημέρα. Μετά την καθορισμένη περίοδο, πραγματοποιείται η τελική επεξεργασία των κολλημένων επιφανειών: λείανση, βαφή, στίλβωση.

Δώστε προσοχή
Η εποξειδική κόλλα είναι μια τοξική χημική ένωση, επομένως η επισκευή πρέπει να πραγματοποιείται σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Συμβουλή 11: Πώς να γυαλίσετε τον προφυλακτήρα

Ως αποτέλεσμα ενός μικρού ατυχήματος ή ενός ανεπιτυχούς χώρου στάθμευσης προφυλακτήρα υπάρχουν μη ελκυστικές γρατσουνιές. Εξαλείψτε αυτό το πρόβλημα και επιστρέψτε τα κατεστραμμένα μέρη σε ελκυστική εμφάνιση με στίλβωση. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Πώς να γυαλίσετε έναν προφυλακτήρα

Θα χρειαστείτε

 • - Σαμπουάν αυτοκινήτου.
 • - μηχανή στίλβωσης ·
 • - χονδρό λειαντικό πολτό,
 • - λεπτή λειαντική πάστα ·
 • - μαλακό μαλακό πανί,
 • - Μέσα με τεφλόν και κερί.
 • - γυάλισμα.

Οδηγίες

1

Για ευκολία, πριν από την έναρξη της εργασίας, αφαιρέστε τον προφυλακτήρααπό το αυτοκίνητο. Πλύντε το καλά από όλες τις πλευρές με σαμπουάν αυτοκινήτου. Αφήστε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα διαλύτη, απολιπάνετε την επιφάνεια του προφυλακτήρα.

2

Πάρτε το μηχάνημα στίλβωσης και τοποθετήστε το πάνω του.κύκλος σχεδιασμένο για πρόχειρη γυάλισμα. Εφαρμόστε την πάστα στο krupnoabrazivnuyu προφυλακτήρα και περιλαμβάνουν αυτοκίνητο σε χαμηλότερη ταχύτητα, αρχίζουν να το διανείμει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι έτσι προοδευτικά.

3

Θέστε το μηχάνημα σε ταχύτητα 2500 στροφώνανά λεπτό και συνεχίστε να εργάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει τον βαθμό επιφανειακής θέρμανσης, καθώς μπορεί να βλάψει το στρώμα βαφής. Στο τέλος, σκουπίστε το υπόλοιπο της πάστα με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

4

Τώρα εφαρμόστε στον προφυλακτήρα ήδη λεπτή λειαντική πάστα, και στο μηχάνημα, τοποθετήστε τον κατάλληλο τροχό λείανσης. Κάντε το γυάλισμα με τον ίδιο τρόπο όπως περιγράφεται παραπάνω.

5

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προχωρήστε στοεπιφανειακή επεξεργασία με ειδικό παράγοντα που έχει στη σύνθεση του τεφλόν και κερί. Θα βοηθήσει να επιστρέψετε το λάμψη του προφυλακτήρα και να του δώσει ιδιότητες απωθητικές του νερού.

6

Τοποθετήστε στο λάστιχο αφρού λάστιχο αφρούκύκλου και εφαρμόστε ένα μικρό χρηματικό ποσό στον προφυλακτήρα. Προσπαθήστε να το διανείμετε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα, ώστε να μην παραμείνουν θρόμβοι. Ενεργοποιήστε τη μεσαία ταχύτητα και επεξεργαστείτε απαλά την επιφάνεια.

Σχετικά βίντεο
Δώστε προσοχή
Συνιστάται η διεξαγωγή εργασιών σε φωτεινό, καλά αεριζόμενο χώρο.
Χρήσιμες συμβουλές
Μπορείτε να κάνετε γυάλισμα με το χέρι. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόζεται ένα καθαρό, στεγνό πανί λίγο βερνίκι, απλώστε το πάνω στην επιφάνεια. Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει, και μόνο μετά από αυτό, κάνοντας μια κυκλική βερνίκι χέρι κίνηση bamper.Esli δεν θέλετε να αφαιρέσετε τον προφυλακτήρα, πριν ξεκινήσετε τη στίλβωση ένα καλό πλύσιμο και στεγνώστε το αυτοκίνητο. Obkleyte κατ 'ανάγκη όλα σχεδόν τα τμήματα του προφυλακτήρα εφημερίδες.
Χρήσιμες συμβουλές
Συνιστάται κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εργασίαςφιλτράρετε τα υπόλοιπα κομμάτια για να μην λερώσετε. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας είναι απαραίτητο να φροντίσετε τις εγκαταστάσεις, να καλύψετε το πάτωμα με εφημερίδες και στη συνέχεια να βάψετε και τα σκουπίδια δεν θα πέσουν πάνω σε αυτό.