Συμβουλή 1: Πρώτη ματιά στην τροποποίηση της πρώτης σειράς του 2017 από τη BMW

Συμβουλή 1: Πρώτη ματιά στην τροποποίηση της πρώτης σειράς του 2017 από τη BMW

Πρόσφατα, οι φήμες για την προετοιμασία για την παρουσίαση από την BMW της σειράς 1 της Sedan είναι δικαιολογημένες. Αυτόματη έχει ήδη δει σε δοκιμές μηχανικής και συλλέγει ίντριγκες γύρω από τον εαυτό της.

Η πρώτη ματιά στην τροποποίηση της πρώτης σειράς του 2017 από τη BMW

Στο εξωτερικό αναγνωρίζει αμέσως το παραδοσιακό ύφοςΒαυαρίας. Σε μια καμουφλαρισμένη κατάσταση, το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι ελαφρώς μικρότερο από τα μοντέλα της τρίτης σειράς. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό καπό χώρου αποσκευών, που βρίσκεται πολύ ψηλότερα στο καπό.

Η τροποποίηση βασίζεται στη διάταξη μεεμπρός τροχός. Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση της νέας αρχιτεκτονικής UKL, η οποία ενσωματώνεται στο μοντέλο Cooper-Hardtop από τη μάρκα MINI. Στο μέλλον, οι Βαυαροί εξετάζουν τη δυνατότητα χρήσης αυτής της αρχιτεκτονικής σε τουλάχιστον επτά από τα μοντέλα τους.

Η γραμμή κινητήρα υπόσχεται να εμφανιστεί ταυτόσημηγια τη σειρά 2, που ονομάζεται "Active Tourer". Εδώ υπάρχουν και οι τρεις και οι τετρακύλινδροι κινητήρες. Θα υπάρχει επίσης μια "χρεωμένη" έκδοση κάτω από τον δείκτη "125i", ικανή να επιδεικνύει απόδοση σε 231 "δύναμη".

Οι παραλλαγές σε πλήρη κίνηση είναι πλέον ενεργοποιημένεςθεωρούνται από τον κατασκευαστή. Η αθλητική εκδοχή της M-εκδοχής, η οποία, σύμφωνα με τις προσδοκίες των ειδικών, θα είναι επίσης εξοπλισμένη με 300 "καρδιά" επίσης με τέσσερις κυλίνδρους και υπερσυμπίεση δεν θα περάσει από αυτή τη σειρά. Χάρη στην ευελιξία αυτής της πλατφόρμας για το αυτοκίνητο, θα είναι δυνατό στο μέλλον να εγκαταστήσετε μια εξακύλινδρο μονάδα, αλλά αυτό είναι ακόμα φήμη. Στις εκτάσεις της εγχώριας αγοράς, το μοντέλο υπόσχεται να εμφανιστεί όχι νωρίτερα από τα μέσα του έτους.

Συμβουλή 2: Πώς να αυξήσετε τη δύναμη της BMW

Ο κινητήρας BMW έχει πολλές δυνατότητεςαναγκάζοντας. Οι επαγγελματίες του turbo tuning προσθέτουν μερικές δεκάδες ιπποδύναμη στους κινητήρες BMW. Οι ειδικοί των εταιρειών αυτών έχουν καθιερώσει την παραγωγή κιτ που επιτρέπουν την αύξηση της ισχύος των κινητήρων BMW έως 35 hp.

Πώς να αυξήσετε τη δύναμη της BMW

Οδηγίες

1

Το σύστημα εξάτμισης του συστήματος εξάτμισης της BMWσας επιτρέπει να προσθέσετε μέχρι και ισχύ 25 hp. Είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αποτέλεσμα της ενίσχυσης του κινητήρα με τη βοήθεια μόνο ενός συστήματος εξάτμισης tuning. Ο καταλύτης έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την περιεκτικότητα των καυσαερίων σε επιβλαβείς ουσίες. Αλλά η σχεδίασή του δημιουργεί αντίσταση στη ροή των καυσαερίων. Η αντικατάσταση του καταλύτη με απλό σωλήνα ή αθλητικό καταλύτη υψηλής απόδοσης μειώνει σημαντικά αυτή την αντίσταση. Ως αποτέλεσμα, ο κινητήρας "επιστρέφει" τη χαμένη ισχύ. Το σύστημα εξάτμισης με αθόρυβα σιλανσιέ έχει σχεδιαστεί με ελάχιστη αντίσταση για τα καυσαέρια. Ως αποτέλεσμα, ο κινητήρας BMW χάνει μια μικρή ποσότητα ισχύος στο σύστημα εξάτμισης και η συνολική ισχύς του κινητήρα αυξάνεται. Μετά την εγκατάσταση παρόμοιων συστημάτων, ο κινητήρας BMW πρέπει να αναδιαμορφωθεί για να ανταποκριθεί στα νέα χαρακτηριστικά του συστήματος εξάτμισης.

2

Αποκλεισμός των περιβαλλοντικών περιορισμών και / ήο επαναπρογραμματισμός των συστημάτων διαχείρισης του κινητήρα, δηλαδή ο συντονισμός των τσιπ. Ανάλογα με το σύστημα, δίνει αύξηση 10-30 hp. Με κόστος από 500 έως 1200 ευρώ, αυτός είναι ένας αρκετά προσιτός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε τον κινητήρα της BMW σας. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένες αποχρώσεις. Κατ 'αρχάς, κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου συνόλου, πρέπει να αντικαταστήσετε τα κεριά, τα φίλτρα, τα ακροφύσια και το λάδι με καινούργια, κατά προτίμηση - συντονισμό. Αυτό θα αυξήσει το κόστος του συντονισμού. Μετά την εγκατάσταση του κινητήρα ρύθμισης τσιπ BMW γίνεται πολύ πιο ευαίσθητη στην ποιότητα της βενζίνης και του πετρελαίου, στη συντήρηση.

3

Εγκατάσταση υπερσυμπίεσης Δεδομένου ότι ο υπερσυμπιεστήςαυξάνει το βάρος της μονάδας ισχύος και του συνόλου του αυτοκινήτου, η ανησυχία της BMW δεν επιδιώκει να εγκαταστήσει υπερτροφοδότηση σε όλα τα μοντέλα των κινητήρων της. Αυτό χρησιμοποιείται από τα στούντιο συντονισμού, αναπτύσσοντας συστήματα υπερσυμπιεστών για διάφορα μοντέλα κινητήρων, τα οποία επιτρέπουν την αύξηση της χωρητικότητας της μονάδας κατά 1,5-1,7 φορές. Η πολυπλοκότητα ολοκλήρωσης του κινητήρα αυτού του επιπέδου δεν επιτρέπει στην εταιρεία συντονισμού να συνεργάζεται με μη κινητήρες και να εκτελεί όλες τις εργασίες απευθείας στις εγκαταστάσεις παραγωγής της.

4

Φίλτρο αέρα με μηδενική αντίστασηβελτιώνει την ισχύ του κινητήρα μειώνοντας την πτώση πίεσης του αέρα που εισέρχεται στον κινητήρα και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αέρα. Βελτιώνει την απόκριση του κινητήρα (απόκριση στη συμπίεση του επιταχυντή) και τη δυναμική του κινητήρα.

Συμβουλή 3: Πόσο είναι η BMW

Τα αυτοκίνητα της BMW είναι πολύ δημοφιλή στη ρωσική αγορά, επομένως σε αυτή τη χώρα ο γερμανός κατασκευαστής πωλεί πολλά διαφορετικά μοντέλα.

Πόσο κάνει η BMW

Θα χρειαστείτε

  • Στη ρωσική αγορά υπάρχει μια μεγάληποικιλία αυτοκινήτων BMW, ξεκινώντας από συμπαγή μοντέλα και φινίρισμα με crossovers πλήρους μεγέθους. Αλλά πόσα είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα του βαυαρικού κατασκευαστή;

Οδηγίες

1

Το πιο οικονομικό αυτοκίνητο στη Ρωσία είναι η BMWhatchback C-class 1-series. Στην αγορά μας μπορεί να αγοραστεί σε τιμή 1 279 000 ρούβλια. Μια ισχυρή εκδοχή 320 ίππων με τετρακίνηση θα κοστίσει τουλάχιστον 2 110 000 ρούβλια.

2

Δημοφιλή στη Ρωσία BMW Σειρά 5 στο αμάξωματο κόστος των 1.898.000 ρούβλια για τη βασική έκδοση. All-wheel drive έκδοση με κινητήρα 449 ίππων στο top-end διαμόρφωση θα κοστίσει από 3.430.000 ρούβλια. Από το πιο ακριβό και θεωρείται ότι είναι 381-ισχυρή έκδοση diesel, για την οποία ζήτησε από 3.755.000 ρούβλια. Λόγω της εγκατάστασης του πρόσθετου εξοπλισμού, το κόστος της μηχανής μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.

3

BMW Σειρά 7 Σήμα Κορυφαίας Εκτελεστικής Σειράςστη ρωσική αγορά πωλείται σε τιμή 3 584 000 ρούβλια. Ένα αυτοκίνητο με τετρακίνηση κοστίζει από 4 089 000 ρούβλια. Επιπλέον, το μοντέλο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων επιλογών και εξοπλισμού. Το sedan με επιμήκη μεταξόνιο και το δείκτη Long διατίθεται από 3.685.000 ρούβλια. Εκτέλεση xDrive θα κοστίσει τουλάχιστον 4,342,000 ρούβλια.

4

Crossover BMW X5 της τελευταίας γενιάς στη Ρωσίαείναι πολύ δημοφιλές. Για το αυτοκίνητο θα πρέπει να πληρώσει από 3,415,000 ρούβλια για βασικές επιδόσεις. Μια ισχυρή βενζινοκίνητη έκδοση με κινητήρα 450 ίππων κοστίζει από 3.838.000 ρούβλια. Ζητήθηκε κυρίως για τροποποίηση ντίζελ 313 - από 5 040 000 ρούβλια.

5

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής στη χώρα μας, το coupeτο crossover BMW X6 στη βασική έκδοση είναι πολύ φθηνότερο από τους συναδέλφους του με παραδοσιακό τύπο σώματος - από 2.999.000 ρούβλια. Η ταχύτερη έκδοση με turbo κινητήρα 407 θα κοστίσει το ποσό των 4 030 000 ρούβλια. Η έκδοση diesel με μονάδα 381 μονάδων, αυτόματη 8-μπάντα και πλήρης κίνηση θα κοστίσει τουλάχιστον 4 464 000 ρούβλια.

6

"Φορτισμένο" sedan BMW M5, εξοπλισμένο με 4.Ο κινητήρας 4 λίτρων με χωρητικότητα 560 ίππων με διπλό στροβιλοσυμπιεστή, αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων και πίσω τιμόνι, κοστίζει στη ρωσική αγορά από 4 570 000 ρούβλια.

7

Το Sedan BMW M6 Gran Coupe προσφέρεται στη Ρωσία με το560 ίππων, όπως στο M5. Ζητήστε τουλάχιστον 7,380,000 ρούβλια. Επιπλέον, διατίθεται ένα ευρύ φάσμα πρόσθετου εξοπλισμού, η εγκατάσταση του οποίου θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του αυτοκινήτου.